Dodaj do ulubionych

przygotowania Landory

14.10.10, 21:35
Musze się pochwalić - kupiłam suknię!

O taką:

https://www.slubnytarg.pl/ks/37294.jpg

Chcę do niej skromny welon do ramion, bukiet - pęk konwalii (ślub w maju).
Nie wiem, jakie buty. Może zielone (takie jasne)? Gdzie można w ogóle kupić ładne buty, skórkowe lub z satynki, nie lakierki na niskim obcasie, z zaokrąglonymi czubkami? Będę bardzo wdzięczna za pomoc w tej sprawie, zawsze mam potworny problem z butami, nigdy nic mi się nie podoba, w dodatku mam małą, ale szeroką "w palcach" stopę i wysokie podbicie, i nie każdy model na mnie pasuje.
Teraz zabieramy się za zaproszenia i strój pana młodego - kilt wink

Obserwuj wątek
    • magda.ogonk Re: przygotowania Landory 14.10.10, 21:48
      Piękna suknia, zazdraszczamsmile
      • landora Re: przygotowania Landory 14.10.10, 21:51
        Dzięki, pierwsza, którą zmierzyłam smile. Dalej już nie szukałam, bo jest dokładanie taka, jaką sobie wymarzyłam.
        • magda.ogonk Re: przygotowania Landory 14.10.10, 21:55
          Elegancka, ale skromna, mój typwink I konwalie to doskonały pomysł na maj, choć jakieś kalie pewnie też by pasowały. Zielone buty to świetny pomysł. Zdaje się, że kradniesz mi marzeniawink
    • mariolkawalczywkisielu Re: przygotowania Landory 14.10.10, 22:05
      Landora - urocza sukienka.
      konwalie pasują idealnie, bardzo subtelnie, słodko-romantycznie będzie, buty w delikatnej zieleni trochę ożywią, nie będzie mdłowink

-
      • krapheika Re: przygotowania Landory 14.10.10, 22:31
        Sliczna sukienka.Buty jak najbardziej w delikatnej zieleni,beda super pasowac.Konwalie jak najbardziej.
        • landora Re: przygotowania Landory 15.10.10, 00:09
          Bardzo się cieszę, że sukienka i pomysł na buty Wam się podobają. Tylko gdzie takie dostać? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
          • asiu-la83 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 08:36
            Sukienka urocza a w polaczeniu z konwaliami bedziesz wygladaly rownie romantycznie i pieknie jak Zosia z Pana Tadeusza wink Co do butow to mz najlepiej zrobic na zamówienie. Ktoras z forumek w Wawie robila takie buty, wiec musialabys poszperac w forum. Mozna poszukac tez na stronach z butami tanecznymi, bo pewnie tam tez by Ci zrobili takie buty z wybranego materialu i koloru.
            • iness_86 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 09:17
              może przyda Ci się: forum.gazeta.pl/forum/w,619,115864237,116032183,Re_poszukuje_fioletowych_butow.html
              • landora Re: przygotowania Landory 15.10.10, 17:28
                Świetne te zielone buy, dzięki!
    • zia86 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 10:41
      Sukienka jest prześliczna!! smile Niesamowicie romantyczna i urocza.
      Całość będzie się prezentowała rewelacyjnie. smile Co do butów to Emi robiła na zamówienie w Gatuzo, nie dała za nie dużo a można sobie wszystko wybrać. smile
    • marenka.w Re: przygotowania Landory 15.10.10, 16:48
      Urocza sukienka, taka dziewczęca i śliczna, po prostu urocza smile I zazdroszczę konwalii.Sama chcialam mieć z nich bukiet, ale niestety miesiąc, w którym brałam ślub, nie był majem smile
      • landora Re: przygotowania Landory 15.10.10, 17:32
        U mnie zależność jest "slub w maju ze względu na konwalie", a nie "konwalie, bo ślub w maju" big_grin

Zia, nie wiesz, czy buty z tego Gatuzo można też zamawiać na miarę w sklepach współpracujących, czy tylko w Warszawie? Bo do Warszawy, niestety, mam trochę daleko, ale u siebie w Poznaniu znalazłam trzy sklepy współpracujące. I czy można też wymyślić sobie fason?

Strasznie się cieszę, że Wam też się podoba moja sukienka smile
        • zia86 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 22:19
          Landora nie chce cię wprowadzić w błąd ale chyba właśnie w Poznaniu można zrobić je na zamówienie, to już Emi by się musiała wypowiedzieć ale jestem prawie pewna, że ona jeździła z Warszawy gdzieś bo w Warszawie tych butów nie robili. I tak można sobie wymyślić wzór. smile
    • chomiczkami Re: przygotowania Landory 15.10.10, 17:52
      Oo... czy ślub będzie także w Poznaniu? smile

Wspaniała sukienka, naprawdę urocza big_grin i nie przeszkadza mi, że jestem 20 osobą która to mówi.
      • emily_valentine Re: przygotowania Landory 15.10.10, 18:26
        Suknia ładna, bukiet z konwalii też mi się podoba smile
        MZ skromny welon do ramion nie będzie pasował. Widzę tutaj długi welon lekko ciągnący się po ziemi.
        • marenka.w Re: przygotowania Landory 15.10.10, 18:34
          A ja w ogóle nie widzę do tej sukienki welonu smile Moim zdaniem ładnie wyglądałyby rozpuszczone włosy i wpięte w nie jakiś delikatny kwiatek lub delikatny stroik smile
          • zia86 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 22:34
            A ja widzę wianek. smile
            https://cache.stylemepretty.com/wp-content/uploads/2010/10/Montana-Wedding-2.jpg
            https://cache.stylemepretty.com/wp-content/uploads/2010/10/Montana-Wedding-1.jpg
            https://cache.stylemepretty.com/wp-content/uploads/2010/10/montana-wedding-4.jpg
      • landora Re: przygotowania Landory 15.10.10, 21:57
        Ślub będzie we Wrocławiu wink
    • maddalena81 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 21:24
      Bardzo podoba mi sie ta sukienka.
      Przyznam sie - sama marzylam o sukni tego typu - z kokardka pod biustem i takimi slodkimi rekawkami. Ale ja w takiej nie wygladalam zbyt dobrze wink
      Co do welonu.... ja po pierwsze sama za welonami nie przepadam, po drugie widzialam panne mloda w sukience tego typu jak Twoja, miala dluuugi welon. Wygladala ladnie, ale..... o ile piekniej jak juz go zdjela, bo przestala zaslaniac sukienke. Mysle, ze z welonem musisz poprobowac w saolonie przed lustrem. Ale jesli juz to tez mi bardziej pasuje taki dlugasny (tak mi sie romantyczniej kojarzy, bo sukienka taka wlanie romantyczna i jeszcze te konwalie... ehhhh rozmarzylam sie az!!!).
      Zielone buciki to swietny pomysl!!!
      • emily_valentine Re: przygotowania Landory 15.10.10, 21:50
        Ten długi welon, to powinna być taka mgiełka, którą ledwo widać, właśnie po to, by nie zasłaniał sukni. Na pewno nic ciężkiego z koronką czy cyrkoniami wink
        • landora Re: przygotowania Landory 15.10.10, 21:56
          Na razie mierzyłam welon do ramion, ale jeszcze się pobawię i poprzymierzam, na pewno spróbuję i długi. Trochę się boję długiego, bo jestem kurduplem wink
          Nie będzie żadnych koronek ani cyrkonii, brak wszelkich świecidełek jest jednym z powodów, dla których wybrałam tę suknię. Tylko biżuterię planuję bogatszą, ale jeszcze nie wiem jaką. Aha, obrączki będą z białego złota, z białego złota mam też pierścionek zaręczynowy.
          • maddalena81 Re: przygotowania Landory 15.10.10, 22:20
            A ja bym zostawila bez bizuterii, albo z bardzo delikatna bizuteria. Tak, zeby pozostac w kilmaci tej romantycznosci -delikatnosci smile
            Oczywiscieto tylko rozwazania teoretyczne, proby przed lustrem beda tu decydujace.
          • emily_valentine Re: przygotowania Landory 15.10.10, 22:38
            Ale że co w Poznaniu? Jak buty, to można zamówić w gatuzo bezpośrednio w Warszawie, albo w każdym salonie, który je sprzedaje.

Ta koronka i cyrkonie, to miałam na myśli, że na welonie będą, a nie że na sukni, czy takie biżu wink
            • landora Re: przygotowania Landory 16.10.10, 13:53
              Ale że co w Poznaniu? Jak buty, to można zamówić w gatuzo bezpośrednio w Warsza
              > wie, albo w każdym salonie, który je sprzedaje.

Okej, właśnie o te salony poza Warszawa mi chodziło.

> Ta koronka i cyrkonie, to miałam na myśli, że na welonie będą, a nie że na sukn
              > i, czy takie biżu wink

Wiem tongue_out Nie będzie koronki/cyrkonii/kryształków na welonie.

A macie jakiś pomysł na biżuterię?
              • maddalena81 Re: przygotowania Landory 16.10.10, 14:55
                Pomyslalam o zwisajacych kolczykach.
                Mnie ostatnio zachwycily te, ale nie jestem na 100% przekonana, czy by pasowaly (poza tym sa troche drogie jak dla mnie, tak to bym je juz kupila). Na zywo wygladaja lepiej.
                https://wkruk.pl/data/gfx/pictures/medium/9/9/2306399_1.jpg

Inna opcja, moze ci sie spodoba:
                wisiorek w ksztalcie wazki, o cos takiego, tylko moze bez tego kamyczka u gory.
                https://www.blyskotki.com/dane/full/53a392fb908b4d3b9e86907d8df808fb.jpg
              • marenka.w Re: przygotowania Landory 16.10.10, 19:18
                A może coś w tym stylu ?
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/sSMJBKKRc43HCFCQzB.jpg
                albo takim ?
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/i2gZsPkg9WxpFg8TGX.jpg
          • marenka.w Re: przygotowania Landory 16.10.10, 11:53
            Jeśli weolon ma być, to zgadzam się z głosami, że powinien być dlugaśny i takie bardzo delikatny - mgiełka. A co do biżu,to bym zbytnio z nią nie szalała. Sukienka jest tak urocza, że 'ciężka' biżu może popsuć cały efekt smile
            • sajolina Re: przygotowania Landory 16.10.10, 20:45
              Mz, pasuje taka bizu jak mam modelka - cienki łańsuszek z wisiorkiem, moze jakieś serduszko

https://wylegarnia.com/21/d6ca7eab177a169f7025e9a90aea1fe7/Atramentowe-serce-w-zlocie-wisior-wisior-srebro-swarovski-serce.jpg

https://www.market.bph.pl/zdjecia/10032/5740/thumb.800x600.n_111_a.jpg
              • landora Re: przygotowania Landory 18.10.10, 01:03
                Też bym stawiała na łańcuszek z wisiorkiem. Cała sukienka ma taki klimat trochę jak z "Dumy i Uprzedzenia", a sądząc z filmów, taką bizuterię się wtedy nosiło. Jak tu:

www.otofotki.pl/img6/obrazki/xu3474_Pride%20and%20Prejudice1.jpg albo tu:

www.huffenglish.com/wp-content/uploads/2008/07/ppwedding.jpg
                Dzięki za zdjęcia, to serduszko niebieskie mi się bardzo podoba, także te koronkowe wisiorki z perłami. Kolczyków nie będę miała - nia mam nawet przekłutych uszu, a pod włosami i tak nie będzie widać!
    • pinkmonkey Re: przygotowania Landory 20.10.10, 17:53
      przymierzałam tę sukienkę, jest przepiekna! Na 100 proc. bym ją wybrała, gdyby nie to, że jednak zdecydowałam się na krótką wink
      • landora Re: przygotowania Landory 22.10.10, 12:11
        Dzięki wink Na krótkie też patrzyłam w internecie, ale potem zobaczyłam tą i przepadłam tongue_out

Czy ktoś ma może jeszcze jakiś pomysł na biżuterię?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka