Dodaj do ulubionych

W Krakowie powstanie pierwsze jeżowe pogotowie

• Gość: raisa pytanie co dalej IP: *.rybnik.vectranet.pl 06.10.10, 22:55
      wątek sie urywa , a mnie zaciekawil ? co dalej z tym panem i jezami ? czy ktos cos wie ?
      • Gość: Krzysztof Re: pytanie co dalej IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.11, 23:47
        Pan i Jeże potrzebują dalej pomocy.Kontakt w poście autora powyżej.Jeszcze żyje i wczoraj mnie ostro opierniczył..;)..Wpłacać choćby grosze.
    • jurbo2 Jeżyk niewidomy 18.05.11, 23:43
      Już parę jeżyków odchowałem ale nie miałem do czynienia z niewidomym.Po jakiejś napaści przez samopas latające psy znalazłem go w kiepskim stanie. Po kuracji ran doszedł do siebie i przybrał na wadze ,kolce mu odrosły ale wzroku nie odzyska.Słyszałem,że nie wolno trzymać jeży a u mnie jest w "niewoli" Czy są w naszym kraju miejsca gdzie jeżyki żyją w stadle pod ochroną?
      Mam działkę,ale czy on sobie sam poradzi?
    • jurbo2 Pogotowie jeżowe 19.05.11, 02:20
      Nie jest prawdą ,że Polska ma drugie pogotowie w Europie dla jeży !
      W krajach sąsiadujących jest to praktykowane od lat 70-tych gdzie każdy rejonowy weterynarz po obejrzeniu i ewentualnie opatrzeniu nie odpłatnie (podkreślam : bezpłatnie) przyniesionego do niego jeżyka lub jakieś inne mniejsze zwierzątko zaraz umieszcza go w znajomych jemu ogródkach przydomowych ludzi ,którzy się do tego zadeklarowali.W Polsce się na temat ochrony zwierząt cuduje i wydziwia a najchętniej zarabia nie robiąc w tej materii nic.Sprawa ta nie jest w żaden sposób regulowana żadnymi pkt.prawnymi ! Do ochrony i pomocy zwierzętom nie są potrzebne żadne ustawy a ludzkie nastawienie i podejście do istoty żyjącej a bezbronnej! Prościej jest kupić dziecku drugiego pieska na bazarze po urlopie niż mieć "ciężar" w czasie odpoczynku ! Ale co tam....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka