Dodaj do ulubionych

5th sie zestawia ver. 3.0

19.03.12, 10:04
5th po przebojach opisanych tu tinyurl.com/przeboje-z-krawcowa prezentuje stylizację nr 3:
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/oIyvOgk9lqVND6seuB.jpg
(sukienka jest biala)

I wyszło na moje, czyli suknia kupiona miala być w sklepie (ach ach czemu tej kiecki nie było 5 miesięcy temu wink), buty w innym kolorze. Do tego dziwnym trafem mam w domu popielaty sweterek-bolerko, uszyje jeszcze delikatny biały szal ( w Van Graafie jest ale zbyt wąski dla 5th). Jest jeszcze frufru torebka ale zalinkuję dopiero wieczorem. Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • sushi_girl Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 10:17
      Przykro mi z powodu przebojów z krawcową.
      Nowe zestawienei podoba mi się bardzo - kocham krótkie sukienki i szarfy.
      Bardzo odbiega od wersji 2.0 - na pewno nowocześniejsze ale dla mnie na plus!
    • figa241 Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 10:20
      5th pewnie bym napisala ze mi sie podobuje nawet jakbys potForka wsadzila bo cie lubie....ale na szczescie nie musze klamac!
      Ty wiesz ze FIGA LUBI MINIOWKI, ZE LUBI BEZ ZADECIA I ZE LUBI BEZ PIERDNIECIA!

Buty sa - MEGA!!!!!!! I SOSOBISCIE PADLAM Z ZACHWYTU!
      Sukienka- lekka, zwiewna, delikatna, sexowna i kobieca- TO JA LUBIE, TO JA DOCENIAM, I TO JA PODZIWIAM....

i to bedzie wygladalo zachwycajaco!
      • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 10:25
        dziekuje Babeczki, lejecie mnióT na moje skołatane przebojami z krawcową uszy. Kieca nie taka znow mini, ciut przed kolano (jedno mam na dodatek poharatane ale co tam wink). Ale macie racje. Jest lzej o jakies 20 kg od wersji 2.0 z obrazka a z 50 kg mniej od wersji w wykonaniu krawcowej. Zlazł ze mnie głaz. Normalnie głupi to ma szczescie, wiec warto byc glupim! Gdyby nie Van Graaf to bym chyba w jakiejs codziennej kiecy poszla wink Nie ma to jak miec plan, klawy jak cho*era wink
    • zia86 Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 16:09
      Przebojów z krawcową współczuje, jednak zestawienie podoba mi się bardzo! smile Sukienka śliczna, buty wymiatają, będziesz wyglądać pięknie, nowocześnie! Pokaż jeszcze dodatki. smile Jakaś biżuteria będzie?
    • be_e Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 18:09
      Bardzo ladna sukienka, tez miałaś wielkie szczęście, że ja wogole znalazlaś. Jak można wiedzieć ile taka kosztuje?
      • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 22:37

jak na nieslubna to IMO duzo - 650 zl. Jak na slubna to chyba nie ;D
        a tu torebka https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/Y1FOVmCookIwtMnlcX.jpg
        • zia86 Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 20.03.12, 14:30
          Torebka fajna, ale dobrze, że ściągasz łańcuszek, będzie lepiej wyglądała. smile
    • ylfeth Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 19:52
      jeżeli o mnie chodzi to zestaw wysadza z trampek, szczególnie, że od czasu kiedy mam swoją suknię zaczynam bzikować na punkcie krótkich smile butów Ci zazdroszczę z całego serca, są przecudne. Z resztą większość od Mishki mi rozwala serce...
      a co do przebojów z krawcową: współczuję, ale tak jak dziewczyny mówią, ja bym tego tak nie zostawiła, tzn. na pewno nie zapłaciła za wątpliwą usługę i zastanowiła się nad zwrotem kosztów materiału. Ale ja to mam skrzywienie zawodowe smile
      • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 21:23
        butki sa troszke wąskie - to na pocieszenie big_grin
        Bizu - kolczyli z perłami, myślę nad bransoletką. Do tego wielka spinka w stylu old Hollywood. Choc dzisiejsza fryzure probna jeszcze przemysle wink
        Niestety babie zaplacilam, podeszlam jak do czlowieka (no durna jestem nieslychanie, wiem, olała terminowosc, jakosc, efekt, a ja jej zaplacilam). Moze jednak bede z nia gadac choc teram nie mam ochoty.
        • ylfeth Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 21:53
          ociupinkę pociesza bo moje stopy raczej nie są kopciuszkowe wink
          perły propsuję i spinkę, i hollywood i och, ach - jeszcze Ci wyjdzie na dobre ta krawiecka katastrofa smile
          Co do baby to wierzę, że nie masz ani chęci ani czasu na szarpanie się, sama nie jestem z gatunku tych, co się lubią wykłócać (we własnej sprawie, w cudzych lubię), ale mimo to zachęcam. Jak będziemy pozwalać robić się balona to się przyzwyczają, że można i że się opłaca.
          • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 20.03.12, 08:08
            > ociupinkę pociesza bo moje stopy raczej nie są kopciuszkowe wink

moje tez nie i ciut mi sie bok nie miesci wink znaczyy moze tego nie widac ale ja wiem i mnie wnerwia
    • raszefka Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 20:36
      Suknia jest piękna, aczkolwiek żal mi poprzedniego pomysłu sad
      • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 20.03.12, 08:09
        no ba no ba. Ale moze ktos sie zainspiruje i uszyje (bo nazwy oryginalu nie znam) -chetnie obejrze w wykonaniu dobrej krawcowej
    • niebieski_lisek Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 19.03.12, 21:46
      Gdzie kupujesz buty?
      • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 20.03.12, 08:08
        e-bay, dobre ceny mozna znalezc. Choc teraz bym chyba w tym sklepie polskim na M (nazwy nie pamietam) kupiła cos ładnego.
        • jill5 Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 20.03.12, 08:53
          Boski zestawsmile Chyba sie przejdę do Van Graafa...nadała by mi sie ta kieca na poprawiny smile)
          Jedyny maly minusik imho to torebka...siakas taka...ten lancuszek...no nie wiem...nie podoba mi sie. Ale reszta koncepcji super smile
          • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 20.03.12, 10:04
            no wlasnie lancuszek odepne. moze zrobie z materialu. hmm
    • 5th_element co na głowę? 20.03.12, 10:18
      włosy ciemny brąz krótkie (do brody) i cienkie.
      co do nich z tego? https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/fAaYYx5z0EjQazCBLB.jpg
      a moze nic?
      • pamoz Re: co na głowę? 20.03.12, 12:43
        Czesc Piata, long time no speak smile
        Czytalam Twoj watek o krawcowej, tragedia normalnie, ale podziwiam ze tak sie szybko zorganizowalas z nowym zestawem na tak krotko przed slubem. Zestaw mi sie podoba, choc po poprzedniej sukni-cudzie, nie spodziewalam sie cos tak innego.
        Butkow nie bede komplementowac, bo przeslodze wink
        Na wlosy zdecydowanie bym dala to ostania opcje broszkowo-swiecaco. Zadnych kokardek juz nie z tego tytulu ze sukienka ma kwiatka na pasie. Wlosy bedziesz miec rozpuszczone czy upiete?
      • jill5 Re: co na głowę? 20.03.12, 12:52
        Ja tez mam poki co wlosy takie jak Ty i nie bardzo pomysl na nie.
        Ale moze jakies lekkie upiecie z boku i zywy kwiat w kolorze sukienki?
        Z tego co pokazalas tez bym byla za ta swiecaca wsuwką czy co to jestwink
        • 5th_element Re: co na głowę? 20.03.12, 13:28
          Uff, bo spinke tę posiadam. Nawet dwie na_wszelki_wypadek.
          Byłam wczoraj na probnej. Mowie babce - fale w stylu lat 20-40. Jebut zrobiła mi loki a'la baran.
          Z tyłu było fajnie bo podniosla mi kudełki i było ich więcej. Spinki upięła z tyłu za uszami symetrycznie. Tył ok, ale przód niekoniecznie wink) a nawet chyba mam fotki ale to moze na priv jedynie wink)
          Czy ja kuźwa seplenie czy jak? big_grin
          kombinuje, ze nakręce na grube wałki (ślub na wyjezdzie, fryzjerce wyjazdu nie zafunduje) i zrobie fale, z jedną spinką upiętą z boku cos jak tutaj:
          lula.pl/lula/1,95647,7085604,Fryzury__Hollywoodzki_szyk_lat_30__i_40_.html
          • jill5 Re: co na głowę? 20.03.12, 13:44
            Aaa i tak to z fryzjerami, partacze. A zdjecia nie mialas ze soba? Skad ta biedna pani miala wiedziec co w latach 20-tych bylo?wink))
            Mnie sie bardzo podobaja te fryzury: www.prettywedding.pl/fryzury-do-slubu-romantyczny-niski-kok/ Nie wiem tylko jak zmusic moje wlosy zeby urosly na tyle do pazdziernikawink
            Ale ta ktora zalinkowalas jest bardzo fajna...moze uda Ci sie lepiej samej wlasnie ten efekt osiagnac...ja sie nie znam za bardzo na kreceniu wlosow, bo u mnie to graniczy z cudem, ale moze prostownica jakos da sie taki efekt osiagnac?
            • 5th_element Re: co na głowę? 20.03.12, 13:57
              ja bardzo lubie swoja fryzjerke, w sumie racja - instrukcja za krótka. Drapowanie/plisy, fale/loczki. Kazdemu moze sie popitolic wink Poza tym bylam podekscytowana bo jechalam potem do krawcowej podniesc ciut ramiaczka i zmajstrowac szal.
              • 5th_element Re: co na głowę? 20.03.12, 14:01

nie no jest wiele cud -fryzur, jednak musze mierzyc zamiary na siły owłosienia. A kok mozna zrobic i taki fałszywy -niby kok, albo dodac taki wypelniacz do koka
                • 5th_element fale lata '20 - tutorial 20.03.12, 14:23
                  fajny znalazłam: www.youtube.com/watch?v=olPR07r2ZTs&feature=related
                  moze sie nie tylko na slub przydac
                  • 5th_element Re: fale lata '20 - tutorial 20.03.12, 14:29
                    i jeszcze jeden, bardziej przekonujący:
                    www.youtube.com/watch?vshocktNDUd4k7dE
            • pamoz Re: co na głowę? 20.03.12, 14:34
              Oo, tam tez jest moja fryzura w tym linku!
              5th, rok temu bylam na slubie kumpeli ktora miala dokladnie to co Ty chcesz. Moge ja podpytac jak wykombinowala ten fryz
              • 5th_element Re: co na głowę? 20.03.12, 14:45
                o jasne bardzo prosze smile

nie bede kolędować po całym miescie w_poszukiwaniu_idealnego_fryzjera juz wink
                • pamoz Re: co na głowę? 22.03.12, 10:28
                  5th, niestety kolezusia miala wlosy robione przez fryzjerke.
                  Ja bym na Twoim miejscu sama poeksperementowala na swojej glowie z pomoca youtube (ja tak czesto gotuje i efekty sa niezle). Czuje ze bedzie troche z tym pracy, ale warto sprobowac
                  • 5th_element Re: co na głowę? 22.03.12, 10:40
                    chyba poprosze jeszcze jednego fryzjera o próbną smile Dziekuje za info Pamoz.
      • zia86 Re: co na głowę? 20.03.12, 13:31
        Bardzo podobają mi się te kokardki i te inne kukuryki ale chyba byś przesłodziła jakbyś dodała je do stylizacji, choć to też zależy od Twojej urody, myślę, że spinka jest najbezpieczniejszym wyjściem, będzie pasować bardzo a ta fryzura z falami wyjdzie bardzo elegancko. smile Podoba mi się!
    • bukfa Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 23.03.12, 02:17
      Historia z krawcaowa jak moja! sad
      Ale nowa stylizacja jest SUPER wiec nei ma co plakac nadrozlana suknia wink
      • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 23.03.12, 08:07
        Ha! Bukfa, ja wlasnie o Tobie myslalam gdy mialam te przeboje. Bo pisalas że Ci sie krawcowa nie wyrobila. BTW wyslalam jej wezwanie do natychmiastowegonaprawienia tego co sknocila (pomijajac styl, ktory jest odlegly od oryginalu jak Paryż od Kamczatki to jeszcze uszyla ją na osobe o rozmiar-dwa mniejsza ode mnie).
        • bukfa Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 23.03.12, 14:58
          He he, a umnie bylo odwrotnie - suknia jak na wiloryba, wygladalam w niej o piec rozmiarow grubiej niz w rzeczywistosci. I jeszcze pani tego jakos rzekomo nie widziala... Niby odpuscilam, ale to dzis mi cisnienie rosnie jak wspominam smile
          • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 23.03.12, 15:38
            ekhm w zbyt obcislej tez wygladam jak wieloryb. Moze w przyplywie weny tworczej raz wrzuce zdjatka, bo przygotowuje pozew. Gdyby to byly krzywo wydziergane skarpetki, to bym odpuscila, ale troche trzeba popracowac by wydac 1400 zl.
            • aeris Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 01.04.12, 21:35
              5th! gdzie jest twoj watek szkalujacy krawcowa? nie moge znalezc!
              • aeris Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 02.04.12, 22:59
                gdzie?
                byl tak prostacki ze nawet za glupi na osla lawke?
    • martina.15 Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 01.04.12, 21:47
      5th, jesteś już żoną! Jak poszło?
      • agoolec1 Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 02.04.12, 08:18
        ileż o wątków trzebab bylo załozyc ze by pokopać leżącego,co?,czyżbyś nie czuła się na siłach i sama sprawy nie potrafiła załatwić ?a tymczasem szukasz poklasku tu i ówdzie
        • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 18:36
          agoolec1 napisała:
          > ileż o wątków trzebab bylo załozyc ze by pokopać leżącego,co?,czyżbyś nie czuła
          > się na siłach i sama sprawy nie potrafiła załatwić ?a tymczasem szukasz poklas
          > ku tu i ówdzie

oo, następna szczecinska szwaczka zwęszyła temat by napisać coś w stylu martyrologii uciśnionego partacza.

Wybierając krawcową pytałam w ub. roku koleżanek o ich wrażenia co do oferowanych usług i ewentualne namiary na dobrego fachowca. Jedna koleżanka mi powiedziała "tylko omijaj Agnieszkę z 1 Maja, bo to ta, co mi przetrzymała 4 miesiące sukienkę, którą dałam jej do poszerzenia a drugą, którą miała uszyć na jej wzór miętosiła kolejny miesiąc". Prawda to, Agoolec1?

Nie jest zaiste trudno dopatrzeć, że Agoolec to krawcowa:

"Re: POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!
          wszystko zależy ile chcesz przeznaczyć na suknię,koszt uszycia od600 zł.Zajmuję się szyciem zawodowo ,mam "na koncie"wink niejedną zadowoloną pannę młodą,doradzam w wyborze fasonu i tkaniny,jeżdżę z klientkami do sklepów,dalsze informacje moge udzielić pod mailem kiecka@akcja.pl.Pozdrawiam:
          Pt, 15-02-2008 Forum: Ślub i wesele -SZCZECIN Wątek: Który salon sukien ślubnych wybrać? Autor: agoolec1 "

No wiec widzisz Agoolec1, masz "na koncie" nie tylko zadowolone klientki, bo pamiętam wściekłość kumpeli, która zamiast dostać sukienkę w marcu wydarła Ci ją z gardła w lipcu.

A co do tematu ślubu to zbieram się napisać smile
      • aeris Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 02.04.12, 23:03
        hm ciekawe jak poszlo!
        bo moze ksiadz mial za czarna sutanne i trzba bylo najpierw wezwac prawnika
        • beatrix-kiddo Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 17:39
          Aeris, jak smutne i puste musi być Twoje życie, skoro chce Ci się poświęcać czas na tropienie i prześladowanie 5th. Współczuję!
          • zdzisnadzis Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 18:02
            beatrix-kiddo napisała:

> Aeris, jak smutne i puste musi być Twoje życie, skoro chce Ci się poświęcać cza
            > s na tropienie i prześladowanie 5th. Współczuję!

Tropienie?? Wybacz, ale chyba trzeba byc niedowidzącym by nie trafic na wątki dotyczące krawcowej, zniszczonej sukienki czy prawnika, bo do każdego widocznie trzeba bylo załozyc osobny w jednym sie nie dało..tak wiec bez przesady
            • ylfeth Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 18:08
              masz nas za wybitne kretynki, jeżeli myślisz, że żadna z nas nie wpadnie na fakt, że tworzysz nowe nicki po to, żeby się mścić za publiczne ostrzeżenie przed partaczami i historię o tym, jak Ty lub Tobie bliska osoba, że się posłużę delikatnym określeniem, nie wykonała usługi.
              • zdzisnadzis Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 19:08
                ylfeth napisała:

> masz nas za wybitne kretynki, jeżeli myślisz, że żadna z nas nie wpadnie na fak
                > t, że tworzysz nowe nicki po to, żeby się mścić za publiczne ostrzeżenie przed
                > partaczami i historię o tym, jak Ty lub Tobie bliska osoba, że się posłużę deli
                > katnym określeniem, nie wykonała usługi.

to do mnie?? No tak kółko wzajemnej adoracji się odezwało. Tak wiec wyszłaś na kompletna kretynke, proponuje prześledzic historie mojego nicka na tym i innych forach. Może cie oświeci co nieco. A do pani szwaczki jakiejkolwiek i do samego Szczecina(?) to mi bardzo daleko bo akurat jestem z drugiego końca Polski. Odniosłam sie bardziej to tego, ze faktycznie tworzenie kilku wątków na jeden i ten sam temat to chyba za dużo ..
                • ylfeth Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 21:49
                  wybacz, ale w sieci szukam tematów na interesujące mnie tematy. Szkoda mi życia na takie troliszcza smile
                  • zdzisnadzis Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 22:41
                    ylfeth napisała:

> wybacz, ale w sieci szukam tematów na interesujące mnie tematy. Szkoda mi życia
                    > na takie troliszcza smile

Może zanim kolejny raz palniesz i niesłusznie kogoś o coś posadzisz to zajrzyj do wyszukiwarki, co do "troliszcza" to sie nie wypowiem nawet - nie bede sie zniżac do twojego poziomu..
            • beatrix-kiddo Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 18:15
              zdzisnadzis napisał:

> Tropienie?? Wybacz, ale chyba trzeba byc niedowidzącym by nie trafic na wątki
              > dotyczące krawcowej, zniszczonej sukienki czy prawnika, bo do każdego widoczn
              > ie trzeba bylo załozyc osobny w jednym sie nie dało..tak wiec bez przesady

5th miała pełne prawo napisać o niekumatej (delikatnie mówiąc) krawcowej, więc się nie czepiaj. A może jesteś znajomym/znajomą pani krawcowej-partaczki?
              • aeris Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 21:34
                kobieto!
                pewnie ze miala prawo!
                ale ona to napisala 30 razy w jednym watku!
          • aeris Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 21:33
            tak.. moje zycie jest tak smutne i nudne, ze nawet nie mam czasu na zakladanie watkow szkalujacych bezpodstawnie.
            szkoda mi czasu i nerwowsmile wole stracic kase.
            Za to twoje zycie musi byc bardzo ekscytujace: bronic osoby szkalujace innych!
            gratulacje. Zazdroszcze!
        • ylfeth Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 17:59
          o, mam nadzieję, że przekazalas pozdrowienia pani szwaczce big_grin przypuszczam, że w lustrze.
          Piąta, jak ci się podobała SUTANNA na Twoim slubie?! big_grinbig_grin
          • aeris Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 03.04.12, 23:00
            ylfeth
            popracuj nad swoim ironicznym poczuciem humoru.
            poko co brzmi zalosnie.
            • klekleklekle Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 04.04.12, 07:37
              zauwazyłam ze tryskanie jadem to twoja specjalność,zioniesz wręcz nienawiścią jak ogniem piekielnym,zauważyłam też, ze bardzo duzo czasu spędzasz na forum,nie szkoda ci życia na takie głupoty?poprzedni watek zniknął,po tym jak twierdzisz,że sprawa zalatwiona zostala pozytywnie,coś mi jednak mowi ze ktos cię opier...,bo oczernilas tam dodatkowo dwie osoby,oprócz pani"szwaczki",chyba masz nieźle za uszami,ciesz się dziewczyno życiem,bo przedwcześnie osiwiejesz
              • 5th_element Re: 5th sie zestawia ver. 3.0 04.04.12, 08:29
                klekleklekle napisała:

> zauwazyłam ze tryskanie jadem to twoja specjalność,zioniesz wręcz nienawiścią
                > jak ogniem piekielnym

w którym wszelcy partacze i krętacze się smażą. AmenT

>,zauważyłam też, ze bardzo duzo czasu spędzasz na forum

piszę do Ciebie wolno bo wiem, ze czytasz wolno. W przeciwienstwie do Ciebie szybko pisze i szybko czytam, wiec to, co zajmuje Ci 7 godzin mi zajmuje 10 x mniej ;D

poprzedni watek zniknął,po tym jak twierdzi
                > sz,że sprawa zalatwiona zostala pozytywnie,coś mi jednak mowi ze ktos cię opier
                > ...,bo oczernilas tam dodatkowo dwie osoby

no zmartwie Cie nieslychanie ale nic z tego.

> chyba masz nie
                > źle za uszami,ciesz się dziewczyno życiem,bo przedwcześnie osiwiejesz

W detektywa sie nie baw, bo z głodu zemrzesz. A siwe jest piękne.
              • 5th_element klekleklekle = agoolec1 = krawcowa ze Szczecina 04.04.12, 20:49
                ile to nickow trzeba założyć, Agnieszko z ul. 1 Maja, vel Agoolec1, by nerwowo postukać w imieniu szczecińskich partaczy?

vide:
                forum.gazeta.pl/forum/w,619,134369984,134824623,Re_5th_sie_zestawia_ver_3_0.html
                wskaż ilu forumowiczów pisze jednocześnie na forach: Szczecin, ślub i wesele, ślub i wesele - Szczecin oraz Labrador-retriever i jednocześnie udziela się w tym samym wątku? Ten sam (mierny) styl pisania, tak same nic nie wnoszące, najczęściej jednozdaniowe, okraszone rechotem odpowiedzi. Może zamiast siedzieć na forach zaczniesz dotrzymywać terminów by mieć jak twierdzisz "wiele zadowolonych klientek"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka