Dodaj do ulubionych

Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sniegu

23.09.11, 11:51
Witajcie jestem nowa choc juz jeden poscik napislam- dotyczyl nietypowej Panny MLODEJ NA SLUBIE CYWILNYM.
dzis chcialabym sie zaczac dzielic z Wami mymi przygotowaniami- wizjami i pomylsami na moj dzien- zarowno na stylizacje swoja jak i stylizacje sali przyjeciowejjsmile
lubie nietypowe rozwiazania i samodzielna prace tworcza zatem zdecydowalam ze co tylko da sie zrobic bede robic sama przy pomocy utalentowanych przyjaciolek- niestety ich pomoc jest niezbedna mieszkam za granica- a do Polski przyjade na 2 tygodnie w pazdzierniku a potem juz tylko na 6 dni przed slubem na swieta...magiczna data to 30 grudnia- czas zimowy, okolo swiateczno sylwestrowy zatem chce skozystac z tej aury i skrasc pomylsly od pani zimy.

sukienke juz zamowialm- mala biala , do tego buty na koturnie- pewnie nie kazdemu sie spodobaja ale moje ekstrawaganckie serce skradly....coby nadac jednak wymiaru slubnefo postanowilam zalozyc cos na glowe w stylu panny mlodej...poczatkowo mylslam o toczku...ale kiedy zobaczylam pewna opaske z woalka...juz wiem ze chce taka...po kilku dniowych poszukiwaniach w necie owego cuda w koncu znalazlam...
to amerykanska projektantka Jennifer Behr....

www.jenniferbehr.com/index.php?main=gall&gall=2&thumb=9&page=1
niestety...koszt tej ozdoby jest dla mnie irracjonalny prawie 680 $ to masakra smile dlatego tez odpuszczam...nie wydam tyle na opaske z silikowymi kwiatkami choc niesamowicie mi sie podoba....
z drugiej strony nijak sie wpasowuje w moj zamsly zimowej oprawy- hibiskus we wlosach zimowej panny mlodej...niebardzo....

znalazlam cosik takiego:

www.welonimuszka.pl/index.php/2010/11/zamiast-welonu-ozdoba-hand-made/
bardzo urocza ozdoba- prosta w wykonaniu i nie place za to 2500 tys zl tongue_out, ale tutaj pojawia sie moje pytanie drogie Panie...
a zatem trzymajac sie stylistyki zimowej- czy nie lepij kwoata zamienic na cos w klimacie zimowym???
moje pomylsly:
1. sniezynki
2.osniezone szyszunie
3. galazka ostrokzewu z jagodami pomalowana na bialo sprejem

http://www.google.pl/imgres?q=ozdoby+sniezynka&um=1&hl=pl&sa=N&tbm=isch&tbnid=ieS5550UeULVVM:&imgrefurl=http://www.stoklasa.pl/pozostale-dekoracje-na-boze-narodzenie-x2s01354&docid=9Rx3Qf7oYOUdUM&w=210&h=157&ei=4FV8Tu2kGaj24QTns-G6Dg&zoom=1&iact=hc&vpx=1165&vpy=634&dur=1492&hovh=125&hovw=168&tx=85&ty=85&page=3&tbnh=125&tbnw=168&start=89&ndsp=45&ved=1t:429,r:33,s:89&biw=1680&bih=955

http://www.google.pl/imgres?q=szyszki+do+dekoracji&um=1&hl=pl&tbm=isch&tbnid=T_Ae-CCbrbbdJM:&imgrefurl=http://www.imprezarodzinna.pl/zdjecie/slubiwesele/dekoracje-zimowe-na-wesele/375/5100&docid=frkPCtUxa3XO9M&w=368&h=450&ei=MVZ8TpHCF4SL4gSWuPDyDg&zoom=1&iact=hc&vpx=175&vpy=362&dur=2031&hovh=248&hovw=203&tx=133&ty=106&page=2&tbnh=138&tbnw=117&start=43&ndsp=43&ved=1t:429,r:25,s:43&biw=1680&bih=955

http://www.google.pl/imgres?q=ostrokrzew+ozdoba&um=1&hl=pl&tbm=isch&tbnid=WL4OB6HmXn2oIM:&imgrefurl=http://flafi.com.pl/%3Fpage_id%3D47&docid=Dcn9Z26TxslZ9M&w=376&h=410&ei=bFZ8TpuOE-6Q4gSKsbDqDg&zoom=1&iact=rc&dur=394&page=2&tbnh=140&tbnw=128&start=42&ndsp=45&ved=1t:429,r:2,s:42&tx=86&ty=105&biw=1680&bih=955

Obserwuj wątek
    • sposobuzycia Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 14:07
      Gratulacje smile My też wybraliśmy termin zimowy, z tym, że 4 dni wcześniej. 30 brała ślub moja przyjaciółka i świetnie się bawiłam na jej weselu.
      U nas tematem ślubu jest zima, motyw to śnieżynki a kolorystyka to biel, błękit i srebro, czyli delikatnie, zimowo i eterycznie smile

Co do opaski, gruba przesada prawie 700$, ale samodzielne zrobienie nie jest takie łatwe, wiem co mówię, bo sama takie rzeczy robię, spróbuj jak najwcześniej, żeby w razie czego dokonać poprawek, albo wręcz robić od nowa. Jak się nie ma wprawy, początki mogą być ciężkie, ale trzymam kciuki i czekam na zdjęcia smile
      Ja bym jednak nie dodawała tam szyszek ani ostrokrzewu, woalka jednak kojarzy mi się z czymś dziewczęcym, czyli kwiatami.
    • gazeta_mi_placi Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 14:22
      W dzisiejszych czasach zimy są takie miłe Panie, że lepiej nastawcie się na błocko niż płatki śniegu.
      • ewul100 Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 15:00
        Zostałabym przy kwiatach. Szyszki na głowie trochę mi nie grają. Może biała gwiazda betlejemska (chodzi mi oczywiście o kwiatsmile) to będzie świątecznie
        • ewul100 Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 15:05
          http://img847.imageshack.us/img847/6738/20744563145b5612539b.jpg

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/847/20744563145b5612539b.jpg/][IMG=http://img847.imageshack.us/img847/6738/20744563145b5612539b.jpg][/IMG][/URL]

• figa241 Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 15:42
            mam nadzieje ze pogoda- sniezna dopisze- slub bedzie w gorach- powiedzmytongue_out zimy w okolicach mego domu rodzinnego sa zawsze piekne- mam nadzieje ze i tym razem sie na MNIE nie wypna....

u NAS rowniez motyw przewodni jest- zimowe akcenty...
            wesele- a raczej przyjecie weselne, planujemy na 20-moze 30 osob, wstepnie zarezerwowalam sale-a raczej restauracje - 3 male polaczone salki z kominkiem w starym mlynie....kominek byl dla mnie bardzo istotny...
            wymyslilam sobie tak.....
            slub ok godz:15:30, okolo 16 udamy sie zatem do mlyna na przyjecie....zgodnie z moim planem i obliczeniami powinno byc juz ciemno-miasteczko me niewielkie wiec pojdziemy na piechote gdyz droga z USC(w moim rodzinnym miescie usc znajduje sie w muzeum-piekna sala) do restauracji wiedzie prze piekny deptak ktoryw zimie -okresie swiatecznym oswietlona jets licznymi swiatelkami oraz choinkami bozonarodzeniowymi-oby tylko ten snieg byltongue_out
            a sala...jak juz pisalam nieiwelka w drewnie bialym-lekko przasnym tynku barankowym, gdzieniegdzie kamieniem bialym upstrzona- drewniany sugit, belki okna...jak to stary mlyn---kamienny kominek....wymarzylam sobie iscie swiateczny nastroj na owej sali-zalatwilam juz jodle kakuazka srebrzytsa w donicy-ktora chce ustroic w biale lampeczki, dac mnostwo swiec bialych, ozdob samorecznie wykonanych, szyzsek, bombek krysztalkow-ale wszytko chce wbieli-lekko przelamie moze te biel srebrem-zeby szpitalnie nie bylo...
            dziewczyny wkleje Wam potem moje inspiracje-pomylsly na przyozdobienie sali, pomyls na tort( bialy z platkami sniegu) ....
            za 3 tygodnie bede w Polsce- porobie zdjecia owego mlyna- tez wam pokazac bym chciala w stanie surowym slae- a potem to co uda mi sie wlasnymi silami wyczarowac.

Powiem Wam ze chcialabym sie wziasc za bary z teoria ze piekne wesela-nie wazne na ile osob, to tylko za grube pieniadze....mam nadzieje ze uda mi sie wyczarowac cos naprawde neisamowitego za niewielkie pieniazki- bede sie z Wami dzielic w miare na bierzaco- oraz sledzic Wasze pomylsy i przygotowania smile

Ewul- pomyls z gwiazda betlejemska rowniez przewinal mi sie przez glowe.....co do hand madu- opasek slubnych jeszcze nie robilam...ale troszke sobie tam wyrabiam rozne cuda wianki wiec moze az ta zle nie bedzie???
            no nic wieczorkiem powklejam Wam kilka obrazkow z mej wizji smile
            • 3-mamuska Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 23:21
              figa241 napisała: wymyslilam sobie tak.....
              > slub ok godz:15:30, okolo 16 udamy sie zatem do mlyna na przyjecie....zgodnie z
              > moim planem i obliczeniami powinno byc juz ciemno-miasteczko me niewielkie wie
              > c pojdziemy na piechote gdyz droga z USC(w moim rodzinnym miescie usc znajduje
              > sie w muzeum-piekna sala) do restauracji wiedzie prze piekny deptak ktoryw zimi
              > e -okresie swiatecznym oswietlona jets licznymi swiatelkami oraz choinkami bozo
              > narodzeniowymi-oby tylko ten snieg byltongue_out
              > a sala...jak juz pisalam nieiwelka w drewnie bialym-lekko przasnym tynku baran
              > kowym, gdzieniegdzie kamieniem bialym upstrzona- drewniany sugit, belki okna...
              > jak to stary mlyn---kamienny kominek....wymarzylam sobie iscie swiateczny nastr
              > oj na owej sali-zalatwilam juz jodle kakuazka srebrzytsa w donicy-ktora chce us
              > troic w biale lampeczki, dac mnostwo swiec bialych, ozdob samorecznie wykonanyc
              > h, szyzsek, bombek krysztalkow-ale wszytko chce wbieli-lekko przelamie moze te
              > biel srebrem-zeby szpitalnie nie bylo...

napewno bedzie pieknie,kominek cudo.
              Byla kiedys w takim lokalu wlasnie z wielkim kominkiem,nastroj swiateczny bo to party swiateczne. no normalnie magiczne miejsce,chodz na ulicach londynu brak siegu to tam bylo tak swiatecznie jak w bajkach.
      • stworzenje Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 15:45
        gazeta_mi_placi napisała:

> W dzisiejszych czasach zimy są takie miłe Panie, że lepiej nastawcie się na bło
        > cko niż płatki śniegu.

ee w tym sezonie zima była piękna! smile tylko właśnie żeby taką mieć zagrwarantowaną.
    • agniesiek Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 15:56
      hej.
      fajny pomysł, życzę tylko śniegu, żeby faktycznie było ładnie dookoła. bo zimowe błoto potrafi popsuć nastrój. na zimowych ślubach problem jest z butami i okryciami wierzchnimi - pamiętam, jak sama jako gość na ślubie (też był cywilny) byłam w wysokich butach zimowych, które potem przebierałam na szpilki na imprezie. urzędy mają akurat tę przewagę nad kościołami, że mają szatnie zazwyczaj, więc ani wy ani goście nie będziecie musieli być na ślubie w płaszczach/kurtkach.
      woalki, które pokazujesz podobają mi się. kwiatek jest ok, nie szła bym w zbytnią stylizację zimowo-świąteczną (typu ostrokrzew), bo w końcu masz być panną młodą, a nie choinką smile ja swoją woalkę robiłam sama. plus jest taki, że 'kwiatka' miałam z tego samego materiału, co suknia, więc pasował idealnie. i udało mi się go zrobić za drugim razem, choć pierwszy też nie wyszedł najgorszy. to była fajna zabawa przy okazji. możesz kombinować w stronę jakiegoś abstrakcyjnego kwiatu - czegoś białego i poszarpanego na przykład, żeby się zbyt letnio nie kojarzył.
      będzie ślicznie smile
      pokażesz buty i sukienkę?
      • sposobuzycia Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 23.09.11, 17:41
        Czytałam prognozę, zima ma przyjść wcześnie, grudzień śnieżny, mroźny i słoneczny, więc gdyby się sprawdziło, byłoby jak w bajce smile

Ja w pierwszej kolejności myślałam o stylizacji świątecznej (złoto z czerwienią) ale potem stwierdziłam, ze to drugi dzień Świąt, od listopada będziemy katowani Mikołajkami i szyszkami i stwierdziłam, że sobie odpuszczę, bo każdy będzie mieć przesyt. Tak samo menu - pani w restauracji sugerowała świąteczne - właśnie chcę coś innego bo i w wigilię i I dnia Świąt ludzie takie jedzenie będą jeść, więc jak będzie kolejny dzień z karpiem to sama bym chyba wyszła stamtąd głodna. Pamiętaj o tym, myśląc o menu. smile

Co do bieli cudo - jeśli w pomieszczeniu będzie półmrok, kominek, biel będzie przecudnie wyglądać.

Ja też jestem na gwiazdą betlejemską w stroiku zamiast tych szyszek. Szyszki raczej na stół smile
        • figa241 Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 24.09.11, 13:03
          Tekst linkaoj ja jeszcze prognozy nie czytalam...za to poogladalam kilka ciekawostek w necie...wkleje moje inspiracje- czyli zimowy wystroj sali przyjeciowej :

Tekst linka

Tekst linka

mysle ze takie drzewka spokojnie mozna wykonac samemu nie trzeba ich kupowac- a widzialam je- bez krysztalkow rzecz jasna na allegro za 170 zl uncertain
          galazka w podobnym ksztaucie nie kosztuje nic, bialy czy srebrbny sprej jakies 20 zl....moja radosc z wykonania BEZCENNAsmile

Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka

Tekst linka

nie mam pojecia czy udalo mi sie wkleic te linki hihi...no nic zobaczymy....
    • turzyca Na glowe 24.09.11, 17:37
      Mysle, ze mozesz znalezc rozwiazanie posrednie miedzy wydawaniem 2500 zlotych i samodzielnym dlubaniem: zamowienie u jakiejs specjalistki od bizu.
      Ja bym szla do Reverie:
      reverie-art.blogspot.com/2011/07/orchids-and-ice.html
      reverie-art.blogspot.com/2011/06/do-you-remember-retro-style-purse-that.html
      bo robi rzeczy znakomitej jakosci i bez problemu machnie Ci opaske/spinke z woalka, a do tego bedziesz mogla wybrac pasujacy styl. Tylko ze ona ma przerwe do poczatku pazdziernika, ale do konca roku na pewno by zdazyla przygotowac nawet kilkanascie projektow. smile
      No i robi tez torebki, wiec moglabys miec dodatkowy pasujacy element.

Na pakamerze tez mozna znalezc ciekawe rzeczy: www.pakamera.pl/do-wlosow-0_1956_c6.htm ale tez w wiekszosci na zamowienie.
      • figa241 Re: Na glowe 24.09.11, 19:16
        Turzyca jestes BOSKA!
        na pakamerze znalazlam takie cuda
        https://www.pakamera.pl/do-wlosow-spinki-i-klamry-bielsrebrozamowienie-nr518868.htm

sa niesamowite! zamowie takie i dorobie do opaski z woalka! kwiaty lotosu zadaje sie! boskie!!!!
        • figa241 Re: Na glowe 24.09.11, 19:18
          yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy kolejny piekny!!!!

https://www.pakamera.pl/do-wlosow-spinki-i-klamry-spinka-slubny-dziurawiec-nr280470.htm
    • polnaroza12 Re: Zimowe plany- slub i przyjecie w platkach sni 24.09.11, 22:44
      Pomyśl o chińskich różach takich jak miała królowa Sniegu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka