Dodaj do ulubionych

POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX

04.09.09, 10:16
Witam!

Polecam fotografa www.foto-marwex.cdx.pl

Zdjęcia, które nam wykonał są przepiekne-ahc wzieliśmy u niego również usługe
filmowania-Polecam, jest sprawdzony
Obserwuj wątek
    • wideofilm Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 04.09.09, 17:03
      Autor i nazwa firmy w tekście ta sama.Czegoś tu nie pojmuję
      • kaszczepanska Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 19.10.09, 20:44
        heh, niech żyje reklama!
    • miskoff82 Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!!!!!!! 04.10.10, 19:48
      Nabrałam się na spamowanie tej firmy na jednym z forów weselnych. Dostałam maila na priv, że ktoś tam poleca tego fotografa, bo robi świetne zdjęcia. Weszłam na stronę i zdjęcia na stronie są rzeczywiście dobre. Ale po tym jak już dostaliśmy swoje z naszego ślubu, jestem przekonana, że ktoś inny robił te zdjęcia na stronie. To co dostaliśmy, to jest kpina, a nie profesjonalna fotografia!!! Nasi znajomi ze "zwykłymi" cyfrówkami zrobili lepsze zdjęcia, niż to, co zrobił nam "profesjonalny" fotograf.
      Pogoda w dniu naszego ślubu była fatalna, więc zrezygnowaliśmy z pleneru, ale liczyliśmy, że kościół i wesele zostanie zrobione profesjonalnie. A tu guzik. Zdjęcia z kościoła prześwietlone, moja suknia to jedna wielka biała plama. "Fotograf" nie używał dyfuzora- na moje pytanie w mailu, czy wie, że powinien mieć dyfuzor, stwierdził, że ma wbudowany w lampie. no tak, ja w swojej lustrzance też mam, ale staram się go używać, a nie tylko mieć! Po naszym ślubie był następny i zwątpiliśmy, jak wszedł fotograf objuczony sprzętem i sprawdzał światło i wszystko. Nasz "fotograf" z Foto Marwex tego w ogóle nie zrobił. Przyjechał z jednym aparatem półprofesjonalnym, z jednym obiektywem. Na moje pytanie dlaczego przejechał pół Polski z półamatorskim aparatem oburzył się i powiedział, że to super sprzęt i bardzo drogi (sic!). Nikon D90 z tego, co wiem, to nie jest jakaś super droga zabawka, a na pewno nie jest to w pełni profesjonalny aparat.
      Nie aparat robi fotografa, bo można zwykłym kompaktem zrobić fajne zdjęcia. To co, my dostaliśmy, to jest megaporażka!
      Ten człowiek nie wiedział, że powinno się zapisywać w formacie RAW, a nie JPG, bo jak ingeruje się w JPGa, to on drastycznie traci na jakości. Po moim mailu z groźbą oddania sprawy do sądu, dostałam płytę z "wyretuszowanymi" zdjęciami- zmiana na sepię, B&W, usunięcie czerwonych oczu. Nawet niewykadrowane! W dodatku, skoro to JPGi, to zmniejszyły się do wielkości 800 kilobajtów. Zdjęcia wielkości znaczka mogę sobie wywołać z tego!

Ja się nie chcę bawić w sądy itp., chociaż powinnam. Ale na pewno chcę przestrzec wszystkich, którzy chcą skorzystać z usług foto marwex. ODRADZAM! Ja się wstydzę pokazać te zdjęcia znajomym i przyznać, że za to coś zapłaciliśmy 1500 zł.

Na maila służę przykładowymi zdjęciami oraz korespondencją z foto marwex (firma po prostu przechodzi samą siebie podając argumenty, dlaczego te zdjęcia są takie jakie są).

FOTO MARWEX Z ZIELONEJ GÓRY TO PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mój mail: miskoff82@gazeta.pl
      • arturzomer Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 07.10.10, 16:45
        Wypowiem się tylko raz. Czytanie tych bzdur na forach nikomu nigdy nic dobrego nie przyniosło. A co do ofert. Nie ma to jak Dużo..Tanio.. Tesco. Naiwnych myślących że znajdą cud za prawie darmo nie brakuje. To do wiadomości ogółu. Jeżeli chodzi o foto to od czterech lat żaden cud nie przybył a jeden odszedł.
      • marekkowaleski Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 12.10.10, 19:08
        To policzyć nie potrafisz? Fotograf robi zdjęcia co tydzień, więc musi oddać zdjęcia w ciągu 5-6 dni. Jesli liczyć, że obrabia te zdjęcia 5 dni w tygodniu (jeden dzień odpada na plener, niedziela to też raczej odsypianie) to ma to 40 godzin.

40 godzin / 1500 zdjęć = 1,5 minuty na zdjęcie

O jakiej obróbce tu mowa? Prawie tyle trwa otwarcie zdjęcia w Photoshopie i zapisanie go spowrotem. A gdzie obróbka?
        • matysek1983 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 28.12.10, 19:38
          My również odradzamy firmę Foto-Marwex, z którą mieliśmy nieprzyjemność współpracować w 2010 roku. Niestety popełniliśmy błąd kierując się zdjęciami z ich strony internetowej oraz otrzymanymi przykładowymi filmami. Materiał z naszego ślubu okazał się być czymś zupełnie oderwanym od tego, co zaprezentowano nam przed podpisaniem umowy. Zdjęcia były nieobrobione, 90% z nich było prześwietlonych , źle wykadrowanych, nieostrych itd. - nie był ich w stanie poprawić nawet specjalista. Film wyglądał jak sklejka ujęć zmontowana na kolanie, bez początku, bez zakończenia. Generalnie, całe wykonanie było niestaranne i nieestetyczne. Co więcej, Foto-Marwex wykasował pliki źródłowe, zanim zdążyliśmy odebrać i zaakceptować nasz materiał. W efekcie musieliśmy powtarzać plener z innym fotografem, a materiały filmowe poprawiać we własnym zakresie, co kosztowało nas mnóstwo czasu, nerwów jak również pieniędzy. Dodatkowo, podczas całej tej przygody z Foto-Marwex byliśmy zwodzeni i okłamywani. Jednym słowem totalny brak uczciwości i profesjonalizmu.
          • wideofilm Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 28.12.10, 22:05
            No niedobrze, trochę za dużo skarg na ten marwex z Zielonej Góry. A co ciekawe, dlaczego spamują na forach innych regionów, tak odległych. Z Lublina do Zielonej Góry jest prawie 600 km.
          • alstankal Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 05.01.11, 12:47
            Ja również zdecydowanie ODRADZAM!! tą firmę. Zupełny brak profesjonalizmu, w dniu naszego ślubu nie wiedzieli gdzie odbywa się przyjęcie! Zdjęcia przeciętne, na które czekaliśmy chyba z 3 miesiące (podobno mają aż tyle zleceń), pomimo wielu zapewnień zdjęcia zupełnie nie poprawiane i nawet nie przypominają tych ze strony internetowej.
            Obiecują dużo... można się rozczarować...
      • lukaszm28 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 29.12.10, 11:26
        Witam,

Również ZDECYDOWANIE odradzam Foto Marwex. Firma amatorska bez jakiejkolwiek wiedzy na temat fotografii i filmowania. Zdjecia tragicznej jakości. Film jakości filmu nakreconego telefonem komórkowym. Tragiczne ujęcia i ciągle "trzęsąca się" kamera !!!

Skandal !! Pan Piotr oszukuje swoich klientów mówiąc, że usługi które świadczą są profesjonalne !!!
        • arturzomer Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 29.12.10, 17:32
          Ale chyba są tani więc tsza brać. Licząc na cud oczywiście. Naiwność młodych ludzi mnie przeraża.
      • kesti22 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 31.07.11, 11:13
        Ta firma to mega przekręt. Filmy oraz zdjecia na ich stronie ewidentnie sa sciagniete od jakiejs niemieckiej firmy, a nie robione przez nich. To pod jakis paragraf zdaje sie podchodzic?
        • husky_ Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 31.07.11, 14:16
          Film nr. 1 z ich galerii jest ściągnięty ze strony rosyjskiej.
          • elicja35 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 14.11.11, 19:53
            To złodzieje zdjęć i oszusci! Na ich stronie www.foto-marwex.cdx.pl/ w galerii nr 4 są zdjęcia cenionego fotografa z litwy, oto dowód: www.meninenuotrauka.lt/en/wedding/2010/ruta_tomas/
            Pewnie innych fotografów też! Do sądu z nimi!!!
      • magda3-33333 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 18.11.11, 22:29
        Cześć.

Ale tam nic nie ma takiego co w twoim linku

Możesz mi przesłać ,,dowody"

Zastanawiamy się nad ich wyborrem na nasz ślub i tak naprawdę twoja osoba zadecyduje czy się zdecydujemy.

Mój mail: sativ9@wp.pl

Proszę o przesłanie jakiś dowodów, o których piszesz. Jesli to prawda, to rozważymy wybór kogoś innego (może polecisz nam kogoś).

Magda
        • wideofilm Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 18.11.11, 22:36
          Magdo: Czy Ty wiesz skąd oni są? Są z Zielonej Góry.Tak. Wpisz sobie z google. Czy chcesz przepłacać za ich przyjazd ok 650 km ? Czy w Lublinie i okolicach nie ma dobrych fotografów?
          • elicja35 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 21.11.11, 09:30
            wideofilm, zanim odpowiem Magdzie pozwól, że spytam Cię o zdanie. Twoje wypowiedzi są rzetelne, zgodne z faktami i przede wszystkim prawdziwe. Przekonałam się o tym na kilku innych forach. Na dzień dzisiejszy firma Foto-Marwex posiada już tylko 2 galerie, czyli nasze poprzednie wpisy stały się niewiarygodne. Magda koniecznie chce otrzymać dowody i publicznie podaje swojego maila. Jak sam zauważyłeś jest z Lublina, a szuka fotografa w Zielonej Górze, co już graniczy z absurdem. I tak sobie myślę, że Magda i Foto-Marwex to jedna osoba, zwłaszcza że przeglądając uważnie forum, widać jak wiele osób pisze, że podszywają się pod zadowolonych klientów i spamują. Jeśli jednak Magda to Magda, pewnie od jakiegoś czasu przeglądała zdjęcia firmy i pewnie zauważyła, że ze strony jej faworyta zniknęły "bez powodu" trzy galerie po tym jak dodałam link do strony litewskiego fotografa, prawdziwego autora zdjęć. Dalej Magda pisze, że "moja osoba zadecyduje, czy się zdecydują"... a wpisów innych forumowiczów Magda pod uwagę nie bierze. Z racji mojego zawodu jestem zbyt dociekliwa, czasami to wada, czasami zaleta... Czy sądzisz, że powinnam przesłać Magdzie (czytaj: firmie Foto-Marwex) dowody na istnienie kradzionej galerii? Pozdrawiam
            • wideofilm Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 21.11.11, 09:42
              A mnie się wydaje, że Magda nie wiedziała skąd oni są. Wpisała w wyszukiwarkach fotograf na wesele, a że Marwex ma dobrze wypozycjonowaną stronę więc pyta o szczegóły.
              Niektóre firmy w działce kontakt podają tylko telefon kontaktowy naogół komórka.
              Wiele tu niejasności.
            • grubsteinek Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 21.11.11, 15:47
              Elicja35, czym się więc zajmujesz z zawodu?

Co ciekawe, miałem podobne odczucia co do Magdy. I według mnie, to niech używa własnego rozumu. Jeśli jest prawdziwą panną młodą to dziwi mnie to, że niemalże broni tej firmy... Dlaczego obarcza Twoją osobę niemal odpowiedzialnością za to jakie będą jej ślubne zdjęcia? Ale cóż niech ryzykuje, jeśli chce. Ja bym nie wysyłał dowodów.
              • elicja35 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 22.11.11, 20:47
                grubsteinek, węszę tu i tam :) Ale wolę nie ujawniać konkretów, bo "marweksi" są czujni. Dostają powiadomienia na maila po każdym wpisie, tak jak i my, co nie? I tak mnie zdziwiło, że aż 3 dni zajęło im usunięcie galerii. Stawiałam, że usuną w kilka godzin.
                A jak to zwykle bywa, wszystko przez przypadek. Siostra szukała fotografa na swój ślub i zachwyciła się ich zdjęciami. A mi dziwnie znajomo te zdjęcia wyglądały... Zaczęłam węszyć i wywęszyłam :) Nie muszę chyba dodawać, że siostra zrezygnowała ze swojego pomysłu zatrudnienia tej firmy, na uwiecznienie najważniejszego dnia w swoim życiu.
                Co do Magdy (jeśli to Magda), masz rację - ma własny rozum, pora zacząć go używać...
                Pozdrawiam
                • elicja35 Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 27.11.11, 18:08
                  Znalazłam jeszcze kilka fajnych informacji - Foto-Marwex uważa, że to konkurencja prowadzi na nich nagonkę, a nie klienci. No i że nie usuwają zdjęć hehe, gdybym sama nie widziała, to może bym uwierzyła. Piszą o tym... w Kaliszu, nie wiem czemu akurat tam, a nie tu gdzie ta nagonka : foton.kalisz.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=19542
                  Te rewelacyjne zdjęcia (czyli te z Litwy! hehe) robią fotografowie z ogłoszenia, link do ogłoszenia: www.zielonagoracity.pl/praca/dam-prace/zielona-gora-praca-na-weekndy---200zl-za-kazdy-dzien.htm
                  A na koniec link do kolejnego forum "zadowolonych" klientów: dolnyslask.naszemiasto.pl/forum/watek/312681,603,2,1931780,fwid,fkid,fstr,fodpid.html

• grubsteinek Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 28.11.11, 13:18
                    Szczęka mi opadła jak to ogłoszenie zobaczyłem.
        • husky_ Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 21.11.11, 20:01
          Fotomarwex wykasował ze swojej strony zdjęcia które byłu autorstwa Litewskiego fotografa.
          Sam je widziałem. Filmy też są kradzione.
      • ane-j Re: Zdecydowanie ODRADZAM WSZYSTKIM Foto Marwex!! 12.05.12, 12:40
        uwaga uwaga ! fotomarvex nazywa się teraz optima studio (www.optima-studio.cdx.pl)

Jeśli wahacie się nad zawarciem umowy z firmą Optima-Studio ( www.optima-studio.cdx.pl/ ) z siedzibą w Zielonej Górze, prowadzonej przez p. Żudziewicza musicie wiedzieć, że zdjęcia na stronie a także filmy, które mi przesłali na maila są kradzione. Tutaj przykładowe galerie fotografów zagranicznych, których zdjęcia zostały delikatnie mówiąc „zapożyczone” bez wiedzy ich twórców (posiadam maila od rosyjskiej fotografki):
        www.foto5.ru/photo/wed155/
        www.meninenuotrauka.lt/en/wedding/2010/ruta_tomas/
        Więcej opinii można znaleźć pod nazwą FOTOMARVEX, ponieważ tak się wcześniej nazywali. Ze względu na kiepskie opinie o nich założyli nową stronę internetową pod nazwą OPTIMA STUDIO. Razem z narzeczonym byśmy się nacięli na ich ofertę, jednak postanowiliśmy ich sprawdzić. Jak się okazało pod adresem Optima Studio widniała firma Fotomarvex, z tym samym nr tel i taką samą galerią.
        Dodatkowo w Internecie znaleźliśmy także ogłoszenie firmy Fotomarvex, gdzie poszukiwano osób BEZ DOŚWIADCZENIA do pracy przy zdjęciach.
        Posiadam screeny, dla tych którzy jeszcze się wahają, czy zawierać umowę. Wszystko ładnie wygląda w mailach „500 starannie obrobionych wyselekcjonowanych zdjęć” i na ich stronie (pełen profesjonalizm), tymczasem osoby, które korzystały z ich usług otrzymały amatorszczyznę kompletnie odbiegającą od tego co zaprezentowane jest na stronie – zresztą skoro kradzione, to co się dziwić… Podobno mają już kilka spraw sądowych. Zarówno Optima Studio jak i wcześniejszy Fotomarvex, same wystawiają sobie opinie w Internecie podszywając się pod osoby rzekomo korzystające w ich usług (wielokrotnie skopiowany ten sam tekst na kilku forach – raz podpisane Ala, innym razem Karolina…).
        Zamieszczam to ku przestrodze innym. Szkoda by było, żeby pamiątka z dnia ślubu była schrzaniona przez to, że jakaś banda oszustów chce sobie dorobić kosztem młodych par. Osobiście wymieniłam kilkanaście maili z tą firmą i byłam gotowa podpisać umowę – strata czasu. Byłam wkurzona i nie zamierzam tego tak zostawić, bo szkoda mi osób, które tak jak my poszukując najlepszej oferty – mogą się „naciąć”.
    • grubsteinek NIE POLECAM historia Ani 16.11.11, 00:15
      Witajcie, specjalnie założyłem sobie profil na tym forum, aby opisać sytuację pewnej osoby z mojej rodziny. Ania* bardzo się wstydzi porażki, którą zafundowała jej firma Foto-Marwex, więc nie wie ona, że o tym piszę. Sytuacja jest jednak do tego stopnia bulwersująca, że muszę dorzucić swoją ostrzegawczą cegiełkę.
      Ania zdecydowała się na tę firmę skuszona pięknymi teledyskami na stronie. Niestety dziewczyna kompletnie się nie zna na tych sprawach, nikogo nie spytała o radę i podpisała umowę wierząc w zapewnienia firmy, że dostanie taki właśnie teledysk (świetny montaż, piękne ujęcia, steadycam, gdzieniegdzie kran).
      Niestety otrzymała FATALNIE zmontowany teledysk z tandetnymi przejściami w stylu windows movie makera, ujęcia są PASKUDNE i nie trzeba być znawcą, by to ocenić. Kamerzyści kompletnie bez polotu, bez pomyslu, bez smaku. Reklamacji oczywiście nie chcą przyjąć.
      Dziewczyna jest załamana, zrozpaczona i nie może sobie teraz wybaczyć, że się tak dała zrobić. Rodzina ogląda ten shit z zażenowaniem, z przyklejonymi uśmiechami - nie wiemy w ogóle jak się zachować. Ona wybucha płaczem jak sobie przypomni o filmie. Będę ją namawiał, żeby pociągnęła sprawę dalej (sąd jakiś czy co). A póki co trzeba znaleźć kogoś, kto film od nowa zmontuje i choć trochę uratuje tą pamiątkę... :(
    • jedyny_kokosowy Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 09.01.12, 00:00
      Nie polecam... dla wszystkich zawiedzionych klientów mam dobrą informację - nasza współpraca z tym "fotografem" zakończy się w prokuraturze :)
      • grubsteinek Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 09.01.12, 01:00
        Sprawa już założona?
      • magda3-33333 Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 09.01.12, 20:24
        A wy kożystaliscie z ich usług i nie jesteście zadowoleni?

Nie da się z nimi dogadać w jakiejś sprawie....?

Pozdrawiamy cieplutko
        • jedyny_kokosowy Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 10.01.12, 18:31
          Fałszywe dane na umowie, podszywanie się pod zadowolonych klientów, podobno ma działalność zarejestrowaną, a spisuje umowę o dzieło. Plus słynny już trick ze zdjęciami na stronie, internet nie zapomina :) Nazbiera się tego trochę.
          • pankulka1 Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 24.02.13, 17:38
            szukam osob ktore zalozyly sprawe sadowa firmie foto-marwex prosze o informacje najlepiej na maila gdyz tez mysle o rozwiazaniu sprawy w ten sposob
            mail do kontaktu mirka62@wp.pl
    • inkfish8 Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 10.01.12, 23:53
      Uwaga, zdjecia s Galerii 2 Fotomarwexa sa skradzione s tej oto strony: www.foto5.ru/photo/wed155/

Oszusci!
      • inkfish8 Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 10.01.12, 23:55
        Sorry, Galeria 1 jest skradziona.
        Druga moze byc akurat ich wlasna :))))
    • carol_85 Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 14.05.12, 14:21
      Zapraszam na naszą stronę: www.StudioFotografiiArtystycznej.pl

Oferuję:

- fotoreportaż ślubny, który obejmuje:

zdjęcia od przygotowań Pani Młodej, uroczystości ślub, przyjęcie weselne do oczepin;

sesja plenerowa w dowolnym terminie;

- indywidualne sesje zdjęciowe;

- portfolio dla modelek;

- obsługa fotograficzna imprez firmowych;

- fotografia mody, reklamowa i produktowa.
      • 1959teresa Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 16.03.15, 15:42
        Nam zdjęcia ślubne robił fotograf Rafał Bil, polecamy
        www.facebook.com/rafalbil.eu
        fotografnawaszslub.pl/
        www.rafalbil.eu
      • 1959teresa Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 16.03.15, 15:52
        Nam zdjęcia ślubne robił fotograf Rafał Bil, polecamy
        www.facebook.com/rafalbil.eu
        fotografnawaszslub.pl/
        www.rafalbil.eu
    • amazing_nails Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 09.10.12, 14:33
      Zapraszam na stronę: www.StudioFotografiiArtystycznej.pl
    • studiofotoart Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 09.10.12, 14:35
      Zapraszam do odwiedzenia naszej strony: www.StudioFotografiiArtystycznej.pl
    • markooo99 Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 27.02.13, 17:58
      Czyżby kryptoreklama?
      • wideofilm Re: POLECAM FOTOGRAFA - FOTO-MARWEX 27.02.13, 18:03
        A to poczytaj cały temat to sie dowiesz.
    • szarooka1_1 Polecam Piotr Wójcik (piotrwojcik.com.pl)! 18.03.13, 18:11
      Polecam Wam serdecznie fotografa Piotra Wójcika!!!
      Korzystaliśmy z mężem z jego usług i naprawdę rewelacja! nie myśleliśmy, że to tak pięknie zostanie wykonane w efekcie końcowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka