17.12.10, 02:52
Przepraszam za offtopowy wątek, ale proszę podpiszcie petycję o orzecznictwie bezwzględnej kary pozbawienia wolności dla 3 facetów którzy przywiązali psa do samochodu i ciągneli aż urwali mu głowęsad

oto link:

www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-w-sprawie-orzeczenia-bezwzglednej-kary-pozbawienia-wolnosci/66
dziękuję za każdy podpis smile
Obserwuj wątek
    • stworzenje Re: ważne!!! 17.12.10, 10:39
      już złożyłam, ale ludzie to są podli.Niestety w naszym kraju panuje ogólna jeszcze ciemnota na temat szanowania zwierząt. A taki katolicki kraj, przecież to też stworzenia Boże.
    • aneta-skarpeta Re: ważne!!! 17.12.10, 11:26
      Matko to sie w glowie nie miesciuncertain

podpisalam
    • asiu-la83 Re: ważne!!! 17.12.10, 11:53
      To smiecie, a nie ludzie!!!!! uncertain Podpisalam!
    • niebieski_lisek Re: ważne!!! 17.12.10, 11:57
      Czyn karygodny ale czy można petycją wpływać na niezawisły sąd? Nie wydaje mi się
      • lili-2008 Re: ważne!!! 17.12.10, 14:50
        Sąd ma prawo wydać bezwzględną maksymalną karę i taka petycja może coś zdziałać. Jak Sąd zobaczy, ilu ludzi jest oburzonych tym czynem może postanowi ich posłuchać.
        Mam taką nadziejęuncertain
        Mnie się to w głowie nie mieści.
    • lili-2008 Re: ważne!!! 17.12.10, 12:33
      Ja mam link alternatywny, bo petycjeonline nie zawsze działają.
      www.petycje.pl/petycja/6148/najwyzszy_wymiar_kary_dla_bandytow_z_lipnicy,_ktorzy_urwali_psu_glowe.html
    • zia86 Re: ważne!!! 17.12.10, 12:56
      Straszne! Ich przywiązać do auta. Podpisaliśmy.
      • niektorymodbija Re: ważne!!! 17.12.10, 20:16
        I to jest ta zawsze lagodna Zia?.... Ukarac tak, ale w granicy prawa!
        I tez jestem zdania,ze petycja na sad niekoniecznie bedzie miala wplyw.
        • niektorymodbija Re: ważne!!! 17.12.10, 20:18
          Aha, i jestem przeciwko pozbawienia wolnosci. Maja siedziec w wiezieniu na koszt Panstwa? To bedzie ok?
          Moze lepiej apelowac o ograniczenie wolnosci i prace na rzecz jakiejs fundacji na rzecz zwierzat.
          • mariolkawalczywkisielu Re: ważne!!! 17.12.10, 20:39
            znam dość dobrze tę sprawę (i jednego z tych @#$%), teraz chodzi głównie o to, że oni po zabiciu psa poczuli się całkiem bezkarni - właściwie nie byli nawet w areszcie - w zeszłym tygodniu ukradli 2 samochody (w tym 1 spalili), jeśli znowu ich wypuszczą będzie ciekawie.

---
        • zia86 Re: ważne!!! 17.12.10, 20:25
          Nie dla takich ludzi, którzy widać, że są źli, nie wyobrażam sobie okoliczności łagodzących dla takiego czynu.
          • niektorymodbija Re: ważne!!! 17.12.10, 20:37
            Naprawde jestes b. dziecinna. Zwlaszcza jak na studentke prawa... Co to znaczy "widac,ze sa zli"? Zrobili cos bardzo zlego, ale ze strzepkow informacji ich oceniac? I zemste zamiast kary proponowac?
    • aurelia.123 Re: ważne!!! 17.12.10, 13:56
      Jestem szczególnie wrażliwa na krzywdę zwierząt. Zszokowało mnie to. Podpisałam. Mąż też podpisze.
    • zoselin1987 Re: ważne!!! 17.12.10, 17:33
      Ja również podpisałam. Mam nadzieję,że to pomoże.
      Jak można coś takiego zrobić...
      • lvivianka Re: ważne!!! 18.12.10, 11:46
        potwory...jestem za najwyzszym mozliwym wymiarem kary, choc w zasadzie podejrzewam, ze i tak na ich ciasne mozdzki nic nie wplynie...
        jak mozna tak potraktowac niewinne niczemu stworzenie - to sa po prostu zwyrodnialcy
        podpisujemy oboje z N
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka