mailenstwo
19.11.10, 10:56
Cześć!
Mam narzeczonego! Teraz mogę poudzielać się na forum jako pełnoprawna uczestniczka i nawet założę swój wątek, a co!

Bardzo liczę na Wasze nieocenione porady podczas przygotowań do tego pierwszego z najpiękniejszych dni w życiu
Ślub będzie prawdopodobnie we wrześniu 2011, ale szczerze mówiąc nie mamy jeszcze nic, prócz siebie, no i pierścionka zaręczynowego. Ale dzwoniliśmy do różnych sal i terminy są, więc bez paniki. Wesele ma być na ok. 50 osób.
Moje pierwsze pytanie dotyczy właśnie sali, a właściwie propozycji menu, którą otrzymałam. Sala jest śliczna i blisko kościoła, więc moglibyśmy przejść do niej spacerem po mszy, ale nie jestem przekonana co to tego menu. Nie sądzicie, że powinno być więcej ciepłych potraw? Poza tym są dosyć mało wyszukane. Na pewno jednak będą ładnie podane. Jest to przykładowe menu, pewnie mają też inne opcje, których na razie nie znam, ale powiedzcie tak wstępnie, co o tym myślicie

Spróbuję też dodać na końcu zdjęcia sali.
Oto menu:
Zestaw I 150,-/os
Obiad na powitanie:
Rosół z makaronem
Roladki schabowe w sosie serowym
Kulki ziemniaczane z koperkiem
Zestaw 2 surówek do wyboru
Deser:
Sernik tęczowy
Przekąski:
Jajka faszerowane
Półmisek mięs pieczonych (schab, karkówka, rolada z boczku)
Roladki szynkowe faszerowane pastą chrzanową w galarecie
Sałatka gyrosowa
Ryba po japońsku
Sałatka z avocado
Piramidki śledziowe
Kurczak w galarecie
Dodatki:
Marynaty (pieczarki, papryka, pikle, ogórki)
Pieczywo
Słodki stół:
2 rodzaje ciasta
Owoce
Dania ciepłe podane o ustalonych godzinach:
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Udka pieczone z pieczarkami
Napoje:
kawa, herbata bez ograniczeń
Sok 1l/os
Woda mineralna 0,5 l/os