Dodaj do ulubionych

Ślub cywilny - nieco inaczej :)

05.10.09, 08:34
Nie lubię standardów, stereotypów. Dlatego wpadłam na pomysł, żeby jakoś
urozmaicić ślub cywilny który chcemy wziąć na pół roku/rok przed kościelnym.
Ślub kościelny oczywiście będzie "normalny" (w tym wypadku tradycja wzięła
górę nad moim wydziwianiem big_grin) z tym że nie będzie wesela, bo po prostu nie
mamy na to ochoty smile Pomysły mam różne - plener, zagranica (Rzym, Paryż), nad
polskim morzem. To wszystko wydaje się fajne, ale żaden pomysł mnie nie
powala. Czy jest tu ktoś kto w szczególny sposób oprawił cywilne
zaobrączkowanie? Chciałabym znaleźć jakieś rozwiązanie które mnie powali i za
które w końcu będę chciała się konkretnie zabrać smile
Obserwuj wątek
    • cynamonkaa_a Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 07:43
      Trochę mnie rozczarowałyście. Na śmieszne problemy Ziai reaguje całe forum a tu
      zero reakcji uncertain
      • budyniowa123 Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 08:39
        Jakem budyniowa, zaczęłam pisać, ale musiałam przerwać i potem zapomniałamsad

Każda inicjatywa urozmaicenia ŚC jest mi miłasmile Mi osobiście bardzo podoba się
        idea np mały ślub za granicą (np Paryż) a potem- siup do jakiejś przemiłej
        restauracji na Montmartresmile (Emily miała ślub cywilny za granicą, dopytaj)

A jeśli chodzi o pomysły w kraju: zależy co lubisz, co jest Twoją i N. pasją.
        Fajnie, jak ślub ma związek z młodymi. Na pewno w Polsce zapomnij o samym slubie
        np skacząc ze spadochronemsmile Miejsce musi spełniać odpowiednie warunki. Mi
        baaardzo podobała się idea ślubu na statku: wieczorkiem, zachodzące słońce,
        gartka gości, slub a potem coctail partysmile Albo romantyczna kolacjabig_grin
        • majself Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 09:06
          A to tak można, wziąć ślub cywilny poza USC? Czytałam ostatnio w WO, że bywają z
          tym problemy.

Do autorki wątku: większość tutaj bierze śluby konkordatowe, może dlatego taka
          cisza. Ja w życiu nie byłam na nietypowym ślubie cywilnym, to się nie odzywam.
          • budyniowa123 Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 09:13
            majself- patrz sygnaturka mojasmile
            Polecam lekturę obu linkówsmile
    • cynamonkaa_a Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 09:43
      Chyba jednak wybór padnie na Rzym smile Głównie dlatego, że jest tam naprawdę
      pięknie a firmy specjalizujące się w organizacji ślubów właśnie tam są bardzo
      pomocne.

Nie chcę ślubować w białej sukni, tą zostawię do kościelnego. Marzy mi się
      fioletowa sukienka, przyszły mąż nie w garniturze, tylko czarnych spodniach i
      koszuli, do tego fioletowy krawat smile Po wszystkim szampan i kolacja w wyjątkowej
      restauracji. Wiem, zaraz posypią się komentarze - jak tak można, bez rodziny,
      znajomych. Ale chcemy żeby to był nasz dzień. Tak jak sobie wymyślimy. Na
      rodzinne świętowanie przyjdzie czas po ślubie kościelnym smile
      • budyniowa123 Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 09:46
        eee, tam. Jak masz 2 sluby to się nie posypiąsmile
        Fajny taki slub, bo przynajmniej jest szansa na noc poslubnątongue_out
        Bo po przyjęciu to sił już nie matongue_out

Rzym też super, acz ja bym nie wybrałasmile Ale tak czy siak: powodzenia w
        przygotowaniach.smile
        Wklej zdjęcia sukienki o jakiej myślałaśsmile
        • cynamonkaa_a Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 10:29
          Moje propozycje cywilnych kiecuszek smile To oczywiście tylko luźne propozycje, ale akurat te trzy mi się podobają. Co do bombki nie jestem do końca przekonana, ale kto wie smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ki/li/qvhf/i7IjH2x3nXxKTBLjiX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ki/li/qvhf/ZlqhHIY1eI1UAZCpOX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ki/li/qvhf/a9wnmKnX3JqSJR4NDX.jpg

• caprichito Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 12:16
            cynamonko,

jak dla mnie wygrywa sukienka numer 1.
            Co do pomyslow slubu no to ten Rzym wydaje sie super, moglaby byc
            tez Verona..., a moze slub na plazy? Mi sie tak zawsze marzylo.
    • cynamonkaa_a Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 10:35
      Ta jest śliczna smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ki/li/qvhf/hBaE3Rdb4BOtekBTYB.jpg
      • papalaya Las Vegas 06.10.09, 11:08
        on jako Batman albo Elvis, ty jako Catwoman albo Krytle Carrington...

powaliło???
        • cynamonkaa_a Re: Las Vegas 06.10.09, 11:11
          Pisałaś to patrząc w lustro? Nie podoba Ci się - w porządku, ale można to
          napisać normalnie. Nikt Ci nie każe zachwycać się moimi pomysłami.
          • papalaya Re: Las Vegas 06.10.09, 11:19
            fakt, po spojrzeniu w lustro, stwierdziłam, ze nie ma co dublować
            Batmana i Krystle...polecam więc Shreka i Alexis...
            • cynamonkaa_a Re: Las Vegas 06.10.09, 11:24
              Ajjć widzę że nie mogłaś się powstrzymać. Zgryźliwość aż cieknie. Ale trudno,
              przeżyję smile
              • papalaya Re: Las Vegas 06.10.09, 11:27
                zgryźliwość wycieram chusteczką...i czekam coby mnie powaliło...
                • sajolina Re: Las Vegas 06.10.09, 12:50
                  Dzisas, znowu się zaczyna przepychanka.

Cynamonka,mz te sukienki wyglądają bardziej jak dla goscia weselnego niż dla PM,
                  ale jak Ci to nie przeszkadza to luziksmile wybrałabym pierwszą, mz jest najelegantsza

A co lubicie? moze macie jakies hobby, ulubione miejsca, które dałoby się
                  powiązać z Waszym ślubem? np morze albo góry
                  • cynamonkaa_a Re: Las Vegas 06.10.09, 13:00
                    Mam nadzieję, że ignorując ostatni "inteligentny" komentarz zakończyłam tą
                    przepychankę.

A co do sukienki. Nie przeszkadza mi, że wygląda bardziej jak dla gościa smile O to
                    właśnie chodzi. Swój wielki dzień, piękną białą suknię, welon i wymarzony
                    bukiet będę miała na ślubie kościelnym.

Jeśli chodzi o hobby to lubimy i morze i góry. Chociaż można powiedzieć, że
                    takim przełomowym momentem dla nas - kiedy pojawiło się błyszczące cudeńko były
                    góry smile
                    Strasznie się nakręciłam na ten Rzym. To by było naprawdę coś. Tygodniowy pobyt,
                    odpoczynek i w tym wszystkim zaobrączkowanie smile
                  • monikapers Re: Las Vegas 06.10.09, 13:01
                    nie wiem jakiego powalenia oczekujesz i jaka mialaby byc idea tego slubu,
                    mi i, jak sadze Emi, przyswiecala mysl aby slub cyw. nie byl az tak formalny i
                    nadety, jak sila rzeczy jest w przypadku koscielnego.
                    u mnie plan byl taki, ze wybralismy urocze miejsce, wiazace sie b.mocno z
                    sentymentalnymi wspomnieniami, zaprosilismy tam tylko swiadkow i przyjaciol i
                    zorganizowalismy uroczy slub z kolacja i kilkoma przygodami.
                    noclegi w luksusowym spa, radocha, luz, prosta wiosenna sukienka, zero
                    oczekiwan...tylko MY i Ci, ktorzy sa z nami od lat
                    cudne wspomnienia-polecam

• seadreamer Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 22:19
        jestem za ostatnia, tylko bez tych czarnych haftów
    • evrin Re: Ślub cywilny - nieco inaczej :) 06.10.09, 13:28
      Bralam slub koscielny w Ossolineum a wiele dziewczyn bierze w Ratuszu (Wrocław). Moj slub prowadzil Mistrz Ceremonii, ktory pieknie mowi o NASZEJ milosci i o nas, leciala wybrana przez nas muzykaa na koncu przszedl urzednik i udzielil nam slubu. uroczystosc trwala ok 40 minut
      • evrin Ślub bralam Cywilny! pomyka :) 06.10.09, 13:30
        Rany jakie bzdury wypisuje, zwale to na ciąże smile Slub byl oczywiscie cywilny! Czytam wlasnie watek o koscielnym i tak mi sie pomerdało smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka