09.12.09, 08:50
www.yes.pl/obraczki_slubne/ZO-Z-R0Z-OBR-275" border="0" alt="www.yes.pl/obraczki_slubne/ZO-Z-R0Z-OBR-275">

ładne?

szukam czegoś w podobnym stylu, biało żółte złoto, szerokość 5 mm, może być 6.
raczej kanciaste. na targi poszłam głownie żeby coś ciekawego znaleźć i jakoś
mało co mi leży. jakie Wy macie typy?
Obserwuj wątek
    • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 08:51
      no i mi się obrazek nie wkleił uncertain
      • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 08:55
        www.yes.pl/images/file_column/item/photo/35324/enlarge/ZO_Z_R0Z_OBR_275.jpg?1233484201" border="0" alt="www.yes.pl/images/file_column/item/photo/35324/enlarge/ZO_Z_R0Z_OBR_275.jpg?1233484201">

• ika20031 Re: obraczki 09.12.09, 09:02
          ale link działa smile
          ładne, aczkolwiek nie w moim stylu... ja będę szukała czegoś zupełnie prostego,
          klasycznego.
          te, które pokazujesz mimo, że nie w moim stylu, to i tak uważam, że są ładne,
          nawet bardzo ładne smile
    • misself Re: obraczki 09.12.09, 09:10
      Jak dla mnie wyglądają jak wypolerowane nakrętki na śrubki...
      Ale jeśli się wam obojgu podobają, to kupcie takie smile

Jeśli Yes je ma, to czemu szukasz podobnych? Z tymi coś nie tak?
      • lili-2008 Re: obraczki 09.12.09, 09:17
        pewnie chodzi o cenęwink
        autorko wątku, przejrzyj oferty małych zakładów jubilerskich w swoim mieście,
        często mają ogromny wybór obrączek, w znacznie niższych cenach
        "moje" obrączki kosztowały w YES, Aparcie itp. ponad 1000 zł, a w małym
        zakładziku 500 zł, niezła przebitka, co?
        • chill Re: obraczki 09.12.09, 09:20
          Dokładnie. My będziemy mieli najprostsze na świecie obrączki 3mm-w firmowych
          salonach kosztowały około 1000zł, a w małym zakładzie 500...
          • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 09:30
            nie wiem skad zarzut, ze pewnie chodzi o cene. nie powiedzialam, ze kupie akurat
            te w yes, na razie szukam po prostu modelu. widzialam, ze male zaklady
            jubilerskie maja zwykle podobne modele.

nakretka na srubke? hmm.. teraz faktycznie mi sie tak skojarzylo ale wczesniej
            tego nie dostrzeglam. w kazdym razie dzieki za opinie.

a moze takie? https://www.kobe.pl/foto/obraczki/foto_20.jpg
            • lili-2008 Re: obraczki 09.12.09, 09:41
              Ale to żaden zarzutbig_grin Zobaczyłam cenę i wysnułam, najwidoczniej za daleko idące
              wnioskiwink W każdym razie uważam, że warto zobaczyć ofertę zakładów no namewink
              • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 09:46
                i napewno tak zrobimy, tylko lepiej juz miec cos na oku zanim pojdziemy mierzyc
                smile radze sie tutaj bo w moim N. nie mam za duzego wsparcia. twierdzi, ze sie na
                tym nie zna, i generalnie co znajde jest fajne a ja nie mam przekonania.
            • chill Re: obraczki 09.12.09, 09:43
              Akurat mnie się takie łączone bardzo podobają, ale mam krótkie palce i tylko
              cienka, gładka obrączka wygląda dobrze sad Najważniejsze, żeby Wam się podobały smile
              • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 09:49
                ja w ogole nie nosze zoltego zlota, musialam sie przelamac bo pierscione
                zareczynowy dostalam zloty, pamiatke rodzinna. obraczki chcemy juz laczone, bo
                sa bardziej uniwersalne a zolte zloto zobowiazuje. co do szerokosci to moja mama
                ma prawie 7 mm i pieknie sie prezentuja. tak mi sie jakos zakodowalo, ze chce
                szersze i mieszane smile
            • misself Re: obraczki 09.12.09, 09:47
              Te już nie wyglądają jak nakrętki smile Myślę, że to kwestia żłobień na tych z YES.
              Poza tym wiesz, na palcu to zupełnie inaczej wygląda - nikt nie pomyśli, że
              nosicie nakrętki.
              • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 09:58
                > Te już nie wyglądają jak nakrętki smile Myślę, że to kwestia żłobień na tych z YES
                > .
                > Poza tym wiesz, na palcu to zupełnie inaczej wygląda - nikt nie pomyśli, że
                > nosicie nakrętki.

no moze, narazie wyszukuje typy i pewnie kolo lutego poswiecimy jakas sobote na
                rundke turystki obraczkowej po Krakowie wink
            • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 09:54
              tu odpowiednik powyzszego
              https://www.wenc.pl/img/1/wz139_m.jpg
          • gryzikiszka Re: obraczki 09.12.09, 12:13
            chill napisała:

> Dokładnie. My będziemy mieli najprostsze na świecie obrączki 3mm-w firmowych
            > salonach kosztowały około 1000zł, a w małym zakładzie 500...

Nie obawiacie się trochę tego? Zastanawiamy się, czy też tak nie zrobić, ale kiedyś sobie obiecałam, że akurat na obrączkach nie chcę oszczędzać, skoro są na całe życie. Jednak sieciówki mają chyba swoją renomę, dożywotnią gwarancję i bezpłatny serwis (wiadomo - w końcu trzeba będzie obrączki wyszlifować albo zmienić im rozmiar). Zastanawiam się, czy takie z osiedlowego jubilera nie będą gorszej jakości (chodzi głównie o to, żeby się szybko nie niszczyły).
            • lili-2008 Re: obraczki 09.12.09, 12:38
              W sklepach typu apart płacisz za ich markę, za wielkie salony w centrach
              handlowych i przy prestiżowych ulicach. Mniejsze zakładziki też zapewniają Ci
              serwis i gwarancję. A skąd możesz mieć pewność, że taki Apart nie padnie za
              kilka lat? Nie takie rzeczy się zdarzaływink
              • gryzikiszka Re: obraczki 09.12.09, 12:46
                lili-2008 napisała:

> W sklepach typu apart płacisz za ich markę, za wielkie salony w centrach
                > handlowych i przy prestiżowych ulicach. Mniejsze zakładziki też zapewniają Ci
                > serwis i gwarancję. A skąd możesz mieć pewność, że taki Apart nie padnie za
                > kilka lat? Nie takie rzeczy się zdarzaływink

Po uderemnieniu przez Kruka wrogiego przejęcia ich firmy mam przeczucie, że sobie poradząbig_grin Żartuję oczywiście i pewności, że Apart i inne nie padną nie mam. Tak się tylko dzielę wątpliwościami. Myślę, że porównam ceny konkretnych obrączek i jeśli przebicie będzie takie, jak piszecie, to kupię u zwykłego jubilera.
                • misself Re: obraczki 09.12.09, 23:11
                  gryzikiszka napisała:
                  > Żartuję oczywiście i pewności, że Apart i inne nie padną nie mam.

W 2012 i tak będzie koniec świata tongue_out
            • azjahavana Re: obraczki 09.12.09, 21:36
              Często jest tak, że Ci "osiedlowi" jubilerzy, jak ich nazwała
              Gryzikiszka, pracują właśnie dla Apart, Schubert, Red Rubin, etc...
              więc jakość jest taka sama. Ja zamierzam kupić w ten sposób nasze.
      • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 09:33
        > Jeśli Yes je ma, to czemu szukasz podobnych? Z tymi coś nie tak?

nie potrafie do konca ocenic. szukam czegos mniej wiecej w tym stylu, ale
        jeszcze nic mnie nie przekonalo, to rowniez. chcialabym kupic takie, zeby mi nie
        zbrzydly po roku, a jedno co wiem, to, ze zolte zloto i 3 mm nie wchodzi w gre.
    • szampanna Re: obraczki 09.12.09, 11:28
      ładne. Podobają mi się właśnie bardziej proste, niż zaokraglone, a
      co do szerokości, to wszystko zależy od palców - ja mam długie,
      noszę obrączkę razem z obrączkowatym pierścionkiem jako komplet,
      razem ma to 8 mm i wygląda dobrze. Więc 5 czy 6 mm to dla mnie nie
      jest dużo, chyba że masz krótkie palce.
      • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 11:48
        nie mam krotkich palcow ale tez nie pianistki. dlonie mam stosunkowo drobne ale
        takie 5 czy 6 cm prezentuje ladnie bo juz mierzylismy te drugie, ktore wkleilam.
        fason chcemy wlasnie taki, pasuje nam obojgu.
        • kr_ka_11 Re: obraczki 09.12.09, 11:50
          oczywiscie mm.. wink

wychodzą głupoty jak szybko piszę.
          • aneta-skarpeta Re: obraczki 11.12.09, 10:08
            mi się niestety nie podobaja piaskowane. na zdjęciach wygladają
            ładnie, ale na palcu jakby traciły blask ( tzn wcale go nie maja;D)

ładne sa łączone i moga miec jakis paseczek piaskowany etc

ale blask musi byc!smile
            • kr_ka_11 Re: obraczki 11.12.09, 11:54
              > ale blask musi byc!smile

ale wlasnie one nie sa wcale takie matowe, na zdjeciu inaczej sie prezentuja niz
              w rzeczywistosci. te wyzej co pokazalam, bo tych "odpowiednikow" nie wdzialam na
              żywo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka