Dodaj do ulubionych

To jest to!!

26.11.10, 19:14
A może nie do końca?? Znalazłam sobie najlepszą sukienkę - trochę księżniczkowata (podobno w takiej mi dobrze) i ma moje kochane falbanki!!
Tylko obawiam się, że producent taki trochę nieznany, a mianowicie
Fulara & Żywczyk model 20/2010
https://www.fularazywczyk.eu/kolekcja-slubna_2010.php#/images/collections/slubna/2010_2/almagra_20.jpg
Któraś coś przymierzała z tej firmy?? Obawiam się, że np. będzie mi się zsuwać i konieczne będą ramiączka, a te nie wyglądają najlepiej.
A tak w ogóle to wybór sukni jest bardzo trudną sprawą i przestaje mi sie to wszystko podobać. Co sądzicie?????????????
Obserwuj wątek
    • jej_torebka Re: To jest to!! 26.11.10, 20:04
      hmm.. nie chcę wyjśc na zołzę, ale mi się nie podoba. za dużo się w niej dzieje.

ale, co do spadania, to raczej nie powinna spadać. pewnie ma gorset, nie?
      ja jak przymierzałam sukienki to też się bałam, że wszystkie leciałyby mi z biustu, ale po prostu były za duże, a szpilkami się ich tak superciasno nie upnie. konsultantka zapewniła mnie, że sukienki są tak szyte, żeby na pewno pozostały na miejscu.

co do rzetelności firmy się nie wypowiem, bo się nie znam, nie jestem też z okolic Krakowa zeby móc zasiegnąć opinii znajomych.
      • szosty.bieg Re: To jest to!! 26.11.10, 20:30
        a mnie się podoba, bo nie znajdziesz kilku kopii tego modelu smile

ja jestem bardzo za ramiączkami, bo dopasowanie gorsetu to jedno gdy się stoi czy mało energicznie porusza, a cały dzień, bardzo dynamiczny z resztą to co innego.

> konsultantka zapewniła mnie, że sukienki są tak szyte, żeby na pewno pozostały
        > na miejscu

ja bym nie ufała tongue_out miałam na sobie suknie z gorsetami i jakkolwiek dobrze one były dopasowane do mojej figury podczas ruchu czułam, że delikatnie się zsuwają. Oczywiście żadna nie spadła, ale pewien dyskomfort był. Znane mi panny młode też miały podobne problemy.
        • martina.15 Re: To jest to!! 26.11.10, 20:47
          mi sie suknia jak najbardziej podoba.

co do poprzedniczki- zalezy jaki kto ma biust i co pod takim gorsetem nosi. ja moja kochana kiecke a gorsetowa gora mialam na lekki scisk (ciezko bylo dopiac w niej zamek w pasie pod biustem) ale i tak do biustu "tradycyjne" B/C czy nowobiusciaste DD mialam dolozony stanik. zero problemow.
          jesli gorset bedzie szyty odpowiednio to nigdy sie nie zsunie. wazne zeby tam fiszbinki sie znalazy i by pod biutem byl dopasowany najmocniej- wtedy ten fragment, jeszcze na zebrach, utrzyma reszte kiecki.

powodzenia, jest sliczna i nie jest typowa princeska jesli Cie to pociesza- to bardziej litera A niz odwrocona miska tongue_out
          • szosty.bieg Re: To jest to!! 26.11.10, 20:56
            fakt, wiele od biustu zależy, wiele również od wagi dołu.
            Nie wszyscy jednak mają taką budowę, że mogą sobie na ciasny gorset pozwolić smile
    • tomelanka Re: To jest to!! 26.11.10, 21:24
      mi sie bardzo podoba
      hm, jesli gorset bedzie dobrze dopasowany to nie powinien sie mocno obsuwac, a jak bedziesz czula dyskomfort, to idz do lazienki z kims i sie popraw
      moja rada jest taka, by ktos, np. mama lub swiadkowa przecwiczyl wiazanie (chyba ze jakos inaczej sie go montuje) gorsetu juz w salonie
      mnie jak mama zasznurowala to juz nie bylo to niestety
      • monikapers Re: To jest to!! 26.11.10, 21:38
        nie wiem czy dobrze sprawdzam, ma koronkowa sliczna gore bez ramion oraz trapez i takie lekkie falbaneczki od pasa? to ta?
        nie moj styl ale suknia sliczna!
        a firma znana w Krakowie i BARDZO ceniona, szyja fajne kiecki z dobrych materialow, widzialam kilka sukien na 2009 rok ale te z 2010 sa przesliczne - niektore
        nie obawiaj sie, sprawdzona firma
    • kol.3 Re: To jest to!! 28.11.10, 17:34
      Zależy co komu pasuje. Mnie się nie podoba. Rzeczy eleganckie są proste. A to jest model rodem z rynku.
    • olinkia Re: To jest to!! 19.12.10, 16:41
      Witam,

Nie wiem, czy to Cie jeszcze interesuje, ale sama szylam u nich sukienke bardzo podobna do tej. (zmienilam gorset na drapowany muślin, inny kolor szarfy i mniej regularne falbany) Bylam bardzo zadowolona i nic nie spadalo. Jak chcesz wiecej informacji to chetnie odpowiem.
    • zia86 Re: To jest to!! 19.12.10, 16:48
      Przymierzałam tą suknie. smile Muszę powiedzieć, że to jedna z najładniejszych sukien jakie przymierzałam. smile Tylko ja bym zmieniła gorset na mniej świecący, z tego co pamiętam to on miał tam jakieś koraliki.
      Pracownia bardzo fajna, obsługa miła, można wprowadzać swoje poprawki do sukien. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka