kubiss-is-me 13.03.08, 11:45 Witam.Czy ktoś planuje wesele w restauracji Galicja ? Ktoś coś wie, jakieś opinie. Będę wdzięczna za odpowiedź. Dzięki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venilia Re: Restauracja Galicja 14.03.08, 14:25 Hej, ja planuję, we wrześniu, a moja znajoma w czerwcu, także będę bliżej coś wiedziała latem. Ogólnie nie słyszałam złych opinii, jedzenie podobno bardzo smaczne. Zapowiada się dobrze. Odpowiedz Link
kubiss-is-me Re: Restauracja Galicja 14.03.08, 15:26 Cześć, ja mam wesele w sierpniu. A na ile osób robicie wesele ? Bierzecie grajka czy orkiestrę. Nam Galicja strasznie się podoba i mój narzeczony pochodzi z okolic dawnej Galicji, więc tak fajnie wyszło. :) Odpowiedz Link
venilia Re: Restauracja Galicja 14.03.08, 19:13 My robimy na ok 50 osób, na dolnej sali. Będzie dj i wodzirej, więc powinno się zmieścić. A u Was ile osób będzie? Nam też się Galicja bardzo podoba, nie trzeba dodatkowej dekoracji, bo sala jest urządzona i ozdobiona ze smakiem. I położenie dogodne. Odpowiedz Link
kubiss-is-me Re: Restauracja Galicja 15.03.08, 16:57 My też robimy na 50 osób. Mamy grajka. Słyszałam, że tam jest pycha jedzonko :) mniam mniam. Trzeba będzie się wybrać w końcu na jakiś obiadek :) Odpowiedz Link
gracja_82 Re: Restauracja Galicja 10.04.08, 21:38 Miałam wesele na 63 osoby + 5 osobowy zespół w Galicji, w tej dolnej sali (restauracyjnej). Gorąco polecam. Jest przepiekna. Jedzenie przepyszne i strasznie dużo. Stoły,aż się uginały. Polecam w szczególności udźca z wieprzka, to był punkt kulminacyjny programu - oczywiście chodzi mi o program menu ;) Jedzenia dużo zostało, wszystko spakowali w pojemniki i mogliśmy je odebrać w niedzielę po 11. Kelnerzy super, byli niezauważalni i bardzo szybcy. Bardzo uczciwa i solidna obsługa! Lokal jako miejsce się sprawdził bo jest bardzo urokliwy i przytulny, co tylko sprzyja zaciśnianiu więzi międzyludzkich. Jeśli sie ktoś zastanawia to nie ma nad czym, bo bardzo WARTO!!! Odpowiedz Link
tatti-ana Re: Restauracja Galicja 10.04.08, 22:48 Byłabym wdzięczna za więcej informacji na temat tego lokalu, tzn ile tam się płaci za osobę?czy jest sala na 100osób?Co w chodzi w cene menu, tzn. napoje itp? Odpowiedz Link
venilia Re: Restauracja Galicja 11.04.08, 21:14 Gracjo, dziękuję za Twoją opinię, gratuluję udanej imprezy,wierzę, że i nasza będzie taka :) tatti-ana: Za osobe 130-150 zł w zależności od menu. W skład jego nie wchodzą napoje, alkohol, ciasta, tort, owoce - to we własnym zakresie. Na 100 osób jest górna sala. Radzę zadzwonić lub podejść - bardzo miła pani od wesel wszystko wyjaśni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
venilia Re: Restauracja Galicja 11.04.08, 21:17 Gracjo,jeszcze jedno pytanie: nie było za ciasno na tyle osób, wystarczająco było miejsca do tańczenia? Odpowiedz Link
gracja_82 Re: Restauracja Galicja 12.04.08, 20:29 Jeśli chodzi o miejsce to się nie martw :) W końcu wszyscy nigdy nie tańczą. U mnie z miejscem do tańczenia nie było problemu, większość wolała tańczyć w kupie, a my mieliśmy jeszcze 5 osobowy zespół, wszyscy się zmieścili i jeszcze miejsca trochę było pod antresolą. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz postaram się jak najszybciej odpisać :) Odpowiedz Link
kubiss-is-me Re: Restauracja Galicja 14.04.08, 13:39 Cześć :) Widziałam Twoje wesele, byliśmy przed Waszą uroczystością. Chcieliśmy zobaczyć jak wyglądają stoły. Byłam pod wrażeniem, że moze tyle osób się zmieścić. Bardzo się cieszę że udało się wszystko i jesteście zadowoleni. A słuchaj jakie ilości jeśli chodzi o Menu polecasz. My mamy wesele na max, 50 osób i niedługo będziemy ustalać całe menu. Możesz podzielić się wiedzą. W końcu jesteś już doświadczona :)) Odpowiedz Link
gracja_82 Re: Restauracja Galicja 14.04.08, 17:06 A witam :) My wybraliśmy menu z 140zł, było najbardziej optymalne, chodziło nam głównie o udźca-był tego wart:) mieliśmy kilka małych zmianek, np. nie chcialiśmy jaj z kawiorem, sałatki z orzechami bo jest bardzo ciężka i jeszcze czegoś. Szef kuchni zaproponował co nam może zamiennie zrobić. Przy ustalani menu będzie szef kuchni więc się nie martw:) A jeśli chodzi o liośc menu na ilośc osób, to mieliśmy tyle munu ile gości, wyłączając dzieci do lat 6, za które nic nie płaciliśmy oraz orkiestrę i fotografa za których płaciliśmu połowę. Jedzenia było strasznie dużo i sporo zostało, nikt nie był wstanie tego przejeść:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
venilia Re: Restauracja Galicja 14.04.08, 20:09 A jeśli chodzi o ustawienie stołów, to jak to wygląda? Może masz jakąś fotkę sali z wesela, chętnie zobaczę, czekam na priv jeśli miałabyś ochotę coś wysłać:) Menu zapowiada sie pysznie. Ten udziec coraz bardziej mi się podoba. Odpowiedz Link
gracja_82 Re: Restauracja Galicja 15.04.08, 20:08 Jeśli chodzi o układ stołów, to u nas wyglądał następująco: na głównej sali były 2 stoły jeden po prawej stronie długi na 23 osoby, drugi po lewej, tak w głębi, bliżej wejścia do kuchni, stał prostokąt na 10 osób, miejsce dla orkiestry ( u nas 5 osobowej ) było tuż po lewej stronie na tej dużej sali. 12 osób było na antresoli (u nas sami młodzi). w lożach pod antresolą były miejsca dla 8 osób (2 razy po 4 osoby), oraz na podeście był stolik dla 6 osób. Koło podestu w loży było miejsce jeszcze dla 4 osób. Orkiestra i fotograf mieli miejsce w lożach tuż przy oknach. Tak wygłądało to u nas. Ale najlepiej porozmawiaj o tym z kelnerami oni się na tym najlepiej znają. My chodziliśmy do nich kilka razy zanim ostatecznie rozsadziliśmy gości. Są bardzo mili. Miejsce do tańczenia był na głównej sali, pod antresolą oraz koło schodów. Niestety nie mam zdjęć, ale jesli masz jeszcze jakies pytania to ja odpiszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
glo1004 Re: Restauracja Galicja 17.04.08, 20:23 przepraszam, czy nie orientujecie się, czy Galicja urządza również mniejsze wesela - na ok.30 osób? Odpowiedz Link
venilia Re: Restauracja Galicja 17.04.08, 21:20 Możesz zrobić takie przyjęcie, tylko wtedy musisz dopłacić, żeby restauracja była zamknięta dla innych gości, są to koszty w granicach 500-800 zł, nie pamiętam dokładnie. W przeciwnym razie restauracja będzie otwarta dla gości z zewnątrz. Odpowiedz Link
zeberrka Re: Restauracja Galicja 05.05.08, 08:55 Dostałam takie info z Galicji: w tej chwili nie przyjmujemy rezerwacji na 2009 rok ponieważ odbywa się remont hotelu i będzie remontowana również sala weselna. - mam się ewentualnie kontaktować pod koniec roku. Odpowiedz Link