Dodaj do ulubionych

Karczma na piwnej.

27.10.11, 09:12
witam moi znajomi będą organizowali wesele w karczmie na piwnej , restauracja Baccara znajdującej się w Jawczycach pod warszawą . Znam lokal ale nie chcę żeby polegali na jednej opinii z resztą nie byłam w nim dawno , napiszcie coś o jedzeniu , obsłudze itp.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • lepszaperspektywa Re: Karczma na piwnej. 01.11.11, 20:11
      Witam,
      my też organizujemy biesiadę weselną w Karczmie na piwnej, byliśmy tam na obiedzie nim zarezerwowaliśmy lokal. Z jedzenia byliśmy zadowoleni, klimat sali, obsługa jak najbardziej na plus, a miejsce jest naprawdę urocze i ładne do zdjęć zarówno z zewnątrz jak i wewnątrz.

a czy Ty dowiedziałaś się czegoś nowego o tym miejscu?
    • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 02.11.11, 23:53
      Niestety ale w tym przypadku niewiele mi to mówi bo restauracja o.k kwestia gustu , za to z zimnym na weselach i obsługą było mocno dyskusyjne i nie wiem czy się polepszyło.
    • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 27.11.11, 00:36
      Nie do wiary , restauracja Baccara istnieje 20 lat i nikt nie ma na jej temat opinii ???
      a na temat jakiejś knajpy na trakcie brzeskim jest z 200??? To żarty jakieś? to kto te opinie wystawia??? bezsens jakiś.
      • azjab Re: Karczma na Piwnej. 01.12.11, 10:03
        ja nie mam zbyt pozytywnych opinii. W Baccarze jest kilku właścicieli tzn. każdy w rodzinie to szefsmile
        Ciężko o decyzyjność. Kolejna sprawa to jedzenie, jedyne dobre to to serwowane w ich firmowym sklepie, w restauracji jest kiepskie.
        Klimat...ciężko określić, wiejski co zresztą nie jest złe, ale w ich przypadku przeszli stanowczo na stonę kiczu.
        • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 14.12.11, 22:39
          Rozwiń myśl z tą decyzyjnością? Jedzenie jest to samo w restauracji co w sklepie pierogi itp. a temat dotyczy wesel nie karczmy...
          • azjab Re: Karczma na Piwnej. 15.12.11, 21:19
            nie jest to samo... w sklepie są pierogi itp. garmażerka. To co jest w restauracji jest niezjadliwe, chyba że ktoś ma niskie wymagania.
            Knajpa miała swój okres świetności, ale dosyć dawno. Zaczeli się rozbudowywać, powstał Dwór Ołtarzew, który jeśli chodzi o śluby też idzie kiepsko. Terminów wolnych na pęczki, mimo sporej reklamy...przestało im zależeć na jakości, postawili na ilość. Wiąże się to z decyzyjnością, bo w samej Baccarze jest kilku menagerów (ciągła rotacja), każdy członek rodziny to szef. Ustalasz szczegóły z tym kto akurat jest na miejscu...
            Źle kojarzę z nimi współpracę, ale jest wolny rynek.
            W pobliżu jest przecież Mazurkas, Riccona, Dworek w Kaputach (super alternatywa dla Baccary) i wiele innych sprawdzonych miejsc.
            • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 16.12.11, 20:04
              Ciężko coś mi napisać na ten temat , postawiła bym dużo na to że Dwór Ołtarzew nie ma absolutnie nic wspólnego , karczma na Piwnej ma obok (100 metrów) swój dom weselny na 300 osób , menadżerowie i obsługa jak pamiętam było cienko ale jedzenie o.k tylko malutka jak na wesele ale pod względem smaku o.k . Są tam totalnie proste rzeczy takie których nie sposób zrobić źle , jeżeli ktoś ma niskie wymagania to raczej te perogi mu będą smakować . Ale o.k każdemu wolno oceniać . Mam wrażenie że nie o tym samym myślimy , dom biesiedny jest tam z 5 lat maksymalnie i na Piwnej w Jawczycach!!! Nie na jakimś Ołtarzewie.
              • azjab Re: Karczma na Piwnej. 16.12.11, 20:52
                nie rozumieszbig_grin Dwór Ołtarzew i Karczma na Piwnej to ten sam właścicieltongue_out I dlatego pisałam, że rozmieniają się na drobne, że ani jedno ani drugie miejsce nie jest tak naprawdę dopieszczone, to po prostu nie to.
                Pytałaś o opinię, więc wyrazilam swoją. Mam wrażenie, że liczysz tylko na potwierdzenie swojego wyboru?
                • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 17.12.11, 21:22
                  Rozumiem ale wiem skąd ci się to wzięło ? Nie wiem czy to ten sam właściciel ale jak Ci zależy to sprawdzę . Jak mam obstawić to nie masz racji i nie wiem skąd ten pomysł ale upewnię się . Dziękuję za opinię nie wiele osób odpowiedziało więc jest cenna i dziękuję za nią , nie mniej jednak muszę sprawdzić to co piszesz ponieważ nie jestem pewna . Znasz nazwisko właściciel Dwór Ołtarzew ???
                  • azjab Re: Karczma na Piwnej. 18.12.11, 20:12
                    znam ich pół prywatnie, a zresztą to nie tajemnica, że mają kilka lokali, więc nie sprawdzaj mnie tylko opinię na temat miejsca gdzie masz organizować weselesmile
                    • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 19.12.11, 21:49
                      Nie sprawdzam Cię i nie mam zamiaru robić tam wesela . Jak pisałam znajomi chcieli zarezerwować lokal i chciałam uzyskać inne opinie ponieważ moje nie były obiektywne.
                      Co do tego dworu to uważam że nie masz racji nigdzie nie znalazłam wzmianki o tym żeby należał do Baccary , a poza tym nawet na jakąkolwiek logikę po co ktoś miałby otworzyć sam dla siebie konkurencje ? Ale nie mam zamiaru Cię przekonywać , druga sprawa od kogoś kto zna kogoś półprywatnie nie można obiektywizmu oczekiwać.
                      A ci moi znajomi zrezygnowali i zarezerwowali jakiś dworek pod Podkową Leśną gdzie są dwie sale i do łazienki trzeba iść na piętro a opłaty wnosisz w złocie... ale cóż ..podobało im się i reszta nie miała znaczenia .
                      • azjab Re: Karczma na Piwnej. 20.12.11, 09:14
                        pracowałam dla Baccary, byłam podwykonawcą. A że wzmianki nie znalazłaś w necie, to nie dziwne. Trzeba się wybrać do KRS-u, bardziej wiarygodne źródłosmile. Co do konkurencji...Dwór to inny klimat niż Karczma na Piwnej, więc wyszli z założenia, że jakoś ruszy...no i nie ruszyło, choć szkoda, bo miejsce fajne. pozdrawiam
                        • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 20.12.11, 21:09
                          Nie bardzo rozumiem podwykonawcą ?? Dawno temu jak to nie tajemnica?
                          • azjab Re: Karczma na Piwnej. 21.12.11, 22:50
                            bardzo proste tłumaczeniebig_grin
                            • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 22.12.11, 11:22
                              ?????
                              • basiajaworska11111 Re: Karczma na Piwnej. 22.12.11, 11:25
                                Swoją drogą to niesamowita opcja że nikt więcej nie ma zdania o tym lokalu.
                                Azjab - sorry ale naprawdę nie wiem czego dotyczy twój wpis , bardzo proste tłumaczenie to odpowiedz na pytanie kiedy tam pracowałaś... nie musisz odpowiadać oczywiście to w zasadzie nie istotne . Pozdrawiam.
    • fantastic_agnieszka_k Re: Karczma na piwnej. 12.01.12, 13:05
      Basiu udalo Ci sie dowiedziec cos na temat tej sali?
      Tez jestem zainteresowana opiniami. we wrzesniu planuje tam wesele
      • ilekobietamalat Re: Karczma na piwnej. 12.01.12, 14:19
        moim zdaniem teraz w baccarze cokolwiek robic to kiepsko, zwazywszy na to jak wyglada okolica... no ale jak komus nie przeszkadza.
        znam ten lokal od strony spotkan fimowych i nigdy mnie nie zawiedli, wrecz przeciwnie, majac do wyboru kilka lokali moi wspolpracownicy zawsze wskazuja na nich. zakladam wiec ze obsluga i jedzenie jest na dobrym poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka