atari77 22.06.09, 23:57 Czy ktoś z forumowiczów kupował / kupił mieszkanie od tego dewelopera (osoby fizycznej), np. na ul. Drukarskiej lub Lubostroń i może podzielić się doświadczeniami? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.pl 20.07.09, 18:37 Witam Pana. Ja kupiłam mieszkanie na Drukarskiej od pana Tadeusza Muchy i jestem zadowolona. Jednak nie ukrywam,że w budynku są usterki, ale ogólnie jest ok. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarkoc Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: 188.33.97.* 20.07.09, 22:12 a czy mozna prosic o strone www firmy Pana Muchy - gdzie moglbym poogladac mieszkania przy drukarskiej w Krakowie? dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
6azrael6 Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) 23.11.10, 11:28 A czy są jakieś problemy z zameldowaniem? Uzyskaniem nowego dowodu skoro budynek formalnie nie jest oddany do użytku? Co się stanie jak Pan Mucha np. zbankrutuje? Wówczas chyba budynek nigdy nie zostanie oddany do użytku, chyba że sami mieszkańcy zrobią tę drogę, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labi Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: 213.17.128.* 10.08.09, 18:44 Kupiłam mieszkanie na Drukarskiej kilka lat temu i nadal tu mieszkam. Ogólnie nie mam większych zastrzeżeń.Z Panem Muchą można się dogadać. Wiadomo że zawsze są jakieś niedociągnięcia ale tu stosunkowo niegroźne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscv Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.chello.pl 04.12.09, 18:26 to były drobny cinkciarz , radzę uważac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.comarch.com 04.12.09, 12:40 Kupiłam mieszkanie od tego człowieka. Nie polecam, a właściwie bardzo odradzam. Spóźnił się z oddaniem o 5 miesięcy i nie dotrzymał postanowień umowy. Jest bardzo niekonkretny i wszystko chce załatwiać ustnie. Przy umowach na takie kwoty nie warto ryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potencjalna Wlasc. Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.mol.uj.edu.pl 29.01.10, 10:31 Szanowna Pani, Jako osoba poinformowana - czy slyszala Pani o nie podpisaniu przez Pana Muche umowy z Miastem dotyczacej budowy przez niego nawierzchni drogi ul. Drukarskiej? To ponoc byl warunek na podstawie, ktorego miasto udzielilo pozwolenia na budowe tego nowego budynku pana Muchy przy Drukarskiej? Czy nie orientuje sie Pani, czy taka sytuacja moze skutkowac cofnieciem pozwelenia na budowe lub problemami z odbiorem tego budynku? Gdzie mozna w Krakowie uzyskac takie informacje? Z gory dziekuje! Potencjalna Wlasciecielka. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_1800 Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) 29.01.10, 13:55 Witam, gdzie mozna zweryfikowac te informację odnośnie zezwolenia na budowę drogi. Jestem tym zainteresowana, gdyż planuję kupno tam mieszkania i nie chcę w coś się wpakować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Potencjalna Wlasc. Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.centertel.pl 29.01.10, 19:21 Wlasnie nie wiem, gdzie to mozna sprawdzic... Sama slyszalam te informacje o drodze i zgodzie na budowe "poczta pantoflowa" i nie wiem na ile ona jest prawdziwa. Sadzilam, ze pani "Wlascicielka" cos nam podpowie, bo chyba nalezy do zorientowanych osob. Rowniez licze na informacje, gdzie (w UMiasta?, sadzie?) mozna sprawdzic takie informacje. Tez nie chce sie wpakowac... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.multi-play.net.pl 06.12.10, 10:54 Jesli w pozwoleniu na budowe byly jakies warunki, mozna to sprawdzic proszac dewelopera o kopie takiego pozwolenia-jest to dokument jawny i kazdy uczciwy deweloper chetnie okaze sie nim przed potencjalnym klientem. Zalecam jednak kupowanie mieszkan na rynku pierwotnym tylko takich ktore maja juz pozwolenie na uzytkowanie- nie ma ryzyka ze deweloper nigdy o takie nie wystapi a zamieszkiwanie dudynku bez PnU grozi karami w wysokosci 5 tys zł/dzien, nie mowiac juz o tym, ze takie mieszkanie nie ma wartosci rynkowej przy odsprzedazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 15:41 tylko że PINB może karać tylko inwestora, a nie zamieszkujących ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.multi-play.net.pl 06.12.10, 19:36 To prawda. Co Prawniku dzieje sie w sytuacji, kiedy zawiaze sie wspolnota i jej czlonkowie zamieszkaja blok-czy deweloper moze przerzucic ta kare na wspolnote? Odpowiedz Link Zgłoś
6azrael6 Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) 12.01.11, 09:55 Odnośnie tego dewelopera to zrobiłem małe rozeznanie i poniżej moje prywatne spostrzeżenia: ZALETY: 1) Dobre układy mieszkań 2) Nie wygórowane ceny WADY: 1) Deweloper niestety lekko ujmując to Pan z pod ciemnej gwiazdy 2) Pod żadnym pozorem nie można podpisać umowy przedwstępnej oraz notarialnej przygotowanej przez tego dewelopera (sporo kruczków prawnych, które są na niekorzyść kupującego). Najlepiej przygotować własną umowę z własnym prawnikiem lub notariuszem 3) Budynek przy ulicy Drukarskiej nie jest oddany do użytkowania od bardzo dawno i nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie. Może się okazać, że koszty z tym związane będą musieć ponieść mieszkańcy tegoż budynku, a nie są one małe. 4) Budynek przy ulicy Lubostroń ma wiele wad konstrukcyjnych np. non stop zalewa garaże (brak odwodnienia) itd. - Deweloper najchętniej te wszystkie koszty przeniósłby na mieszkańców - sprawę najprawdopodobniej będzie rozstrzygał sąd. 5) Pod żadnym pozorem nie ustalać nic z deweloperem na tzw. gębę, bo można zostać oszukanym jak jedna Pani, która kupiła od tego Pana mieszkanie. Ogólne moja ocena i osób z którymi się konsultowałem: Lepiej dołożyć troszkę więcej pieniędzy lub kupić minimalnie mniejsze mieszkanie u innego sprawdzonego dewelopera i nie mieć tych wszystkich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.124.7.2.szara.net.pl 06.04.10, 09:01 Witam, z informacji udzielonych w ZIKiT wynika, że budynek przy Drukarskiej nie dostanie pozwolenia na użytkowanie dopóki p.Mucha nie wywiąże się z umowy, w której zobligował się wyremontować nawierzchnię tejże drogi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRK Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 12:04 Co za błyskotliwe uwagi. Aż powiało grozą! Ja dodam że musi też doprowadzić wodę, prąd, a nawet zbudować ściany domu i jeszcze dach. Niesamowite, prawda? To się nazywa PROCES BUDOWLANY! Pytanie do tego błyskotliwego forumowicza: czy jest jakieś opóźnienie w wykonaniu tych prac? Konkretnie proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.236.spine.pl 06.04.10, 12:37 To "szczeże" nie jest raczej takie szczere ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rados Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.net 03.12.11, 20:16 jako budowlaniec mucha nie jest najgorszy. bloki przecietnej jakosci, jeden leoszy drugi gorszy, zalezy kto jest podywkonawca i dla niego buduje. taka srednia krajowa. nie ma reguly. nie polecam natomiast podpisywania zgody na muche jako zarzadce nieruchomosci w akcie notarialnym jesli taka propozycje podsunie. kolejne bloki wywalaja go z zarzadzania, bo doproszenie sie o zrobienie czegokolwiek to tragedia, a osoby wskazane przez muche do administrowania i kontaktu z ieszkancami to tragedia w dwoch aktach. dziele sie doswiadczeneim z blokow na drukarskiej gdzie mieszkalem i ciagle mam dobrych znajomych w dwoch blokach postawionych prze zmuche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.14, 18:10 Ja kupiłem mieszkanie w jednym z bloków przy ul Drukarskiej i jestem zadowolony. Jeżeli chodzi o administrację to wolę p Muchę ponieważ z doświadczenia wiem że są dużo gorsi administratorzy i to wcale nie polecani przez p Muchę. Blok o którym mowa będzie oddany w połowie br a ulica Drukarska zostanie zbudowana jeszcze w tym roku po doprowadzeniu wszystkich mediów do planowanych bloków. Nie bardzo widzę sens budowy nawierzchni tej ulicy przed zakończeniem prac ziemnych doprowadzających media do planowanych inwestycji. Wszystkie te informację można uzyskać w biurze p Muchy przy ul Drukarskiej. Nie słyszałem też o umowach na tzw ,,gębę" a umowy przedwstępne należy przed podpisaniem czytać i negocjować warunki tych umów, jest to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lapek Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.piratenpartei-nrw.de 26.03.14, 18:34 marku niedawno zaplaciles musze pieniążki więc mucha jest jeszcze grzeczny. proszę zaczekać nic się nie bać. łaska muchy się skońćzy i zobaczysz jak mucha zarzadza. zapraszamy na drukarska 10: przepalone żarówki w administracji zgłoszone niewymieniane miesiącami. zebranie za 2013 rok powinno być zwołane do końca marca 2014 ale nie wiadomo kiedy będzie a dziś jest 26.03 i terminu nie ma jak i rozliczen za 2013 nie ma. biuro administracji od kilku tygodni zamknięte a mucha nie odbiera telefonów i na maile nie odpowiada. latem mucha nie dopilnował byśmy mieli kubły na śmieci więc smieci walały się na chodniku i śmierdziało na pół osiedla. nawet artykuł na gazeta.pl ktos napisal o naszym bloku. rada mieszkancow dwa lata temu projekt ustawy o zmianie zarządu zaniosla do administracji mucha schował do szuflady i po dwóch latach nie zorganizował głosowania. mucha kreci z fakturami za remont balkonow i za kazdym razem pokazuje inne. mucha podpisuje sie pod dokumentami a potem ma te podpisy w dupie a zobowiazan nie realizuje. latem mucha zamknal stare biuro i nie powiedzial o przeprowadzce do nowego zreszta w ogole w biurze przez cale lato nikt nie pracowal itd itd. zapraszamy na spotkanie naszej wspólnoty które mucha w końcu będzie musiał zrobić zobaczysz jaka jest atmosfera i ile warty jest mucha. termin spotkania niedotrzymany ustawowo w standardzie bo rozliczenia i spotkanie za 2012 byly w maju czy czerwcu 2013. droge zas mucha to podobno obiecuje od 2005 roku podobno wtedy zaczal stawiac tu bloki. i juz droga ma byc juz juz a mamy rok 2013 wiec juz jest z 8 lat poslizgu. ale nieprzypadkowo z jego pierwszych blokow jako zarzadce juz go wywalili. jeszcze raz napisze ze to co wyzej to prawda i zapraszam na drukarska 10 jesli nie wiezysz to ci szczeka opadnie jak mucha zarzadza. wywalcie go czym predzej bo wczesniej czy pozniej was tez to czeka. gdyby mucha zarzadzal przyzwoicie to by zarzadzal dalej swoimi blokami a nie zarzadza nawet polowa z nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.dynamic.chello.pl 26.03.14, 19:16 Lapku, jak piszesz donos, to postaraj nie zrobić w nim 200 błędów ortograficznych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.Komorowski Re: Firma Posesja (Tadeusz Mucha) IP: *.ksi-system.net 15.11.15, 14:57 Tragedia. Stanowczo odradzam. Najtańsze materiały itp. Potem wykończone tak aby wyglądało porządnie. Nie daj Boże powierzyć temu Panu administrację, pobiera opłaty i na tym się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś