Drogie Forumowiczki,
jak wiadomo ślub jest jednym z najważniejszych i powinien być jednym z najpiękniejszych dni w naszym życiu ale jak sprawić go takim gdy ogranicza nas budżet? Może macie jakieś konkretne pomysły?
Razem z moim narzeczonym bardzo chcemy być razem i w niedługim czasie chcemy wziąć ślub ale nie chcemy go spłacać przez kolejne kilka lat, wiadomo- rodzice nam pomogą ale nie chcielibyśmy też ich narażać na duży wydatek.
Idąc tym tropem poczyniliśmy już kilka kroczków- ja mam sukienkę, którą kupiłam za grosze od ciotki która jest krawcową i szyła ją kiedyś do siebie na wystawę, do tego udało mi się kupić buty, na promocji "po sezonie". Mamy już też pomysłowe stroiki na stoły (
arabeska.mgw.com.pl/zdjecia/asortyment/stroik-gerbery.jpg) a raczej te szklane pojemniki- kupiłam je w sklepie "wszystko po 5 zł", mam ich dość sporo więc w jednych będą kwiaty jak jak na obrazku a w drugich woda z pływającymi świeczkami i główkami gerberów- sprawdzałam już- wygląda to prosto i elegancko, bardzo lubię gerbery więc wiązankę planuje mieć też właśnie z nich, na stoły mam jeszcze zieloną organzę- kupiłam w hurtowni na metry planuję rozłożyć ją "niedbale" na stołach pokrytych białymi obrusami, myślę że moje "wodne świeczniki" i stroiki z kwiatów będą wyglądały świetnie na takiej podstawie. Chcemy mieć też tzw. wiejski stół, więc wino już się "pędzi" u dziadka w piwnicy

piękne butelki na ten trunek kupiłam w Tesco, stół ten zaopatrzy również dziadek- poświęcając jednego ze swoich prosiaczków... W rodzinie mamy zawodowego masaża więc wyroby na pewno będą pyszne i tradycyjne. Sala też już jest wstępnie ugadana- tato mojego narzeczonego całkiem niedawno był sołtysem we wsi więc wiejską świetlice mamy za free, cieszymy się gdyż akurat skończył się tam remont i wszystko wygląda świetnie (sala, kuchnia, toalety). I takim to sposobem mamy już całkiem sporo jednak z paroma sprawami nie możemy sobie dać rady... Może nie tyle dać rady co zdecydować się na coś konkretnego np. orkiestra z prawdziwego zdarzenia czy wodzirej i płyty cd? Jak uciąć koszty jeśli chodzi o jedzenie, obrączki, wystrój kościoła? Z kamerzysty i fotografa nie chcemy rezygnować gdyż oni zapewnią nam piękne pamiątki...
Jeżeli macie jakieś pomysły- chętnie z nich skorzystamy