Dodaj do ulubionych

5 marca 2011 - relacja

16.03.11, 23:02
Aż trudno uwierzyć, ale mój ślub i wesele już się odbyły.
Było tak:
Kościół: Katedra św. Floriana w Warszawie
Sala weselna: Dedek Park Warszawa
Oprawa muzyczna: DJ
Suknia z salonu Carmen
Wiązanka: o rety...
Pogoda: najgorsza z możliwych, zimno i deszcz

Ślub i wesele bardzo udane. Przepiękny kościół, bardzo fajna, stylowa sala, profesjonalny DJ, który, poprowadził wesele z klasą, bez kiczu i obciachu. Goście świetnie się bawili, jakieś 2/3 zdjęć mamy z parkietusmile Niczego bym nie zmieniła, warto było się napracować, nawybierać, by osiągnąć taki efekt.

Moje rady:
- uwaga na wiązankę! Moja miała być zrobiona ze z zdjęcia z internetu ( same tulipany i kalie) a dostałam wielką wiązankę, w której co prawda były kalie i tulipany, ale także całe pęki zielonego przybrania podobnego do koperkusmile))) i w dodatku zamiast taśmy florystycznej było sreberko... czyli to była taka wariacja na temat zdjęcia

- warto zainwestować każde pieniądze w ładny makijaż i fryzurę, nic tak nie dodaje pewności siebie jak świadomość, że wygląda się zupełnie wyjątkowo. Mnie to się udało, mimo wielu obaw. Sukienka jest mniej istotna naprawdę. Miałam tak piękną fryzurę, że mało kto zauważył sukienkę.

- polecam urlop i wyjazd bezpośrednio po weselu. My tak nie zrobiliśmy i żałuję. 5 marca byłam w miarę spokojna i cieszyłam się tym dniem, ale po ślubie zaczęły ze mnie spływać emocje i była totalnie nie do życia. Wyjazd zaraz po weselu pozwala ochłonąć.

Mam nadzieję, że odezwą się Maddalena81 i kocia_mysz, bo 5 marca to była też ich datasmile

Obserwuj wątek
    • karenek Re: 5 marca 2011 - relacja 16.03.11, 23:18
      Gratulacje i prosimy o fotki....fryzury, bukietu, wszystkiegobig_grin
      • monikapers Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 09:48
        gratulacje!
        a co do bukietu pewnie wybralas ulubiony bukiet wszystkich prawie forumek, ktory wkleilam tu 2 lata temu, a który chyba jest NIE DO PODROBIENIA dla pl florystek
        juz widziałyśmy tu ze 3 impresje na temat, nie przypominające w zadnym razie tego fioletowego cudu...
        czekam na Twoje fotki i zycze wszystkiego naj naj naj
        • iness_86 Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 10:56
          Karolina Gratulacje! smile

Dzięki za dobre rady, a skoro już perzy tym jesteśmy to poleć proszę kto Ci zrobił ta piękną fryzurę, bo ja nadal na etapie poszukiwań. Dodatkowo chętnie zobaczyłabym fotki, wszytsko mnie interesuje ale jak się zapewne domyślasz najbardziej katedra, w której i my bierzemy ślub.
          • koralina78 Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 23:06
            Iness, fryzurę i makijaż robiła Agnieszka Chełmońska. Znajdziesz ją bez problemu w necie, jest absolutnie genialna.
        • karenek Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 11:19
          Monika, daj linka na ten bukietwink
          • monikapers Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 11:27
            Tekst linka
            • kati_p Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 21:12
              Wariacja kwiaciarni wink
              naszdzien.blox.pl/2009/06/Bukiet-slubny-i-dekoracja-samochodu.html
              • karenek Re: 5 marca 2011 - relacja 20.03.11, 00:09
                O ciupagabig_grin No to widzę, że na bukiet trzeba się przygotować z przymrużeniem okatongue_out
    • ylfeth Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 11:16
      GRATULACJE!

i podpisuję się pod wnioskiem o zamieszczenie zdjęć smile
      • ambrozja08 Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 21:31
        gratulacje wielkie!! i czekam o zgrozo jak wyjdzie mi ten bukiet, który wybrany leży już od 3 lat i czeka na realizacje...boję się coraz bardziej a wygląda naprawdę na łatwy...zdjęcia zdjęcia zdjęcia!!
    • zia86 Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 21:37
      Gratuluje! smile Świetnie, że goście i Wy dobrze się bawiliście, to najważniejsze. Wiązanką się nie przejmuj, ważne, że przynajmniej była z tych kwiatów z których miała być, bo to różnie bywa. wink No i czekam na zdjęcia. smile
      • koralina78 Re: 5 marca 2011 - relacja 17.03.11, 23:04
        Tak, wiązanka miała być taka jak ta fioletowasmile) Tylko miła być biała, miało być trochę eustomy i miało być trochę zielonego, ale mówiłam o liściach tulipana, a dostałam jakiś kopereksmile Moja mama przekazywała zdjęcie i wskazówki, gdzieś zrobił się głuchy telefon.
        Jak będę miała chwilę zamieszczę efekt pomysłowego Panasmile
        Zia masz rację, wiązanka nie była taka zła. Kandeski, tulipany i eustoma były pięknesmile
    • kocia_mysz Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 08:32
      Czuje się wywołana do tablicy smile
      U mnie było tak:
      Ceremonia - USC Praga Północ, Sala Ślubów w odnowionym zabytkowym budynku
      Obiad - Restauracja La Strada
      Sukienka - szyfonowa, ecru z czarną szarfą kupiona w sklepie internetowym wink
      Buty - czarne
      Włosy - stroik z piór i pereł, ecru
      Biżuteria - kolczyki z perłami (z istniejących wcześniej zasobów) i bransoletka z 3 rzędami pereł
      Bukiet - tulipany w kolorze różowo-ecru spętane wstążką, również ecru
      Pogoda - jak u Koraliny ;
      Było tak jak miało być - kameralnie, spokojnie bez napinania się, na luzie smile
      • kocia_mysz Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 08:33
        zapomniałam dodać - bukiet robiłam sama, mejkap też smile
      • zia86 Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 12:25
        Gratulacje! smile Z opisu wyłania się ciekawa stylizacja, będą jakieś zdjęcia? smile
    • pinkmonkey Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 12:14
      gratulacje smile
    • sanvitalia Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 12:56
      jako florystka pozwolę powiedzieć coś na temat tego bukietu, którego zdjęcie wkleiła Monika i na temat robienia identycznych bukietów ze zdjęć.
      Pokazany bukiet jest duży, żeby nie powiedzieć, że ogromny, a dodatkowo zrobiony jest tak, że część do trzymania jest bardzo gruba, przez to niewygodna.

a co do:
      także całe pęki zielonego przybrania podobnego do koperkusmile))) i w d
      > odatku zamiast taśmy florystycznej było sreberko... czyli to była taka wariacja
      > na temat zdjęcia

to tylko świadczy o tym, że kwiaciarnię czy florystę też trzeba wybrać sprawdzonych - z wiedzą i doświadczeniem i że na bukiecie może nie warto oszczędzać, bo potem wychodzą różne cuda, takie jak u Ciebie.

A jeśli chodzi o robienie bukietów takich jak na zdjęciu, to należy mieć świadomość, że nigdy nie dostaniemy takiego samego. Dostaniemy podobny, może bardzo podobny, ale nie identyczny!! Dlatego, bo nie ma dwóch identycznych kwiatów. Kwiaty tej samej odmiany, nawet z tego samego cięcia mogą się znacznie różnić - odcieniem, kształtem, wielkością. Po drugie, nawet jednej osobie ciężko jest zrobić dwa takie same bukiety, bo to samo, co napisałam wcześniej - rośliny to jest żywy materiał. Plus uwaga do tulipanów - niektóre odmiany mają tak, że w ciągu kilkunastu minut potrafią urosnąć i się otworzyć, co całkowicie zmienia wygląd kompozycji.
      • lvivianka Re: 5 marca 2011 - relacja 18.03.11, 19:22
        Gratuluje serdecznie! smile
    • maddalena81 Re: 5 marca 2011 - relacja 19.03.11, 23:39
      To ja sie tez czuje wywolana. Obiecuje napisac juz wkrotce relacja. My dzis wrocilimy z pdorozy poslubnej.

Tyle tylko napisze, ze mi z bukietem poszlo lepiej (wybralysmy ten sam). Nie mam zdjecia narazie. Nie byl identyczny, bo bialy i odrobine inaczje sie ukladal, tak jak ktos tu slusznie zauwazyl, ten ze zdjecia nie byl dosc duzy, ja mialm dopasowant do tego ile lodyzek moge objac reka. Nie mialam parcia na bukiet identyczny jak na zdjeciu. Nie zmienia nic, ze bukiet od 2 lata krazy po forum. Tak na prawde chyba nie tak wiele dziewczyn taki mialo, bo wiem, ze dziewczyny sa ostrozne jesli chodzi o tulipany (swoja droga wiedna bardzo szybko bez wody, wiec na moj 10 minutowy lub cywilny jakos dalo rade... ale w kosciele moze byc gorzej).

Koralino, ciesze sie, ze jestes zdwolona, i ze t co bylo dla Ciebie wazne poszlo po Twojej mysli! Serdeczne gratulacje!
      • sanvitalia Re: 5 marca 2011 - relacja 20.03.11, 13:22
        maddalena81 napisała:
        Ta
        > k na prawde chyba nie tak wiele dziewczyn taki mialo, bo wiem, ze dziewczyny sa
        > ostrozne jesli chodzi o tulipany (swoja droga wiedna bardzo szybko bez wody, w
        > iec na moj 10 minutowy lub cywilny jakos dalo rade... ale w kosciele moze byc g
        > orzej).

Magdalena, nie pisz proszę bzdur, bo jeszcze wiele panien młodych Tobie uwierzy.
        Odpowiednio przygotowane tulipany potrafią wytrzymać bez wody 2-3 dni. Często stosuje się je w bukietach czy ozdobach, gdzie nie można zapewnić kwiatom dostępu do wody. Co więcej, w wielu bukietach celowo ogranicza się ten dostęp do wody, jednocześnie zabezpieczając je w inny sposób, aby bukiet był lekki i poręczny.
        • maddalena81 Re: 5 marca 2011 - relacja 20.03.11, 14:27
          sanvitalia,
          nie moge z Toba dykutowac, bo niestety nie jestem specjalistka od kwiatkow i nie wiem co to znaczy odpowiednio przygotowac kwiaty. Moje tulipany niestety bez wody podwiedly.... po wsadzeniu o wody sie podniosly pieknie i wytrzymaly kilka dni. Kwaity we wlosach, ciasno oplecione tasma florystyczna trzymaly sie dluzej niz bukiet, ale tez nie byly to 3 dni, a kilka godzin. Nim wybralam bukiet przeczytalam na tym forum, ze dziewczynom odradzane byly tulipany ze wzgledu na nietrwalosc. Jak widac powtarzam bzdure wink
          Za to byc moze przyszlym panna mlodym sie przyda jesli choc troszke przyblizysz temat dobrego przygoowania tulipanow, i dasz namiar na miejsca, w ktorych sie to robi, gdyny ktos chcial miec dlugotrwaly bukiet.

• sanvitalia Re: 5 marca 2011 - relacja 20.03.11, 19:15
            Przykro mi, że tak zachowały się tulipany w Twoim bukiecie, ale temu jest winna osoba, która go robiła sad

Nim wybralam bukiet
            > przeczytalam na tym forum, ze dziewczynom odradzane byly tulipany ze wzgledu na
            > nietrwalosc. Jak widac powtarzam bzdure wink

Kto Wam je odradzał? Ktoś kto się na kwiatach naprawdę zna?
            Często, nie dalej jak wczoraj przyszła panna młoda pytała się czy róża jej wytrzyma w bukiecie ślubnym, bo w internecie przeczytała, że róże bardzo szybko więdną. Pytała się też czy może mieć storczyk, taki jak ten doniczkowy, bo w internecie przeczytała, że te storczyki mają za krótkie łodyżki, żeby je umieścić w bukiecie.
            Właśnie dzięki takim jedna pani drugiej pani powstają dziwne twierdzenia i panny młode mają obawy przed wieloma rozwiązaniami, bo w internecie pisali, że tak nie wolno.

Dlatego denerwuje mnie gdy ktoś pisze nieprawdę i jeśli mam okazję staram się to prostować. Namiarami służę na dobre kwiaciarnie i florystów w różnych miejscach Polski. Chętnie polecę osoby, które wiedzą jak dopasować bukiet i mają pojęcie co zrobić żeby coś od razu nie padło. Dlatego o rady lepiej pytać specjalistów, bo wiem, że kilku czasem zagląda na to forum smile
            • iness_86 Re: 5 marca 2011 - relacja 20.03.11, 19:37
              To ja bardzo poproszę o polecenie mi na mail'a gazetowego kogoś w Warszawie smile Będę wdzięczna!
              • koralina78 Re: 5 marca 2011 - relacja 20.03.11, 22:45
                Co do mojego bukietu to przyznam szczerze chciałam zaoszczędzić.
                Bukiet taki jak na zdjęciu wyceniono mi w kwiaciarni na 400zł +130 zł bukiet świadkowej.
                Znalazłam osobę, która zrobiła je za połowę ceny, ale nie trzymała się zdjęcia.
                Jak zobaczyłam koperek i sreberko, to pożałowałam... Choć kandeski były pierwsza klasa.

Także, dziewczyny uwaga, nie oszczędzajcie na kwiatach, jeżeli są ważnym elementem stylizacji.
                Niedługo zamieszczę zdjęcie.
                Ja w sumie polubiłam ten bukietsmile i został ze mną aż tydzieńsmile
                • ferworia Re: 5 marca 2011 - relacja 21.03.11, 14:31
                  400 złotych za bukiet to dla mnie cena kosmiczna. Ja akurat nie wzorowałam się na żadnym zdjęciu, zwyczajnie poszłam do kwiaciarni (nie była to pracownia florystyczna wink ) i opisałam co mnie interesuje, wizję miałam sprecyzowaną. Dostałam piękny bukiet z żółtych kalii z dodatkiem kremowej eustomy za 150 złotych plus dodatki dla męża i świadka. Nie jest więc tak, że trzeba koniecznie płacić kosmiczne kwoty czy robić bukiety próbne, żeby dostać to, czego się oczekuje, jest to kwestia odpowiedniej osoby.
              • sanvitalia Re: 5 marca 2011 - relacja 21.03.11, 12:51
                wysłałam! jeśli nie dotarło to odezwij się na mój gazetowy.

koralina78 napisała:

> Co do mojego bukietu to przyznam szczerze chciałam zaoszczędzić.
                > Bukiet taki jak na zdjęciu wyceniono mi w kwiaciarni na 400zł +130 zł bukiet św
                > iadkowej.
                > Znalazłam osobę, która zrobiła je za połowę ceny, ale nie trzymała się zdjęcia.
                >
                > Jak zobaczyłam koperek i sreberko, to pożałowałam... Choć kandeski były pierwsz
                > a klasa.

no niestety, gdzieś ta połowa musiała zostać 'ukryta'.
      • diameh Re: 5 marca 2011 - relacja 25.03.11, 00:31
        moj slub byl prawie 2 lata temu i rowniez mialam bukiet na podobienstwo wyzej przytoczonego. Bukiet wygladal tak:
        https://lh4.googleusercontent.com/_QHjciVP0AEM/TYvQVZiPRhI/AAAAAAAADE0/FAowqsDFE3o/s288/26.JPG
        wiec byl bliski oryginalu moim zdaniem. Sciete tulipany owszem rosna, ale nie w tempie ekspresowym.Moj bukiet wytrzymal bez problemu do sesji plenerowej,ktora mielismy w poniedzialek. Slub byl koscielny, potem wesele i poprawiny w niedziele. Nie wiem co bym zrobila na Twoim miejscu Karolina78 gdybym otrzymala Twoj bukiet. Jednak znacznie odbiega on od oryginalu. Aha -dodam ze za bukiet+ butonierka+ maly bukiecik dla swiadkowej oraz tulipany luzem zaplacilismy 150 zl.Mieszkam w miescie liczacym 100 tys mieszkancow. Czyli mozna, za cene zaplacona przez Ciebie, otrzymac dobra jakosc. Tak wogole zapomnialam o gratulacjach- Wszystkiego najlepszego na nowej drodze dziewczynysmile
        • koralina78 Re: 5 marca 2011 - relacja 25.03.11, 16:56
          Diameh, dopiero zauważyłam zdjęcie.
          Twój bukiet wyszedł pięknie. Pozazdrościć...
          Właśnie taki bukiet miałam miećsmile
          • dorothy_mills Re: 5 marca 2011 - relacja 25.03.11, 17:13
            Koralina a kiedy odebrałas bukiet? wystarczyło go rozłozyć, wywalić zielsko i to białe coś, przyciąż te trawska i jako tako by wyglądał wink
            bo mz jest straszny sad

Oczywiście Gratuluje i zycze wszystkiego co najlepsze na nowej drodze wink
            • myk123 Re: 5 marca 2011 - relacja 25.03.11, 17:19
              No mnie też sie niestety nie podoba. Nie lubię w bukietach zbyt dużej ilości zieleni. Bukiet diameh już dużo lepszy, chociaż też nie do końca przypomina oryginał.
              Mimo wszystko gratuluję. Najważniejsze, że wam sie podobały bukiety.
            • koralina78 Re: 5 marca 2011 - relacja 26.03.11, 11:30
              Bukiet przywiózł mój mąż na krótko przed wyjazdem do kościoła.
              Bałam się, że po mojej interwencji byłoby jeszcze gorzej, nie mam talentu do takich poprawek, z resztą byłam zdenerwowana.
    • mariolkawalczywkisielu Re: 5 marca 2011 - relacja 21.03.11, 23:54
      Dziewczyny - gratulacje! smile
      Czekamy na jeszcze kilka słów komentarzawink
      przez zamieszanie u Zii nie zdążyłam tu wcześniej zajrzeć.

-
    • monisyn Re: 5 marca 2011 - relacja 23.03.11, 19:25
      Koralina,
      Czy mogłabyś mi przesłać namiar na DJ'a ?
      Szukamy kogoś sprawdzonego kto nie będzie robił obciachu i nie będzie organizował głupich zabaw.
      • koralina78 Re: 5 marca 2011 - relacja 23.03.11, 22:24
        Monisyn,
        DJ nazywa się Mariusz Wójcicki. Wpisz w google'a i wyskoczy jego strona.
        Bardzo go polecam, świetnie poprowadził nasze wesele.
        To był najlepszy możliwy wybór.
        Rekomendacje na jego stronie nie kłamią, przekonałam się o tym.

• iness_86 Re: 5 marca 2011 - relacja 24.03.11, 07:46
          koralina, wysłałam Ci mail na gazetowego odnośnie fryzury smile
          • iness_86 Re: 5 marca 2011 - relacja 24.03.11, 07:48
            Och głupia ja, właśnie widzę, że mi tu odpisałaś smile przepraszam. Ale jakbys mogła podesłać zdjęcie fryzurki, to byłoby super.
    • koralina78 MÓJ BUKIET:) 24.03.11, 19:03
      https://img232.imageshack.us/img232/7559/bukietreal.jpg
      • humanistka_recydywistka Re: MÓJ BUKIET:) 24.03.11, 20:17
        Widzę, że mówiąc o "koperku" trafiłaś w dziesiątkę smile
        Rozumiem, że to nie to, co sobie wymarzyłaś, jednak uważam, że wyglądał całkiem ok smile
      • maddalena81 Re: MÓJ BUKIET:) 24.03.11, 21:09
        Jakbym nie wiedziala, to w zyciu bym nie wymyslila na podstawie jakiego zdjecia mial byc zrobiony big_grin
        Ale brzydki nie jest, tylko zupelnie inny niz mial byc.
        • koralina78 Re: MÓJ BUKIET:) 25.03.11, 09:56
          Spoko, mnie bukiet też się ostatecznie spodobał.
          Bądź co bądź, był duży, twórca nie żałował kandesek, dokładnie takich jak chciałam białych i miękkich, dołożył też kilka do bukietu świadkowej. Tulipany dał malutkie, ale podobno te były najbielsze jakie miał. Sreberko jest najsłabszym punktem, ale gość się starał, dołożył przecież przybranie "z welonu"smile

Bukiet ładnie wyszedł na zdjęciach i dobrze się prezentował na naszym stole, którego był głowną ozdobą.
    • elisee82 Re: 5 marca 2011 - relacja 08.07.11, 17:17
      Koralino78 odezwij się do mnie na priv bo chcę robić wesele w dedku ale mam parę pytań, dzięki. elkom82@tlen.pl
      • kiciewna Re: 5 marca 2011 - relacja 08.07.11, 20:30
        Czy autorka zdradzi ile za poprowadzenie wesela bierze Mariusz Wójcicki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka