Dodaj do ulubionych

Moja moja sukienka

18.09.09, 13:00
Zobaczyłam dziś i aż przystanęłam. Musiałam zmierzyć. Sukienka jest taka:

https://www.margarett.pl/images/kolekcje/perfetto/030.jpg

elementy na niej porozrzucane to delikatne hafciki, na wstążce jest jakby
brosza. Wygląda dość dziewczęco, bałam się tego, bo moja uroda absolutnie nie
jest dziewczęca, ale wyglądałam w niej bosko. Przebosko. lepiej niż ta modelka big_grin

Co sądzicie? Co do niej? Welon długi, krótki? Kwiatek we włosach?
Obserwuj wątek
    • kr_ka_11 Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:02
      wg mnie welon nie pasuje za bardzo.
    • stworzenje Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:03
      śliczna smile. Prosta, ta brosza jest piękną ozdobą. Ma cieniutkie ramiączka i
      właśnie będzie Ci wygodnie i super,że nie ma koła smile.Welon taki do pasa z
      powodzeniem.A o jakiej porze roku masz ślub? Co na wierzch do kościoła i
      dwór-ewentualny chłód? Jaka jest jej cena?
      Koleżanka miała taką broszę - z kuferka babci wyciągnęła smile, suknię miała szytą
      i z tego co pamiętam do tego już mocno delikatna biżuteria,bo brosza była ozdobą
      nr 1 smile.Welon miała do pasa.
      • stworzenje Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:05
        odnośnie jeszcze welonu-bardzo bardzo prosty,zero ozdóbek.Mam pytanie kolejne: a
        co to są te cośki-kropeczki na suknie? Hafty? Koraliki, bo na zdjęciu słabo widać.
        • nocarka Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:07
          To sa delikatne hafty chyba z czymś błyszczącym - koralik-cekin coś takiego.

Na zdjęciu nie widać jak ładnie podkreśla talię, robi cudną figurę. A jeszcze
          miałam szczęście, bo to było 38, a ja mam idealne 38 wymiary. Nie muieli mi nic
          upinać, przepinać za dużego rozmiaru, wtedy to inaczej wygląda.
          • stworzenje Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:09
            nocarka napisała:

> miałam szczęście, bo to było 38, a ja mam idealne 38 wymiary. Nie muieli mi nic
            > upinać, przepinać za dużego rozmiaru, wtedy to inaczej wygląda.

zrób sobie w niej foto,a czyli te cośki się ładnie błyszczą-mienią tak?
            Takie rzeczy fajnie wychodzą na filmie smile.No i jak jest idealnie na Ciebie to
            ja bym się nie zastanawiała smile.
            • nocarka Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:13
              No na razie to się z suknią spieszyć nie będę big_grin terminu jeszcze nei mamy tongue_out Ale
              już wiem że ta i w tym salonie i najwyżej mi uszyją. Nie jest dla mnie ważne, że
              to nie z najnowszej kolekcji. Ale jak ustalimy termin to do Ciebie napiszę big_grin
    • martina.15 Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:12
      śliczna, taka delikatna smile

jak ma byc dziewczeco i zwiewnie i lekko wiec welon krotki, ewentualnie z jakims
      sladem tych hafcikow smile
      • stworzenje Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:16
        martina.15 napisała:

> jak ma byc dziewczeco i zwiewnie i lekko wiec welon krotki, ewentualnie z jakim
        > s
        > sladem tych hafcikow smile

a właśnie a jakby salon na welonie to wyhaftował na jego brzegu? smile,albo w
        innym miejscu welonu.
        • nocarka Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:26
          chyba już bym się nie decydowała na ozdobny welon, za dużo by było tego
          wszystkiego chyba.
          W salonie zdjęć nie wolno robić, więc na razie nie zrobię. Zobaczymy, może się uda.

Bałam się, że ta suknia nie będzie pasować do moich bardzo czerwonych włosów i
          dość nowoczesnej fryzury, a jednak big_grin
          • ga_lapagos Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 13:42
            Nocarko, suknia jest faktycznie bardzo ladna. Romantycznie i uroczo. Ja jednak nie dawalabym do niej welonu w ogole, moze woalke, albo kwiaty we wlosach. Mowisz , ze masz chrakterystyczna fryzure wiec moze wystarczy zywy czerwony bukiet i mocne czerwone usta, moze to byc fajna stylizacja, jednoczesnie romantyczna i z pazurem. Widzilabym do tej sukni jakis ladny szal .

Gratulaje znalezienia swojej sukni smile
            • zoselin1987 Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 14:18
              nocarko,
              suknia rzeczywiście śliczna. Nie beza przede wszystkim < nie znoszę tych sukni w
              stylu księżniczki>.
              Ja bym Ci radziła < zgadzam się z ga_lapagos> dać jakiś fajny kwiat we włosy. Z
              woalką jej nie widzę jednak. Welon jeśli byś się uparła to bez żadnych hafcików
              tylko najprostszy jaki może być. Ale z welonem też niebardzo ją sobie mogę
              wyobrazić wink
              Ja bym dała kwiat i by było super.
              • nocarka Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 14:50
                https://x.garnek.pl/ga4712/2a8fda4982a539a6670839a3/lans_nr_1.jpg

To ja Ale juz w troche odrośniętych włosach, zdjęcie robione w sierpniu.

https://x.garnek.pl/ga327/85bf23a49b7a84a7108927a3/7108927.jpg

teraz mam takie, ale za tydzien ide do fryzjera znów sie postrzępić trochę ;D
                Woalka nie pasuje mi. Nad kwiatkiem faktycznie myślę big_grin Wlosów nie zamierzam
                zapuszczać specjalnie, chce być w miarę naturalna smile
                • ga_lapagos Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 14:57
                  Milo Cie widziec ogniostowlosa Nocarko!
                  Obstaje przy swojej wizji , welon mi nie pasuje do Ciebie smile
                  • stworzenje Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 15:16
                    po zerknięciu na foto nocarki też welonowi mówię nie smile. raczej kwiatek.
                    • nocarka Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 15:21
                      A wiecie, że z welonem mi było dziwnie do twarzy? Serio serio. Ale chyba skończy
                      się tak, że do ślubu welon, potem kwiat.

Choć po tym co właśnie się dzieje, może żadne welon nei będzie potrzebny. Suknia
                      też nie...
                      • gwiazdka3333 Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 17:14
                        Sukienka nie zachwyca, za dużo tych szarych koronek ? cekinów ?
                        Wygląda jak dla małej dziewczynki do komunii ...
                      • martina.15 Re: Moja moja sukienka 21.09.09, 19:41
                        nocarko juz sytuacja troche lepsza?
                        • nocarka sytuacja opanowana 21.09.09, 20:29
                          sytuacja opanowana big_grin Ale było już dość groźnie. Na szczęście wszystko się
                          wyjaśniło. Po czym usłyszałam, że mu się wydawało, że ktoś się koło mnie kręci
                          od jakiegoś miesiąca big_grin

Zdjęcie zostało zaakceptowane przez M. Sukni mu nie pokażę, choć wie jaki model,
                          więc do sklepu może się wybrać. Cena też zaakceptowana, choć zawsze mówiłam, że
                          2000 to max co mogę dać za taką sukienkę na jeden raz.

Teraz tylko znaleźć dobrą pracę big_grin Swoją drogą, dostałam dziś propozycję jako
                          marketingowiec w dyskrecja.pl big_grin Ciekawe czy dla pracowników mają zniżki? big_grin
                    • martina.15 Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 18:56
                      noo do takich wlosow rzeczywiscie niezbyt welon smile
                      moze cos w rodzaju (podkreslam- w rodzaju) diademu, nawet z kwiatkow,
                      ewentualnie ozdoba w kolorze tych haftow

a sprobuj zrobic fote w ukryciu plijz smile
                      • nocarka Re: Moja moja sukienka 18.09.09, 19:09
                        Spróbuję, moze zabiorę koleżankę i ona coś strzeli wink Panie były nieugięte.
                        Jakbym wpłaciła zaliczkę, to same by mi sesję zrobiły. A tak... Bronią się przed
                        krawcowymi sad I w sumie nic dziwnego.

Ale w welonie naprawdę fajnie wyglądałam. Diadem raczej nie, kwiatki zostaną,
                        mam zdolną fryzjerkę, coś skombinuje.
                        • nocarka Fryzura 05.10.09, 18:19
                          Rozmawiałam z moją fryzjerką i powiedziała, że trzy-cztery miesiące wcześniej
                          zapuści mi trochę włosy, żeby można je było delikatnie pofalować czy zrobić
                          cokolwiek bardziej dziewczęcego i że będzie dobrze. Macie jakieś propozycje?
                          Włosy rosną mi w zastraszającym tempie, więc 4 m-ce wystarczą w zupełności, żeby
                          było ich aż o ok. 10 cm więcej. Macie jakieś propozycje?
                          • dorothy_mills Re: Fryzura 05.10.09, 18:21
                            Nocarko,a kiedy jest Wasz dzień?? wink
                          • budyniowa123 Re: Fryzura 05.10.09, 18:24
                            Widziałam sporo fryzur na krótsze włosy. I powiem ci, że niektóre były tak ładne
                            że chciałam ściąc moje, zeby się tak uczesać.

A ta co ci się u mnie podobała- podobną można zrobić z dośc krótkich włosków.
                            • nocarka Re: Fryzura 05.10.09, 18:36
                              nasz dzień... jeszcze trochę big_grin Datę zdradzę później, jak już wszystko będzie
                              zaklepane, ale to na pewno maj-czerwiec i 2011 smile
    • marissith Re: Moja moja sukienka 05.10.09, 18:39
      jak wyglądasz lepiej niż ta modelka to bierz śmiało smile
      • marissith Re: Moja moja sukienka 05.10.09, 18:41
        tzn w tej sukience wink chociaż bez sukienki pewnie też tongue_out
        idę już stąd dzisiaj bo jakieś głupoty wypisuję smile
        a suknia b.ładna
        • nocarka Re: Moja moja sukienka 05.10.09, 18:46
          Dzięki

Jak tak mówię, ja, zakompleksiona po uszy dziewczyna, to chyba powinnam wziąć.
          Będzie moja big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka