agnikr 30.01.11, 11:53 Co radzicie wybrać, czy obrączki matowe w połączeniu z połyskiem czy całe w połysku? Macie jakieś opinie na temat obrączek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lvivianka Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 11:56 z tego co wiem, to mat sie sciera po jakims czasie... my zdecydowalismy sie na zwykle (tzn. lekko blyszczace) - model 304 z Kobe Odpowiedz Link Zgłoś
agnikr Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 12:03 A czy może wiecie jakiej jakości są obrączki z AREN? Ktoś kupował? Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 09:45 Ja mam z Arenu. Użytkuję od 8 m-cy jak na razie i nie mam zastrzeżeń. Próba taka jak wszędzie, więc twardość odpowiednia do codziennego użytkowania. Ja w obrączce chodzę cały czas i wykonuję prace domowe i jest w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 15:02 Polecam całe w połysku. Mat się ściera, nieładnie to wygląda, a błyszczące najwyżej się trochę porysują a generalnie wyglądają cały czas tak samo. Z tym rysowaniem to też wydać w zasadzie tylko wtedy, jak obrączki są szerokie. Odpowiedz Link Zgłoś
iness_86 Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 16:03 Widziałąm ostatnio obrączkę koleżanki, mężatki od roku. Myślałam, że była jednolita błszycząca, okazało się, że była dwukolorowa matowa. Mat zniknął całkowicie po 4 miesiacach podobno a obrączka prezentuje się teraz hmm... tak sobie. Tak więc my zdecydowaliśmy sie na zwykłe, błszczące ok 4 mm z białego złota rodowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 16:10 my mamy łączone mat/połysk. Po ślubie jesteśmy 4 miesiące, nadal sa idealne...nie wiem co będzie później Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 17:39 Do kolczyków kupionych w aparcie dodano mi ulotkę dot. pielęgnacji biżuterii i tam jest napisane, że satynowanie na srebrze bądź złocie może się ścierać z czasem i jest to naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aggusia69 Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 19:07 My również zrezygnowaliśmy z matowienia i rodowania - i jedno i drugie się ściera, a potem obrączka wygląda brzydko. Wybraliśmy 5mm obrączki z białego złota. Tu zdjęcie obrączek Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 21:38 wybierz to co tobie sie najbardziej podoba... (ja mam obraczke z polyskiem i jestem zadowolona, co nie znaczy ze ty bedziesz) Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Obrączki : mat/połysk 30.01.11, 22:17 mi osobiście błyszczące się bardziej podobają. Dobrze, że dziewczyny piszą coś więcej na temat matowych więc będziesz mieć wyobrażenie co się z nimi może dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
super_konwalia Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 08:50 Z tego co wiem, to każde matowienie się wytrze,z czego najbardziej trwały jest tzw. papier ( to chyba to samo co satynowanie) a mniej trwały piasek. Zależy też w jakich warunkach będzie używana obrączka. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 09:26 Moj mat ledwo wytrzymal 3 tygodnie podrozy poslubnej w tropikach - wydaje mi sie, ze warunki mialy na to wplyw - woda, pot, mialam lekko spuchniete dlonie caly czas, wiec bardziej sie obcieraly. Teraz obraczka wyglada jakby byla zawsze lekko blyszczaca, mezowska, co ciekawe jest nadal matowa. Mat mi sie bardzo podobal, jeszcze sobie ja kiedys pewnie zmatuje (jak nie bede miala w planach przechadzek po dzungli ) Tak wiec, jesli mat ma byc jedyna atrakcja obraczki i stanowic o jej urodzie, to lepiej nie brac, ale jesli wybierasz wzor, ktory w wersji blyszczacej tez bedzie fajny, to mozna rozwazyc (fortuny nie kosztuje). Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 09:50 Mat się ściera. Moi znajomi wzięli matowione, ponad rok po ich ślubie obrączki są błyszczące. Ja mam błyszczącą, klasyczną półokrągłą i praktycznie nie zmieniła wyglądu od ślubu. Tzn. jakieś mikroryski są, ale nie oglądam obrączki pod lupą codziennie i nie przeżywam, że są jakieś ryski, których gołym okiem nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mia11 Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 12:50 odnośnie obrączek, ja zakochałą się w tych obrączki czy któraś z Was takie ma? jak się sprawują? Odpowiedz Link Zgłoś
z_meetropolii Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 13:21 hej ,ja mam prawie identyczne tzn. różnią sie tym że wąskie paski od zewnatrz blyszczące sa u Nas z białego zlota. Po czterech miesiacach noszenia ( w domu po pracy nie używamy obrączek) są już całe błyszczące,ale i tak wygladaja slicznie Odpowiedz Link Zgłoś
z_meetropolii Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 13:22 jubiler mówił Nam ,że nawet jak obrączki zrobią się błyszczące zawsze można je zmatowić. Odpowiedz Link Zgłoś
super_konwalia Re: Obrączki : mat/połysk 31.01.11, 13:28 > jubiler mówił Nam ,że nawet jak obrączki zrobią się błyszczące zawsze można je > zmatowić. tak, ale za każdym razem obrączka staje się cieńsza, bo przy matowieniu ściera się trochę powierzchni, więc nie wiem czy to takie dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś