Gość: jozek IP: *.bph.pl 03.08.09, 11:19 Panie Romanowski, a ten film co Pan na laptopie ogladal, to byl oryginal czy pirat sciagniety z sieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 139.191.142.* 03.08.09, 11:29 Chcialem zadac dokladnie do samo pytanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.net.autocom.pl 03.08.09, 11:35 Wciąż to zacofane myślenie, naznaczone kompleksem niższości - "tu pełno zagranicznych turystów" - a nie może być wygodnie po prostu dla nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.09, 12:15 Miałem tę samą refleksję. Mam ją zawsze od czasu gdy na butelce piwa przeczytałem: "piwo typu eksportowego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baton Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.chello.pl 03.08.09, 13:04 hahahah dobre Refale,ale wiesz takich ślepych wystrzałów PKP jest znacznie więcej jak np: za wysokie wagony dwupoziomowe które nie mieszczą się do tunelu średnicowego w Warszawie, czy zakupione przez śląskie przewozy regionalne wagony do obsługi linii Tych - Katowice , u nas w Krakowie dalej wsiadamy do pociągu do Balic skacząc, a linia Kraków - Katowice to zaledwie 78 km które pokonuje się w 1h 40 min, co do szybkości osobowego to masz racje już nie raz staliśmy na czerwonym bo dogoniliśmy pośpieszny, a najbardziej zawrotną prędkość osiąga się w Mysłowicach AŻ 20 km na godzinę, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Piwo typu Export to nie żaden kompleks IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:23 tylko typ piwa. Produkowane jest np. w Niemczech. "Export (auch Exportbier) ist im deutschsprachigen Raum ein untergäriges Vollbier mit einer Stammwürze von 12–14 % und einem Alkoholgehalt von meistens etwas über 5 % vol. Es kann hell oder dunkel sein." Zastanawiam się czy dopatrywanie się wszędzie "polskich kompleksów" nie świadczy właśnie o ich posiadaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenneth Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.hsd1.nj.comcast.net 06.08.09, 15:20 Dziekuj p Bogu ze nie czytales napisow pt:Gatunek II/odrzut z eksportu/To bylo zajefane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nulla Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 92.229.50.* 03.08.09, 14:16 Jak wyglada podroz Krakow-Berlin? 12 godzin (kiedys mniej, ale odkad pkp musi placic kare za opoznienia, sztucznie wydluzyli podroz) w starym, cuchnacym lepiacym sie od brodu wagonie. Przed podroza warta skorzystac z ubikacji bo w tej w pociagu mozna jedynie pomoczyc sobie nogawki spodni w przelewajacej sie po podlodze kibla urynie. System rezerwacji pkp, ktory "dobija" do siebie zajete miejsca, gwarantuje, ze spedzi sie noc w pelnym "wspolspaczy" przedziale, mimo ze nawet 70% pozostalego skladu jedzie pusta. Do pustego przedzialu przesiasc sie nie mozna, "bo nie", chyba ze da sie Jego Wysokosci Kolejarzowi w lape. Aha, z moich doswiadczen zdarzaly sie takie kwiatki jak brak ogrzewania w zrodku zimy - "bo sie zepsulo". Mam ciarki przed kazda podroza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziub Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.ericsson.net 03.08.09, 14:35 A po jakiego grzyba z TEGO korzystasz? Masochizm? PKP należy zbojkotować. Nie używać. Zwłaszcza, jeśli są alternatywy, a są. Dziub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomiko do wszystkich gnuśnych IP: *.centertel.pl 03.08.09, 17:27 A to że film "piracki" a to że "co mnie obchodzą zagraniczni turyści", a to że kompleksy mamy itp....A fakty sa takie ze naprawdę powinnismy się wstydzić, bo świat ucieka i trzeba go gonić, że faktycznie obciach przed innymi że u nas takie dziadostwo (no chyba że niektórym na tym forum pasuje bardziej śmierdzący stary klekot niż miły i nowoczesny wagon) Mamy powody do tego aby sie wstydzić i aby dążyć do tego aby to poprawić. ale zawsze znajdzie się jakiś gnuśny komentator któremu pasuje że jest syf, smród, że autor jest piratem, a tak wogóle to zostawcie to nasze śmierdzące bajoro bo jest nasze, polskie a my Naród jesteśmy dumni z tego g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubie pkp Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.chello.pl 03.08.09, 17:59 a po co pociagiem !!! www.airberlin.com/prepage.php bilety 300-400 zl. poltora godzinki i z glowy z balic na tegel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.multi-play.net.pl 03.08.09, 19:52 A dlaczegóż to nie miałby być oryginał? W sklepach internetowych Solaris na DVD kosztuje ok. 30 zeta. To chyba nie jest wygórowana kwota dla kogoś kto ceni dobre kino. Ciekawe, dlaczego komentujący uważają, że film na laptopie to musi być pirat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.acn.waw.pl 06.08.09, 08:56 Zapewne z własnego doświadczenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eu43 Może to wina zasilania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 22:09 Stare lokomotywy mogą chyba niezłe przepięcia generować a elektronika tego zazwyczaj nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eso co to za tekst IP: *.net.autocom.pl 04.08.09, 08:58 Autor chyba bardzo się zachwyca swoim stylem pisania - a nie ma czym. I co to za tekst "gibaniem się" nie wiem czy taka gwara dziennikarzom przystoi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sassenach Re: co to za tekst IP: 86.46.240.* 06.08.09, 12:48 > I co to za tekst "gibaniem się" nie wiem czy taka gwara > dziennikarzom przystoi! Wyluzuj, lwie salonowy, bo się ta hiperpoprawnością ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.betanet.pl 04.08.09, 18:58 Czy Autor widział jakie wagony doczepia Niemiecka Kolej do składów EC Kraków - Hamburg? Na dwa wagony pierwszej klasy w żadnym nie ma działającej klimatyzacji, a w ziemie brak ogrzewania. Może warto popatrzeć szerzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Pytam ie wiec: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 07:46 1. Gdzie jest rezerwa? Nie kupili? 2. Gdzie jest gwarancja? Skonczyla sie? 3. Gdzie sa ZNTK? Balcerowicz zamknal? 4. Czemu toleruje sie wciaz tych samych, niekompetentnych ludzi w dyrekcji PKP (tu PKP IC)? Kumoterstwo i korupcja w rzadzie Tuska? lech.keller@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Pytam sie wiec: 06.08.09, 08:31 > 3. Gdzie sa ZNTK? Balcerowicz zamknal? nie, tusek www.tvn24.pl/12692,1611927,0,1,nie-ma-juz-zntk-lapy,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Pytam sie wiec: 06.08.09, 16:54 sędzia w białymstoku nazywa się tusek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tw Re: Pytam ie wiec: IP: *.mtvk.pl 06.08.09, 09:03 balcerowicz musi odejść Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kumotertwo i korupcja jest. Dokładnie takie same 06.08.09, 09:30 jak w rządzie Kaczyńskiego i w poprzednich rządach. Polska siermiężna rzeczywistość:( Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się 06.08.09, 08:38 Solaris to dobry film, pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyplomatka Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:20 Wystarczy przejechać trasą Warszawa - Berlin. Też "ładnie" w pociagu jest, zwłaszcza w wc;) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kiedy wdraża sie nowy sprzęt trzeba dobrze 06.08.09, 09:26 przeszkolić pracowników w jego obsłudze. Inaczej nasze pieniądze -jako pasażerów i jako podatników - będą wiecznie marnotrawione. No ale przecież to nie są pieniądze władających naszymi kolejami, więc pewnie możemy sobie tylko pomarzyć że będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 193.111.144.* 06.08.09, 09:39 No niestety, wszystko jest naszpikowane elektroniką, której niezawodność pozostawia wiele do życzenia. Na dodatek drobna awaria, czy przekłamanie jakiegoś czujniczka, z reguły powoduje wyłączenie całego urządzenia. Przykłady: u mnie w pracy wiesza się nowoczesna winda, numeryczna obrabiarka sterowana komputerem mało sama siebie nie rozwaliła, gdy wjechała w stół, a o humorach klimatyzatorów możnaby książkę napisać. Magicznym guziczkiem XXI wieku stał się przycisk RESET. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik w płomieniach Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 193.42.211.* 06.08.09, 14:24 Daj pan spokój, u mnie w robocie klimatyzatory w ciągu miesiąca padły dwa razy, co rusz przychodzi chomik Hiacynt i grzebie w nich, bo się popsuły, a o tej cholernej windzie nic nie mówię, bo nie tylko się ślimaczy, ale jeszcze jak się ją wzywa, to zamiast przyjechać z piętra niżej, ta jedzie bezczelnie w dół, a w tym czasie na górę wlecze się ta z parteru. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się 06.08.09, 16:57 jak to mawiał mój dziadek: gó... chłopu nie zegarek :D te same wagony, windy, obrabiarki i klimatyzatory w rękach ludów cywilizowanych działają, a słowiańska barbaria (oprócz czechów) wszystko spie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna najpierw wymienic personel... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:43 gdy codziennie podrozowalam na trasie sosnowiec-zabrze i widzialam zblizajaca sie do peronu nowoczesna jednostke elektryczna wiedzialam, ze nie dojade do pracy na czas! pociag byl tak nowoczesny, ze stara kadra nie potrafila go obslugiwac w efekcie czego w polowie trasy wysadzano nas na peronie (o godz.5.30 w lutym!) i kazano przesiadac sie do starego skladu, ktory podstawiano po 20- 30 minutach! zanim zmieni sie wagony trzeba wymienic personel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 09:50 Kolejny podkolorowany artykuł. Kuszety są 6- lub 4-osobowe, a sypialne 3- lub 2- lub 1-osobowe. Więc jak ktoś narzeka, że nie ma 3 osobowego przedziału w kuszecie to to jest jakieś nieporozumienie. Trzeba po prostu kupić sypialny i nie wypisywać bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus W Wyborczej jajecznicy już nie ma... IP: *.chello.pl 06.08.09, 09:56 W Wyborczej jajecznicy już nie ma. Tak, tak w centrali Wyborczej przy ul. Czerskiej w Warszawie była dla dziennikarzy codziennie bezpłatna jajecznica, ale im zlikwidowali. Czyżby teraz obniżka pensji? Już nie latamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 81.219.116.* 06.08.09, 10:45 kiedyś jechałem taką kuszetką do Berlina i zepsuł się kibel, musiałem chodzć do wagonu z ukrainy a tam panie luksus w kiblu że hej, czysto i natrysk. prawda jednak jest taka że jako społeczeństwo potrafimy wszystko zdemolować, ukraść, osikać i zaśmiecić i to nie trzeba zmieniać PKP lecz pasażerów. a autor niech dalej kontenpluje męskie tyłki, miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robuś Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 81.219.116.* 06.08.09, 10:52 "hahahah dobre Refale,ale wiesz takich ślepych wystrzałów PKP jest znacznie więcej jak np: za wysokie wagony dwupoziomowe które nie mieszczą się do tunelu średnicowego w Warszawie, czy zakupione przez śląskie przewozy regionalne wagony do obsługi linii Tych - Katowice " Ha ha ha pierwszy przypadek to koleje mazowieckie a drugi to przewozy regionalne, żadne nie należy do spółko PKP ha ha ha. najpierw sprawdź a później pisz te swoje ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Re: Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 89.108.218.* 06.08.09, 12:41 Akurat wagony kolei mazowieckiej są OK, tylko PARTACZE z PKP tak wyremontowali tunel, że nie spełnia norm. Dokładnie zamiast wymienić podbudowę torów, to nową płyte betonową zrobili na starej i "podłoga" sie podniosła kilkanaście centymetrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 88.220.44.* 06.08.09, 11:07 A ja jechałem niedawno wagonem sypialnym PKP IC ze Lwowa do Katowic - "Lwów Express". Wagon nowoczesny, nie powiem, z klimatyzacją, toaleta wyposażona w stanowisko do przewijania dzieci i prysznic. No właśnie, prysznic. Pod zawieszoną na ścianie "słuchawką" stał duży kosz na śmieci. Spytałem konduktora, czy prysznic działa. "Nie". "Dlaczego nie?" "Bo nie ma ciepłej wody". "A dlaczego nie ma ciepłej wody?" "Bo nie działa". Pewnie też za nowoczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizashi Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 11:27 PKP = Prędzej K... Piechotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opiekun Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: 85.14.109.* 06.08.09, 12:17 31VII - po 20:00 pociąg relacji Słupsk - Katowice, cały wagon kolonistów - 70 osób. 2 WC - b e z w o d y !!!!!. Nie ma winnych. A to Polska własnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Wagony kolejowe za nowoczesne. Popsuły się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 13:51 ah te pociągi... >D Odpowiedz Link Zgłoś