zia86
04.07.10, 11:46
Chciałam się podłączyć do jakiegoś tematu ale ten który mi odpowiadał był zarchiwizowany dlatego zakładam nowy.
Mamy taką sytuacje, że zapewniamy gościom nocleg w dzień ślubu, czyli z soboty na niedziele. W niedziele są poprawiny i teraz co w sytuacji kiedy goście będą chcieli zostać również na noc z niedzieli na poniedziałek? Zapewniamy im nocleg w hotelu, bierzemy 40 pokoi i generuje to bardzo duże koszty, czy możemy jakoś zasugerować gościom, że jeśli będą chcieli zostać również na drugą noc to my chętnie zarezerwujemy im pokoje po wynegocjowanej cenie ale koszty niestety będą musieli pokryć sami?
Ja planowałam zrobić to tak, w miastach skąd pochodzimy podstawić dwa autokary, goście przyjeżdżają do hotelu gdzie każdy dostaje pokój i ma około 2 godzin na odświeżenie się i przygotowanie. Spod hotelu transport zawozi ich do kościoła, potem wracamy na wesele. Goście śpią w hotelu, rano mają zapewnione śniadanie, potem jest czas na przygotowanie do 2 dnia, następnie goście wykwaterowują się i rzeczy zostają przeniesione do naszego apartamentu lub kilku innych pokoi(cały orszak oraz rodzice będę w hotelu od czwartku do poniedziałku), następnie zabieramy gości na poprawiny, ok. godz. 22 przyjeżdża autokar z rzeczami gości i zawozi ich z powrotem do domu. Jednak jeśli jacyś goście będą chcieli jeszcze odpocząć w hotelu następną noc to co wtedy z noclegiem i ewentualnym transportem?