Dodaj do ulubionych

Sukienka dla dziecka na ślub rodziców

06.05.11, 16:15
Dziewczyny( szczególnie z Wrocławia), jest gdzieś w naszym mieście sklep, gdzie kupię 2-letniej córce sukienkę na nasz ślub? Chodzi mi o taką miniaturkę sukienki ślubnej. Byłam już we wszystkich sklepach dziecięcych i są tam zwykłe sukienki, nic nadzwyczajnego, nic w co można by ubrać dziecko na ślub rodziców. Chciałabym, żeby nasza Mała wyglądała równie ładnie, jak jej mama. A może widziałyście coś takiego w internecie? Szycie już nie wchodzi w grę, bo ślub za trzy tygodnie.
Obserwuj wątek
    • milowy_las Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 16:23
      W MoriLee w Warszawie jest wybór sukienek dla druhenek, We wrocławiu to nie wiem.
    • merkezhaolam Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 16:25
      Ważne pytanie: jaką masz sukienkę ślubną? Jeżeli suknia dziecka ma być jej miniaturką, to koniecznie musisz powiedzieć coś więcej. A makijaż dla dziecka?
      • brytf-anna Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 16:28
        Makijaż dla dziecka?!...
        • merkezhaolam Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 16:32
          No ba. Manicure widuję, makijaż też już powoli wchodzi na niektóre "ślubne salony". Bez minisukienki ślubnej i makijażu dziecko będzie wyglądać źle na ślubie rodziców.
          • angazetka Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 16:52
            Dwulatka z manikiurem i makijażem???
            • merkezhaolam Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 17:00
              A co, gorsza ma być niż jej matka? big_grin Nie może przecież pójść w skromniejszej sukience, bo to będzie prawie jak faux pas.

Do tych, które oglądały Big Fat Gypsy wedding - w 4-odcinkowych serialu kilkukrotnie zanotowałam tak wystrojone (minisukienka ślubna, manicure) kilkulatki. A przy bodajże chrzcinach, pan trzymający dziecko z dumą pokazał, że niemowlak ma paznokcie u stóp wymalowane. Takie "trendy" widywałam na ślubach i innych uroczystościach również w Polsce.
            • gazeta_mi_placi Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 09:02
              Oczywiście też tipsy do kompletu.
              • klawiatura_zablokowana Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 09.05.11, 14:59
                A welon dla małej do ziemi czy tylko do ramion?
                W ogóle są takie miniwelony?
                No i jaki obcas do sukni?
                Piszcie piszcie, drżę z niecierpliwości big_grin
          • majowa.gosia Do merkezhaolam... 06.05.11, 17:06
            Merkezhaolam, jeśli nie możesz mi pomóc a tym bardziej jeśli Twoje posty nic nie wnoszą- daruj sobie komentarze. To, jak moja córka będzie wyglądała na naszym ślubie to moja sprawa. Takie to dziwne, iż chcę, aby moje dziecko ładnie wyglądało?! W końcu jestem wolnym człowiekiem i mam prawo ubrać swoje dziecko jak tylko chcę. Jest to mała dziewczynka, która lubi się stroić i przebierać. Chciałam sprawić jej radość, tym iż będzie się mogła poczuć , jak księżniczka. Bo w końcu jest i okazja, nie codziennie rodzice biorą ślub. Dlatego złośliwość Twoja jest nie na miejscu. Mój ślub- moja sprawa smile

P.S Jakże to trzeba być pozbawionym taktu i kultury, żeby bezpodstawnie krytykować innych. Flustracje, kompleksy i niepowodzenia własne przelewamy na innych. Chcemy się przez to poczuć lepsi. Taka rada- więcej klasy smile
            • merkezhaolam Re: Do merkezhaolam... 06.05.11, 17:14
              Jestem z tej frakcji osób, które uważają że ubieranie małych dzieci w strojne (miniaturki ślubnych) ubrania to przesada. Dzieci świetnie wyglądają w o wiele mniej strojnych ubraniach, które przede wszystkim są lżejsze i często wygodniejsze. Pogląd, że córka ubrana w coś innego nie będzie wyglądać tak ładnie jak jej matka - szokuje mnie. Akurat dzieci mają to do siebie, że często wyglądają lepiej niż ich rodzice, zwłaszcza bez udziwnień w stylu minikreacji dorosłych. I chyba każde dziecko bawiło się w przebieranki, przymierzało do ról dorosłych, nie znaczy to jednak, że przebieranie je w takie ciuchy jest tym, co koniecznie jest im potrzebne do egzystencji.
              • majowa.gosia Re: Do merkezhaolam... 06.05.11, 17:25
                To, że masz takie a nie inne poglądy nie oznacza, że możesz mnie krytykować. Zgrzeszyłam, bo chcę kupić córce inną sukienkę niż takie, które widziałam w sieciówkach: kolorowe, bawełniane, ot takie na lato. Sukienka może być być prosta, ale niech będzie adekwatna do sytuacji. Jak już napisałam: mój ślub, moje dziecko- moja sprawa .
            • audrey_horne Re: Do merkezhaolam... 08.05.11, 00:50
              Nie ma takiego słowa "flustracje".
              • klawiatura_zablokowana Re: Do merkezhaolam... 09.05.11, 15:02
                Fluktuacje frustracji wywołane lustracją? smile
    • jocelyn007 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 18:27
      majowa.gosia napisała:

> Dziewczyny( szczególnie z Wrocławia), jest gdzieś w naszym mieście sklep, gdzie
      > kupię 2-letniej córce sukienkę na nasz ślub? Chodzi mi o taką miniaturkę sukienki ślubnej.
      > Byłam już we wszystkich sklepach dziecięcych i są tam zwykłe sukienki, nic
      > nadzwyczajnego, nic w co można by ubrać dziecko na ślub rodziców. Chciałabym, żeby
      > nasza Mała wyglądała równie ładnie, jak jej mama. A może widziałyście coś takiego w
      > internecie? Szycie już nie wchodzi w grę, bo ślub za trzy tygodnie.

Może poszukaj w takich sklepach, gdzie są ubrania do chrztu? Chrzci się nie tylko niemowlaki, więc pewnie znajdziesz coś dla dwulatki. Przynajmniej kolorem powinno pasować smile
      • beverly1985 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 19:34
        Obawiam się, że dla dwulatek przewidziano strojne, biale, ale równocześnie krótkie i lekkie sukieneczki z falbankami. Miniaturek sukien ślubnych ( dlugich? z trenem? może jeszcze gorsetem?) na szczęscie raczej sie nie produkuje, bo małe księżniczki mialyby zapewne ochotę je zerwać jak najszybciej z siebie.

Jak rozumiem autorce chodzi o sukienkę jak ta:
        https://img200.imageshack.us/img200/9760/b1679fc0870e3a94med.jpg

Podczas gdy na rynku dostepnych jest tyle uroczych normalnych sukienek dla dziewczynek...
        • majowa.gosia Do beverly1985: 06.05.11, 20:17
          Nie beverly1985, nie ubrałabym dziecka w coś takiego, także daruj sobie swoje złośliwości! Chodziło mi o białą, normalną sukienkę, jak już napisałam adekwatną do sytuacji. A to co Ty wkleiłaś jest okropnie brzydkie. Sama będę w skromnej sukience i w równie skromną sukienkę chciałam ubrać córkę. Skromną, ale ładną.

Jak juz wcześniej napisałam- nie przelewajmy własnych flustracji tudzież kompleksów na to forum. Ja mam Cię uczyć kultury, obycia?
          Nie masz nic ciekawego do przekazania to się nie odzywaj. W całym moim wątki chodzi mi o sukienkę białą, choć niekoniecznie, może byc krótka, może mieć falbanki. A to, iż napisałam ,,miniaturka slubnej sukienki" znaczy tylko tyle, że ma być adekwatna do sytuacji. Więc proszę Cię nie drwij i nie krytykuj, bo to troszkę nieładniesmile W każdym razie nie przystoi dorosłej kobiecie, która ma choć odrobinę kultury.
          Chyba nie po to znaleźliśmy się na tym forum, żeby szydzić, krytykować jedna drugą.
          • culebre Re: Do beverly1985: 06.05.11, 21:10
            > Jak juz wcześniej napisałam- nie przelewajmy własnych flustracji tudzież komple
            > ksów na to forum. Ja mam Cię uczyć kultury, obycia?

Nie, bynajmniej. Swoją drogą, jakież to cenne nauki można pobrać od osoby operującej pojęciem "flustracja"? Co do "twojego" wątku i innych prawa głosu, racz zauważyć, że forum jest otwarte i publiczne. Nie podoba się, postaw własny serwer i wtedy zakładaj kółko wzajemnej adoracji potworkowo przebranych bejbików.
          • beverly1985 Re: Do beverly1985: 06.05.11, 21:52
            Droga Gosiu,

ty nigdzie wcześniej nie napisałaś, ze chcesz białą, normalną sukienkę, tylko że chcesz "miniaturkę sukni ślubnej". Białych, ładnych sukienek jest pełno, więc nikomu nie przyszło do głowy, iż możesz mieć problemy z kupnem takowej.
          • audrey_horne Re: Do beverly1985: 08.05.11, 00:52
            I jeszcze raz, do oporu: słowo "flustracja" nie istnieje.
        • toya666 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 20:50
          beverly1985 napisała:
          > Podczas gdy na rynku dostepnych jest tyle uroczych normalnych sukienek dla dzie
          > wczynek...

merkezhaolam napisała:
          > Nie może przecież pójść w skromniejszej sukience, bo to będzie prawie jak faux pas.

Ale w czym rzecz? Niech ubiera dziecko w co chce. Dres, dżinsy? Przecież to nie Wasz ślub. Sorry majowa.gosia za wtrącenie, niestety nie umiem Ci pomóc w Twojej kwestii. Nie wiem gdzie możesz kupić taką sukienkę, jakiej szukasz.
          Ale drażnią mnie wypowiedzi "w co i w jakim celu" chcesz ubrać swoje dziecko.
          Powodzenia w poszukiwaniach! smile
          • sangrita Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 10:15
            > Ale drażnią mnie wypowiedzi "w co i w jakim celu" chcesz ubrać swoje dziecko.

Ja bym to rozszerzyła o pytania "po co i w jakim celu" ludzie wciskają się w jakieś specjalne sukienki, jak idą na wesela. Przecież w sklepach jest tyle normalnych dżinsów i sweterków, że o trampkach nie wspomnę! A panna młoda to już w ogóle szaleństwo. Do czego ma jej służyć biała kiecka za parę kawałków? Szokuje mnie, że w takiej z Zary nie wyglądałaby wystarczająco ładnie big_grin. A dzieci ubierane w białe ubranka do chrztu?? Zgroza.

Też nie wiem, gdzie można kupić sukienkę, ale powodzenia w poszukiwaniach!
    • polifonia1983 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 19:24
      W smykach bywają białe sukienki chrzcinowo-ślubne.
      W sklepach z rzeczami do chrztu? Moja chrześnica miała niecałe dwa lata w momencie chrztu i nie było problemu z kupnem sukienki w takim sklepie.
      • sisterofnight79 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 19:31
        zobacz tutaj
        www.mininiebo.pl/pl/product/111/mn-05-02-1-471-rozyczka-satynowa---art-471.html
        drogie okrutnie ale śliczne
        • majowa.gosia Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 20:19
          Dzięki sisterofnight79,
          naprawdę śliczne, choć faktycznie drogie smile
    • joanka-r Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 06.05.11, 21:02
      denerwuje mnie jak ktoś pisze fLustracja.
      w temacie sukienki uważam,ze przesadzasz. Dwu-latka w miniaturce sukni ślubnej? małą lolitę chcesz z córki zrobić?
    • afortunada ? 06.05.11, 21:09
      co to są flustracje?

pomysł ubrania dwulatki w miniaturkę sukni ślubnej nieco mnie przeraża...
      • milen-a7770 Re: ? 06.05.11, 21:15
        Może w www.mininiebo.pl , albo w next ???????????? Są tam sukienki na takie wyjątkowe okazje a niekoniecznie " mini ślubne".
        • milen-a7770 Re: ? 06.05.11, 21:17
          O widzę, że mini niebo już było smile , ale i w smyku można coś ładnego znaleźć.
    • linkazn Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 11:22
      majowa.gosia rozumiem Cię smile
      Ja mam dwie córeczki do ubrania na mój ślub i nie chcialabym, żeby moje dziewczyny były ubrane w "jakieśtam sukieneczki"
      Dla straszej 5latki kupiłam na allegro piękną śmietankową suknię, odcinana po "biustem" tongue_out na dole kilka warstw tiulu
      https://imgs.inkfrog.com/pix/saralene/SL2160p1.jpg
      Młodsza 8 miesiecy bardzo podobną tylko różową znalazłam w miejscowym "szperaczu"
      https://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/99/63/48/1599634840
      • makuffka Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 12:42
        Ja bym poleciła sklep józefinka. mają tam rzeczy na chrzest, ale i na większe dzieci. Nie chcę wklejać linka, ale wygooglujesz z łatwością.
      • majowa.gosia Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 22:13
        O jej! Przepiekne smile Własnie o cos takiego mi chodziło. Urocze.Szukam dosłownie identycznej sukienki. Tylko, jak do tej pory nidzie nic podobnego nie widziałam. Dziękuję smile
    • milowy_las Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 12:53
      Nie rozumiem zgryźliwości w powyższych postach, chyba ktoś zazdrości ci dziecismile Co do sukienki to poszukaj tu www.shopofbrides.com/ - niektóre są typowe przesadzone amerykańskie, ale można też znaleźć bardzo fajne modele.
      https://www.shopofbrides.com/images/Anne_Photo/Flower%20Girl%20Dresses/Mori%20Lee/enlarged/Mori%20Lee%200189.jpg
      https://www.shopofbrides.com/images/Anne_Photo/Flower%20Girl%20Dresses/Mori%20Lee/enlarged/Mori%20Lee%200169.jpg
      https://www.shopofbrides.com/images/Anne_Photo/Flower%20Girl%20Dresses/Mori%20Lee/enlarged/Mori%20Lee%200192.jpg
      https://www.shopofbrides.com/images/Anne_Photo/Flower%20Girl%20Dresses/Forever%20Yours/enlarged/Forever%20Yours%200438.jpg
      • audrey_horne Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 01:01
        mnie te kiecki przerażają, nigdy w życiu bym dziecka w coś takiego nie ubrała. Za poważnie. Na maleniebo rzeczywiście można znaleźć cudeńka, ale boję się, że autorka wątku uznałaby, że są za skromne.
        • majowa.gosia Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 22:19
          audrey_horne , przecież napisałam ,że chodzi mi o takie sukienki, jakie widziałam w maleniebo. Są idealne. Dlatego nie rozumiem dlaczego piszesz, iż uznać je mam za skromne. Napisałam wcześniej, że sukieneczka ma byc skromna, ale ładna.
      • klawiatura_zablokowana Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 09.05.11, 15:06
        Te modele chyba nie są zbyt odpowiednie dla trzylatki. Nawet te 6-7 letnie modelki wyglądają w nich jak "małe stare".
        Ale to oczywiście moja opinia. IMHO sukienka na taką okazję powinna być bezpretensjonalna i dziewczęca, jak do chrztu albo komunii. Te długie spódnice z tiulami.... wybaczcie uncertain
    • beatrix-kiddo Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 18:32
      Majowa.gosia, dzisiaj w Feniksie widziałam białą sukieneczkę gdzieś tak chyba na 2-3 latka, na 3 piętrze przy stoisku Pawis.
    • mojekonto70 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 18:35
      Bardzo fajne białe sukieneczki widziałam w Smyku.
      • ozmiluj Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 19:19
        w salonie slubnym.
        • toya666 Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 20:19
          Majowa.gosiu, właśnie przejeżdżałam rowerkiem ulicą Gajową, jest tam sklep "Urwis". Na wystawie było kilka sukienek typu, które przedstawiła linkazn.
          Co prawda manekiny były "w wieku" 5-7 lat, ale myślę, że mają różne rozmiary.

Dokładnego adresu Ci nie podam, ale to jest na pewno ul. Gajowa (nr około 40, po stronie nieparzystych - tak mi się wydaje).
          • joanka-r Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 21:01
            ja dalej uważam,ze zrobisz z dziecka ''starą maleńką''.
          • amirya Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 07.05.11, 21:22
            Czy naprawdę tak mało osób zrozumiało od razu o co chodzi autorce wątku?!
            Wydaje mi się, że po wątku Zia wszyscy zaczęli doszukiwać się nienormalności w pomysłach przyszłych panien młodych. Nie widzę nic dziwnego w chęci ubrania własnego dziecka w białą sukienkę (przynajmniej nie jest wściekle różowa). Wbrew pozorom bardzo ważne jest zadbanie o to by dziecko nie czuło się "opuszczone" w tym ważnym dla rodziców dniu.

Co do sukienki to mieszkam na przeciwko wymienianego tu sklepu Urwis - Gajowa 41, ma zresztą stronę internetową, może tam coś znajdziesz. Powodzenia
    • audrey_horne Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 02:30
      Może coś takiego jak w tym odcinku by dziecku pasowało?
      www.youtube.com/watch?v=HOVw-iOCrr8&feature=related
    • raszefka Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 19:41
      Macie tam we Wrocku sklep Wójcika? Zerknij na ich strone internetową, może coś Ci wpadnie w oko
    • chomiczkami Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 08.05.11, 20:30
      W poznańskim tk maxx widziałam śliczne śmietankowe sukienki, dużo tiulu i falbanek, ceny oczywiście w miarę przystępne. We Wrocławiu ten sklep też jest.
      • majowa.gosia Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 09.05.11, 10:30
        Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny smile
    • mindsailor Re: Sukienka dla dziecka na ślub rodziców 10.05.11, 11:50
      sprobuj w Wójciku.
      ja akurat kupiłam na allegro z wójcika. sukienka elegancka, bardzo ładna, biala, na halce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka