Dodaj do ulubionych

pończochy czy rajstopy

22.04.10, 21:00
No właśnie mam dylemat - rajstopy czy pończochy? Tych drugich nigdy w życiu
nie nosiłam i nie chcę całe wesele zastanawiać się czy mi nie zjadą. Bądź, co
gorsza, co chwilę je poprawiać. A jakie wy macie doświadczenia? Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • derenka Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 21:02
      Jeśli w ogóle to pończochy smile
    • paskud_agg Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 21:08
      Masz jeszcze czas, wypróbuj sobie pończochy przed ślubem i sama zobaczysz smile W
      rajstopach może Ci być za gorąco.
      • alajna85 Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 21:18
        Jeśli w gorący dzień to zdecydowanie pończochy, w rajstopach się ugotujesz.
        Miałam pończochy na swoim weselu po raz 3 czy 4 w ogóle, nie zjechały ani na
        centymetr więc o to się nie musisz martwić (miałam samonośne).
        • stworzenje Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 21:31
          pończochy,ale wyłącznie te do pasa przypinane.
    • odsrodkowa Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 21:44
      Pończochy samonośne. Tylko i wyłącznie smile
    • zia86 Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 21:57
      To wszystko zależy, ja uważam, że pończochy na pasie są wygodniejsze od
      rajstop i na pewno od tych samonośnych.
    • kitka20061 Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 22:42
      Miałam pończochy samonośne i nic mi nie opadło, a tańcowałam całą nocsmile Ale ja zawsze chodzę tylko w pończochach.
      Kup sobie pończochy i sprawdź jak się w nich czujesz. Niektórych potrafi uczulać taśma silikonowa.
      • najta Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 23:02
        Pończochy samonośne - miałam je teraz w kwietniu na ślubie i weselu i ani razu
        ich nie poprawiałam - świetnie się trzymają. A na weselu było mi w nich i tak
        gorąco - wolę nie myśleć, co byłoby w rajstopach!
      • e.milia Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 23:02
        Kup pończochy, ponoś trochę i zobaczysz, jak się w nich czujesz.
        Jeśli zdecydujesz się na samonośne, to koniecznie przetestuj przed weselem kilka
        razy i jeśli się sprawdzą, to kup identyczne, tzn. ten sam rodzaj, rozmiar i tej
        samej firmy, żeby nie było problemów.\
        • nocarka Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 12:10
          zostaje Ci jeszcze opcja podkolanówek wink

A poważnie, to samonoski są świetne, jeśli się boisz, spróbuj z pasem. W ogóle
          przetestuj to przed weselem, nie warto kombinować i eksperymentować z niczym w
          tym dniu, bo może być gorzej niż lepiej
          • horpyna4 Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 19:51

Najlepsze są rajstopy z dużymi wycięciami, tzw. erotyczne. Trzymają
            się pewniej, niż pończochy, a wentylacja jest.
    • pszczzola Re: pończochy czy rajstopy 22.04.10, 23:32
      Ja tez sugeruje pończochy samonośne. Tak jak napisały dziewczyny, wypróbuj je
      jeszcze przed weselem. Poza tym pończochy to też element garderoby i do tego
      seksowny. Będziesz się podobała mężowi jak już zdejmiesz sukienkęwink

Pończochy na pasie próbowałam tylko raz założyć. Jakoś nie wygodnie mi było, ta
      paski przeszkadzały (nie wspominając o tym ile czasu się wcześniej naszukałam
      pończoch nie samonośnych). Samonośne stosuję często, zarówno ja jak koleżanki i
      wszystkie jesteśmy zadowolone.
    • ania_2010 Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 08:41
      Dziękuję Wam serdecznie za informacje.
      Spróbuję więc samonośnych.
      smile
    • nothing.at.all Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 08:58
      Wypróbuj jeszcze pończochy, załóż raz, drugi i zobaczysz czy Ci
      pasuja, bo nie każda kobieta je lubi. Nie zsuwają się, o to się nie
      bójsmile.
      • e.milia Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 10:09
        Nie zsuwają się, o ile są dobrze dopasowane - dlatego trzeba wcześniej
        wypróbować i zapamiętać, jakie to były wink Mi raz zaczęły niebezpiecznie
        zjeżdżać, ale to dlatego, że właśnie w ostatniej chwili kupiłam jakieś inne, z
        firmy, której nie nosiłam wcześniej - niby rozmiar ten sam, a jednak nie
        pasowały. Na szczęście drugie, lepiej dopasowane, były w torebce wink

Rajstop nie lubię, niewygodnie mi, a latem za gorąco.
        Pończoch do paska nie nosiłam, muszę spróbować, czy byłoby mi wygodnie
        • wylinka7 Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 15:53
          Ja też mam ten problem. Przy czym ku mojej rozpaczy chyba będę musiała założyć
          rajstopy. Po wielkich poszukiwaniach udało mi się kupić "szafirowe" buty, ale
          niestety mają odkryte palce. Nie wyobrażam sobie pójścia na ślub z gołymi
          nogami, a pończochy przy takich butach odpadają. Udało mi się natomiast kupić
          rajstopy bez palców (i to nie przez internet!). Czy któraś z Was chodziła w
          czymś takim? Czy są wygodne (pomijając niewygody typowej dla rajstop, chodzi mi
          o samą stopę)? Na razie niestety pogoda jest taka, że nie bardzo mogę je wypróbować.
          • chocoladette Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 16:24
            A dlaczego nie mozesz pojsc z golymi nogami? Pytam z ciekawosci, bo ja nie
            wyobrazam sobie isc w rajstopach wink
            • ania_2010 Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 20:41
              chocoladette napisała > A dlaczego nie mozesz pojsc z golymi nogami? <
              Bo jak ja to mówię, nogi mam z miasta, a buty ze wsi. Niestety, ale wszystkie
              buty mnie obcierają, a sandałki to jest koszmar totalny. Byle pyłek w bucie i od
              razu bąbel. Dlatego muszę jednak założyć coś na siebie - oczywiście aseksualne
              podkolanówki odpadają.
              • wylinka7 Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 22:00
                ania_2010 napisała:

> chocoladette napisała > A dlaczego nie mozesz pojsc z golymi nogami? <
                > Bo jak ja to mówię, nogi mam z miasta, a buty ze wsi. Niestety, ale wszystkie
                > buty mnie obcierają, a sandałki to jest koszmar totalny. Byle pyłek w bucie i o
                > d
                > razu bąbel. Dlatego muszę jednak założyć coś na siebie - oczywiście aseksualne
                > podkolanówki odpadają.

Dokładnie. Oczywiście jak będzie bardzo, bardzo gorąco to rozważę gołe nogi, ale
                ze mnie jest straszny zmarzluch, więc musiałoby być koło 30st suspicious na co się na
                razie nie zapowiada.
          • e.milia Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 18:08
            Ja nosiłam takie rajstopy bez palców i to nie ma żadnego znaczenia dla wygody
            stopy, moim zdaniem.
        • stworzenje Re: pończochy czy rajstopy 23.04.10, 16:01
          e.milia napisała:

> Rajstop nie lubię, niewygodnie mi, a latem za gorąco.
          > Pończoch do paska nie nosiłam, muszę spróbować, czy byłoby mi wygodnie

oj tak choroba z tymi rajtkami,latem mnie wręcz gryzą haha big_grin. Dlatego noszę w
          ciepłych porach tam gdzie wypada i należy pończochy do pasa.Jakoś raz,że do pasa
          bardziej tak zmysłowo i starodawnie wink,a dwa nie mogę nosić samonośnych.
          Pas musisz mieć dobrze dobrany,aby nie za luźny,pas jak nazwa wskazuje ma być w
          pasie nie na biodrach smile.
          • blue.bluebell Re: pończochy czy rajstopy 24.04.10, 09:14
            No właśnie, samonośne nie są zbyt dobre dla krążenia krwi żylnej w
            nogach. Nie każdy może je nosić, niektórym wprost nie wolno.
            • elske Re: pończochy czy rajstopy 24.04.10, 09:51
              Miałam pończochy samonośne (kiedys nosiłam bardzo często), ale dla pewności
              założyłam jeszcze pas do pończoch .
            • martina.15 Re: pończochy czy rajstopy 18.06.10, 17:48
              ja uwielbiam ponczochy, niedawno na wizycie u mojej siostry ona dala mi swoje
              (samonoski of korz). i trzymaly sie super tylko... zlapalam pecherz na udzie,
              pomiedzy jednym a drugim paskiem silikonu. po dwoch miesiach mam cudowna 4cm
              brazowa blizne smile

wiec naprawde warto poprobowac zanim sie zalozy na dluzej smile
    • joanka-r Re: pończochy czy rajstopy 24.04.10, 15:29
      pończochy bardziej elegancko. Samonosnie z ładnym wykonczeniem zdały egzamin, nawet sie nie podarły, a miałam w razie W drugą parę.
    • martina.15 Re: pończochy czy rajstopy 18.06.10, 17:41
      jeju to jak dawalas rade cale zycie bez rajstop czy ponczoch? radze ponczochy,
      dobrej jakosci (firmowane najtanszym znaczkiem tesco wcale sie nie trzymaja np),
      cieliste a nie biale do dlugiej sukni bez wzorkow. i radze sobie kupic ze dwie
      pary na samo wesele a jedna- na cwiczenia przed slubem (pierwsze moje
      wystapienie z poczochami bylo zwiazane z ciaglym mysleniem czy mi nie opadna tongue_out)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka