Dodaj do ulubionych

Jak inaczej nazwać Księgę Gości?

28.09.11, 15:32
Rozpoczynam właśnie intensywne przygotowania do ślubu cywilnego i stanęłam na księdze gości. Ponieważ ślub mamy skromny a gości niewiele, więc do wielkiej księgi będzie daleko. Planuję zrobić małą książeczkę zbindowaną metalowo, może z 20 stron. Mam tylko problem z napisem na okładce. Na razie wymyśliłam tylko "Pamiętnik Gości Ślubnych" albo po prostu "Pamiętnik Ślubny" i na tym wyczerpały się pomysły. Może Wy coś podsuniecie? Jak "księga" będzie skończona to się nią pewnie pochwalę wink
Obserwuj wątek
    • brytf-anna Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 28.09.11, 15:43
      Może wystarczy "Na pamiątkę..."?
      Widziałam też fajny pomysł - na okładce piszesz, że prosicie gości o wpisy, rady małżeńskie, etc... a książkę otworzycie i przeczytacie dopiero na 10 rocznicę ślubu smile
      • tivee Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 28.09.11, 17:54
        Mnie się skojarzyło z nazwą "Złote myśli". U Was w szkole tez był szał na takie zeszyty?
        A może Wasze imiona i data ślubu ( pod można po ślubie wkleic zdjęcie wszystkich gości) lub " Ja tu byłem miód i wino piłem, a Młodym tak życzyłem..."
        • izu21 Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 28.09.11, 19:07
          Był szał smile
          No właśnie się zastanawiam czy może tylko nasze imiona i datę. Druga opcja to zrobienie większej księgi i wklejenie w nią również ślubnych zdjęć.

tivee napisała:

> Mnie się skojarzyło z nazwą "Złote myśli". U Was w szkole tez był szał na takie
          > zeszyty?
          > A może Wasze imiona i data ślubu ( pod można po ślubie wkleic zdjęcie wszystkic
          > h gości) lub " Ja tu byłem miód i wino piłem, a Młodym tak życzyłem..."
        • malinowabeza Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 29.09.11, 09:43
          O rany. Albo: Na górze róże, na dole fiołki i zakochane aniołki". KONIECZNIE.

Bezy+Ptysie = mój blog z inspiracjami ślubnymi
    • joanka-r Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 28.09.11, 19:43
      jak nazwać?
      Najbardziej zbędna rzecz w czasie wesela.
      • izu21 Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 28.09.11, 20:00

joanka-r napisała:

> jak nazwać?
        > Najbardziej zbędna rzecz w czasie wesela.

ponieważ....?
        Poza tym to nie wesele a przyjęcie. Wolę mieć wpisy przyjaciół wszystkie razem niż dostać 20 kartek z życzeniami smile
        • figa241 Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 29.09.11, 09:25
          kartki pewnie i tak dostanieszsmile
          ja nie mylslam o ksiazce gosci- ale Twoj pomyls mi sie podoba- ja rowniez cywilnie i nieduzo osob- ale takie PORADY NIE OD PARADY DLA MLODEJ PARY OD CIOCI BARBARY sa ekstra smile

w sumie idea by bylo to nie tylko w celu zyczen a wlasnie porad senstencji oraz osobistych adnotacji gosci mi sie bardzo podoba- beda bliscy mi ludzie mylse ze kazdy napisze cos cieplego od serca, a i cos zabawnego smile

nazwa....hm....cos wymsyle- to sie podziele smile
    • delecta Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 29.09.11, 20:02
      Biorąc pod uwagę rolę, jaką PM często przypisujom gościom, proponuję ZESTAWIENIE SPONSORÓW.
      • izu21 Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 30.09.11, 02:05
        trochę nie na miejscu komentarz....
        Szczególnie w naszym przypadku.
    • sushi_girl Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 30.09.11, 09:34
      Ja chyba nie będę tytułować, za to potem mam plan żeby między wpisy powklejać zdjęcia, winietki i inne rzeczy żeby zrobil się z tego taki ślubny scrapbook. Nie planuję nadetego albumu od fotografa i wydaje mi się to fajnym pomyslem.

Oprócz rad zrobię strony w stylu 'Twoje ulubione wspomnienie z PM' albo 'jedno slowo które wg ciebie nas określa'. wiem, że ludzie często nei wiedzą co napisać, a to im myslę pomoże smile
      • tivee Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 05.10.11, 12:19
        Ja tylko raz spotkałam się z taką księgą na wpisy z życzeniami. Przyznam się, że nawet nie wiem jak była zatytuowana (wiem, że kupili gotową) bo dla mnie problem był innej natury. Była to Para Młoda od strony mojego obecnego narzeczonego, z którym wtedy znałam się ok roku a ich widziałam wcześniej tylko 2 razy, czyli praktycznie nie znałam. Narzeczony chciał, żebym wpisała im jakieś życzenia, a ja praktycznie nic o nich nie wiedząc nie miałam zielonego pojęcia nawet jak zacząśc. Nie chciałam też pisac jedynie oklepanego "Wszystkieigo najlepszego na Nowej ...D..Ż..", szczególnie, że wiedziałam, że większośc wpisujących się przegląda poprzednie wpisy i albo je krytykuje albo powiela.
        Ostatecznie życzenia wpisała koleżanka, któraod lat się z nimi znała, a my się tylko podpisaliśmy.
        Dla mnie najlepszym wyjściem byłyby jakieś zaklejane strony, tak jak koperty gdzie nikt ci nie zagląda co tam piszesz i wtedy można pisac od serca.

A będąc jeszcze w temacie życzeń, to spotkałam się kilka razy z nagrywaniem ich w trakcie wesela i montowaniem na płycie. Połowa osób życzyła jedynie: gromadki dzieci i udanego sexu z głupim uśmiechem. Bardzo ambitne życzenia.
        • klawiatura_zablokowana Księga ślubna 05.10.11, 13:24
          Te pomysły nie są złe, tylko wykonanie zależy od gości.

My mieliśmy księgę ślubną (to się chyba tak właśnie nazywało - zamówiłam za śmieszne pieniądze na Allegro, ręcznie robioną), wpisy były świetne - jedne poważne, inne jajcarskie, rysuneczki, wierszyki, odciśnięte szminkowe usta od dziewczyn. Wklejaliśmy do tej księgi zdjęcia, zaproszenie, różne świstki związane ze ślubem. Nikt nikogo nie krytykował, ludzie raczej prześcigali się, żeby było jak najładniej lub jak najzabawniej. Księga zresztą żyje dotąd - wpisało się potem także wiele osób, które nie były na weselu albo w ogóle na ślub nie dotarły. Wkleiliśmy nawet zdjęcie z 1 rocznicy smile

Życzenia do kamery też mieliśmy i wcale nie były takie, jak piszesz. Ale jak pisałam, to od ludzi zależy.
    • zespol-weselny-idol Re: Jak inaczej nazwać Księgę Gości? 06.10.11, 15:13
      WPISUJTA CO CHCETA suspicious

zespol-weselny-idol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka