Dodaj do ulubionych

USC papiery

22.09.10, 23:30
Jak sie chce psa uderzyc, zawsze sie kij znajdzie.

polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/fatalna-pomylka-narzeczonego-tuz-przed-slubem,1534801
niech ktos mi powie co jest takiego w skroconej wersji aktu urodzenia czego nie ma w pelnej,ze tylko skrocona przyjmuja?oprocz nazwy? pomijam te wkreskowane nazwisko rodowe.
I kto to przyjal skoro takie sa przepisy?????????????

tak ku przestrodze piszetongue_out
Obserwuj wątek
    • wuika Re: USC papiery 23.09.10, 08:42
      Urzędy są boskie smile My na szczęście się nie spieszyliśmy, ani nic, papiery zaczęliśmy wyrabiać na spokojnie, jeszcze bez orientacyjnego terminu (poza: za kilka miesięcy), no i dobrze. Jakbyśmy się spieszyli, albo uparli na konkretny termin np. za kilka tygodni, to byłby klops, bo dostałam np. zły akt urodzenia, tzn. zupełnie innej osoby big_grin Zgadzało się nazwisko, nawet imię było złe. I znowu: odesłać, poczekać, aż przeanalizują, wygenerują, odeślą, zamiast chwili zrobiły się dwa tygodnie smile
      • krapheika Re: USC papiery 23.09.10, 21:30
        Co do aktow urodzenia,moj syn mial niemiecki i miedzynarodowy.Miedzynarodowy tylko w celu wyrobienia polskiego.Ze wzgledu na obce nazwisko i imiona dosc niepopularne w Polsce, a takze nieznajomosc angielskiego pani w USC syn dostal imiona jako nazwisko, a nazwisko jako imie.Zastanawiam sie po jakiej szkole przyjmuja do pracy w urzedzie???
        • dziewushka Re: USC papiery 24.09.10, 08:20
          Prawdopodobnie po dwuletnim studium/kursie 'administracyjnym'
    • paskud_agg Re: USC papiery 24.09.10, 10:59
      krapheika napisała:

> niech ktos mi powie co jest takiego w skroconej wersji aktu urodzenia czego nie
      > ma w pelnej,ze tylko skrocona przyjmuja?oprocz nazwy? pomijam te wkreskowane n
      > azwisko rodowe.

Błagam... to nazwisko.

Co do meritum. Przepisy są durne, a absurdów jest więcej. Dlaczego niby taki skrócony odpis aktu urodzenia ma ważność 3 m-ce? Bo ktoś po upływie tych 3 m-cy miejsce urodzenia i rodziców zmieni?
      • krapheika Re: USC papiery 24.09.10, 13:10
        Mi to lotto czy to czy tetongue_out
        nie ale moze zmienic nazwisko rodowe przez 3miesiace, wiem bo zmienialambig_grin
      • plastelinka.czerwona Re: USC papiery 24.09.10, 14:33
        Najszybciej może zmienić imię i nazwisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka