anushka1981 20.01.10, 19:37 Będę wdzięczna za wskazówki i pomysły... jest tylko 1 ale... nie lubię róż... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anushka1981 amarylis 20.01.10, 19:37 moje propozycje kwiatów, nie kształtów bukietu amarylis: img94.imageshack.us/img94/3339/13151136018609e7864d.jpgeustoma Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: amarylis 20.01.10, 19:46 Bukiet z amarylisem: Ta eustoma wygląda bardzo podobnie do róż A jaki kolor Ci się widzi tutaj? Bo przecież nie kremowy, w ogóle go widać nie będzie... Suknia jest śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: amarylis 20.01.10, 20:49 o jaaaa!!!!!! sliczny ten bukiet ukradlam go do mojej kolekcji!!! ale sukienka mi sie nie podoba.. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: amarylis 20.01.10, 20:53 Dzięki, ni Anushka, w jakim miesiącu bierzesz ślub i jakie kolory bukietu preferujesz? Jeśli chodzi o formę, to bym tu kaskadę widziała chyba - na pewno nie kulkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anushka1981 Re: amarylis 20.01.10, 20:59 Misself... 21.08, no właśnie nie wiem jaki kolor... przysnam że myslałam nad zielonymi eustomami, ale faktycznie... znikną... ja tez kulek nie lubie i takich malusich i zwartych bukietów... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczzola Re: amarylis 20.01.10, 21:06 Moja koleżanka miała podobną sukienkę i florystyka poradziła jej do niej białe storczyki. Bukiet był bardzo luźny i niesymetryczny. Wyglądało to tak jakby kilka takich doniczkowych storczyków uciąć tuż przy doniczce, chwycić kilka badyli i przewiązać delikatną wstążką. Mi się podobało. Do tego świadkowa miała storczyka we włosach, Pan Młody dużego storczyka w butonierce a świadek mniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: amarylis 20.01.10, 21:12 Skoro w sierpniu, to może dalie i coś jeszcze, żeby kaskada z tego wyszła? Albo irysy? Odpowiedz Link Zgłoś
anushka1981 Re: amarylis 20.01.10, 21:45 Piękny bukiet mi zaproponowałaś... A co myslicie o takich? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: amarylis 20.01.10, 21:47 Myślę, że oba by pasowały, ale ten drugi w kolorze. Moja przyjaciółka miała tego typu bukiet na swoim ślubie, właśnie z takim "ogonem", i sukienkę bardzo podobną do tej Twojej, też z drapowaniami. Wyglądało to pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: irys 20.01.10, 22:02 Piękny, tylko czy sierpień to nie za późno na irysy? Mnie trudno powiedzieć, bo przecież w ogrodzie kwiaty kwitną krócej niż w szklarniach Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: debata bukietowa, czyli jaka wiązanka do sukn 20.01.10, 22:10 Ten środkowy z białych cosiów śliczny (co to za cosie?) A co do irysów, z krwawiącym sercem Ci odradzę - z krwawiącym, bo to są moje absolutnie ulubione, najpiękniejsze kwiaty, nr 1 i w ogóle - ale są bardzo nietrwałe. Sama planowałam dla siebie na ślub - ale kilka kwiaciarni niezależnie od siebie mi odradziło, więc coś w tym musi być Zmieniłam więc koncepcję kwiatową i całościową. Te storczyki w luźnej wiązance to też dobry pomysł. Od siebie dorzucam wrzos - wtedy akurat kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
anushka1981 Lilia amazońska 20.01.10, 22:47 Szampanno... od taka sobie lilia amazońska szampanna napisała: > Ten środkowy z białych cosiów śliczny (co to za cosie?) > A co do irysów, z krwawiącym sercem Ci odradzę - z krwawiącym, bo to > są moje absolutnie ulubione, najpiękniejsze kwiaty, nr 1 i w ogóle - > ale są bardzo nietrwałe. Sama planowałam dla siebie na ślub - ale > kilka kwiaciarni niezależnie od siebie mi odradziło, więc coś w tym > musi być Zmieniłam więc koncepcję kwiatową i całościową. > Te storczyki w luźnej wiązance to też dobry pomysł. > Od siebie dorzucam wrzos - wtedy akurat kwitnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Lilia amazońska 20.01.10, 22:58 ja tez szlabym w kaskade, ale taka nowoczesna ultra delikatna, np z tych malusich storczykow i listkow najrozniejszej masci te narcyze Twoje piekne ale nie w sierpniu... acha, amarylis jeden bialy bez dodatkow to byloby COS, to ogromny kwiat i BARDZO oryginalny a suknia POEZJA poprostu, nie przeladuj jej dodatkami! Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Lilia amazońska 20.01.10, 23:03 ja też sobie pomyślałam teraz o jednym dużym kwiatku, ale z tych eleganckich (czyli nie słonecznik na przykład) - anturium (z tych wielkich zwieszających się, zielone może?), protea, ginger, coś w ten wzorek. Hm? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Lilia amazońska 20.01.10, 23:15 Też mi się tak wydaje, sukienka jest delikatna, mnie nawet ten amarylis pojedynczy wydaje się za mocnym akcentem - chyba że autorka wątku jest grubokoścista, ale wydaje mi się, że pisała, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
1flora.1 Re: Lilia amazońska 22.01.10, 02:35 Poszłabym w kierunku powtórzenia motywu dekoracyjnego we włosach, tylko bardziej wydłużonego. Nie widzę co tam jest, ale powieliłabym to kwiatowo, ażurowo-kaskadowo. Lekki bukiet do tej sukni. Storczyk phalenopsis np., zieleń minimalistycznie i raczej omszałe pędy, bez soczystej zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś