Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle tuż za dworcem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:10
jakie one "ceglane" - przecież z betonu to odlewali - a cegły tylko na wygląd
dali....
ps.
miejsce przy pkp i torach kolejowych jest do "d" ale i tak szukają głupiego....
Obserwuj wątek
    • Gość: Mroova Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:11
      Jak dla mnie najlepsza chyba mieszkaniówka ostatnich lat w Kraku. Lepsza od
      poprzednich dokonań Angela na Zwierzynieckiej, jak również lepsza od niezbyt
      ładnego ich projektu na rogu Sukienniczej i Dietla, który się średnio ciekawie
      zapowiada.
      W porównaniu do takich zbuków urbanistycznych jak koszmarne Wiślane Tarasy czy
      czysta makabra stodoły zbudowanej na Ludwinowie, na tyłach Forum, Angel to po
      prostu inny świat. Szkoda tylko, że przyziemie usługowe zajęte już przez banki...
      • Gość: meechał Aaniął Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:58
        Zapomniałeś o Senatorskiej 26. To jest najlepszy projekt od czasu
        Koscioła Mariackiego...
        • Gość: czerwony_jak_cegła spaliny, hałas, zero zieleni .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:22
          • Gość: Siara wchodze w te spalyny ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:23
            • Gość: meeeeee gdzie mieszkasz ? - na dworcu .. IP: *.prz.com.pl 11.08.09, 14:52
            • Gość: antydeweloper Re: wchodze w te spalyny ... IP: *.chello.pl 15.08.09, 20:26
              Gość portalu: Siara napisał(a):

>

Siara, pamiętaj: "memory fajf".
      • Gość: Ufo Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 195.150.133.* 11.08.09, 07:38
        A zaglądałeś na podwórka (przepraszam, do atrium!) - koszmar! Nie
        bardzo rozumiem po co wsadzili tam balkony. Chyba po to, by sąsiedzi
        mogli sobie ręce na dzień dobry podawać! Poza tym jest tam tak mała
        przestrzeń, okna ustawione w okna, że spokojnie można kręcić "big
        brothera"... Zero intymności!
        • Gość: Arbaal z Białej Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 08:50
          :-D dobre!
    • Gość: tutuś Aha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:13
      Panie autorze, a gdzie kolejny tekst o tym, że Ogród Doświadczeń chciałby
      oddzielić się od Muzeum Inżynierii Miejskiej. Dawno o tym nie czytaliśmy. Pora
      by już była.
    • Gość: S Bardzo dobra realizacja IP: 195.205.209.* 10.08.09, 22:41
      Widać, że nie trzeba wiele by udanie wkomponować się w otocznie. Niestety
      budowane na przeciwko hotele nie są już tak trafione. Angel City bardzo ładnie
      zamyka pierzeję ulicy Warszawskiej, a na Pawiej podnosi poziom architektury
      zepsuty wcześniej przez GK. Więcej takich!
    • Gość: piokuk Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.tktelekom.pl 10.08.09, 22:44
      Stoi toto na gruzach mojego garażu. I jak tu się cieszyć z udanej realizacji
      projektu?
      • Gość: michnik jąkała Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 22:56
        Miałeś na myśli twoją MELINĘ? "Garaż"? Tak to się teraz
        nazywa w Krakowie?
        • Gość: piokuk Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.opera-mini.net 11.08.09, 01:21
          Moi rodzice mieli tam garaż w czasach kiedy Ty pewnie robiłeś jeszcze kupkę w tetrową pieluszkę. Choć sądząc po poziomie komentarza być może takich pieluszek już nie pamiętasz.
    • Gość: kierownik Projektant nie zasługuje na takie nazwisko ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:07
      To raczej Loegler albo Obtułowicz powinni nazywać się SZMELCMAN,
      jeśli wziąć pod uwagę klasę ich projektów !
    • Gość: zupa Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:11
      Dla mnie to sa zwykle bloki, jedyna roznica to kolor.
      Na plus jest to, ze nie powstala kolejna masakierka.

To jest biznes. Nikt tu sie nie zastanawial nad pieknem architektury, tylko nad mozliwoscia zarobienia jak najwiekszych pieniedzy.

• Gość: rimini Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.multimo.pl 10.08.09, 23:14
        Sears Tower to tez blok? Pewnie twoj mozdzek tak to wlasnie
        zaklasyfikuje...
        • Gość: zxc Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.chello.pl 10.08.09, 23:17
          najmocniej inspirację z historycznych zasobów miejsca czerpią szyldy firm
          ulokowanych na parterze.
        • Gość: zupa Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:26
          no takiego porownania sie nie spodziewalem, gratuluje fantazji :)
      • Gość: p Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.09, 23:18
        100/100
        niestety intensywność zabudowy tych działek jest makabryczna - oczywiście w tej
        lokalizacji to może nie powinno dziwić - ale czy to "blokowisko" jest takie
        atrakcyjne ?
        ps.
        nazwa "apartament" nie pasuje do 99% inwestycji określanych tym mianem -
        zazwyczaj są to zwykłe blokowiska - w apartamentowcach mieszkania mają:
        1/ minimum 120 m2 każde
        2/ pokoje minimum 20 m2 każdy
        3/ wysokość pomieszczeń 3 m MINIMUM !!!
        4/ dobrze jakby było jeszcze sporo zieleni itd..
        no jeszcze jest kwestia parkingow wind czy ochrony ale to akrurat zazwyczaj jest
        spełnione.
      • Gość: nbv Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 78.133.244.* 12.08.09, 11:36
        Podasz przykład pięknej współczesnej architektury?
    • balusz Nowe osiedle tuż za dworcem 10.08.09, 23:21
      Uwaga artykuł sponsorowany !!! Swoją drogę nie mogę się nadziwić kto chce
      mieszkać blisko galerii oraz dworca. Hałas 24h na dobę. Dziwny ten świat...
      • Gość: antydeweloper Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.chello.pl 15.08.09, 20:29
        balusz napisał:

> Uwaga artykuł sponsorowany !!! Swoją drogę nie mogę się nadziwić kto chce
        > mieszkać blisko galerii oraz dworca. Hałas 24h na dobę. Dziwny ten świat...

Idealne mieszkania dla "pań" z "szołbiznesu". Tak zwana Galeria Krakowska
        blisko, dworzec itp.

• Gość: Groblin Nowe osiedle tuż za dworcem w sercu Krakowa IP: *.2.20.195.pp.com.pl 10.08.09, 23:24
      Budować trzeba , ale dla mieszkańców a nie dla garstki szopów praczy z
      utargiem brudnym. Owszem nie są to takie same kloce z tyłu architekta jak pod
      Wawelem,ale nadają się raczej do centrum fabrycznego.Gomółkowskie podziemia na
      Groblach podniosły poziom wody gruntowej więc może jednak coś się zawali i
      słynni Grabarz Groble Asik archi kop coś wybudują takiego jak tam. Po co komu
      Wawel i jego zabytkowe otoczenie. Tu moda na kloce i wygodę z trupami na
      klatkach schodowych.
    • Gość: sodino Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.ghnet.pl 10.08.09, 23:26
      Jak dla mnie to te osiedle jest genialne wkomponowane w teren tej dzielnicy
      Krakowa. Elewacja budynków świetnie dobrana. Gratulacje dla architektów.
      • Gość: aga Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 94.254.129.* 13.08.09, 15:36
        genialne wkomponowane biura - bo na biura to w sam raz, gapia sie okno w okno i
        nikomu to nie przeszkadza, ale jak na mieszkania to : zero zieleni , hałas,
        słychać komunikaty z dworca, (całą noc) zero intymności , zabudowa tak ścisła ze
        się nawet mały rower nie zmieści miedzy tymi blokami - a a architektura całkiem
        udana, ale nie do mieszkania

no to niech Pan Denko do tego nie mówi głupot ze to mieszkania dla młodych (metr
        pewnie z 10 tys kosztuje)a jak ktoś tyle zapłaci to na pewno po to żeby młodym
        studentom wynajmować, zwróci mu się po 100 latach :))))))
    • eminey Kpina! 10.08.09, 23:39
      Rozumiem, ze jest to artykul sponsorowany, bo autor chyba nie wie o czym pisze...

Budynki wygladaja obrzydliwie - plaskie ceglane sciany z dzurami na okna - bez
      sladu jakichkolwiek staran o urozmaicenie - ot ogromny kloc.
      Mowienie o podobienstwach do politechniki uwazam za smieszne - no chyba ze
      oblozenie jakiegokolwiek budynku klinkierem juz sprawia, ze budynek wyglada
      jak budynki politechniki.
      Jako student tej uczelni i przy okazji student budownictwa musze przyznac
      szczerze, ze angel city napawa mnie niepochamowana odraza i obrzydzeniem, a
      takze litoscia... Niestety mieszkancy albo beda miec okno na ruchliwa pawia i
      dworzec, albo na Warszawska, albo inny ceglany blok i okno sasiada z
      naprzeciwka, ktoremu przy niewielkim wysilku moznaby reke podac - sam nie wiem
      co chcialbym wybrac...

Nie polecam nikomu wizyty w tamtym miejscu, a turystom radze odwrocic glowe w
      druga strone - bo o szkieletorze mozna chociaz powiedziec, ze jeszcze nie jest
      dokonczony...

Pozdrawiam
      • Gość: Budownictwo Re: Kpina! IP: *.autocom.pl 11.08.09, 01:41
        Studenci budownictwa raczej nie powinni wypowiadac sie o Architekturze.

To jest w koncu jakas nowa Architektura w Krakowie, a nie jak dotychczasowe
        "apartamentowce" li tylko budownictwo. Ta Architektura ma styl, dobre proporcje,
        harmonie i swietnie wpisuje sie urbanistycznie w ten rejon Krakowa.

Szkoda tylko ze reszta ulicy Pawiej to wciaz jeszcze takie slumsy, zwlaszcza w
        rejonie skrzyzowania z ulica Kurniki. Czy tam tez wreszcie pojawi sie jakas
        Architektura?
      • Gość: Gatsby Re: Kpina! IP: *.ghnet.pl 11.08.09, 08:36
        "niepoCHamowany" to faktycznie jesteś...może przyjrzyj sie układowi "cegieł" w
        elewacji. czy różnorodność to dla ciebie tylko kwiatki i łabądki? i radzę
        oszczędnie wypowiadac sie o sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia...
        • eminey Re: Kpina! 11.08.09, 12:56
          Za blad oczywiscie przepraszam - mea culpa.

Odpowiadajac Tobie i wielu innym, w tym Panu, ktory jako studentowi budownictwa
          zabronil mi sie wypowiadac o budownictwie zamieszczam kilka zdjec do porownania:

Politechnika (w tym jedno zdjecie jeszcze jak budynki pk sluzyly jako koszary):
          www.geokatedra.pk.edu.pl/Konferencja2008/Kopia%20PICT0002.JPG
          img152.imageshack.us/img152/8494/97398020pm3.jpg
          I angel city:
          www.janczo.blokowe.pl/AC/6.jpg
          www.janczo.blokowe.pl/AC/4.jpg
          Jesli mozna to chcialbym prosic o znalezienie podobienstw i wytlumaczenie mi na
          czym ta wielka architektura angel city.
      • Gość: verso Re: Kpina! IP: *.chello.pl 11.08.09, 13:51
        drogi studencie!
        niestety jesteś smutną wizytówką swojej uczelni - jak widać nie posiadasz ani
        odrobiny dobrego smaku ani też podstaw zmysłu estetycznego. Mam nadzieję, że
        trafisz na dobrych współpracownikow, abyś więcej nie palnął takiej głupoty
        • eminey Re: Kpina! 11.08.09, 20:08
          Jesli mozna prosic moze unikajmy argumentow ad personam.

Nie do konca rozumiem jaki ma plyw zdanie jednego studenta (jednego z
          siedemnastu tysięcy - sic!), ale odpowiem(parafrazujac), ze to wcale nie
          wymagalo wielkiej charakteru, lecz w gruncie rzeczy byla to sprawa smaku, tak
          smaku, ktory kaze wyjsc skrzywic sie wycedzic szyderstwo chocby mial spasc
          bezcenny kapitel ciala - glowa.

Na marginesie moge powiedziec, ze nie spotkalem jeszcze studenta, ktoremu angel
          city by sie podobalo(i nie mowie tylko o pk i budownictwie).

Raz jeszcze na tym forum odsylam do linkow:
          www.janczo.blokowe.pl/AC/6.jpg
          www.janczo.blokowe.pl/AC/4.jpg
          i teraz w ich kontekscie prosilbym o definicje estetyki, zmyslu estetycznego.

Jako PS dziekuje za zyczenia, ale ja osobiscie zyczylbym sobie takich maszkar
          jak angel city, czy galeria krakowska nie ogladac codzien w drodze na uczelnie...

Pozdrawiam
          • Gość: Piotr Re: Kpina! IP: *.zax.pl 11.08.09, 21:50
            Zgadzam się z eminey.
            AC to tylko pseudoceglane kloce ustawione tak by zmieścić jak najwięcej
            mieszkań. Brak jakiegokolwiek detalu architektonicznego. Nie jestem ani
            architektem ani budowlańcem ale według mnie 100 razy lepsza jest architektura
            Nowej Huty - nie tylko tej najstarszej.

Pozdrawiam
    • Gość: borewicz kolejna tandetna elewacja wygladajaca na IP: *.autocom.pl 10.08.09, 23:55
      niskobudzetowa... jak takie paskudztwo mozna bylo zrobic w samym
      centrum miasta ??? a przeciez mozna bylo zastosowac piekny
      piaskowiec, wapien lub inny kamien, ktore wygladaja ekskluzywnie,
      drogo, prestizowo, elegenacko i z jakims stylem, ktory podoba sie
      wiekszosci
      • Gość: WG Re: kolejna tandetna elewacja wygladajaca na IP: *.ghnet.pl 11.08.09, 08:33
        większości buraków?
      • Gość: makolągwa Re: kolejna tandetna elewacja wygladajaca na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:07
        > niskobudzetowa... jak takie paskudztwo mozna bylo zrobic w samym
        > centrum miasta ??? a przeciez mozna bylo zastosowac piekny
        > piaskowiec, wapien lub inny kamien, ktore wygladaja ekskluzywnie,
        > drogo, prestizowo, elegenacko i z jakims stylem, ktory podoba sie
        > wiekszosci

Stylem disko-polo!
        Joł brachu, widzę że jak ja czaisz baze. Ludzie chcą rozrywki, architektura ma
        mówić, tak jak bryka, jak mój złoty kajdan, że jestem posh, jestem ricz a nie
        jakieś takie ceglane niewiadomoco.

M1 to jest styl :D :D :D
      • Gość: mk Re: kolejna tandetna elewacja wygladajaca na IP: 78.133.244.* 12.08.09, 12:34
        "... przeciez mozna bylo zastosowac piekny
        piaskowiec, wapien lub inny kamien, ktore wygladaja ekskluzywnie,
        drogo, prestizowo, elegenacko i z jakims stylem,"
        No tak, to piękne, co drogie i eleganckie. Dzieki takiemu myśleniu
        Polska architektura miast i wsi wygląda właśnie, jak wygląda...
    • Gość: 3X bez przesady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 00:44
      podsumowaniem tematu jest ostatnie zdanie: "nie jest to architektura odkrywcza, powiela bowiem mocno już wyeksploatowane neomodernistyczne schematy, nie razi, stwarzając alternatywę dla szklano-tynkowych apartamentowców, które powstają dziś niemal we wszystkich rejonach Krakowa."

wyobrażam sobie, że w tym miejscu mogły powstać znacznie gorsze realizacje.

chwała bogu, że architekcie czerpią inspirację z historycznych zasobów miejsca, bez tego bylibyśmy chyba straceni.

farmazony o podporządkowywani się strukturze ulic wraz z ich wertykalnymi podziałami i odwoływaniu się do tradycji pierzei ulic oraz zagęszczenia zabudowy w strefie śródmiejskiej możemy potraktować z przymrużeniem oka.

wiadomo, że chodzi o PUM /powierzchnia użytkowo-mieszkalna, czy tam inaczej/.
      w sumie lepiej, niż gorzej
      • Gość: A_C Re: bez przesady IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.09, 12:58
        Ale też nie ma powodu, żeby padać na kolana i wznosić oczy ku niebu - z radości
        że zbudowano coś przeciętnego, a mogło być gorzej... Ja raczej pytam, dlaczego
        tylko przeciętnie, a nie co najmniej dobrze?
    • Gość: Helmut Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 11.08.09, 08:02
      Tam to by pasował jakiś fajny wieżowiec :) Szkoda że nie można
      budowąć wysoko.
      Te mieszkania nadaja się świetnie na wynajmowanie albo samotnych
      osób, ale nie wiem czy są atrakcyjne dla kogoś kto chciałby tam
      mieszkać z rodziną.
      • Gość: makolągwa Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 10:12
        Wieżowiec? Tak daleko od Rynku? Chyba Cię pogięło...

Jak wysoko to tylko przy Plantach!
    • Gość: Alik Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.bj.uj.edu.pl 11.08.09, 08:17
      Pewnie,ze do dupy! A w przyszlosci-jak powiekszyc dworzec? ktory tez
      jest na miare Krakowka a nie Krakowa z przyszloscia jeszcze!
      I w takim miejscu-powinny byc mieszkania najtansze-wlasciwie dla
      ubogich-jak w Swiecie! na ktory sie tak czesto powolujemy!
      • tommyl.pl a jaka cena za metr tego cuda??? 11.08.09, 10:18
        tu chyba tylko obcokrajowcy kupują na wynajem bo kto normalny chciałby mieszkać
        przy śmierdzącym PKP i takim ruchu?
        • Gość: zwierzyniecki widzisz... IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 11.08.09, 17:34
          ...wielu by chcialo. ja pierwszy. tylko - bagatela - nie stac mnie.
    • Gość: Krakusik Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.chello.pl 11.08.09, 10:53
      Ta tandeta kosztem "zdrowego" węzła komunikacyjnego Pawiej z tunelem
      i Warszawską oraz Szlakiem. Bezmózgowie i "węzeł gordyjski" Rozpacz!
      • Gość: znajomy alicji Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.ip.netia.com.pl 11.08.09, 11:35
        przyjmując że Alicja ma do dyspozycji 10 minut spacerem od rynku, w
        tonacy w zieleni 600 m2 dom, na pewno wybierze największe
        skrzyżowanie do mieszkania na nim. ha ha ha

Te łapartamienty są największą krakowską mieszkaniową pomyłką! Nie
        wierzę że ktoś kto ma oczy i odrobine rozumu kupiłby tam mieszkanie.
        Fatalene budynki - minimalne odległości, hałas, spaliny, huk,
        24h/dobę.

Jadąc niedawno autobusem policzyłem że na długości AC autobus
        (generujący największy hałas) hamuje i rusza 4 - 8 razy!

cudowne apartamienty, ale dla kogo?
        • Gość: mk Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 78.133.244.* 12.08.09, 12:39
          A dla tych, co są tak głupi, że ich na to stać. Madrzy, jak ty plują
          tylko na wszystko, co nowe i .... g... mają dalej, bo na nic ich nie
          stać.
      • Gość: Beemciak Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 21:02
        Gość portalu: Krakusik napisał(a):

> Ta tandeta kosztem "zdrowego" węzła komunikacyjnego Pawiej z tunelem
        > i Warszawską oraz Szlakiem. Bezmózgowie i "węzeł gordyjski" Rozpacz!

Dokładnie. Zgadzam się z tobą, Krakusiku w 100%, niestety UMK nie myśli o nas,
        kierowcach w ogóle. Przez to tam teraz nie ma estakady. Przy okazji walnęli by
        też jedną z Pawiej w Westerplatte. Usr*ć się można od siedzenia w wozie w w
        korku w tym miejscu. Ewentualnie małą koniczynkę gdyby forsy starczyło, żeby
        płynnie rozprowadzić ruch (te dwie rudery po bokach aż się proszą o buldożer). I
        do cholery po co tam chodniki? Dla jakichś lumpów bez konta i wozu? Chodzi to
        się po rynku, a po mieście JEŹDZI, wieśniaki!
        • Gość: z Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 23:51
          Estakada w centrum miasta? Oszalałeś? W normalnych miastach, np w Barcelonie
          burzy się stare wybudowane za czasów Franco estakady bo są rakiem na zdrowej
          tkance miejskiej i rozdzielają dzielnice miast, niepozwalając pieszym,
          rowerzystom i mieszkańcom normalnie funkcjonować.

www.lavanguardia.es/lv24h/20080911/53537468346.html
          • eminey Re: Nowe osiedle tuż za dworcem 12.08.09, 02:39
            NIe traktowalbym tamtej wypowiedzi powaznie - napisal ja jakis prowokator...
    • Gość: Palant Trochę plotek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:19
      A ja z innej beczki:-) Trochę plotek. W Angel City apartament
      kupują Colin Farrell i Bachleda Curuś :-) Sie będzie działo.
      Pierwsza prawdziwa gwiazda światowego formatu bedzie miała swoje
      lokum w Krakowie. To się łowcy autografów ucieszą :-)
      • Gość: krakuska Re: Trochę plotek IP: *.236.spine.pl 11.08.09, 19:53
        Ło kurna! To faktycznie.Sąsiedzi będą mieć przechlapane !
    • Gość: orda Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 11:26
      paskudztwo - przypomina raczej budynki więzienne
    • Gość: apardlamend Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 195.69.214.* 11.08.09, 11:42
      Jak przeczytalem ze bedzie tam "350 apartamentow o roznym
      standardzie" to od razu wiedzialem ze autorem jest pan Hajok, nawet
      bez patrzenia na naglowek.

Pan Hajok pewnie nie widzial nigdy prawdziwego apartamentu, dlatego
      dal sie latwo nabrac na broszurki i marketingowy chlam deweloperow.
      Ale nie ma co sie smiac z pana Hajoka, on po prostu jest naiwny,
      niewinna naiwnoscia dziecka. Pozazdroscic tylko mozna tego
      niewinnego, nieskazonego spojrzenia na swiat.

Apartamentow bedzie tam mnostwo, zaloze sie, ze nawet 25- albo 30-
      metrowe sie znajda. W roznym standardzie oczywiscie, raz lepszym,
      raz gorszym, jak to w apartamentach bywa... Nie to, co kiedys
      mieszkania. Czlowiek kupowal mieszkanie i wiedzial czego sie
      spodziewac. Ale teraz takich rzeczy juz nie ma, o nie... Mieszkania
      byly dobre 10 lat temu. Teraz tylko apartamenty sie buduje, taki
      dobrobyt nastal!
      • Gość: mk Re: Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 78.133.244.* 12.08.09, 12:42
        Naiwny dziennikarz zarabia kasę, a Ty musisz się pluć po forach...
    • Gość: versus nasz krakowski potsdamer platz:P IP: *.chello.pl 11.08.09, 13:05
      nasz krakowski potsdamer platz
      • Gość: berliner Re: nasz krakowski potsdamer platz:P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.09, 16:27
        hahahaha :D dooobre:P
    • Gość: kraks Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:16
      Moim zdaniem jest to najlepszy obiekt, jaki mógł tam powstać. Co do hałasu to jest taki sam jak w mieszkaniach przy alejach czy gdziekolwiek w centrum - coś za coś, chcesz ciszę kup dom na wsi. Dobrze, że są bardzo porządne okne i mieszkania są wyciszone. Co do wyglądu to kwestia gustu, ale niech ktoś wskaże cokolwiek ładniejszego w tamtej okolicy :). A, że ciasno? Przecież to jest ścisłe centrum, mieli na takiej działce postawić jakieś małe kamieniczki z ogródkiem?
      • morfinka_12 Re: Nowe osiedle tuż za dworcem 11.08.09, 13:27
        każda loklaizacja jest lepsza od tej w której ulokowane są te
        apartamenty, nawet 100 metrów w głąb ulicy szlak jest lepiej bo tam
        ruch samochodowy zmniejsza się jakieś 10 - 15 razy.

Z te same pieniądze lub mniejsze można mieć mieszkanko w zacisznym
        miejscu w identycznej odległości od rynku jak to szkaradztwo.Ciasno
        to jest na ruczaju, niemniej przy zabudowie AC, ruczaj ma ogromne
        odległości pomiędzy budynkami.

AC to jedna z najgorszych lokalizacji na mieszkania w mieście -
        aleje są lepsze, bo mają mieszkania na 2 strony i pół jest głośne a
        pół ciche z widokiem na piękne i obszerne ogrody.
    • Gość: katon pismaki...jak zwykle IP: *.chello.pl 11.08.09, 19:42
      ..niedouczone i niekompetentne.
      dlatego przestałem kupowac gazety - płacić za chłam ktory mozna przeczytac darmo
      w necie...

elewacja ceglana, budynki zelbetowe. po grubosci izolacji z welny wnioskuje ze
      mieszkancy beda mieli niezle wrazenia z mieszkania
    • Gość: GAPEK Nowe osiedle tuż za dworcem IP: 62.233.182.* 12.08.09, 13:26
      i znowu rowerzysci ucierpia naj bardziej z raci zastawionej sciezki rowerowej
    • Gość: Kowaniec Nowe osiedle tuż za dworcem IP: *.chello.pl 16.08.09, 14:41
      W tym artykule o ceglanych budynkach koło Politechniki winno być napisane .. betonowe schrony z okładziną ceglaną a nie domy z cegły.
    • knip0 Nowe osiedle tuż za dworcem 20.08.09, 21:14
      Jak dla mnie całkiem w porządku. Nie jest to nic szczególnego, ale też nie maszkaron. Ocena 4/6. A mieszkanie kupiłbym od strony szlak, a nie PKP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka