Dodaj do ulubionych

AG INWEST-BUD

IP: *.ghnet.pl 29.06.09, 18:49
Hej,

czy słyszał ktoś jakieś opinie o AG INWEST-BUD? Buduje teraz na Zakrzowieckiej bloczek. Jak na razie nie mogę o nich ani słowa w internecie znaleźć:-) A zastanawiam się nad kupnem mieszkania u nich - jeszcze nie wybudowane...
dzięki za info;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: edir23 Re: AG INWEST-BUD IP: *.devs.futuro.pl 30.06.09, 23:23
      też jestem zainteresowana tą inwestycją na Zakrzowieckiej, i również nie
      znalazłam wiele na necie o nich. Tyle tylko że jest to osoba fizyczna a nie firma.
      Do tego strona internetowa firmy w budowie...

Dzwoniłam też do firmy AG Inwest_Bud i na razie zastanawiają się kiedy ruszą z
      inwestycją tego bloczku, czy teraz czy na wiosnę, bo tu cytat"już się tak
      mieszkania nie sprzedają"

zastanawia mnie też dlaczego mieszkania mają tak mało okien i ciekawi mnie jakie
      są opinie o developerze-osobie cywilnej,

negatyw: na wstępie za nie dotrzymanie wyglądu z wizualizacji pierwszego bloczku
      (teraz ma byc budowany drugi). Obecnie bloczek nr 1 jest szary, zupełnie inna
      elewacja, ciekawe czy to oszczednosc czy czekaja na drugą inwestycję. Ciekawe co
      z drogą dojazdową, bo tam straszne wertepy.
    • Gość: edir23 Re: AG INWEST-BUD IP: *.devs.futuro.pl 30.06.09, 23:57

e-deweloper.org/viewtopic.php?t=2060
      znalazłam coś takiego, niestety negatywnie...

AG inwest - MISTRZUNIO!!!
      Autor Wiadomość
      DOŚWIADCZONY

PostWysłany: 2008-09-30, 16:43:32 Temat postu: AG inwest - MISTRZUNIO!!!
      Odpowiedz z cytatem
      Musze WAS przestrzec przed AG inwest z Krakowa/ Właśnie KOŃCZĄ Very Happy
      inwestycję, którą mieli oddać do końca marca b.r. Obecnie jest ostatni dzień
      września i termin oddania mieszkań nadal pozostaje zagadką. Niestety w budynku
      wciąż brakuje prądu, garaże są nieskończone nie wspominając już o terenie wokół
      -rozgrzebany na maksa. Na terenie budowy właściwie nic się nie dzieje. Jadąc tam
      w ciągu dnia na próżno szukać jakichś budowlańców przy pracy. pani Deweloper ma
      czas widocznie.

Cała inwestycja od początku jest prowadzona bardzo nieudolnie. Problemy
      napotykają panią Agnieszkę Książek (właścicielkę) przez cały czas trwania budowy
      -od samego początku, a to termin 13 czerwca 2007 roku. Najśmieszniejsze jest to,
      że Szanowna Pani (wspomniana wyżej) nie potrafi niestety wskazać terminu
      podłączenia prądu.

Porażka! To podobno pierwsza samodzielna inwestycja tego dewelopera, mam
      nadzieje , że jedyna.

Pozdrawiam
      • Gość: kr Re: AG INWEST-BUD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.09, 14:21
        O ile nie mogę wypowiadać się w innych kwestiach, to niestety brak możliwości
        określenia kiedy zostanie podłączony prąd jest rzeczą normalną. Osobom, które
        nie zetknęły się z tematem wydaje się, że to jest takie proste - idzie się do
        zakładu energetycznego, podpisuje się umowę na przyłączenie i już. Jest umowa,
        jest termin.
        Nic bardziej mylnego.
        Sam potrzebowałem przyłączyć prąd do budowanego domu. W lutym albo marcu
        podpisałem umowę. Termin przyłączenia: 12 miesięcy.
        Już w kwietniu energetyce "udało się" rozstrzygnąć przetarg na to przyłączenie.
        Tak, w kwietniu - ale następnego roku! Czyli do terminu w którym energetyka
        zobowiązała się wykonać przyłączenie nawet nie rozstrzygnęli przetargu. Potem
        zaczęły się procedury, projekty, zgody, zgłoszenia ... które trwały kolejne pół
        roku. W sumie z umówionych max 12 miesięcy zrobiło się ponad 1,5 roku. I przez
        cały ten czas tak naprawdę nie wiadomo było, kiedy przyłącze zostanie
        ostatecznie wykonane.
        Moje szczęście polegało na tym, że udało mi się wcześniej zrobić "zasilanie
        placu budowy", dzięki czemu nie musiałem czekać na wykonanie przyłączenia
        docelowego. Tylko że tak mogłem zrobić z domem jednorodzinnym. Nie da się tego
        zrobić z budynkiem wielorodzinnym.
      • Gość: a. Re: AG INWEST-BUD IP: *.ghnet.pl 04.07.09, 17:49
        Rozmawialiśmy z p. Książek, z tego co mówi nie mogą jak na razie budować tej drugiej części bloczku, bo zmieniali coś w planach i nie jest to jeszcze zatwierdzone. Początek budowy przesunął się więc na sierpień.

Co do tej opinii, zastanawiam się, czy to mowa o tej części bloku, która już stoi... Nie znalazłam, czy IB wybudował w Krk coś innego...
        Chyba wybiorę sie tam kolejny raz.

a.
    • Gość: edir23 Re: AG INWEST-BUD IP: *.ericpol.pl 17.07.09, 09:29
      WItam,
      interesuję sie nadal ta inwestycją ale 3 krotnie dzowniłam do firmy
      AG Inwest aby dowiedzieć się kiedy zaczynają, zastosowali
      spychologię, a póżniej obiecano mi odpowiedź na maila które już od
      miesiąca nie otrzymałam. Ładne traktowanie klienta na samym
      początku.... Na żadne pytanie odnośnie kosntrukcji czy standardu
      wykończenia domków na Zakrzowieckiej (które im chyba nie sprzedają
      się) także nie dostałam odpowiedzi - i to przez współpracujące z
      nimi biuro nieruchomości. Samo biuro jest zdzwione postawą AG Inwest-
      Bud...
      • Gość: Ag Inwest-Bud Re: AG INWEST-BUD IP: 193.200.46.* 27.11.09, 19:12
        Witam.
        Z żadnym biurem sprzedaży nie współpracowaliśmy, a domki sprzedały się (o ile dobrze pamiętam) jeszcze w wakacje. Wyceny rzeczoznawców dla banków opiewały na kwoty wyższe niż cena sprzedaży, więc nasi klienci są pewnie zadowoleni.
        Ag Inwest-Bud
        • Gość: hmmm Re: AG INWEST-BUD IP: *.eu 19.01.10, 20:55
          Witam,
          Czy ktoś ma jakieś nowe informacje w sprawie inwestycji na
          Zakrzowieckiej? Kiedy będzie ukończona i jak tam postęp prac? Czy
          coś się ruszyło?
          • Gość: a. Re: AG INWEST-BUD IP: *.ghnet.pl 24.01.10, 22:27
            Byłam ostatnio na spacerze w tej okolicy - domki wyglądają już na prawie skończone, ale ostatnia klatka bloczku nie zmieniła się zanadto od 1,5 miesiąca. Parter i pierwsze piętro stoi - nic więcej nie ruszone.
            • Gość: hmmm Re: AG INWEST-BUD IP: *.eu 25.01.10, 16:09
              Też byłam w sobotę. III klatka stoi jak stała,goła i wesoła, ale te
              mrozy są dla mnie wytłumaczeniem. Mam nadzieję, że jak tylko się
              skończą to prace ruszą z kopyta;)choć chyba termin oddania
              się "lekko" przesunie:(
              • Gość: hmmm Re: AG INWEST-BUD IP: *.eu 25.01.10, 21:17
                Zapomniałam zapytać "a" czy ty też zainteresowana budującą się
                klatką czy raczej domkami?
                • Gość: a. Re: AG INWEST-BUD IP: *.ghnet.pl 26.01.10, 21:05
                  Byłam zainteresowana mieszkaniem w ostatniej klatce, ale AG najwyraźniej nie zależy na klientach. Już 3 miesiące czekamy na przekrój mieszkania, a w ostatniej rozmowie (na początku grudnia) właścicielka obiecała je przesłać w ciągu pół godziny. Trochę to niepoważne.
                  • Gość: hmmm Re: AG INWEST-BUD IP: *.eu 26.01.10, 23:59
                    Czyżby o 3 piętro chodziło?;) Jeśli się nie mylę, to problemy mamy
                    podobne. W biurze sami nie wiedzą jak to 3 piętro ma wyglądać, a co
                    dopiero żeby potrafili to wytłumaczyć. Nie zostaje nic jak tylko
                    czekać i na własne oczy te skosy zobaczyć.
                    • Gość: sąsiad Re: AG INWEST-BUD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.10, 10:17
                      Jak ma przesłać przekrój, jak jeszcze sama nie wie, jak ta klatka
                      bedzie wygladała. Przewiduję problemy z dobudową tej trzeciej
                      klatki, ponieważ mieszkańcy sie na to nie zgodzą. Nie ma na to ich
                      zgody, a musi być. Plan dobudowanej klatki miał być z tego, co wiem
                      inny niż ten, który próbują przeforsowac teraz. Chęć zysku
                      przeważa!!!!!!!

Domki, wiemy jak były budowane, rozpadną się w ciągu kilku
                      najbliższych lat. Lało sie przez dobrych kilka miesiecy do środka, a
                      potem tynkowali wewnątrz. Fakt, najpierw ludzie je zarezerwowali,
                      ale potem dali sobie spokój widząć jak to wszystko wygląda.

A na budowie pracują ludzie, którzy nie maja o tym pojecia.

Uważajcie!
                      • Gość: krakowi-aczek1 Re: AG INWEST-BUD IP: *.nsystem.pl 08.04.10, 22:24
                        AG Inwest Bud? Uważajcie!!!! Radzę trzymać się z daleka!
                        • Gość: gostek Re: AG INWEST-BUD IP: *.emea.ibm.com 27.04.10, 13:54
                          Tak wygląda właśnie pazerność developerska AG, chcieliby zbudować ile się tylko
                          da na skrawku ziemi i jak najmniejszym kosztem (czytaj. wiejskie pijaczki ze
                          szpachelkami za 2 złote). Przekręty tego developera potwierdzają mieszkańcy
                          cudem ukończonego fragmentu. Pani Książek ledwie skończyła budynek i już zbiera
                          składkę a fundusz remontowy jak by zapomniała o 3 letniej gwarancji, najpierw
                          należy skończyć co się spartoliło a nie robić to za pieniądze mieszkańców.

Naprawdę nie polecam !!!
                          Ludzie szkoda nerwów i pieniędzy.
    • Gość: hmmm Re: AG INWEST-BUD IP: *.eu 26.04.11, 22:51
      czy coś ruszyło z 3 klatką? w górę?
      • Gość: pokemon Re: AG INWEST-BUD IP: 195.150.8.* 20.05.11, 15:40
        Nic się nie zmieniło
        Znalazłem - poniżej:
        www.aginwestbud.pl/
        • Gość: A Re: AG INWEST-BUD IP: *.nsystem.pl 04.08.11, 22:40
          Dopóki będzie tym zarządzała p. Książek z AG Inwest nie pakujcie sie w temat. Dopiero po jej usunięciu będzie tu normalnie i naprawde fajnie.
          • Gość: Ahoj Re: AG INWEST-BUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 10:56
            Nie pakujcie się w zakup tych mieszkań. Pół bloku zostało wybudowane samowolnie. Nawet na stronie dewelopera w dziale pytań jest:
            "9. Czy jest już prawomocne pozwolenie na budowę?
            Nie, na skutek działań właścicieli sąsiedniej nieruchomości budowa obiektu wielorodzinnego została wstrzymana.
            Obecnie w w/w sprawie czekamy na decyzję Wojewódzkiego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego w Krakowie."

Pozwolenia na budowę nie dostaną, prędzej decyzję o rozbiórce tej części...
            Zawsze przed zakupem czegoś od dewelopera warto przejść się do powiatowego inspektoratu nadzoru budowlanego (lub nawet wojewódzkiego) i spytać się, czy jakieś sprawy się toczą w przypadku danej nieruchomości. A tutaj się toczą, oj toczą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka