Witajcie kochane
Podczytuję was od dawna, jednak swój wątek zakładam dopiero teraz.
Ślub planjemy-nieplanujemy od dwóch lat

I nie możemy się zdecydować. Za to decyzji o dziecku nie odkładaliśmy, od półtora roku staraliśmy się znów o dzidziusia po pierwszym poronieniu. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży!!! To dopiero 4 tydzień, ale i tak jestem bardzo szczęśliwa, mimo tego, że mdłości ledwie pozwalają mi siedzieć

Mój M. stwierdził, że teraz trzeba szybko wziąć ślub, poznać wreszcie naszych rodziców w całości (bo jego mama zna mojego tatę, ale mamy już nie). Stwierdziłam, że nie chcę organizować ślubu na szybko, bo "trzeba" i nie zgadzam się na kościelny i wesele, możemy ew. zorganizować ślub cywilny i obiad dla rodziny. A po tym jak urodzę (i schudnę

) chciałabym się wziąć za organizację wesela
Ślub będzie w Lublinie, myślimy o grudniu, okolicach Świąt, bo będą wszędzie śliczne dekoracje i nawet jeśli nie będzie śniegu, to będzie przyjemnie. Restauracji też nie trzeba będzie specjalnie wtedy dekorować, co zaoszczędzi nam i czasu i zachodu i kosztów. To będzie 4.5 miesiąca, więc chyba brzuszka jeszcze aż tak nie będzie widać, będę mogła założyć coś ciekawego...
Proszę Was o pomoc, widziałam u Zia śliczne zimowe dekoracje (na blogu), może z czegoś skorzystam, macie jakieś pomysły i linki?
A może wiecie gdzie zorganizować poślubny obiad dla ok. 20 osób? W miarę elegancko, niedrogo i niedaleko od Starego Miasta?