Dodaj do ulubionych

Olsztyn - miejsce na wesele

14.09.12, 12:45
Witam wszystkich smile
Szukam miejsca na przyjecie weselne w Olsztynie lub bliskiej jego okolicy. Podoba nam sie bardzo Restauracja Przystan nad jeziorem Krzywym, ale niestety brak o niej w miare nowych opinii. Moze ktos z Was robil tam wesele/byl na takowym, lub ewentualnie moze polecic cos ciekawego w tymze miescie? smile
Wiem, ze zapewne forumowiczek (i forumowiczow wink z Olsztyna nie bedzie zbyt wielu, ale moze akurat...
Mam nadzieje, ze nie zasmiece forum smile

Pozdrawiam,
Noi
Obserwuj wątek
    • too Re: Olsztyn - miejsce na wesele 14.09.12, 15:45
      ja byłam w ostatnią sobotę na weselu w "starej karczmie" w upałtach na mazurach. co prawda jest to ok. 100 km od olsztyna, ale było bardzo klimatycznie - widok na jezioro, pod sufitem sieci rybackie itd.
      to nie było do końca takie wesele "ę ą", ale naprawdę bardzo w klimacie i były naprawdę fajne rzeczy jak np. świeże ryby, sękacze! i faworki (vel. chrust wink)
      piszę to, bo na mazurach jest sporo takich miejsc, które nie są typowymi salami weselnymi tylko takimi karczmami - ja sama nie korzystałam z typowej sali weselnej i jestem baaaardzo zadowolona! smile także polecam poszukać coś w tym stylu.
      • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 14.09.12, 16:10
        Dziekuje, spojrze na to miejsce, ale 100km to bedzie ciezko bardzo sad Kurcze, ze tez to nie mzoe byc blizej smile
        Polowe gosci mamy z Olsztyna, druga polowa dojezdza z Czestochowy/Legnicy, wiec im blizej Olsztyna tym latwiej z organizacja i noclegiem - zwlaszcza, ze my na stale za granica.
        Tez zalezy mi na miejscu klimatycznym, przy czym moj mezczyzna jest zdecydowanie na 'nie' jesli chodzi o jakiekolwiek wiejskie klimaty (np. miejsca stylizowane na wiejska karczme czy stodole jak np. janczary odpadaja).
    • kudlata87 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 14.09.12, 22:06
      bylam tam w kwietniu tego roku na weselu znajomych. knajpa w stylu goralskim, z zajebiaszczym zarelkiem, dobra obsluga, ladnie polozona. minusem wesela byl "zespol" (skadajacy sie z pani w wieku srednim i pana grajacego na keyboardzie ktorzy podbili serca starszego pokolenia, ale mlodych nie porwali do tanca. ale mam nadzieje ze nie gra tam na stale. na weselu bylo o 45 osob, mialo byc sto wiec kilka stolow stalo pustych. duzo miejsca, czysta toaleta. wieczorem spacerki zeby odpoczac i my ogolnie siedzielismy na zewnatrz i polowe nocy bo pogoda byla swietna. polecam ogolnie. knajpa jest ok.
      • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 15.09.12, 17:52
        Patrzylam wczoraj na to miejsce, niestety, po zastanowieniu wyszlo,z e zdecydoanie zbyt daleko od Olsztyna. Musi to neistety byc lokal w samym Olsztynie tudziez bliskiej okolicy - do 20 km sad
    • mala-szelma Re: Olsztyn - miejsce na wesele 18.09.12, 11:04
      Istotnie Przystań nad Krzywym jest chyba najlepszym miejscem na zorganizowanie wesela w Olsztynie. Po pierwsze możesz wybrać spośród kilku sal, dzięki czemu unikniesz np. wesela na 150 osób w sali przeznaczonej dla 100 (mimo zapewnień organizatora, że wszyscy się zmieszczą) i na odwrót smile Poza tym świetne jedzenie, szybko uwijający się ze swoją pracą kelnerzy i niezastąpiony menadżer restauracji, który jest świetnym doradcą. Dodatkowo można wybrać spośród wielu opcji- jedzenie na stołach, jedzenie w formie szwedzkiego stołu, bufety tematyczne smile Chyba nie ma gości, którzy byliby na Przystani i wyszli nienajedzeni z wesela smile
      Jedynym minusem jest okres oczekiwania na salę, no ale coś za coś. Dla niektórych minusem jest również wygląd krzeseł w części Przystań (w Przystań Club są zupełnie inne), ale to akurat da się rozwiązać pokrowcami.
      Inne miejsca?
      1. Restauracja Gardenia Willa Pallas. Jedzenie jednak zupełnie inne, moim zdaniem trochę gorsze. Poza tym komfortowo mieści się tam góra 100 osób (mimo zapewnień, że da się zrobić wesele dla 120), które i tak mają problem przy tańczeniu (wyłożona płytkami część do tańczenia jest trochę za mała). Zespół śpiewa stojąc na czymś w rodzaju podestu podwieszonego pod sufitem, ok. 3 metrów nad głowami gości. No i widok z ogrodu na wieżowce z lat siedemdziesiątych, no ale co kto lubi.
      2. Ziołowa Dolina- miejsce w stronę Gutkowa. Jedzenie nie jest serwowane do stołu, dla każdego z gości, a ustawiane "zbiorczo", na półmiskach. Efekt jest dość żenujący- każdy łapie, co zdąży, a jeśli się spóźnisz zostanie Ci to, czego inni nie chcieli. Poza tym właściciel kolekcjonuje stare czołgi i wyposażenie wojskowe. Wygląda to dość okropnie. Moim zdaniem co najmniej klasę niżej, niż Przystań.
      3. Janczary. Kilka kilometrów za Olsztynem, w kierunku Barczewka. Gospodarstwo agroturystyczne, dużo lepiej niż w Ziołowej Dolinie, trochę chyba jednak gorzej niż na Przystani. Ale za to swojski klimat i atrakcje w stylu wjazd panny młodej na koniu oraz kozy, psy, konie i lamy, które na pewno zainteresują najmłodszych. Poza tym sama będziesz musiała dostarczyć ciasta.
      4. Corner Cafe. Właściciel ten sam, co w przypadku Przystani, ale miejsce jednak dużo mniejsze, choć w centrum. Poza tym jednak piwnica, no i brak miejsca, gdzie można wyjść i zapalić.
      5. Malta Cafe. Niewielka restauracja w centrum, wesela odbywają się w piwnicy. Dobre jedzenie, choć ostatnio się popsuło (zwłaszcza porcje).
      6. Hotel Wileński- podobno średnio dobre jedzenie, ale za to ładne miejsce i blisko centrum.
      7. Hotel Kur- nie wiem, nie byłam, nie słyszałam.
      8. Hotel Omega- jak wyżej.
      Wszelkie karczmy weselne pominęłam z oczywistych względów.
      • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 18.09.12, 15:43
        Dzieki wielkie za komenatrz i namiary na inne knajpki smile
        Stanelo na Przystani, wlasnie zarezerwowalismy termin - jak sie okazalo byly juz tylko 2 terminy dostepne w tym czasie na jakim nam zalezalo i w sali na jakiej nam zalezalo.
        Patrzylam na wszystkie miejsca z Twojej listy, Przystan wygrywala, ale chcialam zasiegnac opinii, zeby zupelnie w ciemno nie brac smile
        Dzieki raz jeszcze,
        Noi
        • mala-szelma Re: Olsztyn - miejsce na wesele 19.09.12, 14:37
          Będziecie zadowoleni smile
          Fajną opcją jest też to, że możecie wybrać stoły okrągłe albo podłużne i wieeeeeele fantastycznych rzeczy do jedzenia. Polecam pierożki z kaszą gryczaną. Fajne danie dla wegetarian, które smakuje wszystkim bez wyjątku (u nas rozeszły się w trzy sekundy) smile

No i jeśli pogoda będzie pozwalała zabierzcie ze sobą fotografa na łódkę. Wychodzą przepiękne zdjęcia smile

P.S. Powodzenia! MOCNO trzymam kciuki smile
        • mala-szelma Re: Olsztyn - miejsce na wesele 19.09.12, 14:41
          Aha zwróćcie jeszcze uwagę na dekoracje. Zazwyczaj są niestety dość skromne, chociaż niektórym to odpowiada. W każdym razie w razie czego służę pomocą smile
          • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 19.09.12, 15:02
            Dzieki wielkie smile
            Szczerze mowiac, to bardzo sie ciesze, ze oni sami zalatwiaja dekoracje - mieszkam na stale w Anglii, wiec pilnowanie kazdej duperelki byloby bardzo ciezkie. A ze skromne, nie szkodzi smile Sala (mamy w tej glownej, restauracyjnej), jest cala w drewnie i piekna sama w sobie, wiec chyba nie trzeba wiele ozdob tak czy siak smile
            Czy mogla bys mi powiedziec, jak wyglada ich umowa, czy jest, ze tak powiem, w miare uczciwa? Rozumiem, ze podpisuje sie ja na okolo miesiac przed data przyjecia, ale czy trzeba ja jakos mocno poprawiac? Nie wiem, czy powinnam wymagac np. podania gramatury dan w umowie, slyszalam, ze ludzie bywaja na tym oszukiwani ;/
            Dziekuje - za trzymanie kciukow tez, bo jeszcze rok, a ja juz w nerwach smile
            • mala-szelma Re: Olsztyn - miejsce na wesele 20.09.12, 12:02
              No więc Przystań należy do takich miejsc, gdzie na szczęście nie trzeba niczego pilnować. To jest po prostu klasa sama w sobie smile Z tego co pamiętam zaliczkę wpłaca się w momencie rezerwacji sali, natomiast umowę sporządza na miesiąc przed i naprawdę nie trzeba w niej niczego zmieniać. Przy podpisywaniu umowy określasz liczbę gości i wpłacasz chyba 40 albo 50 procent sumy, a resztę dopłacasz dzień albo dwa po weselu. Do 24 h przed imprezą możesz zadzwonić do restauracji i poinformować o ewentualnych zmianach w liczbie gości.
              Mniej- więcej na ok. 2-3 miesiące przed będziesz się jeszcze musiała wybrać do kawiarni Złoty Klucz, gdzie będziesz musiała zdecydować o smaku i wyglądzie tortu (niektóre stojaki na tort trzeba rezerwować z wyprzedzeniem, bo cieszą się większym powodzeniem, niż inne, ale jeśli chcesz mieć tort, gdzie jedno piętro "stoi" na drugim to nie ma takiego problemu). Na szczęście wszystkie smaki tortów są pyszne.
              Resztą w ogóle nie musisz się przejmować- restauracja zajmuje się transportem ciast i wszystkimi, innymi rzeczami smile
              A co do dekoracji tym też możesz zająć się zza granicy- w Olsztynie są kwiaciarnie, które same zajmują się dekoracjami, które wybierasz oglądając zdjęcia. A to przecież możesz zrobić via Internet.
              Natomiast co do sal "drewniane" są wszystkie, przy czym "główne" są dwie- mniejsza na ok. 120 osób i większa. Większa ma osobne wejście, a mniejsza wspólne wejście z "Przystań Club".
              Macie już fotografa, kamerzystę i zespół?
              Co do nerwów to spoooooookojnie na Przystani nie może się nie udać smile Także spokojnie smile Będzie dobrze smile
              • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 20.09.12, 13:36
                Dziekuje smile
                Nie, nie mamy jeszcze fotografa - kamerzysty i zespolu nie przewidujemy - chcemy DJ'a smile jesli mozesz cos polecic to bede wdziedzna smile
                Zarezerwowalismy te 'glowna mniejsza', z wejscia do budynku na lewo, zaliczka juz wplacona. Maja podeslac mi zdjecia udekorowanej do przyjecia sali, wiec zobacze, czy musze zawracac sobie glowe dodatkowymi dekoracjami czy nie wink
                O, fajnie, ze na 2-3 miesiace mozna juz tort zamawiac, bede wtedy musiala do Polski przyjechac zalatwic w urzedzie stanu cywilnego wszystko, wiec fajnie sie uklada smile
                Postaram sie w takim razie uspokoic, w zasadzie, mam jeszcze sporo czasu i nie ma co sie denerwowac juz teraz wink
                • mala-szelma Re: Olsztyn - miejsce na wesele 21.09.12, 22:05
                  Najprościej jest obejrzeć czyjeś zdjęcia w internecie. Ja ze swojej strony mogę Ci polecić wspaniałego fotografa- Emilię Zaniewską. Robi przepiękne zdjęcia, a przy tym jest pBARDZO sympatyczna i ma masę fantastycznych pomysłów smile
                  W miarę dobrymi opiniami wśród naszych znajomych cieszą się również Michał Topa (pracownia fota) i Magdalena Sulwińska.
                  Jeśli zależy Wam na nieco bardziej tradycyjnych zdjęciach- obejrzyj fotografie Powiedz Tak. Z tego, co pamiętam są z Mrągowa.

I taka mała rada- jeśli coś Wam się spodoba to dzwońcie do wybranego fotografa jak najszybciej. Niestety tym najlepszym szybko znikają wolne terminy.

Co do kamerzysty tu sprawa się komplikuje. Jeśli chcecie mieć naprawdę widowiskowy film ze ślubu polecam MP studios. Robią filmy ze ślubów organizowanych na terenie całej PL, ale są nieprzyzwoicie drodzy. Ich lokalnym odpowiednikiem jest Amadeo z Mrągowa, jakkolwiek również są dość drodzy. Dlatego my zdecydowaliśmy się na olsztyńską, tańszą alternatywę- Adama Krasińskiego (telefon do odszukania w necie). Rok temu tzw. "podstawowa" usługa sfilmowania ślubu i wesela kosztowała ok. 2.000 zł.

Jeśli chodzi o kwiaty to absolutnym numerem jeden jest chyba Iwona Burczyk. Najfajniejsze jest to, że Iwona zajmuje się wszystkim- od kwiatów dla Ciebie, przystrojenia samochodu do ewentualnego wystroju sali. Robi prawdziwe cuda. Wszystko do obejrzenia na jej profilu na fejsie (akurat znajdziesz tam zdjęcia z wesela na Przystani smile ), a ewentualnie w kwiaciarni (czy raczej w studiu florystycznym) na przeciwko Urzędu stanu cywilnego. Poza tym nie bez znaczenia jest także to, że w zasadzie Iwona jest bezkonkurencyjna cenowo w Olsztynie. Dla nas robiła wszystko- winietki na stoły, plan stołów, bukiet dla mnie i świadkowej, butonierki, dekoracjami w kościele i zajęła się wystrojem sali, zresztą na Przystani właśnie. My tylko przyjechaliśmy "na gotowe" smile

Niestety nie mogę Ci natomiast polecić żadnego DJ. Na wszystkich weselach, na których ostatnio byliśmy były zespoły.

Niezmiennie trzymam kciuki! Zobaczysz wszystko uda się tak, jak sobie to wymarzyłaś smile
                  • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 24.09.12, 09:47
                    Dziekuje Ci bardzo smile
                    Slub i wesele jest w piatek, wiec mam nadzieje, ze nie bedzie jeszcze tragedii z terminami u fotografow/dj - zobaczymy, cos sie na pewno znajdzie. Popatrze wieczorem na osoby/firmy, ktore wypisalas, dzieki jeszcze raz smile
                    Pozdrawiam,
                    Noi
                  • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 06.11.12, 11:14
                    Mala-szelma zerknij prosze na maila gazetowego smile

Noi
      • andriusza21 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 08.10.13, 11:48
        W sierpniu byłam na weselu w Przystani i z punktu widzenia gościa było wspaniale. Bardzo ładna sala, całkiem niezłe jedzenie, smaczne i znakomicie podane. Najlepsze z tego wszystkiego jest jednak położenie, piękne widoki. Klimat znakomity jednak to było lato, nie wiem jak to będzie wyglądać jesienią i zimą. Pewnie niezbyt ciekawie.
        W tym roku byłam jeszcze na weselach w Zalesiu k.Barczewa i w ośrodku Leśne Wrota w Klewkach.
        Zalesie całkiem znośnie, jedzenia jakby mniej niż w Przystani jednak nie było z tym problemu. Ważne, że było smaczne. Sam ośrodek też całkiem ładnie wygląda. Fajne estetycznie urządzone otoczenie, można z przyjemnością pójść na spacer, jest sala gdzie dzieci mogą się bawić. Niestety nie nocowaliśmy więc nic nie mogę powiedzieć o pokojach. Za to mają bardzo fajne spa.
        Teraz podobno zbudowali w Zalesiu basen. Na zdjęciach wygląda super. Będzie dodatkowa atrakcja.
        Najgorzej z całej trójki wypadło wesele w ośrodku Leśne Wrota w Wojtkowiźnie.
        Jedyne co było fajne to sala rycerska. Jednak po wyjściu na zewnątrz już nie było tak dobrze. Otoczenie sali beznadziejne. Przy drodze do pokoju stały jakieś brudne maszyny rolnicze, ogólnie bałagan, nieprzyjemnie się spaceruje. Pokoje również nie sprawiają dobrego wrażenia. Ponuro, ściany niezbyt czyste. Jedzenie kiepsko przyprawione, w rosole było tyle przypraw że nie dało się jeść.
    • olsztyn5 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 05.10.12, 18:15
      troche po fakcie ale moze przyszlym mlodym sie przydasmile

Ze swojej storny polecam jakis hotel nad jednym z jezior olsztynskich. Wielkie jest to ulatwienie dla gosci i mlodych ze maja hotel w tym samym miejscu.

Co do Przystani - pamietajcie ze za sciana jest inne wesele, oczywiscie dotyczy popularnych terminow. Fajnie to minac sie na pomoscie z inna panna mloda? Moje wesele, ja jestem gwiazda.
      moze nie jestem obiektywna bo wlasnie na Przystani mialam .... studniowke...
      • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 07.10.12, 18:58
        Szczerze, nie przeszkadza mi inne wesele obok i inna panna mloda - tak samo sie mijasz wychodzac z kosciola/urzedu, gdzie kolejni czekaja w kolejce wink
        Szukalam hoteli, ale dosc slabo sie reklamuja, bo na prawde ciezko cos wygooglac. Owszem, kilka znalazlam, ale albo bardzo drogie (i trudno powiedziec, czy cena nadaza za jakoscia), albo zbyt daleko, albo nie raczyli wyslac swoich ofert pomimo maila i telefonu smile
      • mala-szelma Re: Olsztyn - miejsce na wesele 10.10.12, 09:59
        No więc z tym pomostem to nie jest tak do końca. Po pierwsze największa sala po lewej stronie ma swój pomost, swoją szatnię i swój parking. Dwie mniejsze sale po prawej stronie (Przystań Club i Przystań) mają tylko część wspólnego pomostu, pozostała część pomostu jest od siebie odgrodzona.
        Natomiast co do jednocześnie odbywających się wesel- naprawdę nie jest to żadnym problemem. Nie słychać muzyki z sąsiedniej imprezy, a także i goście mają niewielkie szanse na pomylenie imprezy smile
        Co zaś do hotelu to w pobliży jest ich sporo- zarówno w stronę Likus, jak i Dajtek, więc to żaden problem.
        • noirea Re: Olsztyn - miejsce na wesele 10.10.12, 15:41
          Mysle, ze osobie powyzej chodzilo o hotele jako miejsce na impreze + miejsce do spania pod reka, cos jak hotel Kur smile
          Hoteli do noclegow faktycznie w Olsztynie nie brakuje chyba, wiec nie martwie sie tym na razie wink Musze i tak jeszcze rozwiazac kwestie placenia za noclegi, ja obstawiam, ze powinnismy zaplacic za nocleg przyjezdnej rodziny, moja polowka, ze nie crying
    • ewci_a_ol Re: Olsztyn - miejsce na wesele 16.12.12, 18:35
      Witam.
      Jestem juz po slubie i chcialam Was przestrzec przed p. Wiesławem Kołodziejskim z Olsztyna (studio design). Na naszym slubie i weselu wystapil w roli kamerzysty i niestety efekty jego pracy okazaly sie kompletnym niewypalem. Postanowilam napisac to na forum, zeby inne pary ktore chcialyby uwiecznic swoja uroczystosc na filmie, nie zostaly 'na lodzie' tak jak my. Naprawde, nie polecam go. Dlaczego?
      - film mielismy dostac po miesiacu, a trafil on w nasze rece po pol roku! (po licznych telefonach, wizytach)
      - w trzech miejscach na filmie bylo inne imie panny mlodej (na szczescie chociaz w jednym miejscu bylo poprawne wink
      - film mial byc w jakosci HD, a wyglada jakby byl krecony telefonem komorkowym
      - menu do filmu (z wyborem scen, slajdami) nie jest na poczatku, a na koncu, bo jak pan sam przyznal 'nie udalo mu sie tego wkleic w innym miejscu'
      - film wyglada jak z pogrzebu
      - w kociele w ogole nie widac gosci, a liczne detale architektoniczne (mnostwo zblizen na figurki)
      - na wiekszosci ujec z kosciola moj maz ma ucieta glowe (jest wysoki). Pan Wieslaw tlumaczyl, ze jedna kamera nie da sie objac wszystkiego wink
      Itd.... Itd.... Uwag jest wiele. Owszem, kazdy ma swoj gust i to co podoba sie jednemu, niekonieczne musi podobac sie drugiemu, ale obiektywnie rzecz biorac film do niczego sie nie nadaje sad Nie dajcie sie nabrac (tak jak my) na wypsiona strone internetowa, ktora niestety nie odzwierciedla materialu, ktory dostalismy sad
      • marlenacie Re: Olsztyn - miejsce na wesele 29.01.13, 16:13
        Chciałam również wszystkich przestrzec przed p. Wiesławem Kołodziejskim z Olsztyna (STUDIO DESIGN).
        W/w pan wystąpił w roli kamerzysty i fotografa na naszym weselu… (niestety). Zdjęcia otrzymaliśmy miesiąc później niż określała to umowa , nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że zdjęcia zostały wrzucone na płytkę jak do „śmietnika” , z podpisami w folderze „dobre „sesja”, „fotki” itp. Nie są podzielone w żaden sensowny sposób, nie wiadomo które są dopracowane a które nie … po prostu wszystko wrzucone bez ładu i składu. Nie otrzymaliśmy żadnych zdjęć wywołanych, obiecana również była strona internetowa ze zdjęciami , aby goście mogli na bieżąco pobrać zdjęcia. Na obietnicach się skończyło, otrzymaliśmy zwykłą białą płytkę w papierowym opakowaniu…
        Jeżeli chodzi o film… usłyszeliśmy, że karta pamięci się niestety uszkodziła i nie wiadomo czy uda się odzyskać dane… Jesteśmy 5 miesięcy po ślubie i kilka dni temu otrzymaliśmy „film” z wesela… nie wiem nawet czy można to nazwać filmem gdyż płyta zawiera 6 filmików po 17 minut każdy big_grin Nawet nie są połączone w jedną całość !!! Po prostu pięć filmików z podpisem 1x01 - również wrzucone wszystko jak leci. „płyta” jest straszna !! Data ślubu jest wpisana 26.08.2012…… a braliśmy ślub 25.08.2012 r, o dziwo imiona są poprawnie wpisane , film miał być kręcony w jakości HD … miał być i na tym się skończyło, bo nie wygląda na jakość HD
        BRAK PROFESJONALIZMU - NIKOMU NIE ŻYCZĘ TAKIEGO „fotografa-kamerzysty”, pan wg mnie i innych ocen minął się z powołaniem ,,, pan jedyne co potrafi to zrobić pokaz slajdów ze zdjęć.

Mogłabym jeszcze duuużo pisać na ten temat ale chyba te wypracowanie i tak jest dość długie ;p
        Marlena
    • malgosiak87 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 29.01.13, 11:09
      Przeczytałam wątek i zdziwiło mnie, że nie pojawiła się jeszcze propozycja Hotelu Kormoran w Mierkach. Miałam okazję być tam na weselu w sali, która ma zupełnie przeszkloną jedną ścianę, a za nią widok na jezioro, wszędzie jest zielono i naprawdę ślicznie. Wiem, że jest też opcja zrobienia wesela w innej sali, jeszcze bliżej jeziora, z wyjściem na taras, nad którym rozpięte są takie namioty-baldachimy. Fajnie to wygląda, można wykorzystać lampiony do oświetlenia i robi się całkiem magicznie. Jedzenie smaczne, ustalane indywidualnie z młodymi, podobnie dekoracje, w ogóle podobało mi się, że obsługa stara się "szyć wesele na miarę" zamiast dawać 2-3 propozycje i albo bierzesz albo spadaj wink. Miło jest poczuć się ważnym. No i dużym plusem jest to, że noclegi w fajnym standardzie są na miejscu, a każdy pokój ma widok na jezioro.
    • ahmed0923 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 04.10.13, 19:59
      Jeżeli chodzi o poszukiwanie sali weselnej to odradzam ,,Leśne Wrota,, Wojtkowizna, Klewki.
      Organizacja wesela w tym miejscu to droga przez mękę. Po pierwsze szczegóły wesela ustala się z kimś z personelu a nie z właścicielami. Później są problemy z wyegzekwowaniem ustalonych opcji. Po wpłaceniu zaliczki traktują młodych jak zło konieczne.
      Jedzenie nie jest zbyt smaczne, niektóre potrawy wyglądają ciekawie jednak posiłki na naszym weselu były albo niedosolone, albo niedoprawione. Nie wiem czy kucharz miał zły dzień czy po prostu miał problemy ze smakiem.
      Sam ośrodek sprawia przygnębiające wrażenie. Brzydkie trawniki, nierówne chodniki, pokoje o bardzo niskim standardzie(przy podpisaniu umowy pokazywany jest zupełnie inny pokój)
      Goście przed poprawinami nie mają zbytnio czym się zająć, ośrodek nie oferuje nic czym można wypełnić czas.
      Zrobiliśmy tu wesele tylko dlatego, bo wszystkie inne sale w pobliżu Olsztyna były już zajęte.
      Na dzień dzisiejszy jednak wolelibyśmy jednak szukać dalej od miasta niż trafić tutaj.
      Wcześniej byliśmy w Zalesiu i gdyby tylko był wolny termin nawet byśmy się nie zastanawiali.
      Niestety to co dobre ma wzięcie.
      Na plus można chyba tylko zaliczyć obsługę, dość sprawna i miła. P.Rysiek który nas obsługiwał dość się starał.
      Ogólnie ośrodek w skali 0-5 oceniamy na 1.
      • monia-k1234 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 27.10.14, 22:47
        Czterogwiazdkowy Hotel Przystań w Olsztynie jest idealnym miejscem na wesele. Hotel znajduje się nad brzegiem jeziora. Widoki przepiękne, jedzenie wyśmienite.
    • mezatka112 olsztyn wesele 19.11.14, 07:59
      Moje wesele odbyło się 05 lipca w 2014 roku własnie w Przystani. Miejsce super, obsługa na medal, jedzonko też pyszne. Natomiast sam manager restauracji tragedia - zero współpracy, ma być tak, jak on chce i koniec, nie ma czasu na spokojna rozmowę, komunikuje się wyniosłym tonem, w sytuacjach, które jemu nie pasują - krzyczy na klientów, nie przyznaje się do błędów - dla mnie koleś do wymiany. Jeżeli chodzi o sukienkę polecam salon Afrodyta. Zespół deCover - idealny smile Natomiast kamerzysta był zdecydowanie wielkim minusem całego wesela!!! Mak-v z Panem Adamem na czele - STANOWCZO NIE POLECAM!!! Koleś robi wrażenie mega profesjonalisty, kwieciście opowiadał o ślubach i weselach, pokazał piękne nagrania a na samym końcu okazało się, że to nie on będzie kamerował nasze wesele tylko jego pracownik. Nie mam pretensji do młodego kamerzysty, który wyglądał jakby pierwszy raz nagrywał taką okoliczność. Natomiast Pan Adam wysyłając osobę bez doświadczenia pokazał brak profesjonalizmu. Dźwięk podczas ślubu w Kościele był całkowicie spieprzony - słabo było słychać nawet przysięgę!! Całe nagranie wyglądało tak, jakby koleś nie zdążał z nagraniem kluczowych momentów od początku (nie nagrał bram, życzeń od rodziców i pierwszy taniec był nagrywany od tyłu-????). Zmontowana płyta miała charakter teledysku - miało się wrażenie, że powsadzano przypadkowe momenty uroczystości, zrobiono podkład muzyczny i już. Na "gotowej" płycie były momenty ustawiania ostrości przez kamerzystę. Do tego cena - jak za profesjonalne nagrania. Pomimo próśb o poprawienie nagrania Pan Adam wrzucił kilka dodatkowych momentów i w to wszystko - totalna ignorancja klienta. Dodam, że kompletnie gubi się w zleceniach, nie pamięta klientów i ich próśb. Ma się wrażenie, że nabiera ludzi na ładne słówka i pozory profesjonalizmu a potem odwala kaszane, za którą bierze niezłą kasę. Jeszcze raz Mak-v (Pan Adam) shockDRADZAM!!!!!!
      • eljan158 Re: olsztyn wesele 28.01.15, 16:08
        Polecam gorąco Zajazd Eljan w Olsztynie. Salę mają bardzo dużą i jedzenia jest tam dobre. Polecam smile
        • kaga9 Re: olsztyn wesele 28.01.15, 17:15
          Chyba "mamy", a nie "mają".
    • jo.ju Re: Olsztyn - miejsce na wesele 20.08.15, 22:43
      A ja właśnie miałam wesele w 'Osadzie Debowo' w Kiersztanowie, niedaleko JeIoran i jestem bardzo zadowolona.
      Miejsce piękne, jedzenie bardzo dobre i niczego nie brakowało. Bardzo pomysłowa i godna zaufania właścicielka. Obsługa bardzo dobra i fajne pokoje. Trochę szkoda, ze nie ma dwójek ale potem wszystko dobrze wyszło i sie goście zintegrowali sad
      Natomiast absolutnie nie polecam muzykantów z Bisztynka. Prawie położyli nam imprezę. Nie wspomnę o kiepskim graniu bo to sprawa gustu. Twierdzili, ze goście są dziwni bo nie tańczą. Skończyło sie tym, ze za ordynarne zabawy których miało nie byc i obrażanie gości zostali wyrzuceni tuż po poprawinach.
      Na szczęście właścicielka obiektu zorganizowała nam sprzęt grający i podłączyliśmy kompa z lista przygotowana na poprawiny. Ci co sie ostali tańczyli do 6 rano.
    • aya666 Re: Olsztyn - miejsce na wesele 20.01.16, 17:32
      ODSPRZEDAM TERMIN W HOTELU OMEGA W Olsztynie 4.06.16 !
      Osoby zainteresowane proszę o kontakt asepk@wp.eu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka