wb81 18.05.09, 10:36 Czy słyszeliście może o sali Wrzosowy Dwór - Wrzosowa k/Czestochowy?? Mial juz ktoś z Was tam swoje przyjecie weselne, jestem ciekawa opinii, prosze o informacje - pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia82824 Re: Wrzosowy Dwór 20.05.09, 11:06 My mamy za miesiac i tez mało co wiemy ,ale sala nam sie spodobala,wsumie to niemieliśmy juz wyjścia A po weselu napisze coś wiecej. Mam nadzieje że bedzie tak samo fajnie jak miało być w Komnacie. Odpowiedz Link
wb81 Re: Wrzosowy Dwór 20.05.09, 17:30 Czekam z niecierpliwoscia na Wasza opinie "po", ogolnie sala na Nas tez zrobila pozytywne wrazenie:)my bedziemy sie tam bawic dopiero za 3 miesiace, wiec mam nadzieje, ze juz bedzie wiecej informacji na temat tej sali i organizacji. Zycze udanego przyjecia weselnego!!! Odpowiedz Link
kinga_901212 Re: Wrzosowy Dwór 14.12.15, 12:20 Jak zawsze na sto pozytywnych opinii przypada jedna negatywna, która oczywiście musi być opisana :) Organizowałam tam niedawno wesele i wszystko przebiegło prosto szybko i bezproblemowo. Aż trudno w to uwierzyć dla kogoś kto ma już swoje wesele za sobą i wie ile organizacja takiego przedsięwzięcia kosztuje energii sil i oczywiście pieniążków :) We Wrzosowym Dworze widać iż wiele rzeczy zmieniło się na plus i o ile nadal będą pochodzić tak do klientów - tak nadal będę z czystym suemieniem polecać to miejsce jako wymarzone miejsce na ślub dla innych osób. Pozdrawiam Kinga :)) Odpowiedz Link
scooter09 Re: Wrzosowy Dwór 24.06.09, 16:38 Basiu czy Twoje wesele już się odbyło. Jeżeli tak to napisz coś więcej o sali o obsłudze i o jedzeniu:)) Odpowiedz Link
wb81 Re: Wrzosowy Dwór 29.06.09, 11:26 Witaj Basiu! Czy juz jestes "po", bo jestem ciekawa Twoich wrazen z wesela:)Pozdr. Odpowiedz Link
basia82824 Re: Wrzosowy Dwór 09.07.09, 18:03 Witam wszystkich, Ja juz jestem szczesliwa mezatka a nasze wesele odbylo sie wlasnie na tej sali,I nigdy w zyciu nie marylam o tak pieknym weselu, wszystko bylo tak jak powinno. Jedzenie pyszne, tort wysmienity w smaku i wygladzie a od obslugi grali na trabce gratisowo przy krojeniu tort. Sala przepiekna niebylo wcale nam goraco poniewaz sala jest bardzo wysoka, babeczka co prowadzi cattering przemila, szla nam na reke przy ustawianiu stolu naszego i mozna bylo sie z nia dogadac w kazdym calu! Wiec szczerze polecam wszystkim ta sale a o wiecej pytan prosze pytac chetnie odpowiem. A my juz sie niemozemy doczekac plyty zeby powspominac jak tam bylo swietnie. POZDRAWIAM Odpowiedz Link
wb81 Re: Wrzosowy Dwór 09.07.09, 20:45 Basiu cieszę się że jesteś zadowolona i usatysfakcjonowana po Waszym weselu.Moje gratulacje!!! Ja juz nie mogę się doczekać swojego:)ale to jeszcze troszkę czasu :) Chciałam się spytać czy są może już na sali dostępne jakieś pomieszczenia dla Młodej Pary i nie tylko, żeby można bylo np. przebrać ciuszki, zostawić jakieś rzeczy itp.?? Bo wiem,że tez mialy być przygotowywane powoli pokoje na pietrze, ale chyba jeszcze ich nie wykonczyli. Czy wiesz moze cos na ten temat?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
basia82824 Re: Wrzosowy Dwór 10.07.09, 10:15 Witam Z tego co mi wiadomo to niema tam takiego pomieszczenia jeszcze dla mlodej pary, ale o tych pokojach goscinnych tam na gorze to slyszalam ale wydaje mi sie ze to jeszcze troche potrwa zanim je zrobia. Czekam na Twoje wrazenia po weselu, i mam nadzieje ze bedzie tak samo udane jak nasze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
martuska_27 Re: Wrzosowy Dwór 17.07.09, 09:15 hej Basiu wysłałam Ci maila mam nadzieję że masz konto i zajrzysz ;) pozdrawiam Odpowiedz Link
czczczc Re: Wrzosowy Dwór 15.06.09, 20:01 W ten weekend byłam tam na weselu. REWELACJA!!! Naprawdę szczerze polecam. Sala z super klimatem, żarcie dobre, obsługa bez zarzutu. Będę polecać znajomym. Czarna Mamba Odpowiedz Link
czczczc DO martuski_27: Wrzosowy Dwór 21.06.09, 19:01 PRZEPRASZAM, ZE NIE ODPOWIADAM NA PRIVIE, ALE SKASOWALAM PRZYPADKIEM TWOJEGO EMAILA I NIE MAM ADRESU. MAM NADZIEJE ZE TO PRZECZYTASZ. MOJE WRAZENIA PO WESELU SA BARDZO DOBRE.WPRAWDZIE NIE BYLAM PANNA MLODA ALE SWIADKOWA WIEC SPORO WIEM O TYM WESELU.WSZYSCY GOSCIE BYLI ZACHWYCENI SALA, JEJ WYSTROJEM IMIEJSCEM./ BARDZO DUZY WYGODNY PARKING I DOOKOLA NA ZEWNATRZ BARDZO ZADBANY TRAWNIK ,PODSWIETLONY NOCA STRUMYK, MOSTEK PRZY KTORYM WIEKSZOSC GOSCI ROBILA PAMIATKOWE ZDJECIA Z PARA MLODYCH/. Z TEGO CO WIEM ODNOSNIE USTAWIENIA STOLOW NA SALI TO WLASCICIELE USTAWIAJA TAK JAK ZYCZA SOBIE PANSTWO MLODZI.PODCZAS NASZEGO WESELA NA SALI PALIL SIE KOMINEK KTORY OGRZEWAL SALE I CIEPLE BYLY KALORYFERY.ODNOSNIE INNYCH PYTAN TO SZCZEGOLOWEJ WIEDZY NIE MAM, ALE WIEM ,ZE MLODZI I ICH RODZICE BYLI BARDZO ZADOWOLENI.POZDRAWIAM.CZARNA MAMBA P.S. BARMAN OCZYWISCIE BYL NA SALI TZN .ZA BAREM , A WESELE ODBYWALO SIE NA DUZEJ SALI TEJ Z BALKONAMI. Odpowiedz Link
martuska_27 Wrzosowy Dwór 22.06.09, 11:01 :) super że było super. Dzięki za odpowiedz i informacje. Cieszę się że wszystko było ok i będę już spać spokojniej :) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
dj-krootki Re: Wrzosowy Dwór 14.07.09, 18:32 Witam Serdecznie! Ja mogę napisać tylko tyle, że grałem tam ostatnio wesele i ogólnie nie można nic niczemu zarzucić! Same Sale robią ogromne wrażenie na człowieku, a szczególnie ta z balkonami na której grałem. Jedzonko super i dużo, miła współpraca z szefową i obsługą (to akurat z mojej strony). Sala ma bardzo dobre właściwości akustyczne, jest wysoka i niema na niej duchoty, a po zapaleniu samych kinkietów u góry robi wrażenie wnętrza średniowiecznego zamku... Jak dla mnie catering i obsługa na 5+, a i z opinii gości dało się wywnioskować zadowolenie i same superlatywy. Pozdrawiam Dj Krootki. Odpowiedz Link
czarlin05 Re: Wrzosowy Dwór 17.07.09, 13:43 czy można prosić o dokładne namiary na tę salę :) Odpowiedz Link
martuska_27 Re: Wrzosowy Dwór do basia82824 21.07.09, 19:13 hej Basiu pisałam do Ciebie na pocztę ale chyba nie masz założonego konta na gazecie. Mam pytanko czy można się z Tobą jakoś skontaktować? Mój mail to martuska_27@gazeta.pl napisz :) pozdrawiam Odpowiedz Link
merula78 Re: Wrzosowy Dwór 04.08.09, 15:06 pod koniec lipca miałem wesele we Wrzosowym Dworze. przed imprezą miałem wiele wątpliwości. już same przygotowania pozwoliły mi odzyskać spokuj. wszelkie sugestie organizacyjne zostały omówione i uwzględnione. samo wesele potoczyło się również dobrze. jedzenie było pyszne, obsługa uprzejma i rzetelna. samo wnętrze sali rycerskiej wraz z zapadającym zmierzchem zyskiwało na uroku. klimat był niepowtarzalny. Organizatorka czuwała nad każdym najdrobniejszym szczegółem, by zrealizować wszystkie ustalenia. była też miła niespodzianka. nie pozostaje mi nic innego jak wszystkim polecić lokal i obsługę Wrzosowego Dworu. Odpowiedz Link
ankaya1985 Re: Wrzosowy Dwór 05.08.09, 13:17 a wiecie może jak wygląda sprawa rezerwacji tam sali? jakie są koszty? jak jest ktoś poinformowany to czekam na odpowiedź;) pozdrawiam;) Odpowiedz Link
wb81 Re: Wrzosowy Dwór 05.08.09, 17:03 Witaj, koszt zalezy od menu jakie sobie ustalisz (przynajmniej tak bylo wczesniej),ok 180zl, cieżko mi powiedziec jak wyglada teraz rezerwacja , najlepiej skontaktuj sie, to jest numer tel. z wizytowki jaka dostalam 607494933,pozdrawiam Odpowiedz Link
negroo Re: Wrzosowy Dwór 29.08.09, 21:38 Witam !!! miałem tam wesele i było super :) Jeśli ktoś sobie życzy przystrojenie sali rycerskiej żeby była bardziej rycerska (miecze,tarcze na ścianach, zbroje na stojakach, flagi pod sufitami, ewentualnie pokaz walk rycerskich podczas trwania wesela jako dodatkowa atrakcja ) to proszę o kontakt (782598117) :) - oczywiście za zgodą organizatorki którą pozdrawiam:) P.S. dla chętnych mogę wysłać zdjęcia na maila jak to wygląda na sali - robi wrażenie :) Odpowiedz Link
malgoga-3 Re: Wrzosowy Dwór 02.09.09, 15:22 Witam możesz podać jakieś namiary za nic nie mogę ich znaleźć w necie Odpowiedz Link
martuska_27 Re: Wrzosowy Dwór 03.09.09, 22:08 hej numer do Pani Joli organizatorki imprez przemiła osoba 505082417 Pozdrawiam Przyszła Panna Młoda :D Odpowiedz Link
olga8809 Re: Wrzosowy Dwór 19.04.10, 13:43 witam, czy ktoś z osób które miały wesele we wrzosowym dworze, mogą udostępnić zdjęcia? Byłabym wdzięczna za pomoc i z góry dziękuje. olga88@interia.eu Odpowiedz Link
matolek25 Re: Wrzosowy Dwór 01.09.09, 18:28 Witam mam pytanie czy ta sala ma strone www.lub ma moze ktos zdiecia z tej sali z gory dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link
martuska_27 Re: Wrzosowy Dwór 03.09.09, 22:12 witam niestety strona jest nadal w przygotowaniach. Na wizytówkach które otrzymałam od właściciela sali jest adres strony ale jeszcze strona nie działa. Zdjęć jeszcze nie mam bo jestem przed weselem ale może już mężatki albo mężowie :) którzy tam się bawili na swoim weselu podzielą się fotkami. Odpowiedz Link
wrzosowydwor Re: Wrzosowy Dwór 11.09.09, 15:56 Zapraszamy na już działającą stronę internetową Wrzosowego Dworu we Wrzosowej koło Częstochowy: www.wrzosowydwor.info Wszelkich informacji dotyczących planowanego przyjęcia uzyskają Państwo pod numerem - 0601 49 49 42 lub biuro@wrzosowydwor.info Odpowiedz Link
konik6k1 Re: Wrzosowy Dwór 14.09.09, 20:03 Byłem w czerwcu u kumpla na weselu we Wrzosowym Dworze i bardzo fajna sala. Mile byłem zaskoczony :) Jedyny minus - jednocześnie odbywały się tam dwa wesela (ale to taki mały minus) ;) Odpowiedz Link
doorotka_1 Re: Wrzosowy Dwór 08.10.09, 09:12 Witam wszystkich przygotowujących się do slubu jak i Nowożeńców:) Nie wiecie może ile pomieści sala Rycerska? wydaje sie dość mała... Odpowiedz Link
ewelilinka Re: Wrzosowy Dwór 08.12.09, 23:03 witam, czy ktos z osob ktore miały wesele we wrzosowym dworze, moze udostepnic kilka zdjec ?bylabym wdzieczna za pomoc Odpowiedz Link
marew9323 Re: Wrzosowy Dwór 08.03.10, 09:23 Witam Właśnie zaklepaliśmy sale we Wrzosowym Dworze na przyszły rok. Jeżeli możecie to proszę o jakieś zdjęcia z przyjęcia i ewentualne porady praktyczne. marblo@vp.pl. Pzdrawiam. Odpowiedz Link
olga8809 Re: Wrzosowy Dwór 19.04.10, 13:44 witam, czy ktoś z osób które miały wesele we wrzosowym dworze, mogą udostępnić zdjęcia? Byłabym wdzięczna za pomoc i z góry dziękuje. olga88@interia.eu Odpowiedz Link
wb81 Re: Wrzosowy Dwór 20.04.10, 21:51 olga8809, ale o jakie zdjecia Tobie chodzi. Jest strona internetowa gdzie mozesz mniej wiecej juz zobaczyc jak sala wyglada, albo tak jak my umowic sie na spotkanie i zobaczysz sale w calej okazalosci np. w piatek lub sobote jak juz jest sala udekorowana. Wydaje mi sie, ze dla nikogo nie stanowi to problemu. Wierz mi, ze na zywo sala robi lepsze wrazenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kimono111 Re: Wrzosowy Dwór 01.05.10, 15:17 moja opinaia jest taka byłam tam na dwóch weselach jedno było super jedzenie coś wyśminitego moja przyjaciółka była panną młodą i wesele bylo zapiete na ostatni guzik poleciłyśmy naszej koleżance tą sale ale niestety zmienił sie tam zespół kucharzy i jedzenie masakra dekoracje czsy komuny albo tanich barów jedzenie bez smaku bylysmy załamani młoda wręcz sie załamała było jej wstyd przed goścmi jedyny dzień tak ważny w życiu a został popsuty przez ekipe kucharzy dziwimy sie temu właścicielowi ze zatrudnił taką ekipe a gdzie podziali sie ludzie którzy potrafili zadowolić wszystkich gości więc na obecną chwile nie polecam tej sali Odpowiedz Link
mloda_1983_83 Re: Wrzosowy Dwór 17.05.10, 12:02 Witam Czekam z niecierpliwością na kolejne opinie o weselach na sali Wrzosowy Dwór, jak jedzenie, i atmosfera. Wesele mam za rok i chcę aby było wszystko oki. Proszę o rady. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kropex77 Re: Wrzosowy Dwór 21.05.10, 09:03 Witam. Mam wesele w tym roku na sali rycerskiej we Wrzosowym Dworze. Bardzo zaniepokoiły mnie ostatnie posty dotyczące obsługi jak również kuchni. Na zmiane sali jest już za późno. Mam nadzieje, że właściciele lokalu również śledzą wpisy na forum i wyciągną wnioski z tych niekorzystnych dla nich opini. Każdy przecież wie, że bez względu na wygląd lokalu na weselu liczy się jedzenie ( nie tylko ilość, ale najważniejsza jakosć) oraz zespół. Proszę więc o kolejne rady, które sprawią że ten dzień będzie niezapomniany. Odpowiedz Link
vanees Re: Wrzosowy Dwór 27.05.10, 12:08 w 100% się z Tobą zgodzę, my też mieliśmy tam wesele niedawno i jedzenia do zabrania po 2 dniach było nie za wiele. Odpowiedz Link
mloda_1983_83 Re: Wrzosowy Dwór 28.05.10, 09:47 Vanees napisz coś więcej o weselu we Wrzosowym dworze. Czy jedzenie było dobre i ile jego było na stołach? Na ile osób miałaś wesele? Czy na parkiecie wszyscy się pomieścili? Napisz na co warto zwrócić szczególną uwagę przy rozmowach z właścicielem. No i wszystko co było oki a co nie bardzo. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vanees Re: Wrzosowy Dwór 30.05.10, 09:14 Gości mieliśmy trochę więcej niż 90 i na parkiecie było w sam raz, przy większej ilości osób na parkiecie byłby jeden wielki ścisk. Co do jedzenia to mnie smakowało, ale za dużo nie przywiązywałam uwagi bo nie mieliśmy czasu, na stołach mogło być troszkę więcej ale nie narzekam.Najlepiej wszystko co chcecie i jak ma być spisać to na umowie,nie będzie później problemów i uzgodnijcie że jedzenie weźmiecie po 1 i po 2 dniu, bo na koniec będzie tego niewiele, (bynajmniej tak było u nas). A tak po za tym to było ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mloda_1983_83 Wrzosowy Dwór 07.06.10, 09:52 Witam Proszę o opinie po imprezach we Wrzosowym Dworze z ostatniego czasu (co i jak było dobrze a co źle). Bardzo mnie niepokoją opinie tu wystawiane. Rezygnować czy nie???? Odpowiedz Link
zanetka_17 Re: Wrzosowy Dwór 21.06.10, 18:58 W ostatnią sobotę byłam na weselu we Wrzosowym Dworze. Jestem bardzo zaskoczona 2 opiniami, które wcześniej przeczytałam o imprezach, które się tam odbyły w miesiącu Maj 2010. Na weselu, na którym byłam wszyscy uczestnicy podkreślali świetną atmosferę, bardzo ładną dekorację sali i super jedzenie, którym nas raczono. Wszystkie posiłki były obfite i gorące(absolutnie nie zgadzam się z opinią Panny Młodej i klanton). Kelnerzy super. Obsługiwali szybko i z uśmiechem na ustach. Nie rozumiem tych uwag o "małych porcjach" bo u nas kelnerzy po każdym posiłku gorącym roznosili dodatkowe porcje pytając czy ktoś życzy sobie jeszcze jedną zjeść. Naprawdę uważam, że ktoś bardzo złośliwie i chyba tylko przez jakąś osobistą urazę(a może zazdrość czy konkurencję) mógł zamieścić takir nieprzychylne opinie. J jestem przekonana, że każdy kto ma tam wesele w najbliższym czasie potwierdzi moją opinie. Polecam ten lokal wszystkim, który jeszcze się nie zdecydowali gdzie zrobić wesele. Naprawdę było super i tez wesele było 2-dniowe. Dziwi mnie złośliwość i uszczypliwość niektórych ludzi(bo według mnie jest zupełnie nieuzasadniona) Odpowiedz Link
pitkiki Re: Wrzosowy Dwór 29.06.10, 14:34 Witam wszystkich forumowiczów, Wesele we Wrzosowym Dworze organizowaliśmy 26.06.2010 r., czyli temat mamy na bieżąco i chcieliśmy uspokoić wszystkich przestraszonych tymi kilkoma durnymi opiniami. Wszystkie sprawy organizacyjne warto ustalać z szefem Panem Cezarym i wtedy nie ma żadnych niedomówień i niepotrzebnych pretensji. Salę POLECAM w 101% !!!! Jedzonko było super, obsługa miła, założone godziny podania posiłków dotrzymane naprawdę pełny profesjonalizm, nie mówiąc już o świetnej architekturze i wystroju sali. W czasie imprezy nie spotkaliśmy się z opinią, że komuś, czegoś brakło nie dojadł, miał brudny talerz. Mało tego otrzymaliśmy od Pana Cezarego przemiły prezent o którym niestety nie mogę napisać ponieważ mamy dżentelmeńską umowę :-)). Pozdrawiam serdecznie. P.S. Jeśli macie jakieś pytania podaję maila do mnie: danian1@o2.pl Odpowiedz Link
gosc88d Re: Wrzosowy Dwór 24.07.10, 13:59 Witam :-) Byłam na weselu we Wrzosowym Dworze 3-4 lipiec 2010 roku i chciałam w tym miejscu uspokoić wszystkich, którzy mają w najbliższym czasie organizowaną uroczystość i zachęcić wszystkich tych, którzy wahają się przed wyborem tego lokalu. Wystrój sali rycerskiej bardzo mi się podobał. Menu, które było podawane było naprawdę smaczne. Jedzenia była dużo, jeżeli chodzi o zimną płytę to gdy czegoś brakło to zaraz te braki były uzupełniane. Kawa, herbata bez ograniczeń - różne rodzaje - owoców też było pod dostatkiem. Najbardziej smakował mi pieczony udziec z pochodniami z którym kelnerzy wjechali na salę. Obsługa bardzo profesjonalna - kelnerzy mili, uprzejmi, pomocni w każdej sytuacji. W czasie poprawin wiele par było z dziećmi - dla nich też we Wrzosowym Dworze jest dużo atrakcji: plac zabaw, piłki, korty tenisowe - wszysyko było do dyspozycji. Polecam ten lokal wszystkim, którzy wahają się przed wyborem a tym, którzy mają w najbliższym czasie organizowaną uroczystość życzyć udanej zabawy do bialego rana. Odpowiedz Link
sliwkamirabelka Re: Wrzosowy Dwór 31.07.10, 11:33 Bardzo przydatna porada, warto wiedzieć z kim wszystko ustalać :) Też mamy wesele na tej sali, ale jakoś specjalnie nie przejmuję się opiniami na forum - wiadomo, że konkurencja nie śpi :) A w Częstochowie niestety nie za bardzo można w salach przebierać, gdy organizujesz przyjęcie na więcej niż 60 i mniej niż 100 osób. Odpowiedz Link
gosc81tom Re: Wrzosowy Dwór 01.08.10, 04:32 3-4 lipca mialem swoje wesele na tej sali. Czytajac opinie na forum na kilka tygodni przed impreza troche sie zaniepokoilem. Nawet wspomnialem o tym wlascicielowi sali. On zapewnil, ze wszystko bedzie ok. Teraz moge powiedziec, ze nie klamal. Przed weselem wszystko dokladnie z nim ustalilem - menu plus ilosc i wszystko bylo tak jak mialo byc. Wlasciciel to czlowiek na poziomie. Mozna sie z nim dogadac w kazdej kwestii. Dostalismy od niego nawet kilka gratisow. Jedzenia nikomu nie brakowalo, bylo smaczne. Oczywiscie zawsze znajdzie sie ktos komu sie cos nie spodoba, ale to ja wybieralem sam menu, ja ustalalem co chcialem i bylem z tego bardzo zadowolony. Spokojnie moge polecic ta sale, a osobom ktore maja jakies obawy moge doradzic, aby wszystko dokladnie ustalily z wlascicielem spisujac szczegolowa umowe, wtedy nie bedzie nieporozumien. Odpowiedz Link
ania-zabo Wrzosowy Dwór - Było super! 02.09.10, 12:49 W miesiącu sierpniu miałam wesele we Wrzosowym Dworze . Byłam bardzo zadowolona ze wszystkiego. Właściciel sali jest super, solidny i pomocny. Cały personel też rewela. Przyjęcie weselne było naprawdę na wysolim poziomie - tak jak sobie wymarzyłam. Piękne kwiaty na stołach, gustowny wystrój sali, czyste przez całe wesele toalety , no i przede wszystkim bardzo smaczne jedzenie z miłą i kompetentną obsługą.Naprawdę wszyscy Nasi Gośćie podkreślali że ta sala jest wyjątkowo piękna i gustowna. Ten Najważniejszy Dzień mojego życia takim był w rzeczywistości. Ania Odpowiedz Link
dratwadratwa Bardzo mi się podobało - Wrzosowy Dwór 13.02.11, 17:33 We Wrzosowym byłam na imprezie sylwestrowej. Było super! Dobre jedzonko i było go dużo, sprawna obsługa, sala jak w starym zamku. Szczerze wszystkim polecam. Wszystko w naprawdę dobrym stylu. Aga D. Odpowiedz Link
pogodznek Re: Wrzosowy Dwór 04.04.11, 10:54 To jedna wielka katastrofa. Nikogo nic nie interesuje, zapłać i rób co chcesz. ładnie to tam jest na zewnątrz. potrawy to maleństwa, spalone i bardzo nie smaczne z pewnością catering, bo to niemożliwe żeby tak wyglądało coś przygotowanego na miejscu. Koleżanka była załamana, płakała i było jej wstyd, brakowało wszystkiego, kiedy jej mama wykoanał tel do szefostwa to ja wyśmiano. bardzo żałowała że nie zrobili wesela w lokalu który znali i planowali wcześniej, ale tu miało być tak "po królewsku" wygrała chęć szpanu, a pozostał wielki niesmak. My słyszeliśmy opinie tylko podobne do naszej, a ktoś z rodziny kto maił sam robić tam imprezę na szczęście miał "przyjemność" gościć na tym weselu szybciutko zmienił miejsce. Oczywiście każdy robi to na co ma ochotę:) Odpowiedz Link
katrin-4 Re: Wrzosowy Dwór 06.06.11, 17:23 Pogodznek! Wiem kim jesteś to świństwo c robisz. Byłam na tym weselu. Było super!!!! Odpowiedz Link
grazynkaa50 [...] 07.06.11, 10:09 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
teresakot5 Re: Wrzosowy Dwór 07.06.11, 10:30 Ależ tupet!! Ej ty Pogodzynek czy Ty przypadkiem nie jesteś konkurencją? Jakoś tak przypadkiem znam parę osób , które miały tam wesele i wszyscy chwalili sobie!!!!!!! ą tak naprawdę to o co ci chodzi bo nie bardzo zrozumiałam. A jak nie wiadomo o co chodzi , to pewno o kasę!!! Ej , ludzie, ludzie jakie to polskie komuś dopie..... tylko tak żeby nikt nie wiedział po co i na co!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
ania-zabo Re: Wrzosowy Dwór 07.06.11, 14:43 Dziwi mnie, co pisza pogodznek i grazynkaa50. Ja mialam w zeszlym roku wesele we Wrzosowym, a w maju tego roku bylam na przyjeciu komunijnym siostrzenca (sama polecilam wrzosowy). A teraz mamy juz zamowiony termin na kolejna impreze rodzinna. Moje wrazenia poki co byly bardzo pozytywne, a wrecz super. Przede wszystkim gosciom zawsze podobalo sie, ze jest elegancko i ze organizatorzy dbaja o szczegoly. Co do potraw - kwestia gustu, ale mnie i moim bliskim smakowalo. Watpie, by cos sie zmienilo, ale czy moglby napisac ktos, kto mial tam impreze ostatnio? Ania Odpowiedz Link
anusiek2 Re: Wrzosowy Dwór 07.06.11, 20:07 W takim razie od zeszlego roku duzo sie zmienilo!! Mialam wesele niedawno we Wrzosowym Dworze i strasznie sie zawiodlam...Jedzenie to byla totalna porazka jak zobaczylam stoly to chcialo mi sie plakac jedynie moj obecnie maz mnie uspakajal, ze nie warto psuc sobie wieczoru...Totalny brak organizacji!! Porcje male, jakos potraw uboga w walory smakowe, zero wygladu, prezentacji potraw na polmiskach.....niektorych potraw ktore mialy byc nawet nei widzialam na oczy ...Jedynie co moge pozytywnego napisac to ze sala jest przepiekna, robi wrazenie nic poza tym...POLECAM WLASCICIELOWI ZAINWESTOWAC W DOBREGO KUCHARZA!! bo inaczej nie znajdzie dobrej opinii o swoim lokalu!! Odpowiedz Link
mloda_1983_83 Wrzosowy Dwór 02.07.11, 15:25 Witam Mieliśmy z mężem wesele tydzień temu we Wrzosowym Dworze. Było to niezapomniane wydarzenie. Sala super-wystrój, dekoracja i urok tej sali Nas Państwa Młodych i Naszych gości bardzo urzekł. Po prostu pięknie!!! Jedzenie bardzo dobre, dobrze doprawione, gorące. Smaki są różne ale w naszym wypadku wszystko wszystkim smakowało. Mieliśmy zaserwowane wszystko to co ustaliliśmy i w godzinach w jakich chcieliśmy. Zgadzam się z poprzednikami tylko w jednej kwestii TRZEBA WSZYSTKO SZCZEGÓŁOWO UZGODNIĆ I ZAPISAĆ W ANEKSIE DO UMOWY. Jedyną wadą była gorsza obsługa kelnerska na balkonie, ale i z tym jakoś daliśmy sobie radę. Co do właściciela to jest to biznesmen i nie ma czasu na bycie na każdym weselu, ma za to odpowiedzialne osoby, które zatrudnia aby opiekowały się gośćmi weselnymi i z nimi można dogadać się w każdej kwestii. U nas płacone było w drugi dzień wesela pod wieczór. I tak być powinno! Przecież za zespół też płaci się pod koniec ich pracy lub po a nie w kolejnych dniach!!! Bo nikt się na to nie zgodzi. Prezentu od właściciela też nie dostaliśmy ale to najmniej ważna rzecz. Najważniejsze, że Nasze wesele udało się w 100% i jesteśmy szczęśliwi. PS. Salę możemy polecić w 100% Pozdrawiam Ania i Przemek Odpowiedz Link
hellohello84 Re: Wrzosowy Dwór 04.07.11, 10:09 Potwierdzamy to, co napisali Ania i Przemek. Wrzosowy Dwór to profesjonalne miejsce, tylko trzeba się odpowiednio wszystko ustalić przed weselem z właścicielem. Jak ktoś sam nie wie, czego chce, to pottem do siebie powinien mieć pretensje. U nas wszystko było dokłądnie tak jak prosiliśmy, jedzenie takie jak chcielismy, zapłaciliśmy tyle ile było ustalone i DOSTALISMY prezent, choc wcale nie bylo o tym wczesniej mowy. A samo miejsce jest bardzo eleganckie i zrobilo duze wrazenie na naszych gosciach. Jak czytam teraz ostatnie wpisy na forum, to dziwi mnie komu sie chce regularnie tu wchodzic przez kilka tygodni i dopisywac krytyczne posty. Na moj gust to po prostu konkurencja, bo nasze wesele sprzed tygodnia po prostu nie potwierdza tych wszystkich krytycznych uwag. Piotrek i Ewa Odpowiedz Link
komicznee Re: Wrzosowy Dwór 12.07.11, 15:19 To fakt trochę stęchlizną śmierdzi jak bylismy ogladac ta salę to trochę wilgocią dawało Odpowiedz Link
dziukica Re: Wrzosowy Dwór 11.10.11, 20:47 Czy jest naprawdę tak źle? Załamałam się ;-( Odpowiedz Link
rafi_iplus Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowiczom 20.10.11, 09:34 Obserwuję forum i nagonkę na Wrzosowy Dwór i chyba mogę pogratulować wszystkim tym którzy pisali źle... Od października sala ma nowego dzierżawcę - Jarka Pikułę. Nie trzeba gościa przedstawiać- to kucharz, fachowiec, a przede wszystkim jeden z lepszych gospodarzy. Kto pamięta że nie dało się stolika zarezerwować w weekand U Zagłoby na wieluńskiej kojarzy osobę Jarka. Jarek wraca w dobrym stylu - organizuje andrzejki i przejął wszystkie imprezy weselne w nowym roku. Trzymaj się kolego, a weselnikom wszystkiego naj ! Start na Andrzejki ( www.uzagloby.pl ) . Odpowiedz Link
dziukica Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 23.10.11, 21:09 1. Czy ktoś wie coś więcej o nowym dzierżawcy i imprezach pod jego dowództwem 2. Czy Andrzejki są pierwszą imprezą pod nową dzierżawą - niech odezwie się ktoś kto już będzie po imprezie w nowych warunkach - czy jest lepiej? Odpowiedz Link
lolo1005 Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 24.10.11, 12:44 Pamiętam jak to bylo na wieluńskiej i na starym rynku !! nie polecam .A pan Graj to chyba się od niego uczył!! nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
rafi_iplus Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 25.10.11, 08:05 Ciekawe co pamiętasz... chyba nie byłeś... ludziom ciężko z mózgu zrobić sieczkę... szczególnie tym co bywali na Wieluńskiej, która po Panu Pikule miała jeszcze kilku dzierżawców, którzy myśleli że się uda... To była najlepsza knajpa w naszym mieście.. Odpowiedz Link
lolo1005 Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 25.10.11, 12:37 No to ciekawe dlaczego nigdzie miejsca nie zagrzał na dłużej!!!A tak w ogóle to śmierdzi autoreklamą!!! Odpowiedz Link
uzagloby Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 25.10.11, 23:54 Lolo z tą autoreklamą nie trafiłeś , ale wystarczy przejrzeć twoje posty i wiemy że nie jesteś osobą postroną tylko z branży . Krytykujesz konkurencje nie podając szczegółów a lokale krytykowane cieszą się dobra opinią i mają wielu klientów ale za to reklamowana przez Ciebie Kleopatra pewnie ma dużo wolnych terminów bo ty zamiast pracować piszesz bzdury na forum Odpowiedz Link
beti6655 Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 22.11.11, 00:29 Robiłam nie dawno imieniny, jedzonko rewelacja, takich pysznych polędwiczek w sosie kurkowym nigdy nie jadłam. Polecam!!! Odpowiedz Link
zespol_stereon Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 25.11.11, 10:34 Przejęcie Wrzosowego dworu przez pana Jarka Pikułę to najlepsze co mogło się wydarzyć dla tego miejsca jak i potencjalnych klientów. Mogę tylko potwierdzić iż jest profesjonalistą i na pewno zna się na rzeczy. Polecam kontakt bezpośredni bo takie rzeczy się od razu wyczuwa. Z czystym sumieniem polecam usługi tego pana. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
8kiki Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 17.04.12, 17:53 No tak słyszałam ze dzierżawca sie zmienił , a wiesz może coś na temat obsługi od strony kuchni czy ma tam swoich ludzi czy pozostali ludzie bez doświadczenia . Byłam tam rok temu i powiem Tobie ze personel na kuchni nie był ciekawy a jak jest teraz wiesz może ? bardzo prosze o odpowiedz bo chce tam zrobic komunie i nie wiem czy profesjonalni będa tam czyludzie z łapanki :) Pan Jarosław jak najbardziej profesjonalista a zespół ? Odpowiedz Link
kowalio1 Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 28.11.11, 21:50 Jarek zna się na rzeczy, to dobry gospodarz i fachowiec od jedzenia. Aby zawsze było tak jak na Andrzejkach. Odpowiedz Link
xb.a.r.t.e.kx Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 03.12.11, 15:09 Miałem w pażdzierniku chrzciny , wszystko było jak należy , jedzenia smaczne - nawet mój brat kucharz nie miał się do czego przyczepić :) . Naprawde bez obaw można tam robić imprezy . Odpowiedz Link
3daga Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 15.06.12, 22:08 Witam, Czy ktos z panstwa mial zorganizowane wesele we wrzosowym dworze po zmianie dzierzawcy. Dopytuje dlatego, poniewaz wraz ze swoim mazeczonym szujamy sali godnej polecenia gdzie nie musielibysmy sie martwic ze gosciom braknie jedzenia lub ze bedzie niesmaczone, ze sala zostanie malo profesjonalnie przysurojona. Z gory dziekuje za informacje. Odpowiedz Link
ewelina_royaldekor Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 21.06.12, 21:21 Witam, W tym roku dekorowaliśmy na zlecenie pewnej pary sale "Wrzosowy Dwór". Bardzo urokliwe miejsce,a Pan Jarek również bardzo miły. Fotki dekoracji z tego przyjęcia można zobaczyć na stornie www.royaldekor.com .Zapraszam do oglądania wszystkich zainteresowanych :) Odpowiedz Link
anusiak861 Re: Zmiana dzierżawcy - chyba udało się forumowic 22.06.12, 15:43 Ja to słyszałam różne opinie na temat tej sali;/ lepsze gorsze ale tak jest ile ludzi tyle opinii . Ja polecam również nową sale w Olsztynie koło Częstochowy www.malydworek.com.pl miałam tam wesele 3 tyg temu bardzo byłam zadowolona pyszne jedzenie naprawdę i do tego ludzie przemili idą na rękę w każdej sprawie . Ja płaciłam 180zł od osoby za jeden dzień ze wszystkim (ciasta, soki, napoje, owoce, tort,itd ) to wydaje mi się ok z tego co się orientowałam. Polecam Pozdrawiam Odpowiedz Link
karolinaiadam Re: Wrzosowy Dwór 17.07.12, 23:47 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Dokładnie 30.06.2012 roku mieliśmy wesele we Wrzosowym Dworze u Pana Jarka Pikuły. Ponieważ komentarze na internecie są różne postanowiliśmy dodać własny - chyba najbardziej aktualny i najbliższy rzeczywistemu stanu obecnemu. Jak już wspomniałem na początku wesele odbyło się 30.06 i 01.07.2012 (dwudniowe) ale tak na prawde wszystko zaczęło się już 2 tygodnie wcześniej od pierwszego spotkania na którym ustalaliśmy szczegóły dotyczące wesela. I już w tym momencie wiedzieliśmy że trafiliśmy na właściwą osobę. Pan Jarek wyszedł do nas w zaplamionym kitlu kucharza i od razu było widać że przyszedł od garów a nie zza biurka (od razu wiadomo że na kuch ni się zna). Wszystkie ustalenia poszły bardzo sprawnie i w pełni profesjonalnie ze strony Pana Jarka - wykorzystał z pewnością swoje doświadczenie i w każdym wyborze dania służył radą, oczywiście nie narzucając nikomu niczego. Przed weselem sami mieliśmy pewne obawy czytając wcześniej to forum - już pierwsze danie na sali rozwiało wszelkie wątpliwości. Wszystko przepyszne i podane tak jak chcieliśmy. Nie było sytuacji by zdarzyło się że ktoś już zjadł a ktoś inny jeszcze nie dostał jedzenia - z tego wynika 4 kelnerów stanęło na wysokości zadania. Jeśli chodzi o dania obiadowe szczerze polecamy wszystko z naciskiem na polędwiczki w sosie kurkowym - poezja. Kolejne danie jakie mieliśmy wybrane to żeberka na kiszonej kapuście (wszystkim bardzo smakowały), beafstrogonow (świetnie przyprawiony), udziec wieprzowy pieczony w całości (po prostu rozpływał się w ustach) i barszcz czerwony z pasztecikiem (nie wiem co było lepsze barszcz czy pasztecik). Zimna płyta też super - nigdy jej nie brakowało bo ciągle była donoszona świeża z lodówki - przypomnę wszystkim ze w tych dniach w Częstochowie panowała fala upałów wiec takie rozwiązanie było idealne ponieważ nic się nie psuło. Przepiękne wiązanki z żywych kwiatów na stołach i po prostu niesamowicie ułożone owoce na stole kawowym - a najlepsze "szaszłyczki owocowe". Jeśli chodzi o menu drugiego dnia mieliśmy kwaśnice (tak dobrej nawet w górach nie jadłem), na drugie danie faszerowane udka z kurczaka i ser brie (nasz wybór), bogracz jako kolejne danie i grill zewnętrzny - na grilu znalazła się również specjalnie robiona kiełbasa a nie jakaś sklepówka. O tym, że jedzenie było przepyszne niech świadczy to, że prawie wcale nie zabraliśmy z sali jedzenia które pozostało bo goście wszystko zjedli. A nikt z kuchni nic nam nie wyniósł (tak jak to było w poprzednich komentarzach) a wręcz przeciwnie wszystko nam spakowano i wyręczono od tej mniej miłej czynności. Jeśli chodzi o obsługę nie można im absolutnie nic zarzucić - wywiązała się świetnie ze swoich obowiązków. Kelnerzy byli na każde skinienie a i Pan Jarek również gdybyśmy go potrzebowali8 całe wesele był na kuchni. Od razu wyprzedzając wszystkich malkontentów którzy stwierdzą że to pewnie pisze ktoś z załogi albo sam Pan Jarek, to piszę iż tak było faktycznie co możemy potwierdzić nagraniem wideo czy też opiniami naszej rodziny - jak ktoś chce niech sprawdzi na sali czy faktycznie 30.06.2012 było tam na sali wesele Karoliny i Adama Łosińskich. Nie boimy się ujawniać naszego nazwiska ponieważ oboje całkowicie podpisujemy się pod tym co napisaliśmy. Jak ktoś chce więcej info niech piszę na maila: adam.losinski1985@gmail.com (mam nadzieję że administrator nie usunie danych osobowych) Pozdrawiamy Karolina i Adam P.S. jeśli wahacie się nad wyborem Wrzosowego Dworu jako sali weselnej to już nie musicie - wybierajcie śmiało. Odpowiedz Link
71karolina Re: Wrzosowy Dwór 14.02.13, 12:12 Witam serdecznie, ja nie będę się tak rozpisywała jak poprzednicy bo na weselu występowałam tylko w roli gościa i o wielu sytuacjach nie mam większego pojęcia. Z mojej jednak perspektywy wszystko wyglądało świetnie. Zaplanowane od początku do końca bez jakichkolwiek wpadek. Sama dekoracja sali dodawała szczególnego znaczenia uroczystości. Sprawna sympatyczna obsługa skrzętnie i należycie wywiązywała się ze swoich obowiązków. Posiłki podawane były w sposób apetyczny, a smakowało cudowanie. W pamięci najbardziej zapadła mi kwaśnica bo przecież na co dzień się jej nie jada. Reasumując ja ze swojej strony również mogę polecić tą miejscówkę, myślę że doskonale nadawała by się również na organizację pierwszej komunii czy innych imprez okolicznościowych. Szczerze polecam i pozdrawiam ;) Odpowiedz Link
klient_wrzosowego_dworu Re: Wrzosowy Dwór 18.02.13, 14:02 Zdecydowanie nie polecam jeśli właścicielem jest ten sam człowiek co dwa lata temu Osoba i rola kucharza jest w tym wypadku drugorzędna Stanowi tylko o smakowitości potraw nie o ilości,wielkości porcji i samej technice podawania typu - nie ma cię w tym momencie przy stole to możesz się pożegnać z tymi smakowitymi polędwiczkami itd. Dwa lata temu za jednodniowe wesele żeby wszystkiego było do syta zapłaciliśmy 230 zł !! porcje były żenująco "mini" i w dodatku z kateringu i odgrzewane z zapłaconych trzech mięs (tj.ponad 300 porcji bo wesele było na więcej niż 100 osób) do drugiego dania dla każdego, obsługa na koniec wyniosła do zabrania do domu 10 porcji natomiast dostaliśmy sześć kartonów surówki z drugiego dania Miesiąc temu bawiliśmy się w Amazonce Super i z noclegiem i za mniejsze pieniądze Odpowiedz Link
j.alicja62 Re: Wrzosowy Dwór 05.07.13, 20:40 Wesele mojego syna odbyło się w czerwcu br w sali Wrzosowy Dwór. Sala jest ładna i bardzo akustyczna. Niestety dzierżawca jest człowiekiem nieuczciwym, mimo zapewnień na stołach podawano potrawy w skromnych ilościach. Potwierdzam fakt, że jeśli gość weselny nie siedział przy stole to nie otrzymał podawanej w tym momencie potrawy. Najbardziej zaskoczyła mnie jednak informacja, że mamy rozliczyć się w godzinie zakończenia wesela. Pan poprosił nas również byśmy oddali klucze od pokoju gościnnego, co wiązało się z pakowaniem kwiatów, prezentów, alkoholu o godzinie 23;00 w niedzielę, w ulewny deszcz. Ps. dowiedziałam się także, że potrawy z pierwszego dnia zjadły pieski - smacznego. Obsługi dzierżawcy nie polecam. Odpowiedz Link
kinga_901212 Re: Wrzosowy Dwór 14.12.15, 12:22 Zawsze na sto pozytywnych opinii przypada jedna negatywna, która oczywiście musi być opisana :) Organizowałam tam niedawno wesele i wszystko przebiegło prosto szybko i bezproblemowo. Aż trudno w to uwierzyć dla kogoś kto ma już swoje wesele za sobą i wie ile organizacja takiego przedsięwzięcia kosztuje energii sil i oczywiście pieniążków :) We Wrzosowym Dworze widać iż wiele rzeczy zmieniło się na plus i o ile nadal będą pochodzić tak do klientów - tak nadal będę z czystym suemieniem polecać to miejsce jako wymarzone miejsce na ślub dla innych osób. Pozdrawiam Kinga :)) Odpowiedz Link