basia68 23.09.10, 13:53 Odważyłybyście się mieć inną suknię ślubną niż białą czy ecru? Jakie kolory wchodziłyby w rachubę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia68 Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 14:22 chodzi mi np o cos takiego fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2435795 Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 14:38 Z całym szacunkiem...ale potrzebna jest do tego odwaga? Miałam niebieską. W grę wchodziłby każdy kolor, w którym mi do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
basia68 Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 14:49 pytałam o odwagę bo są środowiska gdzie tak naprawde PM chciałaby mieć taką suknię ale cała reszta otoczenia nie pozwoli jej na to tylko dlatego, że to nie wypada bo trzeba iść w białej. Jesteśmy przywiązani do tradycji, stad moje pytanie i jak sięgnę pamięcią to na każdym śłubie na jakim byłam do tej pory nikt się nie wyłamał i każda PM miała białą czy też ecru. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 15:02 OK, rozumiem Ja nikogo o zdanie nie pytałam, ale też nie usłyszałam komentarza o niestosowności koloru. Dziwiła się tylko koleżanka, która szła do ślubu w zaawansowanej ciąży spowita w niewinną biel Odpowiedz Link Zgłoś
pinkmonkey Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 15:29 moja mama 30 lat temu miała niebieską Odpowiedz Link Zgłoś
zazulla Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 16:04 Moja 37 lat temu miała seledynową Odpowiedz Link Zgłoś
monikabor7 Re: Kolorowa suknia ślubna 01.10.10, 17:46 Ja miałam sukienkę w kolorze wrzosowym i wszyscy ... oprócz mojej teściowej byli nią zachwyceni, wszyscy powiedzieli, ze śliczna i dobreze ze inna niż wszytskie Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 15:04 Chyba jednak nie. Ale w moim przypadku to nie kwestia odwagi a raczej tradycji. Bo fioletową czy zieloną kieckę to mogę sobie na sylwestra czy inny raut założyć. Nie to, że mam coś przeciwko, widziałam w USC babkę w granacie i git była, ale mnie się wybitnie ślubie kojarzy raczej biel, ecru, jakieś pastele niż czarny czy fiolet. Poza tym jakoś nigdy mi kolorowa ślubna kiecka nie wpadła w oko. Z reguły są to z kroju takie potworki, jak z linka powyżej. No i potworkowate kolory w rodzaju jakiejś błyszczącej pistacji, czy majtkowego błękitu. Tematu dogłębnie nie znam, bo mnie kolor nie interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 15:09 Bez problemu odważyłabym się mieć kolorową suknie, kiedyś myślałam o błękitnej takiej: a ostatnio bardzo mi się spodobała taka dramatyczna i futurystyczna, taka: jednak w końcu pewnie stanie na białej. Myślę, że jeśli masz ochotę to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś miała kolorową suknie, jednak ta z linku jest wyjątkowo niefortunna moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kochammacka Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 15:39 ja bym chciała z kolorową wstawką. Może być w każdym kolorze bo to jest realizacja Twoich marzeń. Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie krytykował, więc tym się nie przejmuj. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 20:08 ''Bez problemu odważyłabym się mieć kolorową suknie, kiedyś myślałam o błękitnej takiej:'' fakt jest mało kreacji o ktorych nie myślałaś. A przez rok jeszcze 2 tyle wymyślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 15:51 Całkiem ładna, nie aż taka udziwniona, żeby można było mieć jakieś 'ale'. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 16:19 Zakładałam już nawet temat o takim samym tytule. Ja biorę pod uwagę w zasadzie tylko suknie niebiałe, choć jasne. Błękitną najlepiej. Ale może i jakąś ładną kremową, kto to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 16:21 Nie podoba mi się suknia, którą wkleiłaś więc w takiej, albo tego typu bym nie poszła. Nie podobają mi się też całe, mocno czerwone suknie ślubne, ale może dlatego, że nie przepadam za tym kolorem. Założenie kolorowej sukienki na ślub kościelny (myślę że przy cywilnym nikogo nie dziwi sukienka w innym kolorze niż biały) jest złamaniem pewnych konwencji czy stereotypów, ale nie wydaje mi się że jest jakoś szczególnie szokujące. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 19:13 o w tej bym poszła,oczywiście po przeróbce góry: www.bridalwave.tv/2009/09/25/images/forever%20bridal%20%20310125.jpg rozważałam w ogóle pomysł pójścia w kiecce jasno niebieskiej,ale jednak stwierdziłam: kurcze no białej już nie założę raczej .Chyba,że świadomie popełniając nietakt na cudzy ślub/wesele . Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 19:17 w tej z Alicji też: www.costumersguide.com/alice/June22BurtonAlicePics/aliceFrontofDress.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 20:09 ''w tej z Alicji też:'' heh w takich sukieneczkach bywały koleżanki mego syna na zabawach karnawałowych w klasach 1-3. Bardzo infantylne. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do joanka-r 23.09.10, 20:43 joanka-r napisała: > ''w tej z Alicji też:'' > > heh w takich sukieneczkach bywały koleżanki mego syna na zabawach karnawałowych > w klasach 1-3. Bardzo infantylne. hehe,no jakby ją nieco przerobić,poza tym nie do każdej konwencji by pasowała . a ta z Alicji Ci się podoba? na marginesie tą akurat posiadam: farm5.static.flickr.com/4052/4646213446_ffb0b9292d.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 23:34 Uwielbiam tę sukienkę, a zwłaszcza jej spódnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
marenka.w Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 19:30 Mnie się też marzyła niebieska suknia ślubna, ale mój Mąż poprosił bym jednak wystapiła w białej. Jednakże uważam , że kolorowa suknia ślubna to super pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 19:41 Ja miałam kolorową, i to bardzo - bo czarno-białą z czerwoną szarfą I do tego wszystkie dodatki w czerni. Podobają mi się białe i kremowe suknie, ale na kimś - sama też przymierzyłam, ale zupełnie się nie czułam, więc argument, że to jedyna okazja w życiu, jakoś do mnie nie trafił. Jestem więc bardzo na tak, tylko kolorowej sukni ślubnej szukałabym jednak wśród wieczorowych, bo te typowo ślubne są na ogół koszmarne. Btw, mój mąż też chciał mnie zobaczyć w białej - ale nie uległam i też mu się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Kolorowa suknia ślubna 23.09.10, 21:44 Zawsze mozesz isc na bal w Wiedniu, tam wskazany jest bialy dla debiutantek, a wiec slub nie jest jedyna okazja w zyciu,by ubrac sie na bialo Ja np. nie wyobrazam sobie isc do slubu na bialo, beda miala czerwona suknie slubna, choc moj N powiedzial o jesssug dy uslyszal o wybranym przeze mnie kolorze w dodatku co raz bardziej przekonuje sie do nietypowego kroju sukni, cos w stylu tej niebieskiej z postu zii.Cos czuje, ze dla babc i ciotek bede musiala zamowic karetke reanimacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Kolorowa suknia ślubna 26.09.10, 00:06 Krapheika, a juz znalazłaś dla siebie czerwona sukienkę? Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Kolorowa suknia ślubna 26.09.10, 00:27 Bede szyc wedlug wlasnego projektu,ma byc niepowtarzalna.Juz mam zamysl,przod bedzie sto procent gladki,wyciecie V i rekawy 3/4,ksztalt A.Nad tylem jeszcze kombinuje Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Kolorowa suknia ślubna 26.09.10, 14:10 Pokażesz, jak już bedzie gotowa? Nie wiem, kiedy masz ślub i czy doczekam na tym forum do relacji Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Kolorowa suknia ślubna 26.09.10, 21:21 Nie wiem czy sama doczekamniezbadane sa wyroki boskiepewnie krawcowa bedzie miala ze mna niezla zabawe suknie na studniowke tez sama projektowalam i doprowadzilam krawcowa do szalu,bo musialo byc kropka w kropke jak chcialam, a to ciezkie do wykonania jest,wiadomo planujemy na zime nastepnego roku koscielny,terminu jeszcze 100% nie ma.Co najwyzej jakbys sie z forum zwijala zanim nastapi uszycie to ci moge projekt sfotografowac i pokazac Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Kolorowa suknia ślubna 27.09.10, 21:06 krapheika napisała: > Nie wiem czy sama doczekamniezbadane sa wyroki boskiepewnie krawcowa bedz > ie miala ze mna niezla zabawe suknie na studniowke tez sama projektowalam i > elny,terminu jeszcze 100% nie ma.Co najwyzej jakbys sie z forum zwijala zanim n > astapi uszycie to ci moge projekt sfotografowac i pokazac haha czyli też sama wymyślasz stroje? Mam to samo i super krawcową która potrafi sprostać zadaniu,a to ważne. Także jak też taką masz to super . Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Kolorowa suknia ślubna 27.09.10, 21:28 No z tymi krawcowymi nie zawsze trafiam,z reguly wymaganiami doprowadzam je do rozpaczy ale nie wyobrazam sobie pojsc na impreze i spotkac kobite w takiej samej sukience na mojej studniowce 10dziewczyn mialo identyczna kreacje,8 w identycznych kolorach,2 w innym.Straszne to bylopraktycznie wszystkie w mniejszym lub wiekszym stopniu sie powtarzaly,masakra Uwazam, ze slub jest okazja by wygladac nadzwyczajnie i nie tak jak wszyscy,wiadomo inne dodatki robia swoje,kazda kobieta jest inna i suknia inaczej lezy,ale i tak chce miec suknie niepowtarzalna. Dobijaja mnie panie "vipowe "wystepujace w tej samej tylko lekko zmodyfikowanej kreacji na wlasnym slubie.Ostatnio uwziely sie na Zienia(((((.za ich kase moglyby chociaz troche inwencji wykazac,rozumiem przywiazanie do polskich projektantow,ale az tak slepe Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Kolorowa suknia ślubna 28.09.10, 10:44 Super, jeśli masz juz gotowy projekt, to chętnie obejrzę aqua.0@gazeta.pl A materiał i odcień czerwieni juz masz? Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: Kolorowa suknia ślubna 28.09.10, 11:51 Jeszcze niegotowy bo tylu nie wymyslilam,czerwien bedzie ciemna a material 100%nie blyszczacy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: Kolorowa suknia ślubna 27.09.10, 20:29 Ja na początku bardzo nie chciałam suknie białej/ecru. Uważałam, że to nie jest kolor dla mnie, ale okazało się, że w bieli mi nie tak źle Potem chciałam przełamać biel jakimś kolorem, np. kolorowym haftem (ale ten kolor miał być intensywny, bo jasnych, pastelowych nie lubię) - myślałam właśnie o czymś w tym stylu, jak na zdjęciu, które dała stworzenje. Jednak nie znalazłam niczego takiego, co by mi się naprawdę podobało. Potem chciałam dodać chociaż kolorową biżuterię i buty, ale też nic mnie nie przekonało, za to zauroczył mnie pewien srebrny wisiorek, którego pewnie nie kupiłabym sobie, gdyby nie ślub, a tak to była okazja Ostatecznie poszłam więc w bieli, ale miałam dość intensywne kwiaty we włosach i bardzo kolorowy bukiet Odpowiedz Link Zgłoś
mala-mila Re: Kolorowa suknia ślubna 24.09.10, 07:50 ja miałam sukienkę krótką i różową, sukienkę, nie suknię, bo kończyła się tuż przed kolanem. Nigdy nie wyobrażałam sobie siebie w wielkiej białej sukni, jak zobaczyłam w jakiejś gazecie zdjęcie "mojej" sukni od razu wiedziałam że to ta Odpowiedz Link Zgłoś
mellona Re: Kolorowa suknia ślubna 24.09.10, 21:27 mnie te chwyciły za serce: genialne Odpowiedz Link Zgłoś
annataylor Re: Kolorowa suknia ślubna 01.10.10, 18:40 marzę o kolorowej, nieważne jaki kolor byle nie biały, nienawidzę białego i fatalnie w nim wyglądam Odpowiedz Link Zgłoś