Dodaj do ulubionych

Podróż poślubna 2011

18.07.11, 16:32
wiem, temat podróży poślubnej był tu już kilkukrotnie.
ale chciałabym wiedzieć dokąd wybierają się tegoroczni nowożeńcy.
szukam inspiracji wink mam kilka pomysłów i cały czas się waham - Portugalia, Czarnogóra, Zakynthos...
Obserwuj wątek
    • bukfa Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 19:39
      U nas Islandia smile
      • ni-ut Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 20:15
        U nas długo nie mogliśmy się zdecydować. Teraz mamy dwie opcje- Kuba lub Dominikana, z lekką przewagą Kuby
        • kr_ka_11 Re: Podróż poślubna 2011 19.07.11, 12:36
          > U nas długo nie mogliśmy się zdecydować. Teraz mamy dwie opcje- Kuba lub Domini
          > kana, z lekką przewagą Kuby

z tych dwóch najlepiej Meksyk wink

• dorothy_mills Re: Podróż poślubna 2011 19.07.11, 23:26
            kr_ka_11 nie moge sie z Tobą nie zgodzić wink
          • modlishkam Re: Podróż poślubna 2011 23.07.11, 22:16
            my jutro wylatujemy...meksyk Akumal...riviera maya.ponoc leje nieustannie://slub byl tydzien temu
            • dorothy_mills Re: Podróż poślubna 2011 23.07.11, 22:25
              modlishkam bo kto wybiera się do Meksyku w lipcu ?? uncertain
          • ni-ut Re: Podróż poślubna 2011 24.07.11, 10:44
            Nie mieszajcie mi w głowie, i tak nie możemy się zdecydowaćwink
        • ruda_80 Re: Podróż poślubna 2011 30.08.11, 12:47
          ni-ut napisała:

> U nas długo nie mogliśmy się zdecydować. Teraz mamy dwie opcje- Kuba lub Domini
          > kana, z lekką przewagą Kuby

Ja polecam Kubę. Byliśmy tam w naszej podróży poślubnej. Chyba więcej tam można zobaczyć niż na Dominikanie. Na Kubie czas się zatrzymał i to pewnie kwestia czasu kiedy zacznie się tam coś zmieniać, wkradać nowoczesność i komercjalizm. Na Dominikane zawsze będzie czas.
      • violetlake Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 21:37
        bukfa Islandia jest cudowna, bedziecie miec niezapomniana podróż smile bylismy 3 lata temu i jest to jedno z moich najmilej wspominanych podrozy do tej pory. Strasznie jestem ciekawa jak teraz wyglada po tych wybuchach
        • bukfa Re: Podróż poślubna 2011 19.07.11, 21:34
          Dzieki za zachete smile
    • eksel Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 20:24
      LEcimy sobie we wrześniu pojeździć przez dwa tygodnie po Radżastanie. Uprzedzając modne na tym forum pytanie: tak, mamy już wizę wink
    • landora Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 20:35
      My byliśmy w Czarnogórze smile Suuuper!
      • kobieta.z.pasja Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 21:02
        landora, z nieba mi spadasz! smile
        coraz bardziej przychylamy się ku Czarnogórze właśnie.
        czy jeździliście po Czarnogórze? my chcemy pozwiedzać, ale jeśli byśmy się tam wybierali, to samolotem. czy na miejscu nie ma problemu z wynajęciem samochodu albo podróżowaniem autobusami, odpowiednikami naszych pksów? który rejon byś polecała - okolice budvy czy baru?
        dziękuję pięknie z góry za wszelkie wskazówki smile
        • landora Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 23:25
          My jechaliśmy własnym samochodem, ale na miejscu można wynająć auto chyba bez problemu, bo pełno wynajętych jeździ. Mieszaliśmy w małej wiosce Prcanji koło Kotoru, ale Budva też piękna. Herzeg Novi też jest bardzo fajne, pięknie ukwiecone. Najbardziej podobał mi się Perast, przeurocze miejsce! Ja bym polecała jakąś mniejsza wioskę, zazwyczaj jest tam ładniejsza woda, no i spokojniej - a wszędzie można dojechać samochodem.
          Z naszej wioski jeździł autobus do Kotoru, regularnie co godzinę, do późnej nocy. Polecałabym jednak wynajęcie auta, będziecie mieli większą swobodę.
    • agu-lap Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 20:39
      A my byliśmy (koniec czerwca) na dziewięciodniowym wyjeżdzie w Turcji.
    • roberta.redford Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 21:34
      my bylismy w czerwcu na wyspie z filmu Mamma Mia - Skopelos. Super pusta, zielona i dzika, lepsze restauracje niz na innych greckich wyspach
    • violetlake Re: Podróż poślubna 2011 18.07.11, 21:41
      My zrobilismy sobie dwie czesci, bardziej aktywną i szaloną -zwiedzanie Peru, to już mamy za sobą. Druga część jeszcze przed nami - leżenie do góry brzuchem na Malediwach
    • gaska6 Re: Podróż poślubna 2011 19.07.11, 11:01
      my planujemy podróż do Turcji (9 dni) - w październiku niestety już nie mieliśmy zbyt wiele do wyboru z racji pogody no i budżetu. ale na pewno będzie superbig_grin
    • varsovia25 Re: Podróż poślubna 2011 19.07.11, 21:10
      Portugalia jest super. Algavre warto zwiedzić samochodem - każda plaża warta zobaczenia. Punkt konieczny wycieczki to zachód słońca na Cabo Sao Vicente.

my planujemy polinezję albo wyspy Cooka, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
      • ogryze-czek86 Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 07:49
        My jedziemy do Toscanii! Jedziemy naszym autem więc jeszcze zahaczymy o kilka miejsc po drodze. No i wyruszamy właściwie zaraz po ślubie, więc na reszcie sobie odpoczniemy od tego całego zamieszania....
      • lauraa29 Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 08:46
        Algarve nie widziałam na oczy..ale zdecydowanie polecam Lizbonę. Cudowne miasto, chyba jedyna stolica, która nie ma nic wspólnego z zatłoczoną i głośną metropolią.

My wybieramy się na Malediwy...nigdy nie byłam na wakacjach gdzie leży się brzuchem do góry...zawsze coś zwiedzamy...do tego mieszkaliśmy już w kilku krajach, więc czas na błogie lenistwo wink Bierzemy również pod uwagę USA ... chyba , że wcześniej okaże się, że się tam przeprowadzamy wink
        • varsovia25 Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 11:50
          Osobiście od Lizbony wolę Porto, ale na podróż poślubną to ani jedno miasto ani drugie sie nie nadaje.

Malediwy to idealna podróż poślubna.
          • violetlake Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 12:05
            > Osobiście od Lizbony wolę Porto, ale na podróż poślubną to ani jedno miasto ani
            > drugie sie nie nadaje.
            Dlaczego się nie nadają? To chyba zależy co kto lubi. W Lizbonie spędziłam bardzo romantyczny dłuugi weekend jeszcze wtedy z narzeczonym, Porto też jest wspaniałe i niepowtarzalne. Z resztą oba miasta oferują wiele atrakcji i rozrywek. Wg mnie jak najbardziej.
            • varsovia25 Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 12:40
              jak dla mnie to w mieście tyle się dzieje że ciężko sie skupić na swoim związku.
              ale oczywiscie to tylko moje odczucie.

Po wakacjach na Malediwach czy Seszelach czy greckich wyspach mam bardziej romansowe wspomnienia wink A już najbardziej romansowe po wczasach na mazurach - tylko my, las i jezioro wink ale każdy ma swój sposób na romansową atmosferę.
              • mancipi Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 12:51
                zależy co komu odpowiada, my rok temu byliśmy na "leżeniu" w egipcie i szybko na takie wakacje nie pojedziemy-nie nasz styl
                za to na koniec czerwca bylismy w Porto i było cudownie, było również romansowo, bo własnie tam się zaręczyliśmy-zachód słońca nad oceanem-czy to nie jest romantyczne?
              • violetlake Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 12:52
                No to widzisz, ja nawet nie wiem czy takie romansowe wspomnienia nie lepsze ciutenke z bardziej aktywnych wakacji. Przynajmniej inaczej się to wspomina. Świetnie sobie zwiedzić cudowne miejsca,wspiąć się na lodowiec, popływać z delfinami, skoczyć na bungee, zdobyć Machu Picchu, to romansowanie później jest jeszcze bardziej wyjątkowe jak w człowieku tyle wrażeń, adrenaliny, emocji wink
                Oczywiście cudownie też jest wypoczywać na najpiękniejszych plażach i pływać w lazurowym morzu... też się zbiera na amory wink Dla mnie nie ma gorszych czy lepszych miejsc do odwiedzenia na honeymoon smile
                • varsovia25 Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 13:03
                  to fakt, najlepiej dopasować podróż poślubną do swojej polityki romansowego miejsca.

Wiele osób uważa Paryż za najbardziej romantyczne miasto, a dla mnie to zupełnie nie jest miasto zakochanych wink
        • varsovia25 Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 13:28
          Lauraa jak bedziecie sie wybierać na Malediwy to baaardzo polecam wcześniej kurs nurkowy. Tam zwiedza się świat podwodny - niezapomniane chwile gwarantowane! Ja miałam taki system - rano nurkowania, potem plażowanie, nastepnie romantyczna kolacja przy zachodzie słońca lub kontemplowanie zachodu z łóżka wink Odnośnie domków na wodzie to wspaniała sprawa , tylko mi przeszkadzało ciągłe pluskanie wody w nocy. Ja lubię w nocy ciszę.
    • mancipi Re: Podróż poślubna 2011 20.07.11, 09:54
      my mieliśmy kilka pomysłów: usa-zachodnie wybrzeże (ale problemem były wizy i kwestia, że tam to fajnie na miesiąc pojechać, a M nie ma tyle urlopu), coś azjatyckiego-ale to najwcześniej zimą, a w związku z innymi planami ciężko+dobrze było kupić bilety rok wcześniej. już byliśmy zdecydowani na objazdówkę po Europie autem, gdy nagle znajomi wyskoczyli z pomysłem rejsu i tak jedziemy na koniec wrzesnia na tygodniowy rejs do Chrowacji, w dodatku przedślubny (musieliśmy zmienić datę, ale co tamsmile )
      dla mnie to będzie pierwszy raz więc emocje spore
      • wiolg4 Re: Podróż poślubna 2011 30.08.11, 09:25
        ja polecam rejs, właśnie wrócilimy z Włoch - rejs 14 m. jachtem po małych wysepkach - było super romantycznie smile
    • miawallace1 Re: Podróż poślubna 2011 24.07.11, 11:09
      My też mieliśmy różne pomysły - Wyspy Zielonego Przylądka, Madera, Tajlandia...
      Potem chcieliśmy postawić na jakiś last minute.
      W końcu stanęło na wschodnim wybrzeżu USA - cały miesiąc, od razu po ślubie smile
    • at.at Re: Podróż poślubna 2011 24.07.11, 23:31
      Namibia we wrzesniu smile
      • varsovia25 Re: Podróż poślubna 2011 24.07.11, 23:46
        co planujecie zobaczyć?
    • krulovaarletka Re: Podróż poślubna 2011 24.07.11, 23:43
      MEXICO smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka