raczek47 30.03.26, 07:50 Szukałam przepisu jak przygotować mięso sous vide bez specjalnego sprzętu, w garnku i trafiłam na taką oto poradę na stronie Kauflandu. Dzielę się, może ktoś skorzysta, przygotowując świąteczny obiad 😉 Ja raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawy.lolo Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 07:55 Oczywiście, a gulasz najlepiej jest przygotować w pralce. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba11 Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 09:09 A koszule trzyma się w lodówce. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 12:20 A proszek do zębów w skarpetach ! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 21:32 Liczyłam na to, że ktoś to napisze! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 17:59 bromba11 napisała: > A koszule trzyma się w lodówce. Ja trzymam kawę w lodówce I ciastka..nie zjadam tak szybko i mole mi nie wejdą jak zapomnę Odpowiedz Link Zgłoś
bardzo_wredna_dziewucha Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 09:00 Mujborze, mam nadzieję, że nikt porad z tej strony nie potraktuje poważnie 🤦 Mięso w sous vide musi być w całości zanurzone w wodzie i temperatura ma być stała przez cały czas... Cyrkulator można kupić już za kilka stówek. Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 09:07 Widziany kiedyś jakiś filmik o łososiu gotowanym w zmywarce w słoiku. Nie próbowałam, nie wyglądało to zachęcająco:p Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 12:13 Słyszałam o tym ze ktos w folii aluminiowej ( blee) i w worku w zmywarce rybe " gotowal" ale nie wpaslam na to ze ktos moglby nazwax to sous vide zwlaszcza ze naczynia nie sa caly czas zanurzone w wodzie tzn cala zmywarka nie jest zapelniona 60 cm szesciennymi wody i mycie to proces uderzania woda bardziej niz zanuzania jak w sous vide Ale przyznam to jakas kreatywna osoba wymyslila.. 😂🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 12:33 O, super. Można gotować mięsko, s obok myć szczotkę do kibla😉 Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 21:29 Widziałam parę lat temu w programie o chorobliwie oszczędnych, kobieta gotowała w zmywarce ,jednocześnie myjąc naczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Sous vide w zmywarce 31.03.26, 07:26 ktos wyzej pisal o gotowaniu w sloiku, jak szczelny, to ma to sens Ale nie bede probowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ruta_tannenbaum Re: Sous vide w zmywarce 30.03.26, 23:05 Moje dziecko dziś oglądało, jak niejacy Pat i Mat z czechosłowackiej kreskówki robią dżem truskawkowy w pralce, to chyba coś w ich stylu Odpowiedz Link Zgłoś