• kaamilka jak beza 02.11.09, 20:27
      Emily, szczęścia życzę na nowej-starej drodze życia.
      Zdjęć nie dane mi było zobaczyć. Co do usunięcia fotek - poszukaj mój wątek pod
      tytułem jak w temacie. Przeczytaj ile żab i żmij leciało w moją stronę, a
      zdjęcia do teraz nie usunęłam... Widocznie kwestia charakteru.
      Pozdrawiam i więcej dystansu do życia życzę wink
      • wikea Kaamilka, 02.11.09, 20:35
        I dzięki Tobie sama zdecydowałam się na bezę, mimo że początkowo większość osób
        krytykowało mój pomysł. Nie żałuję. Dzisiaj dzięki temu chodzę dumna jak paw,
        kiedy czytam kolejny post oceniający moje zdjęcia big_grin A jednak, to ja miałam
        rację. Bezy rządzą!!
        • kaamilka Re: Kaamilka, 02.11.09, 20:39
          ale jaja smile mi teżbyło miło jak czytałam komentarze ostatecznej stylizacji!
          • isorda Oj dziewczyny.. 02.11.09, 20:58
            Hmm.. jakiś czas temu "odkryłam" to forum, po zaręczynach gdy temat ślubów,
            wesel zaczął mnie interesować. Fajnie było Was poczytać, ale do momentu.
            Oglądałam zdjęcia Emily. Obejrzałam je raz i wystarczy. To co mi się podoba
            zachowam dla siebie i to co mi się nie podobało też zachowam dla siebie. Nie
            wiem czy zdajecie sobie sprawę z tego, ale krytyka dla samej krytyki jest
            beznadziejna. Musi być ona konstruktywna, a taka nie jest jeśli wytykamy coś
            dla samego wytknięcia, dopieczenia komuś itp itd.
            Zresztą, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Chciałyście krytykować?
            Trzeba było to robić jak Emily przygotowywała się do ślubu, wesela. Wtedy
            miałyście czas na wyrażanie swojego zdania, komentowanie, no a nawet docinanie.
            Teraz to jest po prostu przykre.
            Trochę kultury.. nawet na głupim gazetowym forum.

P.S
            I nie odbierzcie mojego postu jako obronę Emi(emily?) nawet nie pamiętam jej
            nicka. Ani mnie ona "ziębi, ani grzeje".

To tyle pozdrawiam.
            • k.l2 Re: Oj dziewczyny.. 02.11.09, 21:24
              Swoja droga, krytykowanie sukni teraz jest wyjatkowym bezsensem, bo
              Emily w watku przygotowawczym pokazala zdjecie z przymiarki i WTEDY
              nalezalo ja "uswiadamiac".
              • misself Re: Oj dziewczyny.. 02.11.09, 21:34
                k.l2 napisał(a):

> Swoja droga, krytykowanie sukni teraz jest wyjatkowym bezsensem

Krytykowanie wszystkiego post factum jest bezsensem... A obrzucanie obelgami
                kogoś, kogo się nie zna, jest bezsensem do kwadratu.
          • ni24 Re: Kaamilka, 04.11.09, 21:33
            kamilka zaciekawiona twoim watkiem "jak beza" przeczytalam prawie caly...prawie
            bo oj bylo tego..ale musze przyznac ze bardzo zrecznie obeszlas sie z krytyka i
            niemilymi komentarzami. szkoda tylko ze nie wstawilas zdjec ze slubu...albo ja
            ich nie odnalazlam..ale ogolnie jak sama piszesz mimo roznych komentarzy nie
            usunelas zdjec co jets fajne ..i wg mnie z tego jedengo zdj ktore widzialam
            wygladalas b.ladnie .
            • kaamilka Re: Kaamilka, 04.11.09, 22:32
              są zdjęcia z mojego ślubu, tytuł wątku to bodajże 30.04.2008...
              można nie strzelać focha jak się coś niemiłego przeczyta? można! smile
              • emily_valentine Re: Kaamilka, 04.11.09, 22:36
                Kamilka,
                No Ty to jesteś po prostu WSPANIAŁA!
                Takiej drugiej jak Ty to nigdzie nie ma.
                Więc pozwolisz, że ja sobie jednak popłaczę w kącie, bo Tobie i tak
                nigdy nie dorównam tongue_out
                • kaamilka Re: Kaamilka, 04.11.09, 22:41
                  ale o co Ci chodzi? może mamy inny poziom wrażliwości na taką krytykę i mam
                  większe poczucie własnej wartości, żeby nie specjalnie przejmować się
                  komentarzami obcych mi ludzi na forum
                  btw - jest druga taka wspaniała jak ja - nati.82 tongue_out
                  • emily_valentine Re: Kaamilka, 04.11.09, 22:48
                    Ranisz mnie. Jeszcze jedna wspaniała? No teraz po prostu jestem
                    załamana confused
                    Cóż pocznę, że kłębkiem kompleksów jestem? Nie każdy może być
                    WSPANIAŁY. Musi być białe, musi być czarne. Tak dla równowagi smile
                    • kaamilka Re: Kaamilka, 04.11.09, 22:50
                      Emily, błagam Cię... Lubisz prowokować pyskówki, prawda?
                      EOT
                      • emily_valentine Re: Kaamilka, 04.11.09, 23:03
                        Kami, a ja myślałam, że to Ty wsadzasz kij w mrowisko? Chyba się nie
                        zdenerwowałaś? Tobie się to przecież nie przydarza - perfekcyjna
                        pannico.
                        Jak chcesz koniec dyskusji, to już więcej sama głosu nie zabieraj.
                        Co Cię w końcu obchodzi "obcy człowiek" jak ja? Kopnąć leżącego -
                        dobrze mu tak!
                        również EOT
                        • gwiazdka3333 Re: Kaamilka, 04.11.09, 23:53
                          Emili ja Cię nie poznaję ! ale Ty jesteś cięta na ludzi ! Tragedia
                          jakaś ...
                          • emily_valentine Re: Kaamilka, 05.11.09, 10:54
                            gwiazdka3333 napisała:

> Emili ja Cię nie poznaję ! ale Ty jesteś cięta na ludzi ! Tragedia
                            > jakaś ...

Może i tragedia, ale widzę że Ci się podoba. Inaczej byś tu nie
                            zaglądała.
                            A poza tym co Ty sobie myślisz? Że ja będę cały czas mówić, że
                            deszcz pada jak mnie ktoś opluwa? (metafora taka) Otóż nie. I nie
                            martw się o Kamilę. Wlazła tu na własne życzenie. A sama napisała,
                            że ma twardy tyłek i krytyki się nie boi.

No i co, nie podoba się nowa Emily? Jestem równie miła, jak inni
                            wobec mnie. Jeśli tego nie widzisz, to znaczy, że nie jesteś równie
                            sprawiedliwa wobec wszystkich. Dlaczego oceniasz mnie surowiej od
                            innych? I od siebie przede wszystkim?
                            • nati.82 Re: Kaamilka, 05.11.09, 13:05
                              Oczywiście, że nie dorównasz Kamili, która nie tylko obeszła się z krytyką, ale
                              i wyciągnęła z niej wnioski. Nie pisała o ślubie z bajki, pieniądzach i
                              drobiazgach, o których nikt potem nie pamięta, a miała ślub pierwsza klasa.
                              Natomiast ty pokazałaś na forum wizję ślubu księżniczki, a wyszła z tego
                              przeciętność, oj wielka przeciętność (obejrzałam zdjęcia). Tak więc następnym
                              razem mierz siły na zamiary.
    • nerri Buuuuuuuuuuuuuu;( 02.11.09, 21:50
      Ja chcę obejrzeć sad

Em...wyyyyyyyyyyślij misad

Za duzo tego,czytać nie będętongue_outtongue_out
      • emily_valentine Re: Buuuuuuuuuuuuuu;( 02.11.09, 21:53
        Nerri, jaki jest do Ciebie @?
    • seadreamer dziwny jest ten świat,czasem aż wstyd przyznać się 02.11.09, 22:34
      Czytam to forum już od jakiegoś czasu i czasem tu śmieszno a czasem straszno...
      W sumie wiem czego można się spodziewać po forum którego uczestniczkami są w 99%
      procentach kobiety (chryja na ponad 100 postów co miesiąc gwarantowana wink), ale
      niektóre wypowiedzi w tym wątku są naprawdę smutne...

Emily jaka jest, taka jest. Wnioskując po wypowiedziach każdej z nas można by
      się doszukiwać różnych niemiłych cech charakteru. Ale to forum to chyba nie
      miejsce na domorosłą analizę psychologiczną? Każdy powinien mieć na tyle taktu i
      klasy żeby nie przekraczać pewnych granic zwykłego poszanowania drugiego
      człowieka. O ile dobrze pamiętam Emily nikogo na forum nie obraziła ani źle nie
      potraktowała.

Poziom jadu i zacietrzewienia (bo naprawdę daleko niektórym postom do wyważonej,
      merytorycznej dyskusji) płynący z niektórych komentarzy sugeruje, że przez
      autorki komentarzy przemawia coś innego niż zwykła refleksja nad wstawionymi
      zdjęciami. Smutne to, bo naprawdę trzeba mieć niską samoocenę żeby poprawiać
      sobie nastrój raniąc i obrażając innych ludzi. Zwłaszcza że ta krytyka nic już
      nie wnosi ani nie zmieni.

Ktoś tu napisał o 'gwieździe forum' i 'przyklaskujących foczkach' - autorce tego
      porównania współczuję wizji świata. To takie dziwne, że ktoś może pozytywnie
      wyrażać się o Emily z samej sympatii / uznania dla jej przygotowań? Emily pisze
      ciekawie i barwnie, w kontakcie forumowym jest sympatyczna, jej przygotowania
      były w pewien sposób niezwykłe (bo nie miała takich ograniczeń finansowych i
      czasowych jak przeciętna kobieta) i ma mnóstwo ciekawych pomysłów, więc nic
      dziwnego, że zyskała sporą rzeszę czytelniczek i osób jej kibicujących. Nie
      doszukiwałabym się tu żadnych teorii spiskowych wink ani technik manipulacyjnych (LOL)
    • seadreamer Re: zdjęcia 02.11.09, 22:39
      I jeszcze pytanie do Pań, które mówią że Emily jest zimna / wredna / niedojrzała
      / bez uczuć, itd.

Co można napisać o Was na podstawie tego wątku? Chyba nie to że jesteście ciepłe
      i pełne dobrych uczuć dla bliźniego?
    • seadreamer Re: zdjęcia 02.11.09, 22:48
      ... a co do samych zdjęć:

- Suknia może i pogrubia - i co z tego? Osobiście nie uważam że kobieta może być
      atrakcyjna tylko do rozmiaru 38. A taka prosta i elegancka suknia bardzo
      pasowała do fryzury i całości przyjęcia.

- Fryzura - wszyła pięknie! Dobrze, że jednak pozostałaś przy swojej wizji i jej
      nie zmieniałaś - bardzo pasowała do Ciebie i całej stylizacji

- Makijaż - bardzo ładny. Trochę zawsze zazdroszczę blondynom że mogą tak ciemno
      malować oczy wink Czy miałaś robiony próbny makijaż (nie doczytałam się w Twoim
      wątku) czy też poszłaś na "żywioł"?

- Brak uśmiechu rozgrzeszam wink Ja na ten przykład ogólnie jestem introwertyczna
      i mało ekspresyjna, spinam się jak jestem w centrum uwagi i jeszcze do tego
      robią mi ze wszystkich stron zdjęcia, a do tego też nie lubię sztucznych
      uśmiechów do aparatu, więc w dniu ślubu też relatywnie mało mam 'uśmiechniętych'
      zdjęć

- kwiaty na stołach, bukiety, koszyczki i sala przecudne
      • emily_valentine Re: zdjęcia 03.11.09, 09:39
        Sead,
        Nie miałam próbnego makijażu, bo zabrakło mi na to czasu. Akurat
        tutaj poszłam na żywioł - jeden z nielicznych wyjątków - i
        postanowiłam, że co ma być to będzie.
        Oczy miałam pomalowane w odcieniach różowych. A efekt ciemnego
        makijażu został dodatkowo wzmocniony sztucznymi rzęsami tj. kępkami.
    • plastelinka.czerwona Plotkary ;D 03.11.09, 00:48
      Wspaniały wątek!!!
      Jest tu wszystko: zazdrość, podstęp, dwulicowość, próba detronizacji królowej.
      Tylko elitarnej, amerykańskiej szkoły średniej w tle brak.
      • emily_valentine Re: Plotkary ;D 03.11.09, 09:41
        Plastelina,
        Jak tak dalej będziesz pisać, to admnistracja nigdy się nie zgodzi
        na usunięcie tego wątku. Bo oni lubią takie pyskówki niestety...
        • kr_ka_11 Re: Plotkary ;D 03.11.09, 09:55
          tyle jadu nie widzialam dawno. odniechciewa sie czytania tego forum.
          • gwiazdka3333 jestem na nie ! 03.11.09, 10:30
            Dlaczego chcecie usunąć ten wątek ???? Nie zgadzam się ! Nie można
            ot tak sobie usuwać wątku tylko dlatego,że autorce nie podobają się
            opinie ...
            Z tego co pamiętam to nawet wątków z wyzwiskami nie usuwano ..
            • lili-2008 Re: jestem na nie ! 03.11.09, 11:08
              wątków nie łamiących zasad netykiety się nie usuwa, można jedynie usunąć
              poszczególne obraźliwe komentarze, tak przynajmniej pamiętam
        • kaamilka Re: Plotkary ;D 03.11.09, 19:07
          A czemu mają usunąć! Czemu mojego nie usunęli?! Bo się pannicy coś nie spodobało!
        • tomelanka Re: Plotkary ;D 04.11.09, 21:42
          mylisz sie, Em, administracja nie lubi takich watkow, my lubimy jak na forum
          panuje przyjazna atmosfera, a takie watki dokladaja tylko obowiazkow
          z drugiej jednak strony watkow nie usuwa sie na zyczenie, musi byc ku temu
          wyrazny powod, a u Ciebie takiego powodu na razie nie ma, staram sie usuwac
          wulgarne posty, ale admin tez czlowiek i moze cos przeoczyc, choc tu naprawde
          tragedii nie widze
          wiele osob interesowalo sie Twoim slubem a teraz wiecej jeszcze komentuje, skoro
          dalas fotki, chyba moglas sie tego spodziewac? wiem, ze niefajnie czyta sie
          niemile komentarze, ale u Ciebie przewazaja mile smile
          • emily_valentine Re: Plotkary ;D 04.11.09, 21:57
            Jeszcze nie zgłosiłam do usunięcia tego wątku, bo wiem jaka będzie
            odpowiedź. Jesteś adminem, więc możesz to potwierdzić. Ale
            przezornie (zresztą nie umiem) nie wstawiłam zdjęć do wątku tylko
            linki.
            Miło, że uważasz, że panuje w nim miła atmosfera. Jakbym go tylko
            czytała z pozycji obserwatora, to zapewne też bym niczego
            niestosownego nie widziała. Cóż z tego, że komuś innemu jest
            przykro? Ja mam fun, a liczy się zabawa. A że cudzym kosztem?
            I też się dziwię, że tyle osób interesowało się moim ślubem.
            Nie wiedziałam też, że przyciągnę tyle trolli. Nie mówiąc o tym, że
            moja skromna osoba wzbudzi tyle emocji i kontrowersji.
            Być może niektóre osoby się zawiodły? Spodziewały się nie wiadomo
            czego, a tu "zwykła panna młoda, zwykły pan młody". Może ktoś
            myślał, że ja mam dwie głowy, a mój mąż jest garbaty, i stąd te
            pretensje?
            Cóż, zaciskam pośladki i żyję dalej. Czy się to komuś podoba czy nie.
            • tomelanka Re: Plotkary ;D 04.11.09, 22:19
              dwie głowy moze nie, ale za to rozdmuchanie podziekuj innym uzytkowniczkom, nie
              wiem, czego sie spodziewano, jak dla mnie calosc naprawde super i z klasa, no a
              na tyle komentarzy, coz... zawsze jakies niepochlebne opinie sie znajda, kiss nie
              przejmuj sie
              • emily_valentine Re: Plotkary ;D 04.11.09, 22:28
                Moje wątki powinny być zatytuowane "klęska urodzaju" tongue_out
                • tomelanka Re: Plotkary ;D 04.11.09, 22:36
                  wez to nastepnym razem pod uwage wink
                  • zewelinal apropo troli 05.11.09, 07:55
                    a moze sama emi jestes trolem??
                    tysiace dziewczyn jest co sledzi to forum a poprostu sie nie
                    odzywa?? moze czasami pomyslisz troszeczke...
                    a wiesz czemu sie nie odzywa? bo jak ktos widzi koszty wesela takie
                    jak u ciebie to po co maja sie odzywac dziewczyny zwykle, normalne?
                    ja nie mowie czy ty nienormalna ale polowe spoleczenstwa nie stac na
                    taki luksus, i ja ciebie nie krytykuje, tylko prubuje uswiadomic ze
                    nie kazdy musi sie udzielac, a moze byc tylko anonimowym
                    uzytkownikiem tego forum
                    • lapwing123 Re: apropo troli 05.11.09, 10:23
                      emily, oczekiwałaś ochów i achów, a teraz się obrażasz za krytykę. niektóre
                      dziewczyny może przesadziły, ale Ty też czasami nie przebierałaś w słowach,
                      skromna osobo, komentując innych. np. o moim ślubie powiedziałaś, abym "nie
                      zakładała drogiej sukienki, bo nie robię wesela w restauracji, a nie chodzi się
                      w koronkach do obory."

więc sama oczekiwałaś, że do Ciebie to każdy będzie się zwracał jak najdelikatniej?

• gwiazdka3333 Re: apropo troli 05.11.09, 10:55
                        Znów pokazujesz, że jesteś przekonana o swojej wyższości. Już nie
                        nad poddanymi a nad TROLAMI ?!
                        Nie jestem trolem, jeśli to o mnie mowa. Sama nim jesteś. Coraz
                        bardziej mnie wkurzasz i mam ochotę CI wygarnąć.
                        • monikapers Re: apropo troli 05.11.09, 11:00
                          a to jeszcze tego nie zrobilas?
                          /patrz utarczki powyzej.../

• emily_valentine Re: apropo troli 05.11.09, 11:03
                          gwiazdka3333 napisała:

> Znów pokazujesz, że jesteś przekonana o swojej wyższości. Już nie
                          > nad poddanymi a nad TROLAMI ?!
                          > Nie jestem trolem, jeśli to o mnie mowa. Sama nim jesteś. Coraz
                          > bardziej mnie wkurzasz i mam ochotę CI wygarnąć.

Jeśli to do mnie, to chyba coś Ci się pomyliło wink
                          Tak jesteś zacietrzewiona w tym sporze, że nawet nie zauważyłaś, że
                          posądzenie o trollowanie było skierowane do mnie, a nie do Ciebie smile
                          Zresztą, gdyby nawet tak było, to co? Zabolało troszeczkę?
                          • gwiazdka3333 Re: apropo troli 05.11.09, 11:14
                            "Nie wiedziałam też, że przyciągnę tyle trolli."

O sobie to napisałaś tak ? Chyba nie bardzo ...
                            Przyciągnęłaś mnie i inne dziewczyny - czyli trole. Nie boli mnie to
                            wcale. To tylko forum i tylko Ty. Nadmuchana panna, sztuczna,że aż
                            żal, która ma pretensje do całego świata, że jej przedstawienie nie
                            wyszło.
                            • emily_valentine Re: apropo troli 05.11.09, 11:28
                              Gwiazdko3333,
                              Wyciągnęłaś jedno zdanie z kontekstu.
                              Sama przed chwilą przyznałaś, że nazwałam trollem, każdego
                              kto "wpadł na jednego posta". Dobrze wiem, że udzielasz się tutaj od
                              jakiegoś czasu. Stałych użytkowniczek, nie śmiałabym nazawać
                              trollami. Niestety mnie to nie ominęło i zostałam posądzona o
                              trollowanie. Coż, takie jest życie internetowego bytu.

Natomiast, powiedz jakiego typu są Twoje uwagi o mojej
                              osobie "Nadmuchana panna, sztuczna,że aż żal"? Czy nie są to uwagi
                              PERSONALNE droga forumowiczko oraz szanowna administracjo?
                              Nie po raz pierwszy posuwasz się w swoich słowach za daleko wobec
                              mnie. Czy ja kiedykolwiek napisałam coś podobnego o Tobie? O kimś
                              innym?

• gwiazdka3333 Re: apropo troli 05.11.09, 11:40
                                Sorry Emili ale naprawdę jesteś nadmuchana - uważam,że to nie jest
                                naganne określenie osoby. Niczym Twój "trol" nie różni się
                                od "nadmuchanej".
                                Kiedy posunęłam się za daleko ? Wtedy, kiedy chwaliłam zdjęcia ?!
                                Kończę dyskusję z Tobą. Nie ma sensu. Nic więcej nie napiszę w tej
                                sprawie.
                                • monikapers Re: apropo troli 05.11.09, 11:52
                                  najwyzsza pora, powinnas to zrobic duuuuuzo wczesniej!

Zia, Dorothy-czytacie cos takiego:
                                  Nadmuchana panna, sztuczna,że aż żal, która ma pretensje do całego świata,
                                  że jej przedstawienie nie wyszło
                                  - gwiazdka

nie masz za grosz klasy i elegancji!! zewelina

i nie reagujecie?
                                  Kto w koncu zdecyduje sie uciac ten obrzydliwy atak na Emily, tylko za to, ze
                                  byla zwykla Panna Mloda i ta zwykloscia rozczarowala forumki, z
                                  napieciem oczekujace na jakies wydumane cuda?

• merda nt usuwania 05.11.09, 12:41
                                    monikapers napisał:

> najwyzsza pora, powinnas to zrobic duuuuuzo wczesniej!
                                    >
                                    > Zia, Dorothy-czytacie cos takiego:
                                    > Nadmuchana panna, sztuczna,że aż żal, która ma pretensje do
                                    całego świata,
                                    > że jej przedstawienie nie wyszło
                                    - gwiazdka
                                    >
                                    > nie masz za grosz klasy i elegancji!! zewelina
                                    >
                                    > i nie reagujecie?
                                    > Kto w koncu zdecyduje sie uciac ten obrzydliwy atak na Emily,
                                    tylko za to, ze
                                    > byla zwykla Panna Mloda i ta zwykloscia rozczarowala
                                    forumki, z
                                    > napieciem oczekujace na jakies wydumane cuda?

Forum ma pewna zalete,mozna go nie czytac,jak ktos ma slabe nerwy smile
                                    Nie uwazam jednak,ze powinismy usuwac wszystkie nieprzychylne opinie
                                    na temat roznych osob (nie mowie o przeklenstwach),bo pozbawimy sie
                                    wolnosci slowa,a forum stanie sie kolkiem wzajemnej adoracji.
                                    Przykre jest to ,ze nawzajem dajecie sie prowokowac
                                    (ludzie "atakuja" Emy,Emy "atakuje" ludzi i tak w kolkosmile,ale to
                                    swiadczy tylko o was (niekoniecznie zle) i nie uwazam,ze za to
                                    powinni wasze wypowiedzi usuwac.
                            • zia86 Re: apropo troli 05.11.09, 15:26
                              Gwiazdka rozumiem wasze zdenerwowanie, ale proszę powstrzymajcie się od
                              personalnych wycieczek. Dziękuje.
                              • lapwing123 Re: apropo troli 05.11.09, 15:37
                                zia nie przesadzaj.

nikt tu nikogo nie obraża. rozumiem, że lubisz emily, ale bez przesady.

• zia86 Re: apropo troli 05.11.09, 15:58
                                  Jestem tutaj obiektywna. Gwiazdkę też bardzo lubię. wink Ale nazywanie
                                  kogoś nadmuchaną lalą nie jest miłe i nie wnosi nic do dyskusji.
                                  • gwiazdka3333 Re: apropo troli 05.11.09, 16:30
                                    ZIA "panna" a nie "lala" wink
                                    Też Cię Zia bardzo lubię smile
                                    • kaamilka Re: apropo troli 05.11.09, 16:42
                                      Ale Emily już nie panna wink
                                • monikapers Re: apropo troli 05.11.09, 16:52
                                  bez przesady? a nazwal Cie ktos kiedys pusta pannica i powiedzial, ze nie masz
                                  za grosz gustu, klasy i jeszcze czegos tam?
                                  tu lubienie czy nie, nie ma nic do rzeczy, dziewuchy, tak, tak wlasnie nazwe te
                                  forumki zagalopowaly sie!
                                  I Zia obowiazkiem jest reagowac!
                      • emily_valentine Re: apropo troli 05.11.09, 11:09
                        lapwing123 napisała:

> emily, oczekiwałaś ochów i achów, a teraz się obrażasz za krytykę.
                        niektóre
                        > dziewczyny może przesadziły, ale Ty też czasami nie przebierałaś w
                        słowach,
                        > skromna osobo, komentując innych. np. o moim ślubie powiedziałaś,
                        abym "nie
                        > zakładała drogiej sukienki, bo nie robię wesela w restauracji, a
                        nie chodzi się
                        > w koronkach do obory."
                        >
                        > więc sama oczekiwałaś, że do Ciebie to każdy będzie się zwracał
                        jak najdelikatn
                        > iej?
                        >

Lap,
                        Jesteś kolejną po Wikei osobą, która po mojej kiedyś tam uwadze,
                        obraziła się na mnie. Pewnie znajdzie się zaraz więcej
                        pokrzywdzonych przeze mnie.
                        Bardzo proszę, przeczytaj jeszcze raz co sama napisałaś.
                        Zarzucasz mi, że się obraziłam, a sama co zrobiłaś? Jak nazwać Twoje
                        zachowanie, jak nie obrażeniem się właśnie?
                        Trochę samokrytyki i u Ciebie by się przydało - moja dobra rada za
                        Twoją dobra radę.
                        • wikea Re: apropo troli 05.11.09, 21:57
                          Emi, błagam, nie mierz innych swoją miarą. Z tego co pamiętam, to ty masz
                          tendencję do fochów, niby-odchodzenia z forum, nie my.

Uwierz mi, że w życiu są większe problemy, niż jakaś dziunia zza drugiej strony
                          monitora. Niektórzy, oprócz forum mają swoje życie w realu i nie polega ono na
                          całodziennym przemieszczaniu się między warszawskimi galeriami i próbami drzemek
                          w ciągu dnia.Ale to jaki kto obiera kierunek rozwoju, to tylko i wyłącznie jego
                          sprawa,więc nie ma co dalej pisać.

Śmieszne jest tylko to, ze gdy próbowałaś nam uświadomić, co, gdzie w czym nie
                          wypada wyjść, to podawałaś linki savoir-vivre. Może warto znaleźć trochę czasu i
                          poczytać inne rozdziały. Może się jeszcze kiedyś przydadzą.

A skoro ten wątek tak Ci bruździ, może nie wchodź, nie czytaj, albo przynajmniej
                          daj mu umrzeć śmiercią naturalną i nie podburzaj wątku, kiedy ludzie przestają
                          odpisywać.

Aha, jeszcze życzenia:wytrwałości dla męża życzę!
                    • emily_valentine Re: apropo troli 05.11.09, 11:00
                      zewelinal napisała:

> a moze sama emi jestes trolem??

Tak! Jestem trolem, wszystko wymyśliłam, wstawiłam zdjęcia innej
                      dziewczyny, żeby zabawić się cudzym kosztem. Czyim? Waszym!
                      Wspaniała teoria spiskowa big_grin

• duzezwierze Re: apropo troli 05.11.09, 11:06
                        Dziewczyny,mam pomysl: dajcie spokój emily. Trudno,glupio wyszlo,atmosfera wątku
                        okropna, każdy powiedział, co miał powiedziec i zajmijmy się czym innym.I tak
                        nikt nikogo nie przekona,a dyskusja na temat fotek i relacji zdryfowala
                        maksymalnie na tematy zwykłych pyskówek.
                      • zewelinal Re: apropo troli 05.11.09, 11:08
                        zastanow sie kobieto nad soba, bo sama dajesz plame na calej lini to
                        ty mowilas o trolach ze sie ujawniaja
                        mialas na mysli osoby ktore sie rzadko udzielaja albo wcale wiec
                        czemu sie teraz wypierasz?
                        najpier pokazujesz swoja pogarde w stosunku do innych osob a potem
                        udajesz glupiutka
                        • emily_valentine Re: apropo troli 05.11.09, 11:14
                          Ale czego się wypieram? Zawiła ta Twoja wypowiedź.
                          • zewelinal zawila to jestes ty sama 05.11.09, 11:24
                            zamiast sie cieszyc ze masz kochajacego meza jestes ladna zadbana
                            mialas swoje 5 minut kazdy w tym dniu patrzyl na ciebie i masz swoje
                            miejsce na ziemi ty sie zamartwia sprawami na ktore wiekszosz z nas
                            nie zwrocilaby uwagi
                            to co przezylas to twoje nikt ci tego nie zabierze ale zrozumiec
                            tego nie potrafisz!!
                            nie masz za grosz klasy i elegancji!!
                            • emily_valentine Re: zawila to jestes ty sama 05.11.09, 11:31
                              zewelinal napisała:

> zamiast sie cieszyc ze masz kochajacego meza jestes ladna zadbana
                              > mialas swoje 5 minut kazdy w tym dniu patrzyl na ciebie i masz
                              swoje
                              > miejsce na ziemi ty sie zamartwia sprawami na ktore wiekszosz z
                              nas
                              > nie zwrocilaby uwagi
                              > to co przezylas to twoje nikt ci tego nie zabierze ale zrozumiec
                              > tego nie potrafisz!!
                              > nie masz za grosz klasy i elegancji!!

Skąd wiesz, że się nie cieszę? Swoją drogą bardzo dziękuję za
                              komplementy. Oraz za krytykę.
                      • sajolina Re: apropo troli 05.11.09, 11:11
                        hmm, co jak co, ale chyba nikt nie trwoni tyyyle czasu na jakimś forum, żeby
                        sobie potrollować z nudów.

Emi,na Twoim miejscu przestałabym zaglądać do tego wątku, po co się denerwowować.
                        • emily_valentine Re: apropo troli 05.11.09, 11:16
                          Sajo, dziękuję za dobrą radę. Ja się wcale nie denerwuję. Wręcz
                          przeciwnie - mam świetny humor big_grin
    • sophie.k Re: zdjęcia 05.11.09, 11:04
      Widzialam zdjecia, zanim jeszcze zniknely.
      Jak dla mnie - wszystko bardzo ladnie, bez tandety i bazarnego
      przeladowania. Ale moim zdaniem wyglada to wszystko zupelnie
      zwyczajnie, bez "tego czegos", szalu nie robi.
      Szok, ze tyle kasy na to poszlo.
      Prosciutko, elegancko, ladnie, ale jak dla mnie - troche za
      zwyczajnie.
      Hm.. moze tez spodziewalam sie czegos naprawde wyjatkowego czytajac
      watki z przygotowan Emily...
      W kazdym razie - bardzo ladnie wyszlo.
      Wszystkiego najlepszego, Emily!

• emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 11:19
        sophie.k napisała:

> Szok, ze tyle kasy na to poszlo.

Tyle czyli ile? tongue_out

A poza tym dziękuję za życzenia smile
        • merda Re: zdjęcia 05.11.09, 11:54
          Wy to macie sile tak sie klocic i klocicsmile
          Po co to? I tak nie dojdziecie do porozumienia,bo z kazda
          wypowiedzia jeszcze bardziej sie na siebie gniewacie.
          To tylko forum,a nie gra na smierc i zycie,wiec moze warto po prostu
          odpuscic,lubic sie przeciez nie musicie,ale tolerowac i szanowac
          zawsze mozecie wink
          • emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 12:12
            Merda,
            Bardzo słuszna uwaga. Tylko tolerancja i szacunek powinny być
            WZAJEMNE. A ja mam przykre wrażenie, że jest jednostronne. Nigdy na
            nikogo nic obraźliwego nie napisałam. W sensie przytyków
            personalnych. I nagle niektórzy (niektórzy nie oznacza
            słowa "wszyscy") poczuli się w obowiązku, żeby mnie uświadomić co do
            mojej własnej skromnej osoby.

Do admninistracji - jest tytuł wątku "zdjęcia", a zdjęć nie ma. Czy
            to nie kwalifikuje tego wątku do wykasowania? Bardzo bym chciała
            zakończyć już ten wątek, bo niektóre komentarze daleko wykraczają
            poza zwykłą krytykę.
            • merda Re: zdjęcia 05.11.09, 12:47
              emily_valentine napisała:

> Merda,
              > Bardzo słuszna uwaga. Tylko tolerancja i szacunek powinny być
              > WZAJEMNE. A ja mam przykre wrażenie, że jest jednostronne. Nigdy
              na
              > nikogo nic obraźliwego nie napisałam. W sensie przytyków
              > personalnych. I nagle niektórzy (niektórzy nie oznacza
              > słowa "wszyscy") poczuli się w obowiązku, żeby mnie uświadomić co
              do
              > mojej własnej skromnej osoby.

Emily,mozna zrobic tylko jedno-olac to.Wiem,ze to nie latwe,ale
              zachecam cie abys sprobowala smile
              • emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 12:59
                merda napisała:

> Emily,mozna zrobic tylko jedno-olac to.Wiem,ze to nie latwe,ale
                > zachecam cie abys sprobowala smile

Próbuję cały czas. Ale co chwila ktoś podbija wątek.
                To jest błędne koło confused
      • an20 Re: zdjęcia 05.11.09, 11:24
        Taki rozrośniety ten watek, aż go przeczytałam i należy mi się za to medal smile i
        co nic ciekawego :.... a ja miałam piękną suknie, nie prawda była fatalna, a ty
        wglądasz brzydko w sukni , a ty wyglądasz jeszcze gorzej ..... itd. itd. , jak
        przekupy na bazarze smile

Jak się przekonałam po tym forum i innych też, jeżeli powiesz o kimś coś
        niemiłego dla niego, i to tego kogoś dosyć mocno dotknie, to żal tego kogoś w
        odpowiednim momencie wróci do ciebie z podwojoną siłą smile czyli działa przysłowie
        "kto sieje wiatr zbiera burzę"

Wniosek: trzeba być miłym i w sposób kulturalny wyrażac swoje zdanie !!!
        • emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 11:43
          an20 napisała:

> Jak się przekonałam po tym forum i innych też, jeżeli powiesz o
          kimś coś
          > niemiłego dla niego, i to tego kogoś dosyć mocno dotknie, to żal
          tego kogoś w
          > odpowiednim momencie wróci do ciebie z podwojoną siłą smile czyli
          działa przysłowi
          > e
          > "kto sieje wiatr zbiera burzę"
          >
          > Wniosek: trzeba być miłym i w sposób kulturalny wyrażac swoje
          zdanie !!!

Jednej powiedziałam, że koronki nie pasują do obory, drugiej, że
          smoking do remizy, jeszcze komuś pewnie coś innego...

A teraz przyszła pora wendetty. Oko za oko, ząb za ząb.
          Długo niektórzy musieli czekać, ale jak wiadomo zemsta najlepiej
          smakuje na zimno.

A gdzie wasze miłosierdzie drodzy chrześcijanie i chrześcijanki,
          którzy braliście lub będziecie brać ślub w Kościele Katolickim?

"odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom"
          • an20 Re: zdjęcia 05.11.09, 12:13
            emily_valentine napisała:

> Jednej powiedziałam, że koronki nie pasują do obory, drugiej, że
            > smoking do remizy, jeszcze komuś pewnie coś innego...

W takim razie było wczesniej pomyśleć za nim napisałaś takie dosyć obraźliwe i
            dotkliwe teksty.
            Nie wiem z jakim zamiarem pisałaś dosadne porównania, ale nie jedną osobę by
            zabolały. Myślę że jakby ktos tak napisał o tobie, to też by cię to dotknęło smile

> A teraz przyszła pora wendetty. Oko za oko, ząb za ząb.
            > Długo niektórzy musieli czekać, ale jak wiadomo zemsta najlepiej
            > smakuje na zimno.
            >
            > A gdzie wasze miłosierdzie drodzy chrześcijanie i chrześcijanki,
            > którzy braliście lub będziecie brać ślub w Kościele Katolickim?
            >
            > "odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom"

A teraz nie prosić o miłosierdzie i wyrozumiałość u siebie smile
            ze świadomego działania, liczyć na wybaczenie ? no nie wiem big_grin tu jest ostra
            inkwizycja big_grin
            • emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 12:55
              an20 napisała:

> W takim razie było wczesniej pomyśleć za nim napisałaś takie dosyć
              obraźliwe i
              > dotkliwe teksty.
              > Nie wiem z jakim zamiarem pisałaś dosadne porównania, ale nie
              jedną osobę by
              > zabolały. Myślę że jakby ktos tak napisał o tobie, to też by cię
              to dotknęło smile
              >

Ależ oczywiście, mnie to też boli i dotyka. Jest przecież mnóstwo
              wpisów o tym, jak to ja się obraziłam. Tylko różnica jest taka, że
              ja się na nikim nie mszczę. A już nie raz pojechano po mnie w innych
              wątkach. Jakbym tak miała za każdą wcześniejszą uwagę się rewanżować
              każdemu, to nie wiem co by to było. Bardzo proszę o sprawiedliwość.
              Ile osób obraziłam ja, a ile obraziło mnie? Zresztą nieważne, ja
              tego nie liczę.
              Ja nie lubię konfliktów. Zazwyczaj od niech uciekam, a najlepsze
              rozwiązanie widzę w usunięciu całego topiku. Taki ze mnie struś z
              głową w piachu. To nie ja idę na noże. A przynajmniej nie jako
              pierwsza. Ale też nie będę bez końca robić z siebie chłopca do
              bicia. Jest akcja - jest reakcja.
              A moją jedyną obroną póki co było skasowanie zdjęć.
              • an20 Re: zdjęcia 05.11.09, 14:29

To skoro jestes daleka od konfliktów i nie jesteś mściwa zastosuj słowa, które
                sama przytoczyłaś, przecież jesteś chrześcijanko i wzięłaś ślub kościelny:

"odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom"

Przyjmij "na klatę" słowa krytyki smile zakończ swoją akcję-reakcję i zakończ
                oficjalnie dyskusję w tym wątku smile

• emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 14:35
                  KONIEC
          • nati.82 Re: zdjęcia 05.11.09, 13:09
            Ehhh księżniczko.. nadal nie możesz pogodzić się z tym, że komuś mogły się nie
            podobać twoje zdjęcia, bo były bardziej niż przeciętne i tłumaczysz sobie to
            chęcią odwetu? tak trzymaj, ci którym się wydaje mają w życiu łatwiej.
            • emily_valentine Re: zdjęcia 05.11.09, 13:15
              nati.82,
              Dziękuję za twoją opinię. Jest bezcenna. Ten wątek by wiele stracił
              bez twojej osoby i twojego komentarza. Tak wiele wniosłaś do
              dyskusji.
            • laracroft82 Re: zdjęcia 05.11.09, 13:38
              nati.82 napisała:

> Ehhh księżniczko.. nadal nie możesz pogodzić się z tym, że komuś mogły się nie
              > podobać twoje zdjęcia, bo były bardziej niż przeciętne i tłumaczysz sobie to
              > chęcią odwetu? tak trzymaj, ci którym się wydaje mają w życiu łat

zgadzam sie z tym w 100%
      • abigail83 Re: zdjęcia 05.11.09, 11:26
        Dokładnie, poszło sporo kasy, ale Emily mogłaby być w 100%
        zadowolona, gdyby nie zaszwankowala organizacja. Po co poświęcać
        tyle czasu gispowej paterze, zamiast np. poszukiwaniom dobrej
        bielizny, zeby moc ja potem nosic na przymiarki sukni, wszystko
        spiac, a suknie przymierzyc kilka dni wczesniej, co pozwoliloby
        odkryc, ze jest za dluga i ja bez stresu skrocic, co z kolei
        pozwoliloby na wymarzony pierwszy taniec, itp itd. Wcale, Emily, nie
        potrzebowalas konsultanta slubnego. Nie wyznaczylas sobie
        priorytetow i poleglas na organizacji, gdybys sie zajela paroma
        szczegolami wczesniej, mialabys teraz zupelnie inny humor, i nawet
        te pojedyncze slowa krytyki by Ci go nie zepsuly. Ale niestety
        zachowalas sie jak mala dziewczynka, organizujac slub - rzucajac sie
        w zakupy ponczoszek i blyskotek, i zachowujesz sie tak teraz, tupiac
        na osoby, ktore, mowiac oglednie, nie padly na kolana na widok
        wyklejanki na samochodzie.
        • szonik1 Re: zdjęcia 05.11.09, 12:28
          Konsultant slubny jest potrzebny osobom totalnie niezorganizowanym albo mega
          zapracowanym - emi chyba do żadnej z tych grup nie należy. Test z organizacji
          imprezy wypadl średnio i tyle,tak naprawde: co to kogo obchodzi i po co
          produkować 200 wpisów...
        • sajolina Re: zdjęcia 05.11.09, 13:01
          Hehe, ale wyklejanka była oryginalna i niekiczowata jak typowe ozdóbki na samochody.
          • mrozonka82 Re: zdjęcia 05.11.09, 15:09
            Miałam nie pisać smile ale napiszę!
            Emi- po 1 gratulacje raz jeszcze smile Oby ta nowa (stara smile ) droga
            życia sprawiła by Wasza miłość była jak wino- z wiekiem coraz
            dojrzalsza, bardziej wytrawna, smakowita i mocniej szumiąca w
            uszach smile
            Po 2- nie zamierzam ripostować i stawać się częścią tego szaleństwa,
            które zagościło w niektórych postach.
            Skomentuję za to fotki, które miałam okazje na szczęście zobaczyć.
            Wszystko z klasą, choć bez "szaleństw"- co uważam za plus smile Sala
            rewelacyjna jak i same dekoracje. Jedyne co mogę powiedzieć z
            przekonaniem, że nie podobało mi się to dekoracja maski auta. Jakoś
            te monogramy nie były czytelne.
            Co do komentarzy o kiecce i wadze- ponieważ sama jestem bardziej
            okrągła i bliżej mi do 42 niż 38 wink uważam że wolno mi więc się
            wypowiedzieć w miarę obiektywnie smile
            Fason może nie trafiony w 100%, w moim odczuciu nie dodał Ci kg ale
            też nie sprawił, że byłaś smukła i lekka. My "over 40tki" raczej nie
            będziemy wyglądać na 38 chocby nie wiadomo jak korzystna była
            suknia. Nie można było też się tego spodziewać po Twojej kiecce,
            która jest obszerna i eksponuje dużo ciała na górze no i daleko jej
            do zwiewności stylu greckiego czy romantycznego. Ponieważ sama
            miałam suknię dosyć masywną, może nie bezę ale jednak tradycyjną w
            kształcie więc sama wiem jak to wygląda. Najważniejsze, że Ty się w
            niej dobrze czułaś. Może nie była idealna, przepiękna i nie wzbudza
            mega achów i ochów, ale wyglądałaś dobrze. Dzięki dobremu makeupowi,
            fryzurze, kwiatom, mężowi i całej oprawie i atmosferze dnia. Czy
            każda z nas musi być jak księżniczka? wink Czy to suknia jest
            najważniejsza? wink
            Pozdrawiam
            • milen-a7770 Re: zdjęcia 05.11.09, 15:42
              Już wypowiadałam się wcześniej na temat zdjęć Emily, mi się tam
              podobało bardzo ( suknia też ), uważam że n/t wagi , rozmiaru nie
              powinnyście się wypowiadać, bo świat nie składa się z samych S-ek
              czy nawet XS-ek. Ale czegoś tu nie rozumię, pojawiają się jakieś
              rzadko udzielające się nicki , albo może i wcale i piszą dziewczyny,
              że po tak dugich przygotowaniach ..., że tak prefekcyjnie .... i, że
              tak drogo wszystko było z najwyższej półki spodziewały się, że
              będzie .......... no jak właśnie ????????Bo piszecie że było
              zwyczajnie, a jak miało być niezwyczajnie ??? Dla mnie np.
              zwyczajnie może oznaczać też elegancko. I tak właśnie było uważam.
              Nie wchodząc za głęboko w wasze wcześniejsze uwagi względem siebie i
              jakieś obrażanie się, myślę że niektóre z Was za często wspominacie
              o tej kasie, ile to wszystko kosztowało. Chociaż nie wiem w czym
              problem i kto go ma, bo chyba nie Emi, ot co - miała to wydała.
              • chocoladette Re: zdjęcia 05.11.09, 16:55
                Ja jestem ta nieudzielajaca sie prawie wcale i nie uwazam, zeby odbieralo mi to
                prawo do wyrazenia swojego zdania. Mam ochote, to komentuje, wiec dla mnie
                pojawiajacy sie co jakis czas w tym watku zarzut, ze pojawily sie znikad jakies
                trole, jest co najmniej obrazliwy. mam prawo sobie czytac, mam prawo nic nie pisac.
                • milen-a7770 Re: zdjęcia 05.11.09, 17:14
                  Każdy ma prawo, wszak wolność słowa mamy. Ja o troalach nic nie
                  pisałam, zdaję sobe sprawę, że dużo ludzi czyta a nie pisze lub
                  poisza rzadko, np. ja :0 Poza tym nie sądzę żeby to były trole, bo
                  te osoby za dobrze znaja całą sprawę smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka