Dodaj do ulubionych

'niebieskie' wesele - dylematy ;)

21.11.10, 11:38
Czesc Dziewczyny,

Jestem tu nowa, dzis zdecydowalam sie napisac i poprosic Was o pomoc w wybraniu koloru przewodniego. Zawsze marzyl mi sie rozowy bukiet (prosty, np z samych tulipanow) ale N. nie bardzo jest przekonany do noszenia rozowego kwiatka przy klapie garnituru wink Nie lubi i juz. Oboje natomiast lubimy niebieski, i stad pomysl zeby pojsc w tym kierunku. Pomyslalam, ze moznaby polaczyc kolor bladoniebieski z chabrowym i granatem plus np. bielą...
Co o tym myslicie, i czy ktoras z Was widziala moze zestawienie w takich kolorach?

Z gory dzieki za pomoc smile
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • reirei Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 12:00
      Różowy różowemu nierówny, ja miałam fuksjowe dodatki, mój M. miał różowy krawat i kwiatek i nie narzekał wink Ale jak nie da się przekonać to MZ niebieski też jest fajnym pomysłem. A jakie planujesz dodatki w tym kolorze?

A, i poszukaj sobie wątku rockiemar, ona miała niebieskie akcenty w swojej stylizacji.
      • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 12:26
        Hmmm, ja myslalam raczej o bladorozowym smile Tzn nie jakims tam 'majtkowym' wink
        Bardzo fajny pomysl z rozowym krawatem (i fajnie, ze nie natrafilas na opor meza). Ja kiedys podpytywalam mojego o rozowy krawat - absolutnie nie wchodzi w gre wink A nie chce go do niczego zmuszac...
        Ale wlasnie coraz bardziej chodzi mi po glowie chabrowy/szafirowy...
        Wroce to watku rockiemar - dzieki wink
        • sajolina Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 13:14
          Stworzenje miała niebieskie dodatki, podpytaj jąsmile
          • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 13:51
            Zerknelam do watku rockiemar i z wypiekami poczytalam i obejrzalam wszystkie zdjecia smile W tym samym watku trafilam na jedna z wypowiedzi stworzenje, wiec moze niesmialo podpytam wink

A tymczasem bardzo podobaja mi sie niebieskie kolczyki...Jako jeden z dodatkow. Co prawda nie sa szafirowe/chabrowe ale tez wydaja mi sie urocze...I znalazlam kilka propozycji pieknych bukietow z dodatkami niebieskiego smile

• rockiemar Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 18:43
              Jak chcesz, to moge ci kilka swoich zdjec podeslac na gazetowego, tylko u nas byl niebieski niezapominajkowy, nie chabrowy + zielony + bialy smile
              • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 20:01
                Rockiemar - jesli to nie problem, to poprosze o te zdjecia na gazetowego smile

Z gory dzieki smile
    • zia86 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 13:47
      Jak najbardziej niebieski jest bardzo wdzięcznym kolorem. smile Zależy oczywiście od stylu sali żeby nie było zbyt "zimno". Może połączysz go z jakimś innym, np. zielonym, żółtym, czy nawet różowym może na połączenie twój narzeczony bardziej się zgodzi? smile
      • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 13:56
        Zia - zerknelam tez na Twojego bloga w poszukiwaniu inspiracji, i chyba wlasnie tam bylo polaczenie niebieskiego z rozem...Ale chyba troche zbyt odwazne jak dla mnie.

Nie chcialabym zimnego (w sensie bardzo jasnego blekitu) tylko cos ciut ciemnejszego smile Tym bardziej, ze o ile dobrze kojarze na naszej sali jest sporo granatu...Hmmm wink
        • chomiczkami Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 14:01
          Ociepl kremowym. To zestawienie kolorów, które najbardziej mi się podoba - kremowy i niebieski. Zwłaszcza jeśli sala jest granatowa, trzeba by ją rozjaśnić.
          Wysłałam ci na gazetowego propozycje wink.
          • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 16:50
            Chomiczkami, czy moglabys jeszcze raz wyslac mi maila na gazetowego? Wlasnie skonfigurowalam konto, wiec wczesniej raczej nic nie dostalam wink)

Z gory dzieki smile

P.S. Tak, kremowy tez biore pod uwage smile
            • zia86 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 18:25
              Jeśli na sali jest dużo granatu to nie możesz mieć samego niebieskiego. Ja też proponuje krem, może jasny żółty, biały itd. Choć z tym kolorem trzeba uważać żeby się morsko nie zrobiło za bardzo, chyba, że wam to nie przeszkadza i pasuje. smile
              • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 21.11.10, 21:08
                Hmm, wlasnie Zia trafilas w sedno - nie bardzo podoba mi sie niebieski-morski (tzn mi sie z 'morskim' kojarzy taki zarowiasty niebieski wink). Nie chce po prostu by bylo wsciekle wink A wczesniej chyba niezbyt precyzyjnie to ujelam.

Dekoracje sali mamy w tzw 'standardzie' i zastanawiam sie, jak najlepiej oddac nazwe polaczenia kolorystycznego, ktore bym chciala (nie bede sama wybierac koloru dekoracji...). Na pewno kremowy - dzieki wszystkim za te cenna podpowiedz smile

• stworzenje było niebiesko :-) 21.11.10, 22:30
                  tak my mieliśmy niebiesko - też nasz ulubiony kolor,jak coś to pisz do mnie na gazetowego, podrzucę fotki, doradzę itd. smile.
                  • jb83 Re: było niebiesko :-) 22.11.10, 10:35
                    Stworzenje, rockiemar i chomiczkami,

Wyslalam dzis do Was (kazdej z osobna rzecz jasna) maile z niesmiala prosba o fotki i sugestie smile

Jesli tylko bedziecie mialy chwile w najblizszym czasie, nie spieszy sie wink

Z gory dzieki i milego dnia wszystkim!
    • szosty.bieg Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 22.11.10, 14:34
      ja akurat nie jestem zwolenniczką niebieskiego. Jako bukiet owszem, ale średnio widzę dekoracje kościoła i restauracji na niebiesko. Trzeba wiele szczęścia, aby ten niebieski dobrze komponował się z wnętrzami.
      https://parviflora.pl/img/parviflora_870.jpg
      https://www.sunflower.waw.pl/galerie/00003/image01166.jpg

i mój faworyt smile
      https://www.sunflower.waw.pl/galerie/00003/image01114.jpg
      • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 22.11.10, 14:37
        Wow, bukiet numer dwa przepiekny smile smile I ten odcien niebieskiego szalenie mi sie podoba. Ktoras wie, jak sie fachowo nazywa wink? W tym calym zamieszaniu czasem czuje, ze tak jak faceci - rozrozniam tylko 16 kolorow wink

Dzieki szosty.bieg!
        • szosty.bieg Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 22.11.10, 16:38
          proszę bardzo smile tylko, że ja uważam, że ten nr 2 jest na maksa nudny, bo co druga albo i nawet 3/4 panien młodych ma taki bukiet-zbitektongue_out kolory tak, ale forma nie!

tam jest hortensja i z tego co wiem to kolor zależy od zasadowości podłoża. Ja tego lata obcowałam z takimi raczej granatowymi i z identycznymi jak te, więc nie powinnaś mieć problemów smile
      • rockiemar zdjecia 23.11.10, 14:29
        Nie zgadzam sie odnosnie niebieskich dekoracji. Mi tam moje sie bardzo podobaly big_grin A na drugim zdjeciu moj bukiet i butonierka M.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/qa/5lvs/hMr170W4TwHF6dH4rB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/cj/qa/5lvs/rBac7WMll8wH3sWCkB.jpg
        • jb83 Re: zdjecia 23.11.10, 14:56
          Fajowe smile Eh, kolejny piekny bukiet smile I krawat smile Bede miala w czym wybierac smile))

Tak sobie mysle, ze nawet w sukience moznabyloby jakis element niebieskiego wprowadzic...Zakladajac, ze np. bedzie jakis paseczek w talii wink
          • stworzenje buty 23.11.10, 15:32
            jb83 napisała:

> Tak sobie mysle, ze nawet w sukience moznabyloby jakis element niebieskiego wpr
            > owadzic...Zakladajac, ze np. bedzie jakis paseczek w talii wink

bardzo fajnie będzie takie coś wyglądało, a jak piszesz że i krótką sukienkę chcesz to może pokuś się i o buty w tym kolorze? smile
            • jb83 Re: buty 23.11.10, 15:48
              W sumie przemknely mi przez mysl kolorowe buty, ale nie chce 'przeginac' wink Krotka sukienka i jeszcze kolorowe buty - babcie moglyby tego nie zniesc wink I tak sie zastanawiam nad potencjalna reakcja wink
              Zreszta zobaczymy co mi wyjdzie z tej krotkiej sukni, poki co znalazlam co nieco w internecie...
        • monikapers Re: zdjecia 24.11.10, 01:01
          rockie, jakie piekne!!!!!!!! nie widzialam
    • ciapa147 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 22.11.10, 15:02
      pomysł jest ciekawysmile najważniejsza jest inspiracjasmile tylko jak dla mnie nie miaszaj różu z niebieskim bo wyjdzie majtkowosmile
    • marenka.w Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 22.11.10, 17:12
      Ja baaaaardzo lubię niebieski kolor, więc jestem ciekawa, jak będzie wyglądało Twoje "niebieskie" wesele smile
      A oto bukiety, które uważam za urocze smile Są proste, ale za to niebieskie smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/Z7SCcARnHGf8KEiVgB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/EJXCr1XXNeLaEOsKvX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/NjqQK7BlEWtI2jF2IX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/vHWRtKtGH0CwMHhLTB.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/bVPRceiil4VwbTmmSX.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/nu95I4m2zQKa2WSc5X.jpg
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/re/qi/vjjk/UQQZIBZXi6nPhWeGVX.jpg
      • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 23.11.10, 14:02
        Marenka!

Przepiekne wszystkie propozycje smile Jesli tylko udaloby mi sie w podobnych kolorach utrzymac dekoracje 'salowe' to byloby super smile Wszystkie bukieciki sa absolutnie w moim guscie, dziekuje Ci za podpowiedzi smile smile smile

Szosty.bieg - bukiet nr 2 (w propozycjach przez Ciebie przedstawionych) to wprawdzie klasyka i prostota, ale ja nie uwazam zeby to oznaczalalo nude smile Bardzo mi sie podoba, i to najwazniejsze. A poza tym ja jestem zwolenniczka prostoty, nie lubie udziwnien wink
        Bukiet podobny do numeru 1 miala niedawno moja kuzynka - poza tym, ze nie bardzo jest w moim guscie (troche przekombinowany) to jakby komus nim w glowe przylozyc, to uraz murowany wink

Ale ta niebieska wizja coraz bardziej mi sie podoba smile smile smile
        • 1flora.1 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 23.11.10, 15:28
          Bukiet podobny do numeru 1 miala niedawno moja kuzynka - poza tym, ze nie bardzo jest w moim guscie (troche przekombinowany) to jakby komus nim w glowe przylozyc, to uraz murowany

On tylko tak wygląda ciężko. Baza to hortensja, ona jest b. leciutka i delikatna.
          Z niebieskich b. ciekawie wygląda ostróżka (jest w różnych odcieniach od fioletu, różnych odcieni niebieskich, do białego.
          Bukiet smallcloud był z ostróżki i kwiatów agapanta (a. jest niebieski, fiolet).
          Pozdrawiam
          • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 23.11.10, 15:51
            Dzieki flora, zapisalam sobie nazwy kawiatow smile
        • marenka.w Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 23.11.10, 19:45
          Proszę smile
    • justynaaaa2 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 23.11.10, 19:18
      niebieski jest fajny smile
      u mnie było co prawda połączenie niebieskiego z zielonym w wielu elementach (my na zielono ale świadkowie na niebiesko) za to dekoracje na sali były w obu kolorach a nawet przeważał niebieski bo wianki na stoły były z niebieskiej hortensji smile i świeczki niebieskie też były
    • angie1708 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 24.11.10, 00:43
      Witaj! Też planuję dodatki w niebieskim kolorze : royal blue, szafirowy, coś takiego. W związku z tym, że ślub w czerwcu, oraz druhny naciskają, zastanawiam się też nad turkusem. Druhny są blondynkami, więc w zasadzie oba kolory będą im pasowały, ale turkus jest chyba łatwiejszy w aranżacji.
      Mój sposób na niebieski : niewiele. tylko dodatki i to nie wszystkie !
      Planuję: kolczyki (apart ma piękną kolekcję z topazami i szafirami), buty (mam długą sukienkę, ale jeszcze niepewne czy znajdę wygodne w tym kolorze), wstążka od bukietu (nie podobają mi się niebieskie kwiaty) - wstążka ma być powtórzona w kilku miejscach: butonierka młodego, szarfy dla dziewczynek sypiących kwiatki, zwisająca z wysokich wazonów z kwiatami na sali.
      pan młody : musznik i wstążeczka przy butonierce
      sala: jw przy kwiatach + kuleczki na torcie, KILKA balonów
      moim zdaniem to głębokiego niebieskiego pasuje złoto, ale ja noszę białe złoto, więc sama nie wiem czy cała reszta aranżacji: blu,złoty,krem / blu/biały/srebro
      Na szczęście mam jeszcze trochę czasu wink
      • monikapers Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 24.11.10, 01:07
        z niebieskim trzeba bardzo uważać bo jest typem koloru dominująceg, ja nie bardzo szłabym w krawaty, bukiety i inne dodatki, raczej postawiłabym tylko na niebieski w bukiecie ew. kwiatach w dekoracji
        sama miałam do cywilnego szafirki i do dziś, jak oglądam foto to jestem dumna z wyboru, moja przyjaciółka natomiast rok temu miała odważny bukiet - niebieską kulkę z hortensji, skromny i bez dodatków, jak w tych wklejonych wyżej oraz atlasowe pantofelki z blado-niebieskim monogramem jej imienia
        na stolach były te hortensje i w kościele tez
        było CUDOWNIE
        mocny kolor ale prosta forma - wyszło super elegancko
        ale żadnych krawatów, pan M miał lakierki i muchę
        • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 24.11.10, 13:54
          Angie, monikapers - dzieki za Wasze opinie smile Angie - ja mam 30 kwietnia smile smile

Z niebieskich dodatkow dla nas chcialabym moj bukiet, kolczyki (angie na stronie Apartu widzialam nowe modele z niebieskimi kamieniami, ale w srebrze i bardzo mi sie podobaja). Oczywiscie topaz czy tez szafir piekny, ale w niektorych wypadkach przedzial cenowy nie do przeskoczenia dla mnie wink No i kusi mnie ten niebieski krawat (moj N. naprawde wyglada fajnie - sprawdzone wink. Ale wezmiemy pod rozwage rady monikapers.

Natomiast najbardziej boje sie, co pani nam na sali 'wyczaruje'. Tzn mam obawy, ze poprzywiesza wszedzie wsciekloniebieskie szarfy, i to bedzie jej wersja 'niebieskiej' dekoracji wink

Wiem, ze dodatki tortowe sa zwykle w kolorze przewodnim, wiec pewnie beda jakies kwiatuszki - chyba, ze jest wersja z paskami.
          A i na pewno kieliszki nasza pani od dekoracji standardowo ozdabia tym kolorem, ktory sie wybiera jako glowny...

Na pewno nie bedzie tylko i wylacznie niebiesko/szafirowo - chce tez koniecznie kremowe/biale akcenty smile - chomiczkami podeslala mi link do bardzo fajnej strony i jest sporo przykladow laczenia niebieskiego (akurat z biela) - dziekuje chomiczkami smile
          • chomiczkami Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 24.11.10, 16:13
            Ależ nie ma za co.
      • krulovaarletka Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 25.11.10, 16:10
        My reż w podobnych też w podobnych odcieniach. Naszym kolorem przewodnim jest kolor chabrowy. Ogólnie ciężko jest znaleźć ładny odcień czegokolwiek, ale nie poddaję się smile Jestem na etapie szukania zaproszeń z motywem chabrowym big_grin Powodzenia
        • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 26.11.10, 14:22
          Arletka - to super, jak znajdziesz cos ciekawego i bedziesz miala ochote, to pochwal sie smile
          Powodzenia tez smile
          A mozesz zdradzic jakie dodatki planujesz w tym kolorze (chyba, ze wroce sobie do Twojego watku, bo zdaje sie, ze go czytalam wink)
          • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 18:33
            Dziewczyny,

Powracam z kolejnymi pytaniami wink
            Tak sie wlasnie zastanawiam, czy niebieskie dodatki, tzn glownie mam tu na mysli bizuterie, beda pasowaly do sukni koloru ecru (panie w salonie uzywaja zamiennie okreslenia 'smietankowa biel')?

No i mam tez dylemat obuwniczy wink Znalazlam bardzo wygodne i ladne biale buty (najladniejsze ze stosow, ktore obejrzalam). Nie sa snieznobiale, ale jednak biale. Co sadzicie o takim polaczeniu?
            • szosty.bieg Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 18:41
              ecru czy śmietankowy to kolor neutralny, więc pozostaje kwestia dopasowania odcieni chłodne/ciepłe. Niebieski jest raczej chłodny...
              Co do połączenia biały+ecru to mnie się podoba jedynie w przypadku kwiatów, wszelkie ubraniowe, dekoratorskie wersje odpadają, bo ecru wypadnie przy białym jak brudnożółty.
              • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 18:53
                No wlasnie szosty.bieg, tego sie obawialam, tzn tych bialych butow wink Ale moze nie bedzie ich tak bardzo widac spod sukienki...Bedzie?
                No i tak jeszcze sobie mysle, ze to nie jest 'budyniowy ecru' tylko 'smietankowy', to moze nikt sie nie polapie wink

No i troche mi sie sypie niebieska koncepcja...HELP wink
                • szosty.bieg Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 19:03
                  ogólnie butów przecież nie widać smile przymierz jak to razem wygląda. Jeśli nie ma znaczącej różnicy to spokojnie załóż te buty.

Czemu z niebieskim się sypie? Wszystko trzeba przymierzyć i na wyczucie ocenić czy pasuje czy nie. Na podstawie opisu już gorzej!
                  • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 19:14
                    Hmmm, jakos do snieznobialego niebieski wydaje mi sie idealny. Ale juz do ecru tak srednio (caly czas mowa o kolczykach i zawieszce). Jak tylko bede miala zdobyczny kawalek materialu z ktorego bedzie suknia, tu moze bedzie latwiej wink
                    Co do bukietu to zdania nie zmieniam smile
                    • szosty.bieg Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 19:30
                      tylko wiesz, że bukiet będzie o wiele bardziej widoczny na tle całości, niż biżuteria smile
                    • angie1708 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 13.12.10, 20:07
                      krem (śmietana, ecru itd) + ciemny niebieski np. szafir jest przepięknym połączeniem moim zdaniem. Ale chyba wśród kwiatów nie ma takiego koloru - nie znam się, więc może broszkę do bukietu w kolorze biżuterii? Ja cały czas trzymam się niebieskiego smile Choć wszystkim podoba się motyw czekoladowy, ja nie jestem do niego przekonana, ogólnie do wesel z motywem, ale mój cudny niebieski... ah ah ah jest jednocześnie skromny i królewski, świeży i stonowany, mam nadzieję, że wszystko się uda, znajdę kolczyki, sukienki druhen itd big_grin Pozdrawiam !
                      • stworzenje ciemny niebieski 14.12.10, 09:53
                        angie1708 napisała:

> krem (śmietana, ecru itd) + ciemny niebieski np. szafir jest przepięknym połącz
                        > eniem moim zdaniem. Ale chyba wśród kwiatów nie ma takiego koloru - nie znam si

yyy ja miałam ciemne niebieskie róże smile. Zerknijcie sobie na fotkę:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1898027,2,4,bukiet.html
                        • jb83 Re: ciemny niebieski 14.12.10, 20:31
                          No tak, stworzenje faktycznie miala ciemnoniebieski bukiet - bardzo ladny zreszta smile
                          Hmmm, ale chabrowy/niezapominajkowy tez pasuje do kremowego, prawda? Jesli chodzi o kwiaty to jakos bardzo to nie razi...
                          Niestety, bizuteria, ktora ogladalam ma jasnoniebieskie kamyki, wiec chyba srednio pasuje. I wpadly mi w oko sliwkowe kolczyki (piekne smile)

Angie, a jaki masz kolor sukni - z tego co zrozumialam, to tez smietankowy/ecru?
                        • angie1708 Re: ciemny niebieski 14.12.10, 23:49
                          moim zdaniem za jasne do kremowej sukni smile
                        • szosty.bieg Re: ciemny niebieski 15.12.10, 18:10
                          >
                          > yyy ja miałam ciemne niebieskie róże smile. Zerknijcie sobie na fotkę:

ale to jest farba!

dziewczyny, jest tyle fajnych naturalnych kwiatów, choćby anemony
                          https://images49.fotosik.pl/304/b3b13e90ae2255abmed.jpg

storczyki, hortensje o różnych stopniach nasycenia, bratki i wiele innych.
                          • stworzenje Re: ciemny niebieski 15.12.10, 19:56
                            szosty.bieg napisała:

> https://images49.fotosik.pl/304/b3b13e90ae2255abmed.jpg
                            >

ten na zdjęciu raczej fiolet... Szafirki są niebieskie naturalnie - ale czy wytrwają?
                            • szosty.bieg Re: ciemny niebieski 15.12.10, 20:25
                              ja to jest fiolet to ja jestem motylek marsjański smile
                              zapewniam Cię, że są ciemnoniebieskie, nie dalej jak tydzień temu trzy takie stały w moim wazonie smile
                              • jb83 Re: ciemny niebieski 16.12.10, 18:44
                                No jak dla mnie to ten kolor to tez bardziej fiolet smile
                                Ale wierze szosty.bieg na slowo, skoro mowi, ze miala je w wazonie wink
                                • stworzenje Re: ciemny niebieski 16.12.10, 22:50
                                  jb83 napisała:

> No jak dla mnie to ten kolor to tez bardziej fiolet smile
                                  > Ale wierze szosty.bieg na slowo, skoro mowi, ze miala je w wazonie wink

może być że taka jakość zdjęcia, bo kolory mam na bank dobrze w monitorze.
                • stworzenje Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 22:18
                  jb83 napisała:

> No wlasnie szosty.bieg, tego sie obawialam, tzn tych bialych butow wink Ale moze
                  > nie bedzie ich tak bardzo widac spod sukienki...Bedzie?
                  > y', to moze nikt sie nie polapie wink
                  >
                  > No i troche mi sie sypie niebieska koncepcja...HELP wink

na dobrze ustawionym balansie bieli w kamerze, aparacie będzie bardzo to potem widać na filmie i zdjęciach.Aj szukaj jeszcze butów, koleżance się udało do śmietankowej sukienki znleść śmietankowe, na białe buty patrzyłaś? oni mogą zrobić z tkaniny z jakiej jest suknia, myślę,że inne firmy też mają takie coś w ofercie.
                  • asiu-la83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 10.12.10, 23:42
                    Ja też mam taką śmietankową biel, ni to ecru ni to czysta biel i też pisałam do białebuty i pani mi napisała, że biała skóra nie jest taka "mocno biała", atłas jest taki, więc z nim trzeba uważać. Co do niebieskiej biżuterii to mi się pomysł średnio podoba, bo przecież nie trzeba pchać wszędzie tego niebieskiego. Przecież bedzie w bukiecie, zaproszeniach, dekoracjach itd.
    • krulovaarletka Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 00:30
      Cześć. Tez mam taki kolor przewodni- chabrowy i jego odcienie smile Mam nadzieje ,że ładnie to będzie wyglądać, chociaż ciężko jest znaleźć niektóre rzeczy w tym kolorze...np. chabrowe kwiaty, tak jak my, w kwietniu ;]
      arletkarafal.pobieramysie.pl

https://slub-wesele.com/liczniki/4581,plik12.png
      • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 16:43
        Dzis znalazlam idealne buty smile Kolejne wink Ale bardziej idealne niz ostatnio, bo wlasnie w kolorze ecru. Wygodne i naprawde mi sie podobaly w porownaniu z roznymi slubnymi 'koszmarkami'. I w super cenie...
        Juz juz mialam je kupic, a tu pani mowi do mnie: 'czy ja jestem daltonistka czy te podeszwy maja calkiem rozne kolory?' Patrzymy, a tu faktycznie: jedna jasny beż a druga ciemny big_grin
        Zal mi ich strasznie, ale poczekam i mam nadzieje, ze w nowej dostawie bedzie juz wszystko ok...

Asiula wspominala wyzej o bialebuty, ja znalazlam kilka calkiem ciekawych modeli na butyslubne...Nie jest tak zle wink))

P.S. Arleta, my tez kwietniowi, ale mysle, ze jakies niebieskie kwiaty sie znajda smile
        • marenka.w Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 17:28
          Ja z tymi róznymi odcieniami "białeg" bym była ostrożna i choć wiem, że to niełatwe, to szukalabym takich butów, przy których sukienka nie będzie wypadała żółto. Może uda się, że dostarczą te , które tak Ci się podobają, z odpowiednią podeszwą smile A co do niebieskiego, to jeśli dobierzesz odpowiedni odcień, to na pewno będzie pasował do ecru. Niebieski niebieskiemu nierówny smile I o ile z białem niebieski wygląda pięknie, tak z ecru można również uzyskać olśniewający efekt smile
          • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 17:36
            Tak, trzymam kciuki za nowa dostawe wink Chyba bede codziennie nachodzic pania w sklepie (a tak na marginesie-to byl zupelnie niepozorny sklepik smile)

Marenka, dzieki za nadzieje...Sek w tym, ze niebieskie kolczyki, ktore sobie upatrzylam jednak nie do konca mi pasuja...Chyba skonczy sie na cyrkoniach albo bialych krysztalach svarowskiego.
            Ale co tam, i tak mam zamiar osiagnac olsniewajacy efekt ;D
            • marenka.w Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 18:09
              A chcesz mieć koniecznie "świecące' kamienie? Ja akurat takie miałam do białej sukni, ciemnoniebieskie perły. Właściwie były bardziej granatowe, ale akurat taki kolor pasowałby moim zdaniem do ecru również.
              • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 18:20
                Jesli chodzi o perly i o slub, to jestem przesadna wink Wiem, ze to glupie, ale jakos nie potrafie przezwyciezyc wink Co do swiecacych elementow - moja delikatna suknia ma kilka takich drobniutenkich elementow w pasie, i stad pomysl, by na takich poprzestac...
                • marenka.w Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 11.12.10, 18:26
                  Skoro tak, to perły odpadają smile
            • angie1708 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 15.12.10, 00:01
              Nie mam jeszcze sukienki, ale chcę mieć "księżniczkę" wink Może doradzicie przy okazji jakie buty do takiej sukienki? (Dopasowany gorset z koralikami i tiulowy szeroki dół)
              Wrzucam kilka moich inspiracji z niebieskim (na zdjęciach z kremem):
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/pg/fg/q6zw/IeyTexOgfHiEXbdxVX.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/pg/fg/q6zw/quaWR6HbEjoAvvfz6X.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/pg/fg/q6zw/mlnJAGFaZmyzPEk36X.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/pg/fg/q6zw/490g1qbAOOYAJWfV0B.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/pg/fg/q6zw/41Qt8jNvlvdJgDrC9X.jpg
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/pg/fg/q6zw/cGlRU6pGONaaHbs5kX.jpg
              • jb83 Re: 'niebieskie' wesele - dylematy ;) 16.12.10, 18:47
                Te drugie kolczyki chyba kiedys pokazywala Zia? Jak dla mnie sa poza zasiegiem (cena!!) Aczkolwiek sa piekne...
                Angie, chcesz miec kolorowe buty? Jesli tak, to moze bedzie mniejszy problem ze znalezieniem czegos ladnego (ja juz po prostu szukam kremowych bucikow, ktore nie beda koszmarkami ;p)
                • jb83 kolor sukni... 02.01.11, 18:40
                  Powiedzcie dziewczyny, czy zamawiajac w salonie sukienke mialyscie problem z otrzymaniem kawalka materialu, z ktorego bedzie wykonana? Chcialabym moc porownac kolor sukni z butami, a panie w salonie nie maja nawet skrawka sad

• zia86 Re: kolor sukni... 02.01.11, 18:43
                    Ja dostałam od razu nawet bez pytania. Panie dały mi dwa kawałki(podszewki i materiału z którego jest wykonana suknia), uważam, że to dziwne, że panie nie mają nawet skrawka.
                    • jb83 Re: kolor sukni... 02.01.11, 19:28
                      Yyyy, teraz tez wydaje mi sie to dziwne...Pytalam dwa razy, i nic sad Chyba pojde i upomne sie po raz kolejny. I tym razem nie dam sie zbyc tlumaczeniami 'sukienka bedzie miala taki i taki kolor, ale materialu niestety nie mamy...'
                  • angazetka Re: kolor sukni... 02.01.11, 20:22
                    Z tego, co wiem, otrzymanie skrawka jest absolutną oczywistością.
                    • jb83 Re: kolor sukni... 02.01.11, 21:44
                      Hmmm, kolekcja z ktorej pochodzi sukienka nie zostala jeszcze oficjalnie przedstawiona na stronie internetowej firmy, ktora ja szyje...Moze to dlatego...?
                      • zia86 Re: kolor sukni... 02.01.11, 21:47
                        Nie sądzę. Jeśli jest ona do przymierzenia w salonie to powinni też mieć skrawki materiałów.
                        • jb83 Male podsumowanie 16.02.11, 19:40
                          Jak w temacie: chyba bardziej robie je dla siebie, ale jestem dumna, ze wszystko jakos idzie smile
                          Dziele sie wiec smile
                          Lista rzeczy zalatwionych wink :
                          - protokol w kosciele
                          - USC
                          - obraczki (sa po prostu cudowne, dokladnie takie jak chcielismy - dobrze, ze sa u narzeczonego w domu bo ja bym caly czas przymierzala)
                          - zaproszenia prawie rozdane (zostaly dwa smile)
                          - spanie dla nas zalatwione ;D
                          - suknia sie szyje
                          - bolerka sie szyja
                          - alkohol kupiony
                          - z zawieszkami bedziemy sami kombinowac, 50% pracy juz wykonana
                          - makijaz probny zaplanowany na najblizsza sobote
                          - paczki dla gosci

Koncem tygodnia ide wybierac ostateczny kolor dekoracji (tzn sprawdzac dostepne odcienie niebieskiego)...

A teraz braki:
                          - Narzeczony jeszcze nie ma nic, ale faceci generalnie maja mniejszy problem z wybieraniem ciuchow.
                          - czekam az mi buty dowioza do sklepu wink
                          - nie mam jeszcze zaklepanego fryzjera
                          - podroz poslubna bedzie improwizacja wink
                          - i cos co mnie meczy: nie mozemy znalezc skrzypka sad
                          • jb83 Re: Male podsumowanie 16.02.11, 19:43
                            A suwaczek dalej sie nie wyswietla sad
                          • zia86 Re: Male podsumowanie 16.02.11, 20:12
                            Niewiele czasu już zostało ale wszystkie najważniejsze rzeczy są już zrobione. smile Ja bym się teraz skupiła na fryzjerze, bo terminy potrafią być kosmiczne! A pokażesz wizje dekoracji jak sprawdzą odcienie niebieskiego? Narzeczonego możecie "załatwić" w jeden weekend w jakiejś dobrej galerii.
                          • adam.slaw Re: Male podsumowanie 07.03.11, 12:09
                            Witam. Skrzypka potrzeba? Znam jedengo wink
                            I moge dac namiar do niego. smile
                            Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka