Gość: Ginia IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 26.12.03, 23:21 mam pytanie: jak dokładnie wyglądaję egzaminy, ilu jest chętnych na jedno miejsce i czy wszym zdaniem warto tam iść? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ed Re: RELIGIOZNAWSTWO IP: *.compower.pl 29.12.03, 22:45 jezeli chodzi o egzamin to chyba jest ze znajomosci lektury + test umiejetnosci studiowania (odsc trudny wbrew pozorom).nie wiem czy warto studiowac taki kierunek,chyba jedyni z pasji,bo na prace nie ma co liczyc (jedynie mozna zostac na uczelni i oddac sie pracy naukowej)pozdr z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: RELIGIOZNAWSTWO 17.01.04, 13:36 Bardzo fajne studia! Oczywiscie - zalzy, czego sie po nich spodziewasz. Jesli chcez wiecej info, to daj znac. ilu chetnych - co roku inaczej, najlepiej zadzwonic i zapytac, jak bylo w tym roku - nr do instytutu to (12) 422 10 33 wew.1407. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginia Re: RELIGIOZNAWSTWO IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 14:08 hej czy ty studiujesz ten kierunek? byłabym wdzięczna za jeszcze jakieś informacje, np. jak dokładnie wyglądają egzamy no i same studia oraz perspektywy pracy po religioznawstwie z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: RELIGIOZNAWSTWO 18.01.04, 15:31 witaj! tak, studiuje:) sa 2 testy: z lektury i umiejetnosci studiowania (ten drugi opiera sie przede wszystkim na szybkim czytaniu i umiejetnosci wychwytywania informacji) STudia - daja fajna podstawe ogolnohumanistyczna i mnostwo wiedzy o rzeczach, ktore smiesza przecietnych smiertelnikow;) Zalezy, co Cie intersuje i jak sobie te studia wyobrazasz... Polecam stronke instytutu - tam zobaczysz, jakie sa przemioty. Nie pamietam adresu, ale mozesz wejsc przez strony UJotu (najpierw wydzialy: filozoficzny, potem instytut i tam jest link), ale ostatnio slabo dziala i wolno chodzi. Wykladowcy - rozni, ale jest kilku wspanialych. Perspektywy pracy - brak;) Jak po wiekszosci kierunkow. A serio - zalezy, co Cie interesuje. Ale chyba latwo nie jest. Pozdrawiam! Jesli chcesz, pisz na priv. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agag77 Re: RELIGIOZNAWSTWO 18.01.04, 22:23 hmmm....co mnie interesuje? przede wszystkim islam, ale bardziej w sensie religii i kultury a nie np.językowym dlatego odpada arabistyka na pewno też judaizm ale boję się iść na takie niekonkretne studia - nie wiem kim po nich mogłabym być no i te komentarze innych: co ty katechetką chcesz być? - doprowadzają mnie do szału :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: RELIGIOZNAWSTWO 01.02.04, 09:19 Hej! Czy mieszkasz w Krakowie lub okolicach? Mysle, ze fajnie jest zajrzec na jakies zajecia, zeby zobaczyc, jak to wyglada. Moge Ci cos polecic:) Moi,m kronym daniem islam i judaizm nie sa najmocniejsza strona naszego Instytutu, ale dosaniesz solidne podstawy, na ktorych mozna samemu budowac - zreszta tak chyba jest na studiach;) Pozdrawiam! A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agag77 Re: RELIGIOZNAWSTWO IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 12:14 niestety mieszkam w wielkopolsce, więc daleko :) byłam na str. UJ i w statystykach podano, że jest chyba 4.5 osoby na 1miejsce troszkę mnie to załamało, ale cóż.. naprawdę jest tylu chętnych? no i proszę o kilka prostych rad - co zrobić by się dostać? :)) jak ty się przygotowywałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: RELIGIOZNAWSTWO 01.02.04, 12:23 hej! za moich czasow (2000r.) byl test wiedzy ogolnej i umiejetnosci studiowania. Teraz jest wiedza z lektury zamiast ogolnej;) Za to test umiejetnsoci studiowania polega przde wszystkim na szybkim czytaniu - to wato cwiczyc - bo w nim nie chodzi o to, zeby zrozumiec podany tekst doglebnie, tylko zeby odpowiadac a dosc proste pytanai - zwykle wystarczy "rzeskanowac" wzrokiem tekst - i najpierw czytac pytania, potem tekst;) ja tak robilam i wyszlo super. W sumie mialam 302/330 p., a ni cwiczylam nic wczesniej. Ale ja bardzo szybko czytam. Takze to Twojej uwadze polecam;) Powodzenia! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agag77 Re: RELIGIOZNAWSTWO IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 15:54 aphoper1 - mogłabyś odpowiedziać mi na jeszcze kilka pytanek? :) czy egzamin z lektury to test wyboru czy inna forma? i jak "wnikiliwe" są pytania? mój adres: agag77@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aphoper1 Re: RELIGIOZNAWSTWO 25.03.04, 21:09 ja nie zdawalam testu z lektury, bo dostalam sie na studia 4 lata temu, jak go jeszze nie bylo. ale sprobuje sie dowiedziec. jest to test wyboru Odpowiedz Link Zgłoś