Dodaj do ulubionych

MPK-wstydzi sie herbu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 01:46
Dlaczego zaden autobus w Krakowie nie ma herbu miasta ,przecierzz mamy
wlasne autobusy nie wyporzyczne,ani prywatne czy to nie wstyd??? Pozatym
jeszcze niedawno tramwaje /autobusy przed slynnym 99 tez/ mialy
napisy "Podgorze" czy "HUTA" czy zajezdnie teraz wstydza sie swych wozow.
Jeszcze jedno po co te glupie literki BK,PS -zrobic jak w tramwajach wyrazny
numer i juz ,najwyzej naklejka ?jak dawniej/ np "Bienczyce
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 22.12.03, 02:35
      Od kiedy nie ma??? Przecież logo MPK nalepione z boku na każdym pojeździe
      zawiera herb Krakowa!

Pzdr.
      LOKI
      • Gość: Yasioo Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.crowley.pl 22.12.03, 08:32
        Każda z tych literek ma znaczenie zarówno w chwili obecnej, miała też mieć
        bardzo ważne zastosowanie w przyszłości. Na tramwajach też miały pojawić się
        literki, również w tym samym ważnym celu. Co to za cel? O tym wie już każdy
        miłośnik komunikacji i jest to wielce strzezona tajemnica. Jeżeli chcesz się
        dowiedzieć to na początek NIECH RODZINA TX-ów ZMIENI SOBIE TE DURNE NICKI, bo
        te literki, których używacie są denerwujące.
        • pavlack Re: MPK-wstydzi sie herbu? 22.12.03, 11:33
          To, że literki miały być na tramwajach (i oficjalnie są ;) to wiadomo. A po co -
          pewnie chodzi o Buszmena ;) czyli żeby każdy typ taboru miał swoje oznaczenie.
        • yabol428 Re: MPK-wstydzi sie herbu? 23.12.03, 20:43
          Gość portalu: Yasioo napisał(a):
          > to na początek NIECH RODZINA TX-ów ZMIENI SOBIE TE DURNE NICKI, bo
          > te literki, których używacie są denerwujące.
          Ja odnoszę wrażenie, że te wszystkie TX-y to jest ta sama osoba.
    • Gość: Misiek K Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.chello.pl 22.12.03, 16:47
      1) autobusy, bodaj czy nie wszystkie maja herby MPK, ktorych glownym elementem
      jest herb Krakowa,

2) w numaeracji taboru tramwajowego MPK wystepuje scisle przyporzadkowanie
      zakresow numeracyjnych do poszczegolnych zajezdni,
      dlatego tez oczywistym jest ze to wystarcza i stosowanie jeszcze jednego
      wyroznika byloby po prostu juz niepotrzebne,

3) literki po co są kazdy wie,

4) Yasioo ma racje - wezcie sobie "Pewexy" zmiencie xywki ...
      • Gość: Locutus Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 23.12.03, 03:46
        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> 1) autobusy, bodaj czy nie wszystkie maja herby MPK, ktorych glownym
        elementem
        > jest herb Krakowa,

Spróbuję się zabawić w Przekupę: otóż MPK ma swoje LOGO, a nie herb... ROTFL

> 2) w numaeracji taboru tramwajowego MPK wystepuje scisle przyporzadkowanie
        > zakresow numeracyjnych do poszczegolnych zajezdni,
        > dlatego tez oczywistym jest ze to wystarcza i stosowanie jeszcze jednego
        > wyroznika byloby po prostu juz niepotrzebne,

Na marginesie: przecia MPK w swoich papierach również przy tramwajach ma
        wpisane oznaczenia literowe. A że na wozach się nie pojawiły to inna para
        kaloszy, oficjalnie istnieją. Ubolewam nad tym, że zniknęły już plakietki z
        nazwą zajezdni bo teraz jak widzę czwórkę czy jedynkę to nigdy nie wiem czy
        jest Podgórska czy Nowohucka - jakoś tramwaje mnie aż tak nie ciągną jak
        autobusy i niestety nie znam na pamięć wszystkich brygad, ani tym bardziej
        numerków tramwajów...

> 3) literki po co są kazdy wie,

Jak widać nie każdy...

> 4) Yasioo ma racje - wezcie sobie "Pewexy" zmiencie xywki ...

Tadetx, Ewetx... przecia tego pierwszego się nawet wymówić nie da... :-(
        Durexów jakichś się nazłaziło... :-P

Pzdr.
        LOKI
        • pavlack Re: MPK-wstydzi sie herbu? 23.12.03, 11:57
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Na marginesie: przecia MPK w swoich papierach również przy tramwajach ma
          > wpisane oznaczenia literowe. A że na wozach się nie pojawiły to inna para
          > kaloszy, oficjalnie istnieją.

No dokładnie, nawet zabytki mają swoje litery ;D

> Ubolewam nad tym, że zniknęły już plakietki z
          > nazwą zajezdni bo teraz jak widzę czwórkę czy jedynkę to nigdy nie wiem czy
          > jest Podgórska czy Nowohucka - jakoś tramwaje mnie aż tak nie ciągną jak
          > autobusy i niestety nie znam na pamięć wszystkich brygad, ani tym bardziej
          > numerków tramwajów...

Eeee tam, przecież numery to są w tramwajach akurat banalne :)
          Wiadomo, że jak jedzie GT6 lub E1 to Huta, jak jedzie skunks to Podgórze. A co
          do stopiątek - Huta 3xx i 4xx a Podgórze 6xx, 7xx, 8xx, 9xx :)
        • Gość: Voith Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.12.03, 23:23
          Loki:
          > > 4) Yasioo ma racje - wezcie sobie "Pewexy" zmiencie xywki ...
          >
          > Tadetx, Ewetx... przecia tego pierwszego się nawet wymówić nie da... :-(
          > Durexów jakichś się nazłaziło... :-P

czyżby roztrojenie jaźni Pevexo-durexów?
          • Gość: Clint Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.crowley.pl 23.12.03, 23:50
            Gość portalu: Yasioo napisał(a):

> NIECH RODZINA TX-ów ZMIENI SOBIE TE DURNE NICKI, bo
            > te literki, których używacie są denerwujące.

widze ze nie tylko mnie to kolilo w oczy :)
          • Gość: Meg Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 23:53
            Gość portalu: Voith napisał(a):
            > czyżby roztrojenie jaźni Pevexo-durexów?

No właśnie ja bym proponowała, żeby ten osobnik (bo zakładam, że to jedna i ta
            sama osoba tylko w trzech osobach) zdecydował się wkońcu na jeden nick...
            To jak widać nie wkurza tylko mnie.....

Pozdrawiam
            Meg
            • Gość: Misiek K Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.chello.pl 23.12.03, 23:56
              To jak widać nie wkurza tylko mnie.....

mnie tez wkurza!
              i jeszcze niesamowicie mnie drazni ze za kazdym razem musze sie domyslac o co
              temu pewexowi chodzilo wlasciwie bo tak "po polskiemu" wypisuje...
              • Gość: Clint Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.crowley.pl 24.12.03, 00:01
                troche z gramatyka ma na bakier to fakt :)
          • Gość: Meg Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 00:27
            Okazuje się, że to rozczworzenie jaźni Pevexo-durexów...
            Jeszcze był jurkotx... :-)
            Najciekawsze jest to, że ten osobnik czasem sam sobie na posty odpisuje, tylko
            pod innym nickiem (oczywiście jednym z tych czterech ).
            Oczywiście tak samo nieskładnie i niegramatycznie :-D

Pozdrawiam
            Meg
            • Gość: Locutus Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 24.12.03, 04:06
              Zdaje się że po ataku Hermenegildy Jagi i innych Locutasów teraz wszystkim się
              wydaje, jak się pojawi nowa osoba, że to jakiś klon... dżizus... Ostatnio
              posądzałaś o to J-23... to się chyba leczy (paranoja na to mówią)...

Ja tam do tadetxów, pewexów i innych durexów poza tym, że uważam ich nicki za
              cokolwiek karkołomne i nie do wymówienia, nic nie mam.

Pzdr.
              LOKI
              • Gość: J-23 Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 08:03
                Meg jak tak dalej będzie to zostaniesz tajnym współpracownikiem służb
                specjalnych...
                Twoja dedukcja nie zna granic.
                Aż mi żal "TX"-ow.
                Pozdr. J-23
                • Gość: Meg Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 11:42
                  Gość portalu: J-23 napisał(a):

> Meg jak tak dalej będzie to zostaniesz tajnym współpracownikiem służb
                  > specjalnych...

Skąd wiesz, że już nim nie jestem :-D

> Twoja dedukcja nie zna granic.

Jaka znowu dedukcja?

Pozdrawiam
                  Meg

PS: Jeszcze słowo do Lokiego: Loki dzisiaj nazywasz mnie paranoiczką?
                  Super, ciekawe co będzie jutro....

• Gość: Meg Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.03, 11:37
                Loki to Ty masz chyba urojenia i paranoję, bo juz chyba wszystkich na forum
                oskarzałeś (i nadal kogoś oskarżasz) o to że któryś jest Locutasem...
                A wogóle weź mnie Loki nie denerwuj bo czepaisz sie bezpodstawinie i to akurat
                mnie choć przedmówców mówiących na ten sam temat było jeszcze sporo...

Pozdrawiam
                Meg
                • Gość: mouset Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 24.12.03, 12:22
                  Pięciocyfrowe numery owszem były fajne, ale teraz też jest dobrze, ujednoliciła
                  się numerkokracja
                • Gość: Locutus Re: MPK-wstydzi sie herbu? IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 25.12.03, 06:10
                  Ale ja nie twierdzę, że nie jestem paranoikiem, twierdzę tylko, że Ty [również]
                  nim jesteś...

ROTFL

Wielkie Cmok dla mojego Nasłodszego Słoneczka!
                  LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka