Dodaj do ulubionych

Giełda, Giełda, Giełda

04.01.04, 19:18
a pisałam, prosiłam inwestowac w Krakchemię ?
zysk w miesiąc 30 %
gielda.onet.pl/0,80,31,spolki.html
ja zarobiłam, a wy ???
Obserwuj wątek
    • teofilo Re: Giełda, Giełda, Giełda 04.01.04, 21:00
      Kupiłem Netię 26 11 03 i też się cieszę
      • sabbina Re: Giełda, Giełda, Giełda 04.01.04, 21:21
        26 listopada był "dół".
        Więc albo faktycznie kupiłeś wtedy Netię - gratuluję, albo marzysz...
        ja w każdym bądź razie do kupna Krakchemii zachęcałam od września jeszcze jak
        była po 8 zł (obecnie jest po ponad 12 zł), co możesz sprawdzić w postach na
        tym forum poddpisanych przeze mnie ...:)))
        • Gość: eee Re: Giełda, Giełda, Giełda IP: *.chello.pl 04.01.04, 23:04
          Sabbinie a ile ci mama daje kieszonkowego?
          --
          eee
        • teofilo Re: Giełda, Giełda, Giełda 05.01.04, 00:12
          mam za mało kasy żeby pozwolić sobie na marzenia (i za dużo dzieci) :)
          • Gość: eee [...] IP: *.chello.pl 05.01.04, 00:25
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • teofilo Re: Giełda, Giełda, Giełda 05.01.04, 09:40
              Gość portalu: eee napisał(a):

to se zawiąż.albo uzywaj Sabbina.
              eee
              potrzebujesz zapewne pomocy dobrego weterynarza?
    • Gość: pijar Jajo Jajo Jajo IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.01.04, 23:06
      Dam ci dobra rade, Sabbina. Chcesz zarabiac wiecej, zacznij sprzedawac jaja
      (najlepiej wlasne)

news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/education/2510393.stm
      • Gość: eee [...] IP: *.chello.pl 04.01.04, 23:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Makler A teraz poleca w dol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 10:35
      to teraz patrz jak pieknie polecą w dol watpie aby udalo ci sie je sprzedac z
      duzym zyskiem
      • Gość: pijar Re: A teraz poleca w dol IP: *.nsw.bigpond.net.au 05.01.04, 10:52
        on(a) juz je sprzedala z duzym zyskiem, on(a) jest ruchliwsza niz zywe srebro
        • sabbina Oj dzieciaki, oj maklerze ...:))) 05.01.04, 13:09
          piszesz, że polecą w dół ?
          że je nie sprzedam, bo nie będzie płynności ?

no to zobacze Se makler na dzisiejsze notowania !
          Dziś Krakchemia znów 10% do góry !!!
          • Gość: Makler sabbinko no wiec musze bardziej merytorycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 15:56
            wiec to jest mala spolka zobacz na obroty w tys. i porownaj do innych spolek
            typu np .PKN czy chocaz by BPHPBK
            nie tak dawno temu 7BULLS mial tez b.duzy wzrost przez 2-3 dni a zobacz teraz
            podobnie sprawa wyglada z IBSYSTEM raz w gore potem w dol
            • sabbina Tak, przydałoby się byś bardziej merytorycznie 05.01.04, 16:10
              pisał...:)))
              dlaczego warto kupować Krakchemię, itp. pisałam od września, możesz sobie
              poszukac na tym forum moich postów.
              Przez temn okres spokojnie można było w ciagu 2-3 trzech miesięcy skupić akcje
              Krakchemii na kilkunastu sesjach (sprawdź sobie obroty), bez wpływu na kurs
              nawet do 500 tys. zł po 8 zł.
              A teraz mozna spokojnie przeprowadzać dystrybucję tych akcji wartych juz ponad
              blisko 800 tys. zł.

A teraz Cie zaskoczę ! ja zamierzam Krakchemię sprzedawać dopiero jak będzie
              powyżej 16 zł (poczekam jeszcze nawet do wiosny !!!),
              no i oczywiście sprzedawać pakietami a nie naraz !!!
              • Gość: Makler a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 17:29
                mozesz mi powiedziec kochana?
                • sabbina Re: a ile masz lat? 05.01.04, 17:45
                  a cóż to za pytanie...:)))

odpowiem ci tak,

jak miałam 18 lat zacząłam zarabiać na giełdzie, (UWAGA = nie było jeszcze
                  wtedy notowań ciągłych),
                  niedługo później pierwsze większe pieniądze zarobiłam na Elektrim Kable (tak,
                  tak, już nie ma tej spółki, Telefonika ją kupiła :(((
                  [podpowiedź - sprawdź kiedy były po 5 zł, i jak wzrosły do 9 zł!]

kasę z tej inwestycji pomnożyłam kilkakrotnie na Comarchu ! (wtedy, gdy cena
                  jego dochodziła do 300 zł),

no więc oblicz Maklerze - ile mam lat...:)))
                  • Gość: Makler Re: a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:02
                    20-22 lata? w 2000 byl taki skok no chyba ze jeszcze wszesniej? w kazdym
                    razie takich kobiet sie szuka dla tego pytam ile masz lat:)))

ja planuje dopiero rozpoczac zabawe w gielde... sprzedalem samochod i gromadze
                    jeszcze srodki na rozpoczecie raczej to powierze maklerowi oni sie znaja na
                    tym lepiej niz ja
                    • sabbina Re: a ile masz lat? 05.01.04, 18:14
                      troszkę więcej...:(((
                      elektrim kable to 1999 - prahistoria !!!

Maklerzy generalnie wogóle się nie znają na giełdzie, oni tylo wklepuja do
                      komputera zlecenia inwestorów...
                      Zresztą dużo maklerów jest bezrobotnych, a ich zarobki są mizerne, zapytaj
                      jakiegoś maklera ! sprawdż jaki samochodem jeżdzi, w jakim domu mieszka itp.

a jeśli juz zdecydujesz się na jakiegoś Maklera poproś go aby dał ci do wglądu
                      swój rachunek inwestycyjny z ostatnich 3-5 lat. Zobacz ile ten Makler SAM
                      ZARABIA na giełdzie !

jak sprzedałeś samochód to czym będziesz jeździł ?
                      • Gość: Makler Re: a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 18:22
                        kupie sobie tani samochod w sumie mam tylko 23 lata a ze chce sie dorobic to
                        postanowilem sprobowac tego.. najgorsze jest to ze w dobrych biurach
                        maklerskich trzeba miec 100tys na poczatek!!

chyba ze ty mi cos polecisz?
                        • sabbina Re: a ile masz lat? 05.01.04, 18:54
                          WYJAŚNIENIE
                          coś Ci się pomyliło z tym 100 tys. zł. Mozesz iść do byle jakiego biura i
                          założyć rachunek inwestycyjny, wpłacić ile chcesz i grac. Wysokość kapitału
                          poisadanego przez ciebie wpływa jedynie na wysokość płacnych przez ciebie
                          prowizji maklerskich. Szczegóły tu

www.doakcji.pl
                          Jeśli chodzi o te 100 tys., to są firmy tzw. asset managemet, które zarządzają
                          Twoimi pieniędmzi na zlecenie, i z tego tytułu popierają % opłatę, i tam
                          faktycznie jest wymóg posiadania minimalnej kwoty np. 100 tys. zł

RADA
                          Wchodzimuy do UE. We wszystkich krajach wchodzacych do UE w roku wejścia akcje
                          wzrastały (np. w Grecji o około 600 %), a to dlatego, że europejskie fundusze
                          inswestycyjne dokupują akcje na giełdach panstwach wchodzacych.
                          Dlatego obecnie na Warszawskiej Giełdzie jest obecnie tak silna hossa.
                          Osobiście radzę Ci - kup sobie wybrane akcje z WIG 20.
                          Sprzedasz za rok, zarobisz minimum 100 %.
                          Co ci polecam ?
                          PROKOM,
                          DĘBICA,
                          KĘTY,
                          a może sam sobie coś wymyslisz ??? (ale tylko akcje z WIG 20)

moje hasło "
                          "chcesz zarobić na wakacje ?
                          kup se jakieś akcje !"
                          • Gość: makler Re: a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:08
                            Dokladnie chodzilo mi o to "asset managemet" bo w sumie sam sie boje troche
                            ladowac kase

a co ty na taki zestaw
                            Prokom
                            KGHM
                            AGORA
                            BPHPBK
                            ??? poswiec mi jeszcze chwilke czasu na odpowiedz:)))

a pozatym powiedz skad u kobiety to zainteresowanie??
                            • sabbina Re: a ile masz lat? 05.01.04, 19:33
                              Gość portalu: makler napisał(a):

> Dokladnie chodzilo mi o to "asset managemet" bo w sumie sam sie boje troche
                              > ladowac kase

jeśli już firma a.s. to chyba najlepsza jest przy DI BRE ...

> a co ty na taki zestaw
                              > Prokom

tak, to w ciemno !

> KGHM

kurka jestem zła na KGHM, miałam pare tych akcyjek po 22 zł kupno, sprzedałam
                              po około 25, teraz podchodzą do 30 zł...

też !

> AGORA

nie wiem, a nie lubię AGORY, trzeba jeszcze poczekać na ta wynik "Faktów" to
                              największa konkurencja dla Wyborczej, perełki AGORY

> BPHPBK

lepiej zamień to sobie na Dębice lub Kęty = one mają świetne wyniki, rosną,
                              układ akcjonariatu (free float) stwarza szansę na wzrost.

Przy ogólnej hossie na BPHPBK nie stracisz, ale powtarzam na Kętach lub
                              Dębicy więcej zarobisz !

> ??? poswiec mi jeszcze chwilke czasu na odpowiedz:)))

Poświęciłam !
                              >
                              > a po za tym powiedz skad u kobiety to zainteresowanie??

w młodości chodziłam do mat-fiz, i iem,że na procentach najlepiej się
                              zarabia !

Uwaga z malutkich spółeczek na fixingu bacznie przyglądam się Polna, Pekabex.
                              Tam można się bawić np. 1000 zł, i spekulowac na wzrostach =,- 10 %
                              to taka zabawa...:)))
                              • Gość: makler Re: a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:38
                                dzieki za poswiecony czas jak zarobie to cie zaprosze na kolacje do wierzynka
                                (nie martw sie przystojny jestem wiec nie bedziesz sie wstydzic za mnie)
                                a znajde cie napewno po mailu:))
                                pozdrawiam
                              • Gość: makler Re: a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 19:40
                                a a pekao? co o tym sadzisz?
                                • sabbina Re: a ile masz lat? 05.01.04, 19:53
                                  no z tym Wierzynkiem to przesadziłeś !!!
                                  to straszna speluna !!!
                                  chyba, że Filipakowa po sprzedazy akcji Comarchu zainwestowała coś w ten
                                  Wierzynek !
                                  jeśli już koniecnzie Kraków to raczej Hawełka !

a PEKAO - no jest w silnym trendzie wzrostowym, zdecydowanie lepiej niż BPHPBK
                                  • Gość: Makler Re: a ile masz lat? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:37
                                    Filipiakowa ale i Mazgaj z tego co wiem(krakchemia) no to niech bedzie
                                    Hawelka ale Pod Roza tez jest fajnie:)))

a ty jestes z Krakowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka