Dodaj do ulubionych

Obrączki z brylantami

01.11.11, 14:17
Bardzo podobają mi się obrączki z diamentami, ale zastanawiam się nad ich trwałością. Boje się, że po paru latach systematycznie te brylanciki będą wypadać. Macie jakieś doświadczenia z takimi obrączkami? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • brytf-anna Re: Obrączki z brylantami 01.11.11, 21:37
      Myślę, że można je wtedy zareklamować? W końcu brylancik nie jest wart 5 zł...
      • emily_valentine Re: Obrączki z brylantami 01.11.11, 22:01
        Ja mam swoją ponad 5 lat i na razie żaden kamień mi nie wypadł.
    • tivee Re: Obrączki z brylantami 01.11.11, 22:54
      Znajoma wykonywała obrączki u wg niej b. dobrego jubilera, za duże pieniądze. Dostała jakiś certyfikat i gwarancję, również na wprawione 3 diamenty (cena za jeden ok 300 zł). Po ok 3 latach jedno z oczek wypadło. Gdy to zgłosiła, okazało się, że musi zapłacic za wprawienie nowego kamienia chyba, że przyniesie ten diamencik, który jej wypładł. Tylko, że ona nie wiedziała gdzie i jak go zgubiła.
      Przymierzając obrączki też zdażyło mi się trafic na model w którym została tylko pusta dziurka. Chyba, że ktoś oprawia cyrkonie to strata nie jest duża.
      Trudności są też ze zmianą rozmiaru obrączek z oczkiem.
      Wydaje mi się, że jest to też chwilowa moda, która minie za jakiś czas. Tak jak np. teraz powracają półokrągłe obrączki.
      • brytf-anna Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 11:24
        Mnie też bardzo podobały się takie błyskotki, ale postawiliśmy jednak na klasykę, bo tak jak pisze tivee - to pewnie chwilowa moda. Mamy półokrągłe, gładkie obrączki z żółtego złota, do której przecież zawsze mogę dołożyć cieniutki pierścionek, np taki:

https://www.yes.pl/images/file_column/item/photo/44302/special/yes-rings-collection-zw-z-z16-n00-zeb7199.jpg?1299776624

i wychodzi na to samo, do tego można stosować różne kombinacje w zależności od humoru smile
    • marina111 Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 15:28
      mam w swojej 3 brylanty nosze ja 2 lata i narazie nic złego się z nią nie dzieje. A małe 3 brylanty nie robią az tak wielkiej różnicy zeby miało to wyjść z mody
      • marina111 Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 15:29
        a własciwie czy kiedykolwiek brylanty wyszły z mody?????????? Zawsze były i będa w cenie (estetycznie i finansowo)
        • sajolina Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 16:42
          Mnie babka u jubilera powiedziała, że brylant nie powinien wypaść sam z siebie, ale jeśli się o coś zahaczy, czy uderzy, to może wypaść i coś takiego nie podlega gwarancji, bo to nie jest wina jubilera tylko uszkodzenie z winy użytkownika. Jak mały brylancik to pół biedy, gorzej jak ktoś duży kamień oprawi.
          • houseofdiamonds Re: Obrączki z brylantami 15.03.16, 10:38
            Zgadzam się - brylanty nigdy nie wyszły z mody, a jakby nie było są z nami od początków cywilizacji ;D
    • grecja83 Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 17:47
      Dziękuję za odpowiedzi smile Tak, oczywiście są gwarancje na takie obrączki, nawet dożywotnie, ale jak pomysle, że będę szła np. do Apartu za 30 lat z taką gwarancją to troche mnie to bawi smile Ewentualny problem byłby mniejszy gdyby chodziło o kilka brylantów, lecz moja wymarzona obrączka ma wysadzaną kamieniami całą jedną krawędź. I jeśli pomysle, że koszt jednego diamentu to ok. 500 zł, to zaczynam się wahać. Pozdrawiam.
      • figa241 Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 18:04
        moj kosztowal 1000 zl....mam nadzieje ze nie wypadnie nigdytongue_out
        ale wiecie jak to jest zalozylam obraczke na palec i powiedzialam tak to jest ta!- wczesniej kompletnie nie mylslalam o zoltym zlocie, anio o brylancie, ani tez o plaskim rancie-chcialam biale zloto polokraglej formy...ale zmierzylam te...i na nia sie zdecydowalismysmile
      • sajolina Re: Obrączki z brylantami 02.11.11, 18:43
        Gwarancja gwarancją, ale jak Ci powiedzą, że brylant wypadł z Twojej winy, to ciężko będzie udowodnić im, że jest inaczej. A akurat Apart robi problemy jeśli chodzi o reklamacje, doświadczyłam tego, miłe panie szybko przestają być wtedy miłe.
        • emily_valentine Re: Obrączki z brylantami 03.11.11, 00:21
          haha właśnie Marina, zgadzam się z Tobą - brylanty są 'modne' od wieków big_grin
          Dziwne stwierdzenie, że obrączki wysadzane brylantami, to chwilowa moda.
          Ja mam całą obrączkę dookoła wysadzaną, kamieni jest ok. 50 i póki co jest ok. Kupowałam w redrubin. W aparcie, to można sobie biżu co najwyżwj pooglądać, a nie kupować tongue_out
          • sajolina Re: Obrączki z brylantami 03.11.11, 09:12
            W aparcie, to można sobie biżu co najwyżwj pooglądać, a nie kupować

Emi, a czemu tak uważasz? Nie znam za bardzo red rubinu, w czym jest lepszy od apartu?
            • marina111 Re: Obrączki z brylantami 03.11.11, 10:08
              Wszystko jest lepsze od Apartu gdzie cie oleją jak tylko wspomnisz ze cos jest nie tak z tym co ci sprzedali.
              W Kruku moja siostra reklamowała zwykły srebrny pierscionek. Nic wielkiego bo kosztował 69zł a wymieniali jej ten pierscionek 3 razy do skutku. Mysle ze koszty wymian były wyzsze niz ona zapłaciła za ten pierscionek ale takie podejscie mi się podobało bo zalezało im zeby nie wyszła ze złym wrazeniem ze sklepu. I faktycznie potem obraczki tylko tam oglądała bo na nich mozna liczyc.
              Firma powinna ponosic odpowiedzialnośc za swoje produkty a Apart tego nie robi i jesli kupiłas bubel to sie z nim bujaj potem. Red Rubin tez ma taka politykę
              • emily_valentine Re: Obrączki z brylantami 03.11.11, 15:16
                Apart jest ok do momentu jak się zapłaci. Potem umywają ręce, wiele rzeczy nie da się u nich zmniejszyć, zwiększyć, naprawić itd. Obsługa posprzedażowa jest do d. uncertain
                Za to w red rubin czy w kruku to zupełnie inny poziom obsługi i serwisu.
                Sajo, poczytaj wątki o aparcie, było już kilka na forum. Tam nawet jak się chce coś kupić, to obsługa strzela focha.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka