Dodaj do ulubionych

suknia kupiona

24.07.11, 16:30
Witamsmile
Kupiłam dzisiaj suknię ślubną chociaż ślub dopiero (albo już) w lutym. Poniżej oczywiście suknia na modelce.
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/gh/ef/ahdu/rkQPOmJ5WRmHBEgioX.jpg
Dopiero uczę się wstawiać zdjęcia, to mój pierwszy raz. Mam nadzieję, że będzie ok.

Natomiast bukiet ślubny wymarzyłam sobie taki
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/gh/ef/ahdu/w6D1LnkKglVBEokBdX.jpg

Proszę o radę dotyczącą wyboru butów, dodatków i czegoś na ramiona odpowiedniego do pory roku.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • miawallace1 Re: suknia kupiona 24.07.11, 17:19
      Suknia bardzo ładna!
      Bukiet też, tylko czy dowiadywałaś się już czy w lutym dostaniesz hortensje?

A będziesz miała coś na sobie jeszcze? tzn w lutym potrafi być bardzo zimno, planujesz coś żeby się dogrzać? (moja koleżanka kiedyś nie pomyślała i przyjmując w grudniu życzenia przed kościołem najpierw cała zrobiła się sina, a potem ktoś przytomny dał jej najzwyklejszą zimową kurtkę)
      • miawallace1 Re: suknia kupiona 24.07.11, 17:20
        o teraz dopiero doczytałam, że pod zdjęciem napisałaś że prosisz o poradę w sprawie czegos na ramiona smile
      • stworzenje Re: suknia kupiona 24.07.11, 18:12
        miawallace1 napisała:

> A będziesz miała coś na sobie jeszcze? tzn w lutym potrafi być bardzo zimno, pl
        > anujesz coś żeby się dogrzać? (moja koleżanka kiedyś nie pomyślała i przyjmując
        > w grudniu życzenia przed kościołem najpierw cała zrobiła się sina, a potem kto

haha "kocham" takie nietomne panny jakby się nagle w dniu ślubu z choinki urwały i zapomniały jaką mamy porę roku,klimat.
        • stworzenje Re: suknia kupiona 24.07.11, 18:13
          piękna i suknia i bukiet, czyli jak rozumiem niebieski kolorem przewodnim? chcesz mogę coś więcej napisać na ten temat na priv.My mieliśmy niebieski. A co do okrycia, no raczej coś z flauszu etc.,bo to ma się jednak grzać. A może coś błękitnego co potem wykorzystasz?
          • renemka Re: suknia kupiona 24.07.11, 21:18
            Też biorę ślub zimą- w grudniu, tak wygląda moja suknia https://www.sukniesplendor.pl/public/img/784.jpg Postawiłam na niebieski kolor jako motyw przewodni mojego stroju. Buty będą w kolorze szarfy. Podjedziemy pod sam kościół, mam nadzieję, że nie będzie śniegu wink Na górę jeszcze nic nie mam, myślę, że uda mi się kupić w sezonie jesień/ zima, teraz i tak niewiele znajdziemy w sklepach. Chyba postawię na biały, prosty elegancki płaszczyk. W etoli, czy bolerku może być za zimno, a wiadomo, jak to zimą, temperatura może spaść i do -20. Co do bukietu- upewnij się, że o tej porze roku dostaniesz hortensje.
            • lutowa.spiacakrolewna Re: suknia kupiona 24.07.11, 22:14
              Też myślałam o krótkim białym płaszczyku, ale nie wiem czy będzie pasował do sukni. Buty chyba białe, pełne, na platformie i obcasie, żeby troszkę zmniejszyć różnicę wzrostową do N (ja 160 cm on 190 cm). Kolor przewodni to niebieski. Zastanawiam się tylko jak połączyć ten niebieski z jasno żółtym kolorem ścian sali weselnej. Myślicie, że kolory się zgrają? Co do hortensji to jeszcze się nie dowiadywałam, ale liczę na to, że będą dostępne. Będę szukała do upadłegowink
              • mesz Re: suknia kupiona 25.07.11, 11:46
                Piękna suknia i piękny bukiet smile
                A co do kolorów, to według mnie taki jasnożółty bardzo ładnie będzie wyglądał z niebieskim smile
              • stworzenje Re: suknia kupiona 25.07.11, 12:56
                lutowa.spiacakrolewna napisała:

> stanawiam się tylko jak połączyć ten niebieski z jasno żółtym kolorem ścian sal
                > i weselnej. Myślicie, że kolory się zgrają? Co do hortensji to jeszcze się nie
                > dowiadywałam, ale liczę na to, że będą dostępne. Będę szukała do upadłegowink

zgrają się tylko trzeba wiedzieć jaką temperaturę barwną ma owy żółty smile. Weź wrzuć fotkę sali, to może coś pomogę smile.
                • lutowa.spiacakrolewna Re: suknia kupiona 25.07.11, 17:41
                  Dziękuję za pozytywne opinie sukni. Zwłaszcza, że wybrałam ją po 30 minutach podczas pierwszej wizyty w salonie. Poniżej zdjęcie fragmentu sali na którym najlepiej widać kolor ścian (sala w małym nieładzie po Walentynkachwink ).

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/gh/ef/ahdu/FwsQvZaV00Aq2lZ4TX.jpg
                  • stworzenje Re: suknia kupiona 25.07.11, 17:51
                    lutowa.spiacakrolewna napisała:

> Dziękuję za pozytywne opinie sukni. Zwłaszcza, że wybrałam ją po 30 minutach po
                    > dczas pierwszej wizyty w salonie. Poniżej zdjęcie fragmentu sali na którym najl

zerknij na gazetowego
                    • lutowa.spiacakrolewna Re: suknia kupiona 25.07.11, 18:22
                      stworzenje napisała:
                      > zerknij na gazetowego

Czy możesz wysłać jeszcze raz? Dziękuję serdecznie.
    • maddalena81 Re: suknia kupiona 26.07.11, 12:24
      Z plaszczykiem moze byc roznie, bialy trudno jest znalezc. Poza tym pewnie w kosciele bedziesz musiala w nim zostac (nie wierze, ze w lutym bedzie tak cieplo, zebys mogla wystapic w sukni bez rekaow).

Moze elegancka etole (odlozmy klotnie o ekologi, ja wiem, ze niektorzy sa przeciw, ale prodkucja sztucznych etoli jest bardzo szkodliwa dla srodowiska)
      https://i1204.photobucket.com/albums/bb410/annak21/MINI-27.jpg

Jesli suknia ma chlodny odcien, mozesz wybrac srebrna, jesli cieply - moze nawet brazowa.
      • stworzenje Re: suknia kupiona 26.07.11, 12:40
        maddalena81 napisała:

> Jesli suknia ma chlodny odcien, mozesz wybrac srebrna, jesli cieply - moze nawe
        > t brazowa.

albo niebieską, bo niebieski ma być kolorem przewodnim smile.
        • stworzenje okrycie 26.07.11, 12:44
          a takie?:

https://1.bp.blogspot.com/_7FUbyjciaL4/TQHflwCxMTI/AAAAAAAALsI/yThsrXiTqEM/s320/Obraz+128.jpg
          • beatrix-kiddo Re: okrycie 26.07.11, 16:38
            Fajne, podoba mi się, nie takie oblatane jak te wszystkie futerka, etole, bolerka etc.
    • mariolkawalczywkisielu Re: suknia kupiona 26.07.11, 12:51
      https://4.bp.blogspot.com/-yGSxZr-bFEw/TcQ0OM71X4I/AAAAAAAAAMM/A52agIY4p3g/s1600/soft-blue-wedding-gown.jpg

-
      • stworzenje Re: suknia kupiona 26.07.11, 13:05
        oo mariolka,bardzo lubie tą kieckę, sweterek i Keirę jak ładnie w tym zestawie wygląda smile.
        • madzirek85 Re: suknia kupiona 26.07.11, 15:17
          A mi się suknia bardzo podoba smile Możesz napisać gdzie kupiłaś i nazwę owej sukni smile) Szukam coś podobnego big_grin
          • lutowa.spiacakrolewna Re: suknia kupiona 26.07.11, 18:07
            Z uszyciem płaszczyka u krawcowej nie byłoby problemu. Myślałam o krótkim i może odrobinie futerka przy rękawach i kołnierzu? Kościół jest zabytkowy, więc ogrzewania nie posiada. Na pewno będzie zimno.
            Suknię kupiłam w salonie w Łodzi na wyprzedaży. Jeśli chcesz to napiszę więcej na gazetowego.
            • madzirek85 Re: suknia kupiona 27.07.11, 08:30
              Poproszę smile
      • crazysexicool Re: suknia kupiona 10.08.11, 13:46
        ladna suknia, ale sweterek tak jakos biednie wyglada, wg mnie nie pasuje do slubu
    • annqaa Re: suknia kupiona 10.08.11, 12:24
      Hej,
      masz ładną sukienkęsmile
      Wiesz już ile będziesz mieć dań?

Jak to jest w zimie? Chce się dużo jeść, czy nie? Zawsze w rodzinie były śluby latem - kiedy jedzenia nikt nie chciał. Więc pełne talerze wracały do kuchni.

Macie jakieś doświadczenie? Czy można zmniejszyć ilość dań?

Pozdrawiamsmile
      • lutowa.spiacakrolewna Re: suknia kupiona 10.08.11, 22:00
        Doświadczenia co do ślubów w zimie nie mam żadnegowink Ilość dań będzie standardowa chyba, wesele 5 dań gorących, poprawiny 3 dania gorące. Podobno właśnie w zimie je się więcej. Ilość dań mogę sobie zmniejszać i zwiększać, ponieważ kucharkę na wesele sama sobie wybrałam. Na salę można wejść ze swoją kucharką i obsługą, więc skorzystałam z tej opcji. Kucharka jest sprawdzona i będę miała większą pewność, że z jedzeniem będzie wszystko ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka