anushka1981 18.01.10, 21:23 Moja pierwsza propozycja... na szaro... co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilowka Re: ślubny make up oka 18.01.10, 21:39 Smutno. Troszkę mocniej by się zdało i do zielonych oczu leciutko fioletem przydymionym machnąć, zaświecą się wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
greeneyes86 Re: ślubny make up oka 18.01.10, 21:54 Mnie się podoba Rzeczywiście, można by spróbować z delikatnym fioletem, żeby ożywić oko, ale do srebrnych dodatków/biżuterii, jak najbardziej pasuje Ja bym jeszcze jakimś rozświetlaczem pomalowała oko do łuku brwiowego, ale już baaardzo delikatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
allkaja Re: ślubny make up oka 18.01.10, 22:00 bardzo ładnie - ja wolałabym to samo ale mocniejsze kontrasty pomiędzy kącikiem a zewnętrzną częścią powieki Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciuszek Re: ślubny make up oka 18.01.10, 22:36 Podkreśliłabym bardziej rzęsy i rozjaśniłabym pod łukiem brwiowym oraz w kąciku oka. Jeśli masz jasny cień (najlepiej jasniutki cielisty, ja lubię jak delikatnie opalizuje, ew. biały wymieszany z pudrem - ale tu ostrożnie z nakładaniem, by nie uzyskać efektu pomalowanej kredą). Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: ślubny make up oka 19.01.10, 10:49 Gdybys mnie zapytala przed moim makijazem slubnym powiedzialabym, ze OK, ale po tym, jak mi wizazystka zrobila do slubu, to moge powiedziec, ze dobry poczatek, ale trzeba oko bardziej podkreslic. To bardzo wazne, ze wzgledu na zdjecia. Mocno zrobione oko wychodzi bardzo ładnie na zdjeciach. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: ślubny make up oka 19.01.10, 12:12 zgadza sie, dlatego, jesli tylko PM nie jest eteryczna blondynka /jak Emi/ zaleca sie mocny makijaz np tzw smoky eyes w wersji true smoky ale tez odcieniach np.fioletu www.makeup-makijaz.info/galeria/kocie-oczy/ Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ślubny make up oka 19.01.10, 15:45 monikapers napisał: > zgadza sie, dlatego, jesli tylko PM nie jest eteryczna blondynka /jak Emi/ > zaleca sie mocny makijaz np tzw smoky eyes w wersji true smoky ale tez > odcieniach np.fioletu Dla każdej, która nie jest eteryczną blondynką? To chyba nie jest takie proste Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:22 jesli zalezy Ci na dobrym fotograficznym efekcie, makijaz musi byc mocny, matowy, podkreslac oko i modelowac twarz /roz/ eteryczna blondynka tego nie potrzebuje, ten typ urody wydobywa sie inaczej, swietlistosci, podkresleniem detalu /piegi/ etc tak mysle, a makijaz nie jest moja slaba strona a jak bedzie, decyduje kazda z osobna Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:31 Chodziło mi o to, że jest więcej typów urody niż dwa: eteryczne blondynki i reszta No i makijaż dobiera się nie tylko do kolorystyki, ale też do rysów twarzy - przy niewielkich, głęboko osadzonych oczach mocne, ciemne smoky eyes tylko pogorszą sprawę i co z tego, że będzie je widać na zdjęciach, skoro przed ołtarzem panna młoda będzie przypominać wampirzycę? Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:36 jakos tak zaaa smutno...masz bardzo krotkie rzesy, sprobuje je zagescic i wydluzyc Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:41 siakoś tak płasko to oczko w tym makijażu wygląda.Nie ma głębi. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:48 taki 'bezpłciowy' jak dla mnie... nie ma tutaj nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:23 Wszytkie wątki na temat makijażu wpędzą mnie do grobu. Pokazują, że Polki poruszają się w tym temacie jak pijane dzieci we mgle... Szary makijaż zawsze będzie wyglądał smutno i dlatego ozywia się go brzoskwinią lub różem. To samo jest w mniejszym stopniu i z fioletem i z brązem.Panna Młoda ma do ślubu wyglądać dziewczęco i promiennie a nie jak stare babsko! www.weddingworldkent.co.uk/images/bride/makeup.png ferenc.biz/photography/files/mua-images/Arianne-Beauty-Wedding-Bridal-Makeup-Artist.jpg www.ladyzona.com/wp-content/uploads/2009/03/bridal-makeup.gif www.youtube.com/watch?v=St1BswwK0rw Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:30 orticulus_1 napisała: > Wszytkie wątki na temat makijażu wpędzą mnie do grobu. Pokazują, że > Polki poruszają się w tym temacie jak pijane dzieci we mgle... Ejże, aż tak źle nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:39 To czemu jest praktykowane doradzanie " w ciemno ", typu : "a może fiolet, a może brąz..." Każdemu pasuje co innego, i do twarzy i do koloru tęczówki/ włosów/ karnacji i do sukni i do wiązanki, inny makijaż będzie na slub o 12.00 i inny na 18.00- 19.00, inny bedzie gdy sesja jest w dniu slubu (mocniejszy) i inny kiedy jest zaplanowana na inny dzień. Ten który założycielka watku wkleiła, dla mnie jest też "technicznie" słaby. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:43 orticulus_1 napisała: > To czemu jest praktykowane doradzanie " w ciemno ", typu : "a może > fiolet, a może brąz..." Myślę, że to są raczej sugestie niż rady, tak jak przy doradzaniu sukienek i wszystkiego. Ostateczna decyzja przecież jest podejmowana przez pannę młodą, czasami w ostatniej chwili (vide wątek Emily) i makijażystkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar do orticulus 20.01.10, 19:20 Orticulus, czy mozesz mi w takim razie doradzic? Wkleic jakies fajne zdjecia, itp.? Slub o 18, krotka sesja tego samego dnia, suknia koronkowa rybka, typ urody lato troche zimowe, twarz owalna, oczy niebieskie (normalnie osadzone, normalnej wielkosci), karnacja blada (choc o odcieniu zoltawym, nie rozowawym), wlosy jasny braz, kosci policzkowe raczej zarysowane. Makijazystka mi zrobila na probnym lekkie smokey eyes, ale ja jednak chyba dziwnie sie w takim makijazu czuje, mam za delikatna urode do czegos takiego i jedyne, co nagle zaczyna zwracac uwage, to moje oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: do orticulus 21.01.10, 12:45 Rozumiem, że na zdjęciu to nie Twoje oko? Bo ono jest zielone? Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: do orticulus 21.01.10, 12:46 A walnęłam babola Wklej choć swoje oko, w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: do orticulus 21.01.10, 18:44 Niestety na szybko tylko takie zdjecie znalazlam Odpowiedz Link Zgłoś
anushka1981 To moje oko:) 21.01.10, 22:53 Moje oko jest w pierwszym poście tematu Te trzy zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Na razie anushka 23.01.10, 23:06 Alternatywna propozycja : brąz, miedź, brzoskwinia, róż i opalizujący ivory Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: Na razie anushka 23.01.10, 23:08 Te kolory "podkręcają" kolor oka, oprócz tego uważam, że czarna kreska musi być dłuższa i wyżej się kończć i brew nie może bc całkiem saute. Lekko cieniem + żel do brwi. Oczwiście kolor wgladają nico nienaturalnie, bo sa połozone w photo-shopie, ale na żywo coś takiego będzie ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
anushka1981 Na razie anushka 25.01.10, 08:55 Articulus... pieknie to wymysliłaś A co myślisz o tym fiolecie... zaczełam sie przekonywać... marza mi sie amarantowe paznokcie... choc nie wiem czy to wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: Na razie anushka i do rockiemar 25.01.10, 18:06 Fiolet może być zamiast tej miedzi, z tym że musisz pamiętać, że on podkreśla cienie pod oczami, więc jeśli się mocno nie wysypiasz w stresowych sytuacjach to odradzam. Rockiemar, musisz zrobić większe zdjęcie - bo to ma tak mała rozdzielczość, ze NIC nie będzie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: Na razie anushka i do rockiemar 25.01.10, 19:30 Ja nie wiedzialam, ze Ty bedziesz nam tak profesjonalnie doradzac, myslalam ze zdjecie mialo byc tylko pogladowe dla Ciebie Niestety na razie nie mam jak robic zdjec, znalazlam jeszcze cos takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: do orticulus 26.01.10, 12:03 Parę wskazówek - i to nawet na co dzień. Dobrze, żebyś zmieniła kształt brwi. Są za krótkie - krótkie zarówno od strony nosa, jak i od zewnętrznej. fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/bcfMIYFcKICOIaPwdX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: do orticulus 26.01.10, 12:09 O żeż, nie wkleiło mi się wszystko Do ślubu proponuję brzoskwinię, jane ecru, żółte złoto, a czarna kreska tylko przy rzesach, żadnego smoky eyes bo Cię przytłoczy! Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: do orticulus 26.01.10, 12:38 Dzieki, Orticulus! Tak myslalam, ze to smokey eyes u mnie raczej niekoniecznie... A czy brzoskwinia i zolte zloto beda ladnie wygladaly przy moim bukiecie bialo-niebiesko-zielonym? A brwi mam teraz troche dluzsze, to stare zdjecie (choc zapuszcza sie je trudniej niz grzywke, bo koszmarnie wkurzaja takie pojedyncze wloski) Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: do orticulus 26.01.10, 17:19 Szczerze? Ja bym zmieniła koncepcję wiązanki, bo niebieskie elementy w makijażu odpadają, masz chłodną karnację więc w srebrze też będzie średnio, a niebieski w ogóle odpada, bo przytłoczy kolor Twoich oczu. Do zapuszczania polecam kupić wosk Inglota - fajnie się układa nim brwi i mniej wkurzają Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: do orticulus 26.01.10, 17:52 Hmmm... Akurat wiazanki nie moge zmienic, bo sala jest brudnoniebiesko-biala i dekoracje kwiatowe beda bialo-niebiesko-zielone. A gdyby tak makijaz brzoskwiniowo-brazowy (taki kakaowy braz), w kacikach kremowo-waniliowy? Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: ślubny make up oka 28.01.10, 09:33 dziewczyny, piszcie prosze do orti na priv w sprawie wykonania makijazu slubnego, wystarczy kliknac w jej nick i pojawi sie opcja wyslij wiadomosc, dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: ślubny make up oka 28.01.10, 10:02 Oki, nawet nie wiedzialam, ze tak mozna Odpowiedz Link Zgłoś
anushka1981 ślubny make up oka 28.01.10, 16:47 img502.imageshack.us/img502/6668/oczye.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
orticulus_1 Re: ślubny make up oka 29.01.10, 20:20 fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/aVyShRAO9YPaoyUbJB.jpg z fioletem Jedyne co mi przychodzi do głowy, w sprawie pasowania niebieskiej wiązanki to makijaż całkowicie naturalny, czyli czarny, ciut kamiennego (coś między szarym a brązem), naturalna brzoskwinia ( ten sam kolor co róż na policzkach) i jasny cielisty beż. Taki makeup pasuje do wszystkiego. fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/NsijZt8DTrICfSgayX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś