emily_valentine 30.11.09, 16:26 Coraz częściej obserwuję zamiast kwiatów do dekoracji użyte pompony. Poniżej fajny pomysł na dekorację drogi do ołtarza/miejsca ceremonii. Pompony w różnych odcieniach różu: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaq Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 16:39 Mam nieodparte skojarzenie z króliczkami Playboya Może to przez ten kolor, ale ja bym chyba się skichała ze śmiechu jakbym zobaczyła taką dekorację, przynajmniej taka była moja reakcja na to zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 16:43 Mi się to kojarzy dość tandetnie. Prawie tak, jakby powiesić jakieś kolorowe baloniki. Do kościoła mi jakoś całkowicie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 16:50 hehe Mnie się te pompony w sumie podobają, ale raczej bym ich na ślubie nie chciała. Natomiast, wiele panien młodych (w USA) wybiera te pompony ze względów finansowych. Po prostu są duuuuużo tańsze niż prawdziwe kwiaty i można je zrobić samemu, na co panuje olbrzymia moda. Dodatkowy atut to to, że są "eko", czyli po ślubie mogą się do czegoś tam jeszcze przydać, natomiast kwiaty to tylko do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 17:54 Ujj, Emi, ale kicz na żadną okazję mi to nie pasuje, może ew, bal mikołajowy dla przedszkolaków. Jakby mnie nie było stać na ładne dekoracje w kościele to wybrałabym brak dekoracji niż te. Czasem jednak lepsze nic, niż rydz Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 18:36 Oo, mnie też kojarzy się z balem przedszkolakowym. Nie wiem, do czego te pompony mogłyby się jeszcze przydać, może do przedszkoli właśnie )) Jakbym decydowała się na eko ślub, to bym zrezygnowała z jakiejkolwiek dekoracji w kościele, tak jest najbardziej naturalnie. Jakoś pompony ze sztucznego tworzywa nie kojarzą mi się eko ) To że można je samemu zrobić to jest jakiś argument, ale samemu można zrobić jeszcze różne inne rzeczy, skromne dekoracje kwiatowe też (np. z kupionych na giełdzie kwiatów - moja koleżanka zrobiła w ten sposób dekorację sali bez wynajętych dekoratorek, po prostu z koleżanką powstawiały słoneczniki różnej wielkości do wazonów, wyglądało to bardzo ładnie i pasowało do całości, bo słonecznik był motywem przewodnim). Ja najchętniej zrezygnowałabym z jakiejkolwiek dekoracji w swoim kościele, po co gotycką katedrę psuć cokolwiek dodając? Ale niestety dekoracja ślubna jest stała Odpowiedz Link Zgłoś
beattta1 Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 19:08 moze same w sobie pompony sa ok, ale te rozowe wygladaja ja playboya Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 19:48 mnie te pompony kojarzą się tylko i wyłącznie z myjkami: Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 20:15 O rany, tylko cheerleaderek mi tu brakuje... Pompony same w sobie wyglądają fajnie, ale mogłyby mieć coś jeszcze. Tak solo to faktycznie jak myjki. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: dekoracja - pompony 30.11.09, 22:58 O tak, myjki i cheerleaderki, to kolejne skojarzenia, które i mi się nasunęły ))) A, i jeszcze taka pomoc edukacyjna do pracy z dziećmi, zwłaszcza w jednej z metod logopedycznych, tam też się używa pomponu Moja mama i ja trochę też byśmy się czuły prawie jak w pracy w tak ozdobionym kościele hihi. Raz urządziliśmy bal z pomponami właśnie odnośnie tego, średnia wieku - przedszkole albo i mniej Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: dekoracja - pompony 01.12.09, 00:58 Hmm... Mnie też się skojarzyło z króliczkami. Ale ogólnie nie głupi pomysł, tylko tutaj nie za dobrze wykorzystany. Może lepiej wyglądało by to jako dekoracja jakiegoś przyjęcia w plenerze? Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: dekoracja - pompony 01.12.09, 09:34 Julka, zastrzeliłaś mnie tą myjką W ogóle nie miałam takiego skojarzenia. Byc może, że ta "moda" się u nas nie przyjmie. A zobaczymy za kilka lat Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: dekoracja - pompony 01.12.09, 09:34 ale zobaczymy... miało być Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: dekoracja - pompony 01.12.09, 11:59 Ja się uczyłam robić pompony w podstawówce na lekcjach techniki. Nie chciałabym do tego wracać Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: dekoracja - pompony 01.12.09, 12:29 Dla mnie - koszmarek. I nie powiem, z czym mi się skojarzyły - w każdym razie bliżej gadżetów poślubnych, niż ślubnych Odpowiedz Link Zgłoś