Dodaj do ulubionych

Batalia o ogrody "Małe Błonia"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 20:54
a ja nie mam działeczki, a też bym sobie tam chciał leżeć w lecie..,więc gdzie
jest sprawiedliwość, że jeden ma za friko od państwa działeczkę,a drugi nie
ma??? rozwiązanie- zaorać i sprzedać, a kasę sprawiedliwie podzielić pomiędzy
WSZYSTKICH obywateli, a nie tylko wybranych komuchów!!!!
Obserwuj wątek
    • buraque Batalia o ogrody "Małe Błonia" 19.08.09, 20:57
      Drodzy działkowcy czy jesteście właścicielami terenu? Jeśli nie to radzę się
      już pakować. Tzw. działki były od zawsze protezą dla byłych włościan
      tęskniących za orką i gnojowicą. Zrozumcie dobrzy ludzie, że ziemię uprawia
      się na wsi a nie w centrum miasta!

Mam nadzieję, że to początek końca ogródków działkowych w Krakowie, czas
      skończyć z wypalaniem łętów od ziemniaków i panoszeniem się na cennych
      gruntach by wyhodować dwie marchewki.

PS. Nie mam nic przeciwko emerytom uwielbiającym ogrodnictwo i rolę jako taką.
      Ale na swoim, a nie miejskim/państwowym.
      • Gość: p Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:25
        Najważniejsze że tam nie będzie zabudowy a teren zielony - co w praktyce oznacza
        iż ogródki bedą nadal bo zapis o "paku rzecznym" nie oznacza ich likwidacji -
        zreszta kto i za jakie pieniądze miałby to robić. Awantura o parking to też
        histeria - po pierwsze to nie bedzie on wielki, po drugie zielony - a po
        trzecie zapis w planie daje tylko możliwość postania tam parkingu a nie że on w
        ogóle tam bedzie.
      • Gość: bez działki Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 15:00
        Oj BURAKU,BURAKU....Nie wazne czyje to ziemie,ale wiedz,ze tylko dzieki działkowcom mamy troche zieleni w Krakowie.Nie lepisj spogladać na zieleń niz beton? Wczesniej czy pózniej park zamieni sie na plac budowy APARTAMENTOWCA..Krakowianie powinni walczyć o zachowanie chociazby tych skrawkow zieleni...Nie to co dzieje sie w okolicach Ronda Mogilskiego..Wycieli piękna łaczke na korzyść wielkich gmachów.Nie ma miejsca na parkingi,itd..BETONOWA OAZA..
        • Gość: seet Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.xdsl.centertel.pl 21.08.09, 08:32
          Trochę zieleni dzięki działkowcom!? Trzymajcie mnie, bo spadnę z krzesła ze
          śmiechu :) ja mieszkam obok działek i jedyne co mam od działkowców to gryzący
          dym z ognisk :)
    • Gość: kiostry Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:03
      a ja nie mam działeczki, a też bym sobie tam chciał leżeć w lecie..,więc gdzie
      jest sprawiedliwość, że jeden ma za friko od państwa działeczkę,a drugi nie
      ma??? rozwiązanie- zaorać i sprzedać, a kasę sprawiedliwie podzielić pomiędzy
      WSZYSTKICH obywateli, a nie tylko wybranych komuchów!!!!
      • Gość: Ufo Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: 195.150.133.* 20.08.09, 08:02
        "Zaorać, sprzedać, kasę między wszystkich rozdzielić" - to ty masz
        komunistyczne zapędy, a nazywanie komuchami działkowców to szczyt
        chamstwa!
    • Gość: Krakus Nie wiem kto popelnil błąd, Boroń czy redaktor... IP: *.betanet.pl 19.08.09, 21:12
      ale w miejscu po dzialkach (ktore znajdowaly sie na Lublanskiej),
      nie bylo zadnego parku, tylko rozorana ziemia, pozniej zbudowali
      bloki.
    • Gość: z Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:20
      Od 1993 wychowały się tam trzy pokolenia? Nieźle, mnożą się jak króliki.

Jako że z punktu widzenia większości mieszkańców i urbanistyki Krakowa kolejny
      park i parking (których brakuje w mieście) jest dobrym pomysłem to
      zdecydowanie jestem za.
      • Gość: gość Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.chello.pl 19.08.09, 21:36
        Załóż okulary. W artykule jest data 1933.
        • Gość: ? Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: 77.236.12.* 19.08.09, 21:40
          nie wiem czemu

jakoś tak pewnie wyjdzie

najpierw rozjedzie się działki spychaczem

potem zrobi parking

potem okaże się że przy parkingu niezbędne są obiekty
          towarzyszące - restauracja, hotel, a potem
          tak jakoś same z siebie wyrosną tam bloki.... pardą "apartamentowce"
          • Gość: p Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:05
            akurat ten plan zakazuje tam zabudowy - no chyba że działkowcy się boją że nowej
            altanki nie będą mogli postawić
            • Gość: gość Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.chello.pl 20.08.09, 08:28
              a g... prawda - na terenach zieleni mozna zabudować do 30% tj. taki
              sam wskaźnik zabudowy jak dla terenów mieszkaniowych w tym planie.
              Mozna też wybudować salę koncertową o wysokości 19 m.
              • Gość: p Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:35
                to żeś nie doczytał - to co piszesz dotyczy tylko miejsca gdzie obecnie jest
                stacja benzynowa/komis samochdowy a ma być budowana sala koncertowa dla capelli
                cracoviensis - na terenie ogródków budować nie bedzie wolno - cała afera jest
                właśnie przez takich jak ty - nie przeczyta do końca i sieje panike
                • Gość: gość Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.chello.pl 20.08.09, 10:34
                  Masz problemy ze zrozumieniem języka polskiego. Popatrz na tereny
                  Zieleni publicznej ZR jaki jest procent powierzchni biologicznie
                  czynnej (70%) , powierzchni do zabudowy 30%), dla ZP1-16 70%
                  biologicznie czynna, 20% inwestycje - takie same parametry są dla
                  osiedla mieszkaniowego w tym samym planie.
    • Gość: geronim Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: 213.17.128.* 19.08.09, 21:58
      Ja to bym chciał, żeby na tamtych terenach stanął park rozrywki na wzór
      wiedeńskiego Pratera/u - nie wiem jak to odmieniać. Slamsy zwane działkami
      pracowniczymi won z centrum miasta pod Proszowice.
      • Gość: lareds Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.ghnet.pl 19.08.09, 22:51
        a byłeś tam ciulu, moi dziadkowie maja tam działkę i wkładają tam całe swoje serce w urządzenie jej, polak zły bo nie ma, do czego się jeszcze przypie...sz ciulu
        • Gość: bxc Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.chello.pl 19.08.09, 23:03
          Terenów zielonych nigdy w mieście za wiele, ale powinny być to skwery lub parki
          dostępne dla wszystkich. W każdym razie działki zaorać, a jak ktoś ma upodobanie
          hodowania marchewek to niech się wyprowadzi na wieś.
        • Gość: killer Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.adsl.inetia.pl 19.08.09, 23:22
          > moi dziadkowie maja tam działkę i wkładają tam całe swoje
          > serce w urządzenie jej

Dużo bardziej zasadne i rozsądne jest wkładanie całego serca we
          własny teren, zamiast w cudzy.

Patrząc po stopniu zatłoczenia Błoń oraz parku Jordana
          ucywilizowanie tych terenów i ich udostępnienie wszystkim
          mieszkańcom jest jedynym rozsądnym pozunięciem w tym przypadku.

A babcia z dziadkiem jak się przejadą pokopać w ziemi na peryferia
          gdzieś pod nasyp to im korona z głowy nie spadnie (bo przecież
          chodzi o wypoczynek, a nie lokalizację)
        • Gość: geronim Re: do lardesa IP: 213.17.128.* 20.08.09, 16:25
          Ciulu to se temu dzidziusiowi możesz, prawda? Nie byłem tam bo zamknięte dla
          "obcych". Jaki ktoś korzysta to niech płaci adekwatny podatek gruntowy, jak
          każdy inny właściciel, wtedy zobaczymy co się komu opłaca, prawda? Polak się
          pisze z dużej litery, durniu, prawda?
    • Gość: eeeee Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.chello.pl 19.08.09, 22:09
      skoro odbiera sie ludziom dzialki celem utworzenia parkumiejskiego
      to mam propozycje aby wszystkie ogrodki przyklasztorne w scislym
      centrum Krakowa (franciszkanow, dominikanow) odebrac ksiezom i
      udostepnic krakowianom; w koncu ksieza tez je dostali za darmo od
      panstwa;

• Gość: turon skad maja?! IP: *.chello.pl 19.08.09, 22:28
      tam dzialki maja boronie!!!
    • Gość: wezar Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.ghnet.pl 19.08.09, 22:47
      Po co tam park? są błonia, park Jordana, lasek wolski, zoo i wszystko koło siebie, a i tak za dużo ludzi tam nie ma, w środku lata błonia nie są zajęte nawet w 1%, najpierw chcą wywalić działkowców pod pretekstem parku, potem nie będzie miał kto protestować to wybudują bloki, a wy dalej się dacie nabijać w butelkę, żal mi was
      • Gość: Gatsby Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.ghnet.pl 20.08.09, 05:33
        to przejdź się al. 3 Maja...Błonia są wielką łąką, co stanowi o ich zaletach
        krajobrazowych, ale sprawia też, że cały ruch koncentruje sie na ich skraju. w
        okolicy przydałby się na pewno park z infrastrukturą (alejki, ławki itd.)
        • Gość: Gosc Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.anonymouse.org 20.08.09, 08:54
          Gowno prawda. Przykladem jest park tyniecki, ktory odwiedzaja
          dziennie moze ze 4 osoby, las wolski tez malo uczeszczany, a park
          lotnikow, park, AWF.
          A prawda jest taka, ze dzialek zachcialo sie poprostu developerom
          Odkad wszystkie grunty na terenie gminy zyskaly status budowlanych z
          urzedu to nie trzeba przeksztalcac!!! Wystarczy zrobic z gruntu
          nieuzytek publiczny potem rozejdzie sie po kosciach i budujemy na
          hurra, buce glupie.
    • Gość: gimp [...] IP: *.ghnet.pl 19.08.09, 22:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: zdzisław Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.ghnet.pl 19.08.09, 23:27
      A może stworzyć zupełnie nową jakość przestrzeni miejskiej? Ogródki
      działkowe - park. Połączyć różne funkcje: działkowanie i wypoczynek
      wśród zieleni. Alejki, ławeczki, latarnie, kosze na śmieci, plac
      zabaw itp - czyli wszystko co w parku tylko pośród ogródków
      działkowch; jaka byłaby dodatkowo wartość edukacyjna takiego miejsca!
      • Gość: bela Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.centertel.pl 17.06.11, 16:18
        To jedyna madra wypowiedz jakiej sie tu doczytalam. Zgadzam sie w zupelnosci.
    • Gość: qb Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.ists.pl 19.08.09, 23:38
      Miasto zapomina iż tam wiele osób nie uprawia żadnych działek ale
      jest właścicielem gruntów. Biorąc pod uwagę ilość parków, terenów
      zielonych dookoła czy miasto stać na to aby wykupić za duże
      pieniądze kolejne tereny - w bardzo atrakcyjnym miejscu? nie sądze.
      Poza tym właściciele gruntów wcale nie muszą się na to zgodzić i
      będzie pat, bo ani teren zielony ani zabudowa, nawet niska.
      • Gość: p Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.09, 23:46
        nie będzie zabudowy - to jakaś zieleń tam będzie - nie sądzę zresztą aby miasto
        chciało kupować tam jakieś działki - a jeśli protestują właściciele prywatnego
        gruntu - to chyba po to aby żadnego planu nie było bo wtedy sprzedadzą to
        developerowi i zrobią interez życia - a jeśli plan mówi o terenach zielonych to
        robią afere że im się działki zabiera.
        ps.
        jeśli miasto bedzie chciało zabrać działki które są na miejskim gruncie to nie
        potrzebuje do tego wcale planu i tyle...
        • Gość: qb Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.ists.pl 20.08.09, 00:01
          Właściciele gruntów (nie mówię tutaj o działkowiczach którzy nie
          mają prawa własności) protestują gdyż miasto blokuje ich przed
          jakąkolwiek zabudową (nawet niską - rodzinną) które z pewnością nie
          zaburzyłyby charakteru tego terenu a wniosłyby z pewnością jakość w
          zagospodarowaniu zieleni. Nikt nie ma tam zamiaru odsprzedawać
          gruntó developerowi, chyba że.......miasto. Wykupi działki pod
          pretekstem budowy parku a potem odsprzeda. Miasto nie może się
          pogodzić iż nie będzie miało żadnych wpływów z tak atrakcyjnego
          terenu, takie jest moje zdanie.
          • Gość: A. Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: 78.133.245.* 20.08.09, 08:49
            Badzcie gotowi na to ze jakis wynajety przez miasto profesorek wynajdzie wam tam
            okaz motyla niespotykany w calej europie.
          • Gość: Bozenka Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 22:10
            Zgadzam sie i popieram.Uporzadkowana zabudowa z ladnymi domami
            bedzie wieksza atrakcja od pustego parku.Mam ziemie na tym terenie i
            nie mogę sie pogodzic z tymi pomyslami.
        • Gość: Ufo Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: 195.150.133.* 20.08.09, 08:04
          "p" czy ty chcesz tam być parkingowym, że tak występujesz przeciwko
          działkom???
          • Gość: p Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:43
            1/ chce mieć gdzie postawić samochów
            2/ akurat teren parkingu to stosunkowo niewielki obszar - 99% terenu co są
            działki ma pozostać zielony -
            3/ a że w planie nazwali teren działek "ZP - zieleń parkowa" to nie znaczy że
            mają wywaląć z tamtąd ogródki - nie wolno się sugerować nazwą a przeczytać
            dokładnie zapisy planu który ogródków wcale tam nie wyklucza - kiedyś używano
            określenia "ZO-zieleń otwarta" ale przez to sąd uchylił kilka planów że zapis
            jest nieprecyzyjny - więc teraz jest "ZP" - ale jak widać już developerzy
            podpuszczają do protestów - bo to im plan jest nie na rękę
    • jan.grz Batalia o ogrody Małe Błonia 20.08.09, 01:04
      Bez wzgledu na to, czy dzialkowcy sa czy nie wlascicielami terenu,
      to te plany sa dla mnie jeszcze jednym dowodem jak malo obchodzi
      Urzad Miasta dobro i poszanowanie mieszkancow, jak latwo przychodzi
      podjac decyzje o niszczeniu zarowno poprzez likwidacje np tych
      dzialek, jak i przez nieprzemyslana rozbudowe pod naporem
      deweloperow, jak to ma ostatnio miejsce na Salwatorze.
    • Gość: Gosc Chcesz miec działke to ja sobie kup!!!! IP: 194.42.110.* 20.08.09, 07:28
      Dosc przywłaszczania sobie za pare groszy rocznie terenow wartych milony.
    • Gość: m Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.autocom.pl 20.08.09, 08:34
      Najbardziej wkur...ące w tym jeb..ym mieście jest to, że ci co teraz "rządzą"
      mogą wszystko.Ruczaj to jeszcze niedawno było pole kapusty, a teraz betonowa
      wioska, bez ładu i składu, bez dojazdu, bez tramwaju, bez teronów zielonych.
      Zamiast działek przewiduję tam apartamentowiec, biurowce, z parkingiem na 10
      aut, a w ramach terenów rekreacyjnych będzie alejka wokół centrum handlowego!!!
      • Gość: p Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:48
        Właśnie plan jest po to aby NIE BYŁO TAM APARTAMENTOWCA - jeżeli ktoś podpuszcza
        działkowców przeciwko planowi to właśnie DEVELOPERZY - TO IM ZALEŻY ABY PLANU -
        NIE BYŁO - właśnie Ruczaj jest przykładem jak wygląda budowa bez planu.
        a co do terenu działek już były przymiarki do wniosków o wz..... więc komu
        zależy aby planu nie było
        ps.
        powtarzam po raz 100-tny zapisy planu nie oznaczają wywalenia działek
        • Gość: gość Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.chello.pl 20.08.09, 10:37
          Nie kłam - jest jak byk napisane że ogródzki działkowe mogą być
          (mogą ale nie muszą) do czasu realizacji zapisów planu.
    • Gość: Jaś Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:38
      Ze smutkiem przeczytałem niektóre komentarze. Widać, że piszący je
      ludzie zupełnie nie orientują się w sytuacji a swoje zdanie
      wypowiadają bez zastanowienia i pod wpływem niczym nie uzasadnionych
      emocji. Przedstawiam zatem swoje stanowisko:
      1. Jestem użytkownikiem jednej z działek (wcześniej użytkowali ją
      moi rodzice). Razem ze mną uzytkują działkę moje dorosłe dzieci a
      wkrótce może i wnuki. Więc jest to rzeczywiście już trzecie
      pokolenie.
      2. W porządku, można zaorać działki i stworzyć tam następny park
      miejski. Ale komu miałoby to służyc? Dookoła żadnych osiedli więć
      frekwencja byłaby znikoma, a wieczorem (o nocy nie wspominam) strach
      byłoby tam wejść. Niech któryś wypowiadających się spróbuje przejść
      wieczorem przez pobliski Park Jordana, który znajduje się niedaleko
      i w bardziej cywilizowanej okolicy. Idę o zakład, że ewentualna
      infrastruktura przyszłego parku (np. ławeczki) długo się nie
      ostanie. Chyba,że miasto zatrudni całodobowa silna ochronę (koszty).
      My działkowcy na codzień mamy do czynienia z włamaniami i
      kradzieżami mimo iż staramy się chronić nasze mienie.
      3. Niektórzy wypowiadajacy się na tym forum wyzywają nas od
      komuchów. Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Przypominam
      niedouczonym, że to komunizm opierał się na zasadzie: wszystko
      wspólne. Wspólne więc niczyje. Jak niczyje to sami wiemy z historii
      jak się to skończy. W połowie lat 90-tych Rada Miasta Krakowa
      podjęła uchwałę zmierzającą do uporządkowania własności
      nieruchomości. Skutkiem tego wiele kamienic zmieniło się nie do
      poznania. Są zadbane, remontowane i zarzadzane. Mają właścicieli a
      nie należą do wszystkich.
      4. Mam altankę na działce. W sumie jeszcze jest jeszcze w niezłym
      stanie ale można byłoby ją zmodernizować albo wręcz wybudować nową.
      Ale tego nie robię. Dlaczego? Od wielu lat trwa spór o działki.
      Zabiorą nie zabiorą, uwłaszczą nie uwłaszczą. Gdybym miał pewność,
      że będę mógł nadal użytkować działkę to zapewniam - inwestuję w nią.
      • Gość: p Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:52
        bez paniki - radzę przeczytać najpierw zapisy planu - a potem się denerwować. To
        nie od planu zależy czy tam będą działki czy nie - nietety - niektóre osoby w
        tym red Hajok wolą siać panike zamiast zbadać dokładnie problem
    • Gość: antonina Re: Batalia o ogrody "Małe Błonia" IP: *.net.autocom.pl 20.08.09, 10:17
      "jeden ma za friko od państwa działeczkę,a drugi nie
      > ma??? rozwiązanie- zaorać i sprzedać, a kasę sprawiedliwie podzielić pomiędzy
      > WSZYSTKICH obywateli"
      Ty nie masz i na pewno jak sprzedadzą to z Tobą się nie podzielą!
      Jesteś jak pies ogrodnika!
    • mimakgazeta ZAORAĆ !! Zrobić porządek, PARK ! Parking i ławki 20.08.09, 10:57
      W Kraowie nie ma normalnego parku ! Pod tym wzlędem jest w Krakowie
      strasznie. Chaos i syf jaki generują ogródki działkowe jest
      niedopuszczalny w miejskiej przestrzeni.
    • Gość: Cassius31 Należy zlikwidować działki w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:13
      Należy jak najszybciej zlikwidować wszystkie ogrody działkowe w mieście. Po
      pierwsze blokują one rozwój naszego miasta - ile atrakcyjnych terenów 9często
      w samym środku miasta) można by pozyskać. Po drugi zbiera mnie na wymioty, gdy
      widzę wspaniałe przykłady "architektury ogrodowej" postawione przez działkowców.
      • Gość: tez_mam_swoj_glos Re: Należy zlikwidować działki w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:32
        Ok, ogródki działkowe zostają zaorane, ale co w tym miejscu ma powstać? Masz jakiś pomysł? Tylko nie mów, że parki bo to już jest za bardzo oklepane. Mnie tam te ogródki nie przeszkadzają. Cicho tam, spokojnie, fajna okolica. Niech sobie będą. Budować "apartamentowce" i "biurowce" można w innych miejscach.

P.S. Nikt Cię nie zmusza do chodzenia tam, gdzie robi Ci się nie dobrze. Zawsze możesz udać się na spacer pod Galerię Krakowską. Piękny betonowy plac z ławeczkami. Wprost ideał
      • Gość: wk...ona Re: Należy zlikwidować działki w mieście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 15:10
        ....A nie mdli cie od wdychania stechłego powietrza,ciasnoty betonowej?Właśnie w srodku miasta potrzebne sa tereny zielone,by ....nie mdliło.
    • Gość: sąsiad Park zamiast brudasów to świetny pomysł IP: *.60.classcom.pl 20.08.09, 14:30
      parking nieco gorszy.

Mieszkam w pobliżu. Działkowicze dbają o porządek tylko na terenie
      ogródków. Większość śmieci wyrzucają tuż za płotem na ul. Mydlnicką
      i obok wału Rudawy.
      Co roku wiosną służby miejskie wywożą kilka ciężarówek śmieci z
      okolic działek.
      Wywoziły więcej ale dwa -trzy lata temu zmuszono brudasów do
      podpisania umowy z MPO i postawienia śmietników.

Parking nie będzie potrzebny jeśli Wisła zapewni na swoich
      terenach miejsce dla klientów organizowanych przez siebie imprez.
      W tej chwili kibice korzystają z terenów miejskich, utrudniając
      życie mieszkańcom.

Pozdrawiam

• Gość: Bożenka Batalia o ogrody Małe Błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:54
      Ludzie w tej całej aferze nie chodzi tylko o ogródki działkowe,ale o
      wlasność prywatną z dziada pradziada.Park ma powstac nie tylko na
      terenie ogrodków.ale także na naszej prywatnej ziemi połozonej np
      przy ul.Buszka.Całe lata w srodku Krakowa jest teren - b.atrakcyjny
      na ktorym nic sie nie dzieje.Parki są obok -Jordana ,Błonia a tu nie
      potrzeba zieleni tylko ciekawej zabudowy wtopionej w zieleń.Przeciez
      to miasto w Europie!
      • Gość: imd Re: Batalia o ogrody Małe Błonia IP: 82.177.125.* 12.09.09, 08:58
        "Ciekawą zabudowę wtopioną w zieleń" to mamy na całej już Woli
        Justowskiej, i będziemy mieć jeszcze więcej..moze nawet pod samym
        Kopcem!I w Tyńcu też!
      • kubeczek77 Re: Batalia o ogrody Małe Błonia 12.10.10, 18:24
        Bożenka...widać jesteśmy w takiej samej lub podobnej sytuacji, bo moja rodzina również jest właścicielem działki na tym terenie. Czy masz jakieś informacje lub wiesz co można zrobić dalej? Jak wyjść z tego impasu? Jak coś to zapraszam na maila: kubeczek77@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka