krakower 02.08.09, 23:28 Teraz juz wiadomo, co znaczy "puścić bąka", a poważnie - odp...cie się wieśniacy od dzieła sztuki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (.)(.) Re: "Organy" Hasiora ciągle kłują polityków IP: 89.100.239.* 02.08.09, 23:38 zburzyc organy i postawic nastepny pomnik "ognia" !!!! w koncu oprocz cywili mordowal tez komunistow wiec bohater jak sie patrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik "Organy" Hasiora ciągle kłują polityków IP: *.cus.pl 03.08.09, 01:35 To nie jest sztuka tylko złom, zanieczyszcza środowisko. Juz dawno powinien zniknąc w piecu hutniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-student Re: "Organy" Hasiora ciągle kłują polityków IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.09, 07:35 najpierw madralo wsadz do tego pieca swoj samochod. znalazl sie espert do spraw sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 "Organy" Hasiora ciągle kłują polityków 03.08.09, 07:07 To i ja się "odbączę"... Na Snozce winien stanąć krzyż, obok pomnik JPII z małym Dziwiszem (w góralskim kapelusiku z muselkami) na jednej ręce i Dużym Bąkiem na drugiej ręce. Koniecznie podświetlany - 24 godziny na dobę. Oj ! PiS-ie, PiSie, że też chce ci się.... Odpowiedz Link Zgłoś
jabberwocky1945 "Organy" Hasiora ciągle kłują polityków 03.08.09, 08:51 najwyższy czas usunąć napis, jaki władze PRLu dodały do rzeźby Hasiora. Co do samych organów - nie grały nigdy, a to przecież proste. Wystarczy, by organmistrz je nastroił. To możliwe, ale jakoś nikomu się przez te lata nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: "Organy" Hasiora ciągle kłują polityków IP: 77.236.12.* 03.08.09, 08:58 może taniej by wyszło obsadzić je dookoła drzewami... zasłoniłyby to szkaradzieństwo :-) PS. Nic nie mam przeciwko dzielnym ubekom walczącym z bandą Ognia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muzeum Narodowe Dar przyjażni dla dyrektora Muzeum IP: 83.1.100.* 03.08.09, 16:15 Dzisiaj rano udało mi się stworzyć równie wybitne dzieło co przesławny Hasior. Nazwałem go "Wariacje defekacji na organy Hasiora". Myślę aby obdarować tym wybitnym i bardzo drogim dziełem kilku ( co najmniej ) dyrektorów muzeów sztuki, którzy dbają, żeby podobnych dzieł sztuki w tych muzeach nie zabrakło. zamiast marnej mamony, zamiast tej marnej pensyjki, trzynastki , nagrody jubileuszowej, podarować przecież o wiele bardziej wartościowe dzieło sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świst Re: Dar przyjażni dla dyrektora Muzeum IP: *.rev.netart.pl 04.08.09, 07:31 hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esteta Kto w szambie pływał, Szambo tworzy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.09, 13:49 a pseudo artyści, tworzą do tego pikną LEGENDE. Hasior i podobni mu "ARTYŚCI" zachowują się jakby nienawidzili PIĘKNA i LUDZI. Dlaczego mamy się dziwić, że służył systemowi i sługusom tego systemu, którzy również nie nawidzili: piękna, ludzi i tradycji. A komu się podobaja podobne dzieła jak: puszki z fekaliami, spleśniałe obrazy, genitalia na krzyżu, Mona Lisa z domalowanymi wąsami, to proszę się podpisać z imienia i nazwiska dołączyć adres, a ręczę, że pożądane dzieła sztuki przyozdobią jego mieszkanie. Kto z czym lubi przebywać, to niech ma w nadmiarze. 99,9% LUDZI w Polsce i na świecie ma normalne gusta. Odpowiedz Link Zgłoś