Dodaj do ulubionych

ślubny make up oka

18.01.10, 21:23
Moja pierwsza propozycja... na szaro... co Wy na to?http://img188.imageshack.us/img188/6486/dsc03822l.jpg
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: ślubny make up oka 18.01.10, 21:39
      Smutno. Troszkę mocniej by się zdało i do zielonych oczu leciutko fioletem
      przydymionym machnąć, zaświecą się wtedysmile
    • greeneyes86 Re: ślubny make up oka 18.01.10, 21:54
      Mnie się podoba smile Rzeczywiście, można by spróbować z delikatnym fioletem, żeby
      ożywić oko, ale do srebrnych dodatków/biżuterii, jak najbardziej pasuje smile Ja
      bym jeszcze jakimś rozświetlaczem pomalowała oko do łuku brwiowego, ale już
      baaardzo delikatnie.
    • allkaja Re: ślubny make up oka 18.01.10, 22:00
      bardzo ładnie - ja wolałabym to samo ale mocniejsze kontrasty pomiędzy kącikiem
      a zewnętrzną częścią powieki
    • dzieciuszek Re: ślubny make up oka 18.01.10, 22:36
      Podkreśliłabym bardziej rzęsy i rozjaśniłabym pod łukiem brwiowym oraz w kąciku oka. Jeśli masz jasny cień (najlepiej jasniutki cielisty, ja lubię jak delikatnie opalizuje, ew. biały wymieszany z pudrem - ale tu ostrożnie z nakładaniem, by nie uzyskać efektu pomalowanej kredą).

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ni/dc/gng1/u5tTeKKaiSBIluYHHX.jpg
    • inka323f Re: ślubny make up oka 19.01.10, 10:49
      Gdybys mnie zapytala przed moim makijazem slubnym powiedzialabym, ze OK, ale po
      tym, jak mi wizazystka zrobila do slubu, to moge powiedziec, ze dobry poczatek,
      ale trzeba oko bardziej podkreslic.
      To bardzo wazne, ze wzgledu na zdjecia. Mocno zrobione oko wychodzi bardzo
      ładnie na zdjeciach.
      • monikapers Re: ślubny make up oka 19.01.10, 12:12
        zgadza sie, dlatego, jesli tylko PM nie jest eteryczna blondynka /jak Emi/
        zaleca sie mocny makijaz np tzw smoky eyes w wersji true smoky ale tez
        odcieniach np.fioletu
        www.makeup-makijaz.info/galeria/kocie-oczy/
        • misself Re: ślubny make up oka 19.01.10, 15:45
          monikapers napisał:

> zgadza sie, dlatego, jesli tylko PM nie jest eteryczna blondynka /jak Emi/
          > zaleca sie mocny makijaz np tzw smoky eyes w wersji true smoky ale tez
          > odcieniach np.fioletu

Dla każdej, która nie jest eteryczną blondynką?
          To chyba nie jest takie proste smile
          • monikapers Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:22
            jesli zalezy Ci na dobrym fotograficznym efekcie, makijaz musi byc mocny,
            matowy, podkreslac oko i modelowac twarz /roz/
            eteryczna blondynka tego nie potrzebuje, ten typ urody wydobywa sie inaczej,
            swietlistosci, podkresleniem detalu /piegi/ etc
            tak mysle, a makijaz nie jest moja slaba strona wink

a jak bedzie, decyduje kazda z osobna
            • misself Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:31
              Chodziło mi o to, że jest więcej typów urody niż dwa: eteryczne blondynki i
              reszta smile No i makijaż dobiera się nie tylko do kolorystyki, ale też do rysów
              twarzy - przy niewielkich, głęboko osadzonych oczach mocne, ciemne smoky eyes
              tylko pogorszą sprawę i co z tego, że będzie je widać na zdjęciach, skoro przed
              ołtarzem panna młoda będzie przypominać wampirzycę? smile
    • ni24 Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:36
      jakos tak zaaa smutno...masz bardzo krotkie rzesy, sprobuje je zagescic i wydluzyc
      • stworzenje Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:41
        siakoś tak płasko to oczko w tym makijażu wygląda.Nie ma głębi.
      • zoselin1987 Re: ślubny make up oka 19.01.10, 17:48
        taki 'bezpłciowy' jak dla mnie...
        nie ma tutaj nic ciekawego.
        • orticulus_1 Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:23
          Wszytkie wątki na temat makijażu wpędzą mnie do grobu. Pokazują, że
          Polki poruszają się w tym temacie jak pijane dzieci we mgle...
          Szary makijaż zawsze będzie wyglądał smutno i dlatego ozywia się go
          brzoskwinią lub różem.
          To samo jest w mniejszym stopniu i z fioletem i z brązem.Panna Młoda
          ma do ślubu wyglądać dziewczęco i promiennie a nie jak stare babsko!

www.weddingworldkent.co.uk/images/bride/makeup.png
          ferenc.biz/photography/files/mua-images/Arianne-Beauty-Wedding-Bridal-Makeup-Artist.jpg
          www.ladyzona.com/wp-content/uploads/2009/03/bridal-makeup.gif
          www.youtube.com/watch?v=St1BswwK0rw
          • misself Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:30
            orticulus_1 napisała:

> Wszytkie wątki na temat makijażu wpędzą mnie do grobu. Pokazują, że
            > Polki poruszają się w tym temacie jak pijane dzieci we mgle...

Ejże, aż tak źle nie jest smile
            • orticulus_1 Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:39
              To czemu jest praktykowane doradzanie " w ciemno ", typu : "a może
              fiolet, a może brąz..."
              Każdemu pasuje co innego, i do twarzy i do koloru tęczówki/ włosów/
              karnacji i do sukni i do wiązanki, inny makijaż będzie na slub o
              12.00 i inny na 18.00- 19.00, inny bedzie gdy sesja jest w dniu
              slubu (mocniejszy) i inny kiedy jest zaplanowana na inny dzień.
              Ten który założycielka watku wkleiła, dla mnie jest
              też "technicznie" słaby.
              • misself Re: ślubny make up oka 20.01.10, 16:43
                orticulus_1 napisała:

> To czemu jest praktykowane doradzanie " w ciemno ", typu : "a może
                > fiolet, a może brąz..."

Myślę, że to są raczej sugestie niż rady, tak jak przy doradzaniu sukienek i
                wszystkiego. Ostateczna decyzja przecież jest podejmowana przez pannę młodą,
                czasami w ostatniej chwili (vide wątek Emily) i makijażystkę.
              • rockiemar do orticulus 20.01.10, 19:20
                Orticulus, czy mozesz mi w takim razie doradzic? Wkleic jakies fajne zdjecia,
                itp.? smile

Slub o 18, krotka sesja tego samego dnia, suknia koronkowa rybka, typ urody lato
                troche zimowe, twarz owalna, oczy niebieskie (normalnie osadzone, normalnej
                wielkosci), karnacja blada (choc o odcieniu zoltawym, nie rozowawym), wlosy
                jasny braz, kosci policzkowe raczej zarysowane.

Makijazystka mi zrobila na probnym lekkie smokey eyes, ale ja jednak chyba
                dziwnie sie w takim makijazu czuje, mam za delikatna urode do czegos takiego i
                jedyne, co nagle zaczyna zwracac uwage, to moje oczy...
                • orticulus_1 Re: do orticulus 21.01.10, 12:45
                  Rozumiem, że na zdjęciu to nie Twoje oko? Bo ono jest zielone?
                  • orticulus_1 Re: do orticulus 21.01.10, 12:46
                    A walnęłam babola smile
                    Wklej choć swoje oko, w takim razie smile
                    • rockiemar Re: do orticulus 21.01.10, 18:44
                      Niestety na szybko tylko takie zdjecie znalazlam uncertain

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/qa/5lvs/x6Kp64psnuEBDUo38B.jpg
                    • anushka1981 To moje oko:) 21.01.10, 22:53
                      Moje oko jest w pierwszym poście tematusmile Te trzy zdjęciasmile
                      • orticulus_1 Na razie anushka 23.01.10, 23:06
                        Alternatywna propozycja : brąz, miedź, brzoskwinia, róż i opalizujący
                        ivoryhttps://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/BTTJxQsUYI3TTLiGaB.jpg
                        • orticulus_1 Re: Na razie anushka 23.01.10, 23:08
                          Te kolory "podkręcają" kolor oka, oprócz tego uważam, że czarna kreska musi być
                          dłuższa i wyżej się kończć i brew nie może bc całkiem saute.
                          Lekko cieniem + żel do brwi.
                          Oczwiście kolor wgladają nico nienaturalnie, bo sa połozone w photo-shopie, ale
                          na żywo coś takiego będzie ekstra.
                          • anushka1981 Na razie anushka 25.01.10, 08:55
                            Articulus... pieknie to wymysliłaśwink A co myślisz o tym fiolecie...
                            zaczełam sie przekonywać... marza mi sie amarantowe paznokcie...
                            choc nie wiem czy to wypada...
                            • orticulus_1 Re: Na razie anushka i do rockiemar 25.01.10, 18:06
                              Fiolet może być zamiast tej miedzi, z tym że musisz pamiętać, że on podkreśla
                              cienie pod oczami, więc jeśli się mocno nie wysypiasz w stresowych sytuacjach to
                              odradzam.

Rockiemar, musisz zrobić większe zdjęcie - bo to ma tak mała rozdzielczość, ze
                              NIC nie będzie widać.
                              • rockiemar Re: Na razie anushka i do rockiemar 25.01.10, 19:30
                                Ja nie wiedzialam, ze Ty bedziesz nam tak profesjonalnie doradzac, myslalam ze
                                zdjecie mialo byc tylko pogladowe dla Ciebie smile

Niestety na razie nie mam jak robic zdjec, znalazlam jeszcze cos takiego:

https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=425972&ads=1&d=1264443851&coremetrics=gemius.
                              • rockiemar teraz chyba lepsze 25.01.10, 19:35

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/qa/5lvs/80VcWeb6ZeWLMZFAkB.jpg
                • orticulus_1 Re: do orticulus 26.01.10, 12:03
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/WOyLJtK0IaPs7unyIX.jpg

Parę wskazówek - i to nawet na co dzień. Dobrze, żebyś zmieniła kształt brwi. Są
                  za krótkie - krótkie zarówno od strony nosa, jak i od zewnętrznej.
                  fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/bcfMIYFcKICOIaPwdX.jpg
                  • orticulus_1 Re: do orticulus 26.01.10, 12:09
                    O żeż, nie wkleiło mi się wszystko smile

Do ślubu proponuję brzoskwinię, jane ecru, żółte złoto, a czarna kreska tylko
                    przy rzesach, żadnego smoky eyes bo Cię przytłoczy!
                  • rockiemar Re: do orticulus 26.01.10, 12:38
                    Dzieki, Orticulus! kiss

Tak myslalam, ze to smokey eyes u mnie raczej niekoniecznie... A czy brzoskwinia
                    i zolte zloto beda ladnie wygladaly przy moim bukiecie bialo-niebiesko-zielonym?

A brwi mam teraz troche dluzsze, to stare zdjecie (choc zapuszcza sie je
                    trudniej niz grzywke, bo koszmarnie wkurzaja takie pojedyncze wloski)wink
                    • orticulus_1 Re: do orticulus 26.01.10, 17:19
                      Szczerze? Ja bym zmieniła koncepcję wiązanki, bo niebieskie elementy w makijażu
                      odpadają, masz chłodną karnację więc w srebrze też będzie średnio, a niebieski w
                      ogóle odpada, bo przytłoczy kolor Twoich oczu.

Do zapuszczania polecam kupić wosk Inglota - fajnie się układa nim brwi i mniej
                      wkurzają devil
                      • rockiemar Re: do orticulus 26.01.10, 17:52
                        Hmmm... Akurat wiazanki nie moge zmienic, bo sala jest brudnoniebiesko-biala i
                        dekoracje kwiatowe beda bialo-niebiesko-zielone. A gdyby tak makijaz
                        brzoskwiniowo-brazowy (taki kakaowy braz), w kacikach kremowo-waniliowy?
    • tomelanka Re: ślubny make up oka 28.01.10, 09:33
      dziewczyny, piszcie prosze do orti na priv w sprawie wykonania makijazu
      slubnego, wystarczy kliknac w jej nick i pojawi sie opcja wyslij wiadomosc,
      dziekuje smile
      • rockiemar Re: ślubny make up oka 28.01.10, 10:02
        Oki, nawet nie wiedzialam, ze tak mozna smile
    • anushka1981 ślubny make up oka 28.01.10, 16:47
      img502.imageshack.us/img502/6668/oczye.jpg
      • anushka1981 ślubny make up oka 28.01.10, 16:48
        https://img502.imageshack.us/img502/6668/oczye.jpg
        • orticulus_1 Re: ślubny make up oka 29.01.10, 20:20
          fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/aVyShRAO9YPaoyUbJB.jpg
          z fioletem

Jedyne co mi przychodzi do głowy, w sprawie pasowania niebieskiej wiązanki to
          makijaż całkowicie naturalny, czyli czarny, ciut kamiennego (coś między szarym a
          brązem), naturalna brzoskwinia ( ten sam kolor co róż na policzkach) i jasny
          cielisty beż. Taki makeup pasuje do wszystkiego.
          fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ig/dg/t7aa/NsijZt8DTrICfSgayX.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka