Dodaj do ulubionych

strój dla pana młodego

16.11.10, 20:31
Dziewczyny co myślicie o fraku dla Młodego? Czy to nie za duża ekstrawagancja???
Obserwuj wątek
    • ni-ut Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 10:48
      Dla mnie fark to istne okropieństwo, znajomej mąż ubrał się na ślub we frak i wszyscy śmieli się,że wygląda jak lokaj.
    • chomiczkami Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 11:10
      Za duża. Za duża za duża. Chyba że się obraca w kręgach, gdzie noszenie fraków jest przyjęte jako strój ślubny. Tak w ogóle frak jest niewygodny do zabawy - no i noszenie go to też sztuka wink.
    • sylvcia_d Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 11:31
      Frak? hmm... a czy młody o tym pomyśle wie? wink Bo mój kazałby mi się 3 razy w czoło stuknąć smile A tak na poważnie, to frak jest bardzo eleganckim rodzajem wdzianka i nie będzie każdemu pasował (mam tu na myśli to, że chyba trzeba umieć się dobrze czuć w nim - takie porównanie mi się na myśl w tej chwili nasuwa -> pamiętacie jak ochronę w hipermarketach zaczęli ubierać w garnitury? Połowa z tych panów miała na sobie je prawdopodobnie pierwszy raz w życiu, a fakt iż były one zbyt duże i kiepskiej jakości wcale nie pomagało i w rezultacie wyglądali jak sieroty ). Po drugie duże znaczenie ma miejsce gdzie będzie się odbywał ślub i przyjęcie weselne - Nie to żeby miała coś do wesel organizowanych w remizach OSP, ale tam młody wystrojony we frak pasowałby jak pięść do oka.
      Ale jakiś dworek, odpowiednia stylizacja etc. - czemu nie smile

A tak przy okazji, bo mi się przypomniało: Jakieś 8 lat temu kolega pracujący w cateringu miał problem z personelem i poprosił mnie i koleżankę o pomoc. Mieliśmy nalewać szampana (czyt. wino musujące) i serwować je nieopodal kościoła zaraz po tym jak młodzi wraz z gośćmi dotrą do nas. Tak więc młodzi przyjmowali życzenia, a my z tacami częstowaliśmy gości winem. Ten ślub był bardzo zabawny, mnóstwo gości ubranych bardzoooo elegancko, panie w kapeluszach, rękawiczkach etc., a panowie (ojcowie młodych, młody i drużbowie) byli właśnie we frakach. Najbardziej utkwił mi w pamięci ojciec pani młodej tongue_out miał małe okularki na czubku nosa, białe rękawiczki i lakierki z dużą białą nalepką na podeszwie wink
      Strasznie sztucznie to wyglądało - udawanie kogoś, kim na co dzień się nie jest...

Pomysł z szampanem dla wszystkich gości mimo wszystko uważam za całkiem fajny - mały gest, a tym co przyszli tylko na ślub byłoby zapewne miło.
    • mechantloup Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 11:39
      Nie mam nic przeciwko.
      Wręcz mi się podoba. Na znajomym dyrygencie często obserwuję.
      Biorąc pod uwagę savoir vivre powinno się ów strój zakładać na imprezy po godzinie 18, więc na ślub w południe nie nie teges będzie.
      • szosty.bieg Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 16:37
        > Biorąc pod uwagę savoir vivre powinno się ów strój zakładać na imprezy po godzi
        > nie 18,

to przede wszystkim!!
        Poza tym ważna jest figura faceta i jego wzrost. No i wypadałby gdyby do tego fraka pasowała reszta otoczenia smile
    • merda Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 12:08
      Frak to stroj, jak sama zauwazylas ekstrawagancki zatem nalezy odpowiednio dopasowac go do pana mlodego, do panny mlodej jak i do sytuacji, czyli miejsca gdzie slub i wesele sie odbywa.
      Widzialam dwoch panow mlodych we frakach i wygladali rewelacyjnie, ale na przyklad moj maz wygladalby komicznie, wiec radze uwazac wink
      • ding_yun Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 17:17
        Jestem na nie, ale osobiście nie przepadam za ekstrawaganckimi strojami panów młodych. Mam wrażenie, że większość mężczyzn przywdziewając fraki, wymyślne cylindry czy inne akcesoria, spełnia życzenia swoich wybranek, choć tak naprawdę źle się czuje w tego typu klimatach. Poza tym, jak wspomniał ktoś wcześniej, frak wyglądałby dobrze, gdyby komponował się z resztą otoczenia. Do większości polskich wesel pasuje niczym kwiatek do kożucha. Dobrze skrojony, a jeśli już szaleć to szyty na miarę garnitur to jest to.
    • marenka.w Re: strój dla pana młodego 17.11.10, 19:38
      Właśnie sobie wyobraziłam moje Męża we fraku i się zaśmiałam, bo komicznie by to wyglądało. Frak raczej pasuje mężczyznom "drobnym". Mnie fraki niezbyt się podobają, żeby nie powiedzieć, że wcale. Przychylam się do głosów, że jeśli już się ktoś na neigo decyduje, musi zadbać o to, aby nie wyglądał komicznie w wybranej oprawie stylistycznej wesela.
      • kochammacka Re: strój dla pana młodego 19.11.10, 21:57
        no i jeszcze proza życia - frak jest na raz...a świetny garnitur mąż może jeszcze wykorzystać parę razy. Wiem, że to mało ekstrawaganckie co piszę, ale warto na ten mały szczegół też zwrócić uwagę.
    • toja_panienka_z_okienka Re: strój dla pana młodego 20.11.10, 16:06
      A nie myślałaś o smokingu? to jest dopiero elegancja i klasa sama w sobie.
      Mężczyzna w smokingu wygląda zawsze jak James Bond wink i potem ma szansę ubrać smoking podczas innych okazji. Fraku raczej uzywać już by nie mogł...do teatru czy opery to za wiele. Pamiętajmy,że w PL frak jest jeszcze mało popularny.
    • quescik Re: strój dla pana młodego 22.11.10, 10:50
      Mi się wydaje, że najlepszym rozwiązaniem jest dobrze skrojony garnitur, coś np. w stylu angielskim z dobrych materiałów...tak, żeby było modnie, a nie śmiesznie...I tyle...frak może być ok jeżeli dostosujemy od razu suknie panny młodej, tak aby wesele miało jakąś styliazację
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka