guru133 02.07.09, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Maly reaktor atomowy powinien zalatwic sprawe zasi IP: 151.193.120.* 02.07.09, 22:38 lania. Tak ze 3 MW i powinno byc widac moze nawet z Krakowa, przy dobrej pogodzie... :P Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A w mgliste i pochmurne dni... 06.07.09, 10:57 ...należałoby wyposażyć tę konstrukcję w światła przeciwmgielne. Na Wielkanoc i wszystkie inne święta z ramion krzyża powinny być wystrzeliwane fajerwerki, najlepiej w kaształcie tryskających iskrami kręciołków. A w czasie Pasterki nak krzyżem powinna się ukazywać iluminacja (hologram) przedstawiająca gwiazdę betlejemską. Mam jeszcze kilka takich świetnych pomysłów, ale na razie dam spokój Giewontowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogobojny Nie głupi krzyż z teowników ale 200m FIGURA!Ma być IP: *.egoproducts.com 06.07.09, 11:20 Postać Chrystusa Króla z wyciągniętymi 150m Błogosławiącymi Rękoma. Urbi (czyli Zakopanemu) et Orbi (czyli Podhalu z Nowym Targiem włacznie).I żadnych linii elektrycznych nie trzeba. Można to oświetlić z dołu baterią szperaczy przeciwlotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol To argument za rozwiązaniem Senatu i zredukowaniem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 11:43 ilości posłów w Sejmie. Jakas Skorupa siedzi, pierdzi w stołek i nie wie w co ręce włożyć.Zrobić max. 200 osób wszystkiego (po likwidacji senatu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fosculus Ja bym tam postawił Giertycha z latarką w zębach.. IP: *.egoproducts.com 06.07.09, 11:54 Odpowiedz Link Zgłoś
priller gdyby maszt w będzinie miał kształt krzyża... 06.07.09, 12:25 nigdy by nie runął. o! Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Jakby Giertycha na łyso ogolić... 06.07.09, 12:30 ...to i na latarce możnaby przyoszczędzić, bo od niego taka jasność by biła, że aż strach pomyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takczynie Proponuję, by pan Skorupa... IP: *.chello.pl 06.07.09, 12:56 z własnej kieszeni sfinansował budowę instalacji elektrycznej, oświetlenia i rachunki za energię elektryczną, oraz zobowiązał się pokryć wszelkie koszty związane z ew. konsekwencjami swojego durnowatego pomysłu... parlamentarzystom to się już nieźle zaczyna we łbach przewracać, może czas ich wymienić na nowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiperbatza Zwierzęta miałyby szanse nauczyć się pacierza.Tak, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 13:50 to sensowana propozycja. Musiałyby się nauczyć klękać i żegnać, jak te w stajence. Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Zwierzęta miałyby szanse nauczyć się pacierza 06.07.09, 14:55 tu i tak chodzi o dudki.. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Proponuję 06.07.09, 15:31 Proponuję, by Skorupa sam płacił za instalację, kabel i prąd. Powinien na to pójść, skoro taki święty. Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl On nie jest idiotą! 06.07.09, 16:47 Senator oczywiście uprawia polityczną hucpę. Wcale nie jest ani idiotą, ani fundamentalistą katolickim. On ma nas za idiotów - chce na tej hucpie wypłynąć. Kwestie wiary i samego krzyża ma ...niestety właśnie tam. Druga sprawa: pomijając absurdalność całego projektu jakoś mi się nie widzi, aby jeden oświetlony obiekt siał spustoszenie wśród przyrody! Inaczej należałoby dokonać zaciemnienie sporej części Zakopanego o okolic, o schroniskach już nie wspominając. Na koniec jeszcze raz zaznaczę (to dla myślących nieco wolniej), że powątpiewanie w szkodliwość nie oznacza poparcia dla pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: On nie jest idiotą! 06.07.09, 17:02 > Na koniec jeszcze raz zaznaczę (to dla myślących nieco wolniej), że > powątpiewanie w szkodliwość nie oznacza poparcia dla pomysłu. Nic nie szkodzi, za mniejsze przewinienia już mieszało się ludzi z błotem. Ciebie też to czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remote Re: On nie jest idiotą! IP: 195.117.227.* 06.07.09, 17:47 Weź jednak pod uwagę, że to nie jest w Zakopanem, ale w samym środku Parku Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
beamas1053 Re: Ja bym tam postawił Giertycha z latarką w zęb 06.07.09, 15:16 Dawno się tak nie usmiałam. Dobry tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
computerro Re: To argument za rozwiązaniem Senatu i zredukow 06.07.09, 16:44 Dla większej realności i upamiętnienia symboliki krzyża powieśmy na nim pomysłodawcę takiego uszczęśliwiania miłośników Tatr. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Ciąg dalszy 06.07.09, 11:23 nagonki GW na Kościół. Widać to doskonale w filmie "Trzech Kumpli" gdzie Maleszka telefonicznie nakazuje któremuś z dziennikarzy wstrzymanie się na kilka tygodni z publikacją artykułów atakujących kościół, "do czasu aż sprawa przyschnie". Tą sprawa była śmierć JPII. Jak widać znowu zaczęli atakować. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 11:38 Litości!! Dexterek, jakiej nagonki an Kościół??? To jest pojedyńczy wymysł jakiegoś pożytecznegop idioty i to ten wymysł Gazeta krytykuje :( W końcu, do jasnej cholery, to jest teren jednego z najcenniejszych Parków Narodowych w Polsce. To może jeszcze wykarczujmy puszczę Białowieską, ewentualnie połączmy z morzem jeziora zalewowe w Słowińskim Parku Narodowym, a w ogóle to wszystkie szarotki w tym kraju zerwijmy, zeby z nich ułożyć kwiatowy dywanik na procesję Bożego Ciała. A tak swoją drogą, to masz świadomość, że czczenie krzyża, to złąmanie drugiego przykazania (tego oryginalnego, a nie wymyślonego przez hierarchów KRK)? Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Z całym szacunkiem ale... 06.07.09, 11:40 lepszym symbolem wiary Pana Senatora Skorupy wydaje się być Koziołek Mmatołek. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Z całym szacunkiem ale... 06.07.09, 11:41 A ma Pan rację, Panie parazyd :D Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Z całym szacunkiem ale... 06.07.09, 11:54 jezeli o mnie chodzi takie "drogowskazy" mam gleboko w dupie!moze ten matol zadeklaruje swoj udzial w takim idiotyzmie-finansowy?!?mowilem tyle razy zeby uwazac z tymi modlami o deszcz!przypominam jeszcze jednego katomatola niejakiego marka jurka naszego brata w chrystusie panu ktory jako "marszalek sejmu" zarzadzal modly o deszcz w "sejmie"!!wszyscy poslowie mieli sie modlic o deszcz bo w zeszlym roku mbyla grozba suszy!no i efekt przerosl oczekiwania!cos w tym "niebie" siw pojebalo i bez przerwy leje!/z rocznym opoznieniem/!!!!katomatoly wymyslaja coraz bardziej idiotyczne pomysly bo we lbach maja teraz tylko siano/po kolejnym laniu w wyborach!// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gari To by był dopiero symbol naszej wiary! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:55 > W końcu, do jasnej cholery, to jest teren jednego z najcenniejszych > Parków Narodowych w Polsce. To może jeszcze wykarczujmy puszczę > Białowieską, Tak, doskonały pomysł! Proponuję wyciąć w puszczy krzyż o takiej wielkości, żeby był widoczny z orbity. To by był dopiero symbol naszej wiary! Odpowiedz Link Zgłoś
athman29 Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 12:57 gulcia77 napisała: > Litości!! Dexterek, jakiej nagonki an Kościół??? To jest pojedyńczy > wymysł jakiegoś pożytecznegop idioty i to ten wymysł Gazeta > krytykuje :( > W końcu, do jasnej cholery, to jest teren jednego z najcenniejszych > Parków Narodowych w Polsce. To może jeszcze wykarczujmy puszczę > Białowieską, ewentualnie połączmy z morzem jeziora zalewowe w > Słowińskim Parku Narodowym, a w ogóle to wszystkie szarotki w tym > kraju zerwijmy, zeby z nich ułożyć kwiatowy dywanik na procesję > Bożego Ciała. > A tak swoją drogą, to masz świadomość, że czczenie krzyża, to > złąmanie drugiego przykazania (tego oryginalnego, a nie wymyślonego > przez hierarchów KRK)? a kto wspominał o czczeniu krzyża? W ramach uścislenia proponuję usunąć wszystkie latanie i stacje bazowe telefoni komórkowej znajdujące sie na obszarów chronionych... aha i należało by wprowadzic definitywny zakaz wchodzenia ludzi na te tereny... Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 13:00 a w sumie nie byłbu to głupi pomysł, bo zaczynamy się budzic z ręką w nocniku, względem przyrody. Osobiście jestem za tym, zeby człowiek trochę spokorniał wobec natury, bo nie da się z nią wygrać (vide ostatnie zmiany klimatyczne i szkody wywołane wiatrami, powodziami, podtopieniami etc ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bOb Re: Ciąg dalszy IP: *.acn.waw.pl 06.07.09, 11:52 jak ksiadz gwalcil ministrantow i namawial jednego do samobojstwa to tez pewnie byla nagonka ? Pamietaj, ze w polsce nie zyja sami katolicy, a i wielu katolikom niespecjalnie sie podoba pomysl krzyza swiecacego jak choinka. Jak ktos wymysla durne pomysly to inni maja prawo je krytykowac. Kosciol sam naraza sie na krytyke swoim zachowaniem i jak widac niektorzy politycy chcac zablysnac wcale mu nie pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 13:25 Na dodatek nie wszyscy chrześcijanie zostali pastuchami Watykanu czyli katolickimi pachołkami. Chrześcijanie nie uznali organizacji Antychrysta, który postawił się ponad Bogiem i zbudował sobie pałac w Watykanie. A katolicka sekta jest jak szarańcza, wiecznie nienasycony pasożyt chciwy i pazerny jak żadna inna istota na ziemii. A na dodatek katolik jest najwyższą formą nadęcia się i zadufania. Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 16:39 > Chrześcijanie nie uznali organizacji Antychrysta, > który postawił się ponad Bogiem > i zbudował sobie pałac w Watykanie. No popatrz. Nie wiedziałem że Kościół Katolicki założył Cesarz Neron. Zawsze myślałem, że jest to przypisywane św. Pawłowi Apostołowi. No patrz, ale się pomyliłem. pl.wikipedia.org/wiki/Liczba_Bestii#Neron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totyczyja Re: Ciąg dalszy IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 17:04 Jeszcze jeden powód żeby na PiS nie głosować. Jak dojdą do władzy oświetlą wszystkie krzyże w Polsce. A jest ich trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
grenzoid Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 14:10 Niczego nowego nie odkrywasz. Jasne, że GW atakuje kościół. Kościół atakuje chyba jeszcze więcej ludzi. Od fanów metalu po dzieciaki zaczytane w Harrym Potterze. Oczywiście to przykłady z przymrużeniem oka. Rzecz w tym, że w Polsce księżom i ich agentom w rodzaju pana posła wydaje się, że mogą robić wszystko, bo to "w imię boże" się odbywa. A jedni i drudzy chcą tego samego. Władzy i pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Ciąg dalszy IP: 94.75.67.* 06.07.09, 16:26 Po zbrodniach kościoła wobec dzieci w Irlandii nic nie jest "nagonką". Reakcja jest zbyt łagodna. Należało by zakazać funkcjonowania tej zbrodniczej organizacji. Ciekawe, co ma na sumieniu polski kler? Nikt tego nie bada, ale histeryczne reakcje na każde słowo krytyki dowodzą, że jest co odkrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Ciąg dalszy 06.07.09, 18:16 O tak. A nasi katolicy udają , że nic sie nie stało. Nie wiadomo czy to prawda. Musieliby chyba się dowiedziec, że to chodzi o ich dzieci , ale czy uwierzą dzieciom ? Watpię. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Latarnia górska by pisior nie zbładził 06.07.09, 11:51 na akumulatory:) ciekawe kto bedzie ładował, może dynamo i PiS na dyżurze kręci pedałami a może baterie słoneczne? Proboszcz który mi udzielał I komunii swiętej mawiał że i Bóg wobec ludzkiej głupoty ręce rozkłada, myslałem ze mówi o ówczesnej władzy. Czemu ma służyc ten pomysł oprócz zasygnalizowanej skazie umysłowej nie wiem, co mu zawinił JPII którego jak widać nie rozumie tez nie wiem? Ciekawym co na to ks. kardynał Dziwisz, chociaz on umiarkowanie obcina kupony swojej znajomości, ale nie zdziwił bym sie akceptacji. Ja proponowałbym usypać drugi Giewont, gdzieś w środku Polski np, w okolicy Bełchatowa, i prad blisko i Jasna Góra, tylko zeby statki się nie myliły i nie zawijały do wirtualnego portu. Jastem za obowiązkowymi badaniami psychotechnicznymi dla polityków, tak jak na zezwolenia na broń, nie wiadomo co i kiedy wypali? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher Re: Latarnia górska by pisior nie zbładził 06.07.09, 11:53 Traper , tys wyjatkowy.A energia sloneczna?.Sa setki sposobow .A ty tylko dynamo. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: Latarnia górska by pisior nie zbładził 06.07.09, 12:02 Jak ta Skorupa na własny koszt to będzie oświetlał to dajmy temu złamasowi szansę - niech zabłyśnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Nie, nie, nie 06.07.09, 12:26 absulutnie nic mi nie dawać, nawet jakby sam miał zaplacić i doplacić. W Polsce żyją także normalni ludzie a miedzy nimi normalni katolicy, między innymi ja, i wcale nie chcę świecić oczami za jakiegoś oszołoma. Nawet w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Na zabłyśnięcie jest prostszy sposób 06.07.09, 12:31 wystarczy wejśc na słup WN z imieniem świetego na ustach, wątpie by jakiś ksiądz pobłogosławi ale TV Trwam moze transmisje z bezpośredniego ofiarowania zrobi, TVN na pewno chociaz bardziej laicki. Bo na przebłysk świadomości i pozytku powszechnego nie liczył bym. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przeczytaj jeszcze raz, znajdziesz i słoneczko:) 06.07.09, 12:27 a dynamo dlatego że przez nogi podobno szybciej rozumu przybywa, chociaz niektórzy potrafia procesję na kolanach przejść i nic:) A tak z ciekawosci to jaki obszar południowego stoku trzeba pokryc panelami? od razy można by zakopane podgrzac z tych kolektórów albo łaźnię jaka zrobić czy kosciół jaki ogrzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bełchatowianin Re: Latarnia górska by pisior nie zbładził IP: *.dolsat.pl 06.07.09, 15:25 Stanowczo się temu przeciwstawiam. W Bełchatowie tez żyją ludzie którzy nie lubią oglądać krzyżyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divak2 A wystarczyło... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:29 A wystarczyło konsekwentnie walić pały z fizyki świrowi, może by został hydraulikiem, tynkarzem albo bezrobotnym, a nie senatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Re: A w mgliste i pochmurne dni... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:51 Należy jeszcze uwzględnić, że po każdej burzy całą instalację trzeba zakładać od nowa :P Swoją drogą, jak należy rozumieć pomysł z zasilaniem z akumulatorów? Naładowane ogniwa będą donoszone? Dostarczane śmigłowcem? Będzie rurociąg z benzyną do agregatu? Czy może otoczą cały szczyt wielkim ogniwem słonecznym? Albo postawią wokół krzyża wiatraki? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: A w mgliste i pochmurne dni... 06.07.09, 13:29 Mógłby Jezus machać rękoma jak wiatrak. Będzie fajnie. A w dłoniach gwiazdy Dawida, w końcu to Żyd i wyznawca judaizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staefun Turyści będą nosić akumulatory! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 13:59 Mati napisał(a): > Swoją drogą, jak należy rozumieć pomysł z zasilaniem z akumulatorów? > Naładowane ogniwa będą donoszone? Dostarczane śmigłowcem? Będzie > rurociąg z benzyną do agregatu? Czy może otoczą cały szczyt wielkim > ogniwem słonecznym? Albo postawią wokół krzyża wiatraki? Ale Ty jesteś dziwny/dziwna. Każdy turysta bezproduktywnie dotychczas wchodzący na Giewont będzie musiał obowiązkowo wnieść jeden naładowany akumulator. Każdy turysta schodzący ze szczytu będzie natomiast znosił jeden akumulator rozładowany. Prawda, że proste? Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Maly reaktor atomowy powinien zalatwic sprawe 06.07.09, 11:09 Jakieś problemy z zasilaniem ? Światłem bijącym od senatorskiej postaci, oświetlić trzeba krzyż. I po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Jestem za!!! 06.07.09, 15:13 Ale pod warunkiem, że Pan Sentor będzie zapieprzał na podłączonym do oświetlenia dynamie, albo biegał dwa razy dziennie z akumulatorami na plecach. Sądzę, że tym samym po raz pierwszy w swoim życiu zrobiłby coś pożytecznego i 'realnie' pracował. Tak na poważnie, widzieliście jego stronkę ;-): www.skorupatadeusz.pl/ Urodziłem się 48 lat temu na Podhalu we wsi Podczerwone. W duchu patriotycznym opartym na silnej wierze katolickiej zostałem wychowany przez rodziców i dziadków, ale zwłaszcza przez śp. Księdza Prałata Franciszka Skorupę - mojego stryja, z którym spędziłem w Naszym rodzinnym domu 23 ostatnie lata Jego życia. Moja katolicka wiara i patriotyzm ugruntowały się spotkaniami i odwiedzinami Naszego domu rodzinnego przez takie osobistości jak: Jego Eminencja Ksiądz Kardynał Karol Wojtyła, Jego Eminencja Ksiądz Kardynał Jan Król, Księży Biskupów Groblickiego, Smoleńskiego, Rozwadowskiego, Pietraszki oraz niezliczonej rzeszy księży Prałatów, Kanoników, Proboszczów i Wikarych. Tak wykuwał się mój patriotyzm. pominę, że on sam jest jak untilted document. To też jest dobre: Od ponad 18 lat mam kontakt z rolnikami, którzy kupują u mnie maszyny i urządzenia rolnicze. Dlatego przede wszystkim troska o rolników znajduje się w moim wyborczym programie. Będę walczył przede wszystkim o maksymalne uproszczenie wszelkich procedur budowlanych na wsi i powszechność pomocy dla rolnictwa w wykorzystywaniu środków unijnych. Rolnik nie ma czasu stać w kolejkach i nie ma pieniędzy na wymagane projekty budowlane na proste budynki gospodarcze i domy jednorodzinne. Widać przynajmniej w tym Panu przyszłosciowe myślenie, bo ma zdjęcia zarówno z KAczyńskim jak i Z0brą ;-) www.skorupatadeusz.pl/zyciorys.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: 212.183.136.* 02.07.09, 22:51 Swiry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejlmi Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.chello.pl 06.07.09, 11:02 Papież by się w głowę postukał, bo dla niego ważniejsze byłyby te zwierzęta i ich spokój niż jeszcze jedna laurka. A tak nawiasem jak pan senator planuje wymieniać te akumulatory na szczycie Giewontu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z.ca psychiatry Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.152.155.184.dsl.dynamic.eranet.pl 06.07.09, 12:00 Gość portalu: mejlmi napisał(a): > A tak nawiasem jak pan senator planuje wymieniać te akumulatory na szczycie > Giewontu? Pan senator rozwiąże tą sprawę kompleksowo. Obciąży Zakopiańczyków kosztami zakupu i montażu na południowym stoku Giewontu płyt solarnych, które w dzień będą czerpać energię ze słońca a w nocy oddawać na zasilanie żarówek na krzyżu. Dla takiego człowieka pełnego inicjatywy i wiary, żadna przeszkoda nie jest straszna. Jedyna trudność z którą może sobie nie poradzić to przejście badań psychiatrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karrla Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 12:31 Gość portalu: mejlmi napisał(a): > Papież by się w głowę postukał, bo dla niego ważniejsze byłyby te zwierzęta i > ich spokój niż jeszcze jedna laurka. Bardzo celna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
popijajac_piwo Senatorowi Skorupie 02.07.09, 22:55 zamontować na czole halogen, żeby świecił mu po gałach 24h na dobę. Też się przyzwiczai. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: Senatorowi Skorupie 06.07.09, 11:20 I zarowke do odbytnicy. Coby rownowage w przyrodzie zachowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balusz Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.kolornet.pl 02.07.09, 23:01 A świstak siedzi i zawija sreberka, może przy okazji zastanawia się gdzie się rodzą takie oszołomy... "jako drogowskaz i symbol polskiej wiary". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchat takie oszolomy sie nie IP: *.gl.digi.pl 06.07.09, 13:23 rodza.Posel Skorupa nie moze byc efekltem ewolucji.Zaczynam wierzyc w kreacjonizm. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Bardzo dobry pomysł 02.07.09, 23:29 widziałem już coś takiego na jednej górze na podkarpaciu. Ładnie wyglada w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
michelange75 Bardzo dobry pomysł 03.07.09, 09:31 Ja chyba snie. Jeszcze im malo.Czy oprocz wielkich ludzi takich jak s.p Polak Papiez,ziemia ta musi rodzic jeszcze idiotow i kretynow. Zostawcie krzyz na giewoncie taki jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Bardzo dobry pomysł 06.07.09, 11:40 polak_kr napisała: > widziałem już coś takiego na jednej górze na podkarpaciu. Ładnie > wyglada w nocy. A nie czasami przy wjeździe do Tuchowa. A i owszem, jest takie czerwone ustrojstwo, ale tam jest akurat cmentarz żołnierzy Jaśnie Wielkiego Kaizera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minor Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.uni.opole.pl 02.07.09, 23:49 Ale on pięknie pier...i, tak uśiwconego tekstu wypowiedzianego przez takiego kretyna to dawno nie slyszalem, popieram przedmówcę żeby mu trzasnać halogenem w oczy to się 'przyzwyczai' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łowiecka Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.152.159.142.dsl.dynamic.eranet.pl 02.07.09, 23:59 Bardzo słusznie , takie oświetlenie krzyża w nocy jest niezbędne. Tylko oświetlony krzyż będzie widoczny i to z daleka. W dzień natomiast, (jestem oburzony, że senator z PiS-u nie wpadł na to) powinno się puszczać białe obłoczki, jak to robili Indianie na westernach, bo oświelenia nie będzie widać a obłoczki tak. I w ten oto sposób krzyż będzie też widoczny z daleka a nawet jak już nie będzie to obłoczki pomogą w określeniu jego miejsca i o to chodzi. Jakie to proste i skuteczne, prawda?. Do palenia ognia i przykrywania go kocem wystarczy dwóch górali na etacie. Trzeba tylko będzie ustalić, czy pensja będzie góralom wypłacana z budżetu gminy, czy kościelnego. Teraz już nie mam wątpliwości, że niektórzy przedstawiciele tej partii to ludzie pozbawieni rozumu, w Jaśle chcą wycinać dąb, bo ktoś podczas okupacji zasadził na cześć Hitlera a w Zakopanem oświetlać krzyż na Giewoncie. To następny "kwiatek" dla jeszcze niezdecydowanych przy następnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Oświata na Giewoncie 06.07.09, 06:10 Bez jaj - kościół miałby za coś płacić? Najwyżej zażyczy sobie opłaty za prawa autorskie, za użycie imion Jana Pawła II. Sądzę, iż przy tak radosnych pomysłach senatorów, posłów, radnych by symbolami nasz kraj "ubogacać" - niech się sami zobowiązują do prywatnego sfinansowania. I niech sobie pod Toruniem usypią Giewont! Karol Wojtyła również był kajakarzem - czy na każdej rzece którą płynął należy światłowody pociągnąć, by dzień i nocą rzeka świeciła? Zaznaczam, że kpię nie z Papieża, lecz osób próbujących się reklamować nim, swoimi wujkami, którzy go widzeli itd. W czasie pierwszej pielgrzymki widziałem w starszej wersji "papamobile" papieża na warszawskim Nowym Świecie - uprzejmie jednak proszę, by z tego powodu nie robić iluminacji mojego bloku... Lojalnie ostrzegam, iż podobno pod Giewontem śpią rycerze, którzy wstaną gdy Polska będzie w potrzebie... ... a jak wtedy przy...ą różnym oszołomom, to aż pióra lecieć będą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej Re: Oświata na Giewoncie IP: *.centertel.pl 06.07.09, 13:28 aha, no i jakby ktoś wymyślił, żeby ukopać kopiec w kształcie papieża, który byłby widoczny z kosmosu, to yyy yyyy.... niestety, ale jestem pierwszy. no i oczywiście podświetlany, bo jakżeby inaczej, ale.... różnymi kolorami jak na festynie, albo gdy karuzela przyjeżdża... wogóle nasze granice Polski, nie wiem czemu jeszcze nie mają kształtu popiersia JPII??? i tak jak przedmówca, nie kpię z papieża, bo kto podważa, że był wielkim człowiekiem, to chyba musi być z innej planety. całą moja uwaga dotyczy oczywiście tych wszystkich pseudo-senatorów etc różnej maści "działaczy", którzy nie mają czym błysnąć, to wymyślają co tylko... ...paranoja a z tym światłowodem w rzekach to ciekawe... hehhhehe choć mniemam, że już któremuś z działaczy się to śniło, no i ON na czele pokazuje, gdzie i jakie grubości tych światełek mają być. hahahhaha co do Giewontu... Ci co tam kimają pod Giewontem to sami chyba nie wiedzą, czy wychodzić teraz, czy jeszcze nie, czy kiedy w końcu, bo jak słyszę-widzę takie tematy, to sam byłbym niezdecydowany. jak się obudzą to już nie zasną, bo co chwila trzeba komuś PRZY.....Ć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZECIW Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.09, 07:24 Drogi Senatorze. Proszę zająć się tworzeniem miejsc pracy, naprawą i tworzeniem infrastruktury. Polepszaniem bytu Polaków. Dziękuję. Rodak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.152.159.142.dsl.dynamic.eranet.pl 03.07.09, 10:40 Gość portalu: PRZECIW napisał(a): > Drogi Senatorze. > Proszę zająć się tworzeniem miejsc pracy, naprawą i tworzeniem > infrastruktury. Polepszaniem bytu Polaków. > Dziękuję. Rodak Sznowny "rodaku", pisanie do członków PiS-u i proszenie o cokolwiek sensownego to zupełnie to samo co pisanie do członka > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: 149.156.157.* 03.07.09, 07:27 Oswietl sobie lepiej swój umysł albo jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.eimperium.pl 03.07.09, 07:37 I to są te głębokie reformy? Kto za to płaci i ile? W sumie dlaczego nie ma znaku krzyża na polskich dowodach osobistych i w paszportach? Co za karygodne przeoczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo zlikwidować Senat !!! 03.07.09, 07:56 Nie dziwota ,że Polska jest ciągle w kryzysie, skoro takich nawiedzonych senatorów mamy. Czy góral jest synonimem ciemnoty ? Kto miałby płacić za ten idiotyczny pomysł ? Dla polskiego katolactwa, Bogiem staje się zmarły Karol Wojtyła ps. JP2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hde Re: zlikwidować Senat !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 11:45 > Czy góral jest synonimem ciemnoty ? Wylansowany góral tak. Pozostali to przeważnie porządni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
brave48 Katolickie oszołomy! 03.07.09, 07:50 postawmy krzyże i pomniki JP wszędzie, nazwijmy wszystkie ulice, place inmieniem JP, wszystkie miejsca gdzie kiedykolwiek stanął uczyńmy świętymi ... i jeszcze ten pomysł z objazdem szczątków JP po Polsce - to to bałwochwalstwo i nekrofilia. Pierwotny chrześcijanizm ma się jakoś nijak do obłudnego, zakłamanego i pazernego katolicyzmu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa jp3 Re: Katolickie oszołomy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:59 mądre słowa, już mam po dziurki w nosie tych wariatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józek z łąki W symbolach jesteśmy najlepsi !! IP: *.lodz.mm.pl 06.07.09, 12:44 Nawet jakby nazwac wszystkie ulice imionami świętych to nie zmniejszy się liczba złodziejstwa,itp.itd. To wszystko jest jakieś chore, obłuda że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: W symbolach jesteśmy najlepsi !! 06.07.09, 12:53 Faktycznie, jakoś się to nie przekłada na społeczeństwo, to wyświęcanie uli i skwerków. W Bytomiu (moim skąd inąd ukochanym mieście) jest ulica Szczęść Boże. Położona w takim miejscu, że szczęść Boże, żebyś przeszedł tamtędy o zmroku z całym czerepem i pełnym portfelem i jeszcze z własną komórką :) Odpowiedz Link Zgłoś
tupkal Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie 03.07.09, 08:35 Do Pana Tadeusza Skorupy! W rzeczy samej będzie to "symbol polskiej wiary" i tylko symbol, bo samej wiary już dawno nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmut Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 03.07.09, 09:33 Jak tak dalej pójdzie to będą robili pomniki z żarówkami wkręconymi w oczodoły. Psychicznych nie brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koroner Kolejny zakopiański debil IP: *.chello.pl 03.07.09, 11:05 Ja osobiście postawiłbym tam oświetlenie typu stadionowego. Bylyby widoczne z kosmosu i zalogi promów kosmicznych mialyby możliwosc zmówienia modlitwy podczas prac remontowych np satelitów. Taka polska wersja muzułmańskiej Mekki. Do boju dzielni zakopiańczycyc, slawcie potege polskiej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Katolicka histeria IP: *.autocom.pl 03.07.09, 12:33 Tak, tzw. wierzący podchodzą do kwestii wiary "bardzo emocjonalnie", właściwie można ocenić to jako niezrównoważenie psychiczne, zwykłą histerię, a ludzie stabilni psychicznie, w imię spokoju, bojąc się emocjonalnych wybuchów i agresji, zwykle dają im wolną rękę jeśli chodzi o działanie we wspólnej przestrzeni. W Polsce zapanował strach przed fanatykami katolickimi jak na zachodzie przed fundamentalistami islamskimi. Co nas obchodzą przeżycia wewnętrzne PiSowskiego politruka, to jego prywatna sprawa i nie ma prawa motywować drastycznej ingerencji w przestrzeń przyrodniczą i publiczną w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karton Skąd tyle głupoty w tym kraju? IP: *.anonymouse.org 03.07.09, 12:46 Świecący krzyż, a to dobre. Ja go wcale nie mam ochoty oglądać bo nie wierzę w te katolickie bajki. Krzyż, krzyż, kapliczka, pomnik papieża etc. - dlatego nigdy nie będziemy normalnym kraje bo zamiast racjonalnych działań wciąż wolimy wierzyć w gusła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezarek oświecenie IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 15:49 Chrześcijanin, Panie Skorupa, świeci przykładem, a nie krzyżem na Giewoncie. Zajmij się Pan lepiej pomocą dla ludzi cierpiących w szpitalach i błąkających się po przychodniach w poszukiwaniu specjalistów. Bo przez nieudolne działania polityków (ze wszystkich zresztą opcji), służba zdrowia w Polsce ma się jak wszyscy wiemy. Potem możesz się Pan zająć np. stanem dróg, żeby Pana współbracia chrześcijanie nie ginęli tysiącami albo stali w korkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rżewski Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: 213.17.128.* 05.07.09, 06:42 Ja tylko Panu Senatorowi Skorupie chciałbym uświadomić, że akumulatory, to nie są takie tak skrzyneczki, które się postawi i będzie można czerpać prąd za darmo i bez przerwy. Ja rozumiem, że w samochodzie Pana Senatora tak to może wyglądać: jest ten akumulator i jak tylko Pan Senator sobie zawinszuje, to daje Mu prąd. No ale (przynajmniej w tym wypadku) cudów nie ma. Taki akumulator, Panie Senatorze, to doładowywać sukcesywnie trzeba. Można by akumulatory znosić do Zakopanego i z gniazdka poprzez tzw. prostownik doładować. Tylko, że akumulatory ciężkie są... No też niby można obok krzyża silnik diesla postawić i sprzęgnąć go z prądnicą czy innym alternatorem, ale - kurczę - znowu ropę na ten Giewont co chwila trzeba tachać będzie. No i hałas nie sprzyjałby takiemu przedsięwzięciu - jak tu się modlić w skupieniu, jak silnik ryczy. Szczególnie w nocy by się fajnie niosło. No to jednak linię energetyczną trzeba będzie ciągnąć Panie Senatorze... Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Problem jest duzo powazniejszy. Po 20 latach 06.07.09, 07:21 nadszedl czas, aby kandydaci na poslow i senatorow, przed wyborami przechodzili obowiazkowe badania psychiatryczne.... A wyniki powinny byc podawane do wiadomosci publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
morane Re: Problem jest duzo powazniejszy. Po 20 latach 06.07.09, 12:56 > nadszedl czas, aby kandydaci na poslow i senatorow, przed wyborami przechodzili > obowiazkowe badania psychiatryczne.... i testy na inteligencję !! Aczkolwiek moim zdaniem jest to kolejny nikomu nie znany polityk, próbujący wylansować się na barkach Jana Pawła II. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie 06.07.09, 10:58 bedzie te akumMożna by > akumulatory znosić do Zakopanego i z gniazdka poprzez tzw. prostownik > doładować. Tylko, że akumulatory ciężkie są. helikopter sie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny Senator Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.09, 11:26 Wy sie ryzeski tak nie mondrujcie. Nasze Senatorskie glowy juz i o tym za was pomyslaly. Bateryjki bedo wymieniac turysty jak bedo na Giewont szly. O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Chcą oświetlić krzyż na Giewoncie IP: *.c196.msk.pl 06.07.09, 13:28 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek A co by na to powiedział Papież?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 07:54 A najlepsze jest to, że JPII _naprawdę_ kochał te góry i podejrzewam, że gdyby żył, to by pomysł pana S. skomentował odpowiednio. PO prostu kolejny gość, który chce zaistnieć "na plecach" JPII (no i za naszepieniądze, rzecz prosa). A zmarły papież w czasie swojej ostatniej pielgrzymki do Polski mówił, na co warto zwracać uwagę, mówił o "wyobraźni miłosierdzia", o dostrzeganiu potrzebujących dzieci na praykład... Ale co tam, lepiej wydać parę milionów na promocję polityczną własnej partii i osoby, prawda, panie S.? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: A co by na to powiedział Papież?... 06.07.09, 14:40 Gość portalu: Puchatek napisał(a): > A najlepsze jest to, że JPII _naprawdę_ kochał te góry i podejrzewam, że gdyby > żył, to by pomysł pana S. skomentował odpowiednio. e tam. stawiania pomnikow za zycia nigdy "odpowiednio" nie skomentowal, o ile pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trest Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: 195.164.7.* 06.07.09, 07:57 Wyrazem najwyższego szacunku dla Jana Pawła II będzie nieingerowanie w przyrodę jego ukochanych Tatr i pozostawienie jej w możliwie niezmienionym stanie. A tak przy okazji: jak to możliwe, że osoby wysuwające takie infantylne pomysły zostają senatorami? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary 06.07.09, 08:06 No cóz wybierają go tacy jak on. Jak widać na Podhalu jest ich wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
alakyr A może do kabaretu? 06.07.09, 10:31 Senator Skorupa byłby swietnym scenarzystą kabaretów... tylko sam nie bardzo zdaje sobie z tego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Senator Skorupa jest głupi jak dupa. 06.07.09, 13:42 Właściwie nie potrzeba już nic dodawać. Takie oto pacholę, dziecko polskiego katotalibanatu dodatkowo genetycznie zniszczone na skutek gwałtów radzieckich żołdaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znamsie Pomysl nijaki.. IP: *.zabrze.net.pl 06.07.09, 15:00 ALE OSWIETLENIE KTORE DZIALA NA BATERIE SLONECZNE NIE SZKODZI PRZYRODZIE I NIE TRZEBA ZADNEGO KABLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzzz Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary IP: *.unused.zigzag.pl 06.07.09, 10:47 Oświetlmy jeszcze na stałe kopułę Sejmu, jako symbolu polskiej głupoty... Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Giewont jak oświetlony drogowskaz wiary 06.07.09, 10:50 to będzie szok dla "swiatłych" wykształciuchów Odpowiedz Link Zgłoś