Dodaj do ulubionych

slub cywilny-sukienka

04.02.04, 17:04
Dziewczyny,na pewno znacie dobrze miejsca gdzie moge obejrzec lub kupic ladna
sukienke na slub cywilny.Planuje slub w maju, szczerze mowiac nie mam pojecia
jakiej spodziewac sie pogody ale zakladam ze bedzie juz cieplo.
Czy mozecie mi cos zaproponowac?
Obserwuj wątek
    • mcdalenka1 Re: slub cywilny-sukienka 05.02.04, 08:58
      Hej,
      My też bierzemy ślub cywilny ale ja idę w "normalnej" sukni ślubnej takiej jak
      mi się podoba z 'normalnego' slepu dla panny młodej. W jakiej się będę dobrze
      czuła i będę wyglądać pięknie i wyjątkowo i nikt nie pomyli mnie z gościem
      weselnym.
      A ty chcesz iśc w czymś skromniejszym? Myślę, że kiedyś był taki zwyczaj kiedy
      brano dwa śluby kościelny i cywilny że do tego pierwszego ubierano strojną
      suknie a do urzędu szło się w kostiumie.
      My zdecydowaliśmy się na śłub cywilny ale chcmy by był to wyjątkowy dzień i
      ubieramy się w ciuchy do tego specjalnie stworzone. Byłam ostatnio na pary
      ślubach cywilnych i panny młode były właśnie w 'normalnych' sukniach ślubnych.

Powodzenia
      • emkal Re: slub cywilny-sukienka 05.02.04, 10:26
        Szczerze mowiac mialam na mysli ladna sukienke ,w kolorze ciemnej czerwieni
        ewentualnie w innym cieplym kolorze...ale na pewno nie bedzie to tradycyjna
        biala sukienka slubna z welonem,nie dlatego ze mi sie nie podobaja ale dlatego
        ze tak sobie ten moj stroj wyobrazilam.....wiec teraz szukamwink))
        • ixi22 Re: slub cywilny-sukienka 08.02.04, 00:12
          Polecam wizytę w Centrum Mody w Nadarzynie. Troche kłopotliwy dojazd (jezeli
          nie masz samochodu), ale duży wybór kiecek w jednym miejscu.
          • em.erka Re: slub cywilny-sukienka 09.02.04, 16:37
            ja mam też slub cywilny i to już 28.02 ja swoja sukienke szyje u krawcowej na
            Grochowskiej fajna babeczka i super doradza. Ja bede miała długa normalna
            sukienke jak na normalny slub tyle ze w kolorze zielonym i lekko złotym ze
            wzgledu na mój typ urody.
            • katia69 Re: slub cywilny-sukienka 10.02.04, 13:35
              Czy możesz podać dokładne namiary na tą krawcową?? Biorę ślub cywilny, i chcę
              mieć sukienkę taką jak typowe suknie ślubne, tylko że w innych kolorach!
              Dzięki i pozdrawiam smile
              ps. czy cena jest inna niż "zwykłych" ślubnych sukienek?
              • em.erka Re: slub cywilny-sukienka 11.02.04, 10:18
                tak cena jest znacznie niższa, juz szukam mam mam
                Katarzyna Tomaszek
                ul. Grochowska 306/310 lok.14
                tel. 870-09-21
                to jest róg Grochowskiej z Gocławską i tak faktycznie to tam jest inny numer
                niż 306/310 wiec pamietaj że to na rogu w tym budynku.

Mam jeszcze jeden namiar na krawcowa ale nie wiem jaka jest, ale to juz moze
                na meila: monikasud@wp.pl
              • em.erka Krawcowa 11.02.04, 14:39
                Re: DOBRA KRAWCOWA w Warszawie
                syswia 08.01.2004 02:54 odpowiedz na list

Z duza przyjemnoscia moge Ci polecic swietna krawcowa, mloda dziewczyne, "z
                polotem" i zamilowaniami artystycznymi. Szyla mi suknie balowa z czerwonego
                jedwabiu i spodnice do sukni slubnej z kremowego atlasu jedwabnego. Prowadzi z
                kolezanka atelier stroju na tylach Placu Teatralnego.
                Zdjecia robil mi moj przyjaciel, tez znajacy sie na rzeczy, po lodzkiej
                filmowce.
                Napisz do mnie syswia@yahoo.com - podam Ci na nich namiary.

• wojtow link do Magicznej Igiełki - krawcowa 19.05.04, 14:17
                  magicznaigielka.wizytowka.pl/
    • monikaj Re: slub cywilny-sukienka 11.02.04, 03:50
      Ja wychodziłam za mąż jakies 1,5 roku temu i tez brałam tylko ślub cywilny.
      Miałam czerwoną sukienkę ślubną kupowaną w Cymbeline na Świętokrzyskiej.
      Wyglądała tak samo jak biała czy kremowa suknia ślubna (gorset i spódnica z
      trenem) ale była czerwona (spódnica) i kolorowy gorset (złoto z czerwienią i
      jeszcze kilkoma odcienami).
      • emkal Re: slub cywilny-sukienka 12.02.04, 14:57
        monikaj,maja duzy wybor sukienek?musze sie tam przejsc....a jak cenowo wypadaja
        ich propozycje?
        • monikaj Re: slub cywilny-sukienka 16.02.04, 05:35
          Cymbeline nie jest tani sad niestety. Nie wiem jak teraz ale jak ja kupowałam
          sukienkę to mieli spory wybór białych i kremowych i kilka też w innych
          kolorach. To jednak było prawie 2 lata temu więc pewnie kolekcja w międzyczasie
          się zmieniła. Mam nadzieję że znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia w
          poszukiwaniach smile.
    • silkpl1 Re: slub cywilny-sukienka 20.05.04, 15:50
      Zapraszam do sklepu internetowego: www.dagnez.istore.pl bądź do sklepu
      firmowego Dagnez ul. Starowiślna 17 Kraków i Pracowni ul. Romanowicza 2.
    • wojtow Re: slub cywilny-sukienka 21.05.04, 08:02
      Ja widziałam przepiękne sukienki wieczorowe w wypożyczalni na ul. Grochowskiej
      tuż przy Palcu Szembeka, naprawdę robią wrażenie, mają świetne zestawy kolorów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka