Gość: ja IP: *.net.autocom.pl 28.07.09, 21:44 "Znikła"? Się wzięła i sama znikła była? W takim razie autorze (a może "ałtoże") znikłaj/znikłajaj po wakacjach do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mieszkaniec Dlaczego???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 22:24 Dlaczego głupi automat z colą czy kawą wydaje resztę, a parkomaty za miliony złotych nie? Jak człowiek ma 5 zł i chce kupić kartę na 30 minut to musi dać ZIKiTowi napiwek 4zł lub kupić najdroższą kartę i dać "tylko" 2 zł napiwku. Rozbój w biały dzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q1q kpina jak misto kase wydaje hańba !!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 28.07.09, 23:21 To korupcjogeny proceder !! prokuraturo do dzieła na talerzu afera ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan jak SMS-em płacić za parking IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:15 Dlaczego nie piszą choć jednym zdaniem jak w praktyce to będzie wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: jak SMS-em płacić za parking IP: *.technika.net.pl 29.07.09, 11:42 to proste, zostawiasz komórkę za szybą z treścią smsa na wyświetlaczu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: jak SMS-em płacić za parking IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.09, 12:32 Często podróżuje i płace już poprzez mPay za parkowanie w Wawie i w Łodzi. Najpierw zarejestrowałem swój nr telefonu w systemie mPay. Mam tel. w sieci plus więc zadzwoniłem pod bezpłatny nr *145# i tam zdefiniowałem swój kod PIN, którym teraz potwierdzam transakcje. Użytkownicy innej sieci niż plus i play dzwonią pod nr 791145145. Konto mPay zasiliłem również przelewem internetowym Potrzebna jest też naklejka parkingowa na szybe(info dla kontrolera). Jak chce zacząc płacić za parkowanie np. w Wawie wykonuje połączenie pod nr *145*221#, 221 to nr strefy dla wawy, dla krakowa to nr 121.W przypadku rozłączenia parkowanie wystarczy zadzwonić na dokładnie ten sam nr. Wszystkie informacje są umieszczone na stronie mPay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk Re: jak SMS-em płacić za parking IP: *.ghnet.pl 29.07.09, 22:07 Tak na marginesie to system ten powinien wspomagać karty postojowe a nie parkomaty .Szkoda ,że ktoś o tym nie pomyślał wcześniej bo prawdopodobnie ten system jest dużo tańszy od parkomatów .Ponato system ten działa w sposób właściwy to znaczy pozwala opłacać czas parkowania według obowiązujących stawek .Natomiast urzędnicy naciskani przez dziennikarzy G.W. , m.in. autora artykułu , o szybkie montowanie parkomatów kupili parkomaty ,które bezprawnie pobierają zawyżone opłaty. To znaczy gdy ktoś chce opłacić 30 min , które kosztuje 1 zł i wrzuca 5 zł parkomat bierze 5 zł i wskazuje opłacony czasparkowania za 30 minut zamiast dłużej.Jest to oczywiste bezprawie. Bartosz z G.W. ,obsesyjnie piszący o konieczności wyrzucenia parkingowych i zakupieniu parkomatów teraz nagle zapałał sympatią do płacenia przez tel.komórkowy i przestał wychwalać parkomaty.Mało tego pisze ,że zamiast szukać parkomatów i biegać po sklepach za drobnymi ( tak jak kiedyś za kartami )można przez telefon komórkowy zapłacić za parkowanie . Dziwne to , skoro swoje przekonanie o wyższości wielbionych przez niego urządzeń nad ludźmi wielokrotnie okazywał w licznych artykułach w G.W. A teraz wyszło gó.no ,gdyż zawsze tak jest ,że jak się ktoś do sprawy zabiera od zadka na gó.no trafi. Jest to tym bardziej zrozumiałe gdy dziennikarz słucha piewców sprawy zamiast zapytać ekspertów ,skoro sam nie jest fachowcem w rzeczy. A nawiązując do rzeczy , kiedyś w wywiadzie dla prasy prof.Starowicz ,piastujący funkcję z-cy prezydenta Krakowa twierdził ,że po zamontowaniu parkomatów wpływy z opłat wzrosną o 100%. Panie Bartoszu ,czy wpływy wzrosły o 100% czy też kolejny system wnoszenia opłat ma ratować osoby podejmujące decyzję o zakupie parkomatów przed odpowiedzialnością , moim zdaniem karną ? Rolą dziennikarza jest ,aby wyjaśnić czy decyzje i deklaracje urzędników wysokiej rangi są trafne i czy środki publiczne są właściwie wydawane . Pan też zdaje się był przekonany ( ciekawe przez kogo lub przez co ) ,że całe zło to parkingowi . I co teraz pan powiesz? Czy o takie parkomaty nam chodziło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GULK Re: jak SMS-em płacić za parking IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.09, 08:14 To je dobre. Teraz siedzę w sklepie i jak widzę,że podchodzi kontrola szybko biorę kmórkę i płace 1 zł. Oni przytykają urządzenie i widzą ,że zapłacone. I mam święty spokój cały dzień. Kiedyś to nie przeszło Parkingowy nie popuścił tylko ciągle dopominał się o kolejne dopłaty za parking. Dla mnie jest teraz taniej i dla innych osób parkjacych cały dzień z pewnością też. Myślę ,że na parkomatach miasto nie zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek SMS-em płać za parking IP: *.centertel.pl 30.07.09, 12:35 Nie wiedziałem, że parkowanie może być tak proste. Kupiłem dziś kartę w kiosku, założyłem konto na ich stronie i fajnie działa. spoko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gałka gałeczka Re: SMS-em płać za parking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 12:47 trzeba kupić tą kartę w kiosku, założyć u nich konto i przelać kase na swój "rachunek" ale potem płacenie jest serio banalne.. przynajmniej dla mnie to jest duże ułatwienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLEOLA SMS-em płać za parking IP: *.acn.waw.pl 30.07.09, 16:16 Nie smsem tylko darmowymi kodami - jak się ma w plusie lub play Nic trudnego i dużo bardziej wygodne niż zabawa z parkometrami. W warszawie jest jeszcze lepiej bo się płaci za rzeczywisty czas parkowania co sekundy w Krakowie widzę że się cenią i się płaci za każdą rozpoczętą godzinę oprócz pierwszych 30 min ale to już zależy od miasta jak chce to rozliczać. Odpowiedz Link Zgłoś