Dodaj do ulubionych

Bukiet - ile wytrzyma

17.12.12, 17:45
Bierzemy za niecaly miesiac slub we Wloszech w gorach, w malenkiej miescinie na koncu swiata. Do slubu fajnie byloby isc z bukietem, na miejscu raczej nie kupie - ile wytrzyma bukiet zrobiony w Polsce? Pani w kwiaciarni bardzo sie poleca i mowi, ze spokojnie wytrzyma tydzien. Musialby wytrzymac od piatku (wyjazd z Polski) do srody rano (slub).
Myslicie, ze to ma sens? Co robic, zeby mi ten bukiet nie zwiadl? Bedziemy w gorach w hotelu, wiec na pewno bedzie w srodku gorace i suche powietrze - srednio dobra atmosfera dla kwiatkow...
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Bukiet - ile wytrzyma 17.12.12, 20:28
      Jak z suszonych kwiatow, to wytrzyma uncertain. na pewno na miejscu kupisz, chocby w hipermarkecie bez przybrania!
      • mary_an Re: Bukiet - ile wytrzyma 17.12.12, 20:44
        Tam nie ma hipermarketu, nawet zadnego sklepu w okolicy! smile W kwiaciarni chca mi zrobic ze swiezych kwiatow.
    • szkrab_pimpek Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 08:17
      Jeśli nie ma tam sklepu to może sama zerwiesz kwiatki na jakiejś łące.
      • orangewhatever Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 10:35
        niewątpliwie w styczniu będzie cała masa polnych kwiatów.

a czy nie ma gdzieś większego miasta? dwa dni bukiet wytrzyma na pewno, gdybyś kupiła w poniedziałek czy wtorek...przecież nie będziesz tam chyba zamknięta na amen w tej jednej miejscowości?
        • szkrab_pimpek Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 15:14
          Niedoczytalam smile
        • szkrab_pimpek Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 15:20
          Bardzo dziękuję za ta cenną informację.
      • 5th_element Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 11:15
        szkrab_pimpek napisała:

> Jeśli nie ma tam sklepu to może sama zerwiesz kwiatki na jakiejś łące.

oczywiscie. Od tego roku Wlochy leza w strefie zwrotnikowej.
        • szkrab_pimpek Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 16:10
          Dzięki za informację
    • 5th_element Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 09:32
      wiesz nie wyobrazam sobie wiezienia bukietu i trzymania go tydzien smile bedziesz sie wkurzac widzac co dzien jak Ci kwiatki delikatnie wiedna. Moze alternatywą bedzie bukiet z broszek? jedna z forumek, brytf-anna robi piękne. Sa tez na allegro, akurat widze jeden przepiekny kremowy.
      • brytf-anna Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 12:20
        > Moze alternatywą
        > bedzie bukiet z broszek? jedna z forumek, brytf-anna robi piękne. Sa tez na all
        > egro, akurat widze jeden przepiekny kremowy.

Polecam się smile jesli chcesz, prześlę Ci linka do galerii moich prac.
        • mary_an Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 13:19
          Przeslij to popatrze smile Lecimy samolotem a potem mamy bus do hotelu, w okolicy najblizszych 15km na pewno nie ma wiejszego sklepu niz kiosk z papierosami, to bylaby wyprawa na pol dnia zeby dotrzec do jakiegos normalnego sklepu.
          Jedziemy na narty wiec raczej bedzie 2metry sniegu niz laki z kwiatkami smile
      • karuzelastudio Re: Bukiet - ile wytrzyma 02.01.13, 22:06
        Bukiety z broszek są ostatnio modne, fajne zwłaszcza, jeśli wkomponuje się jakieś osobiste drobiazgi. Są jednak bardzo ciężkie, więc może kłopotliwe w podróży.
        Alternatywą są bukiety papierowe:
        https://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/10510_440253509343046_812915270_n.jpg
        https://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/30993_440243816010682_1929725334_n.jpg
        Powyższe przykłady są z Anglii, ale u nas na pewno też można coś takiego znaleźć.
    • jagoda_pl Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 14:48
      Nie wierzę, że bukiet tyle wytrzyma. Ja bym odpuściła - to naprawdę nie jest obowiązkowy element panny młodejwink
      • mary_an Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 14:51
        A jakie sa obowiazkowe elementy? Bo oprocz tego, ze zamowilam obraczki to nic wiecej nie mam. Nawet nie wiem w jakiej sukience pojde do slubu, musze chyba sobie szybko cos kupic. Chyba wypada miec chociaz jakis jeden element odrozniajacy mnie od innych obecnych - to chyba bukiet najlepiej sie do tego nadaje smile
        Ale nie wiem, nie jestem ekspertem w temacie slubow, wszystko jest spontanicznie i na ostatnia chwile, wiec dopiero sie ucze roznych zasad.
        • orangewhatever Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 14:56
          a może zorientuj się wcześniej, czy na lotnisku nie ma kwiaciarni? bardzo często bywają.
          • mary_an Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 14:58
            Na pewno nie, to jest najkiepsciejsze lotnisko Ryanaira gdzie jest moze jeden lipny kiosk, poza tym ladujemy juz w piatek a slub w srode.
        • jagoda_pl Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 15:49
          Dlatego dodałam " wink " ...

Nie ma obowiązkowych elementów. Skoro zorganizowanie bukietu jest niemożliwe to IMHO trzeba z niego zrezygnować. Czego od nas oczekujesz? Potwierdzenia, że bukiet z cietych kwiatów jest nieśmiertelny?

Kup białą/ecru sukienkę, wepnij coś we włosy...
          • bukfa Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 15:54
            Ja nie mialam bukietu i jakos udalo mi sie zostac zona smile
            Mozesz tez wziac jakas fajna ozdobna torebeczke.
            • 5th_element Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 17:30
              tez nie mialam kwiatow i zoną jestem wink Mielismy slub wyjazdowy i nie w glowie mi bylo dzien wczesniej szukac kwiaciarni. Mialam torebkę. A fryzurę kręcił mi mąż (szkoda ze nie mam zdjec z pokoju hotelowego zezdjetym na podloge lustrem, czesto usmiecham sie w myslach do tej wlasnie chwili smile). W miejscu zamieszkania robiłam dwie próbne i wyszła tragedia a co dopiero w obcym kraju.
    • serifos Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 20:15
      Uważam, że pomysł z bukietem z broszek jest świetny. Niektóre są naprawdę piękne, no i będziesz miała pamiątkę na długie lata.
      A pomysł ślubu w "małej włoskiej mieścinie na końcu świata" - rewelacja! Trzymam kciuki, żeby wszystko Wam sie udało.
      • anetkapoterka Re: Bukiet - ile wytrzyma 18.12.12, 23:45
        pierwsze słyszę pierwsze widzę o czymś takim jak bukiet z broszek. Właśnie aż sobie wyguglałam w grafice i hm... ładnie to wygląda big_grin
        • bukiecikpl Re: Bukiet - ile wytrzyma 19.12.12, 14:57
          Ja tez sie polecam smile A kremowy na allegro jest mój smile Bardzo dziekuje za komplement smile teraz jest promocja świąteczna Wczesniej kosztował 390 zł a teraz 250 zł smile Dodatkowo wprowadziłam nowosc bukiety z broszek na chrzest smile
    • shine-is-one Re: Bukiet - ile wytrzyma 19.12.12, 14:59
      A ja proponuje kupić na giełdzie storczyk w doniczce, a przed ślubem ściąć. Storczyki są bardzo trwałe. Ja miałam na ślubie, a potem ze 3 tygodnie bukiet stał w wodzie. Oczywiście upałów nie było. Nie wiem tylko, czy przez granice Cię przepuszczą- sanepid i te sprawy.
      • xmorfinax Re: Bukiet - ile wytrzyma 23.12.12, 16:20
        pomysł ze storczykiem uwazam za lekko nietrafiony... I co ona ma zrobic z tym storczykiem ? Równie dobrze może tam nazbierac polnych kwiatów . Bukiet juz od dwana nie musi byc z zywych kwiatów Teraz sa nawet z lizaków robione smile Ja bede miała bukiet z broszek właśnie z bukiecik.pl smile Pozdrawiam serdecznie smile
        • shine-is-one Re: Bukiet - ile wytrzyma 24.12.12, 08:51
          np. zrobić tak:
          www.forum.wyjdzzamnie.pl/-vp43308.html?sid=7f15f9cae5126e760e4730a7a67cda4d
          lub tak:
          twojasuknia.pl/slubny-blog/wp-content/uploads/bukiety-slubne-storczyki/Bukiet-orchidea-15.jpg
          Wystarczy odrobina wyobraźni
    • dedukcja_watsonie Re: Bukiet - ile wytrzyma 23.12.12, 17:12
      moj nie wytrzymal (polne kwiaty smile ) polecam broszkowy/ lub guzikowy smile
    • martina.15 Re: Bukiet - ile wytrzyma 03.01.13, 22:49
      jakbym osobiście nie rozparcelowała mojego broszkowego to nadal by stał (prawie 4 miesiące po ślubie) smile Polecam więc smile

Ja tam też widzę z materiałowych kwiatków smile
      • bukiecikpl Re: Bukiet - ile wytrzyma 19.01.13, 23:09
        ojej nie było Ci szkoda popsuć ? wink
    • mary_an Juz po 20.01.13, 22:18
      Slub - marzenie!
      Bukiet - kupiony w Polsce w piatek, transportowany 12h przez rodzicow samochodem na kolanach w sloiku, raz nawet wylala sie cala woda - ale w srode wygladal jak nowy, jeszcze wczoraj wygladal pieknie. Chyba z orchidei ale nie znam sie na kwiatach - fakt, ze byl piekny smile
      • bukiecikpl Re: Juz po 21.01.13, 13:08
        To dobrze, że wszystko się udało smile Gratulacje i Wszystkiego Dobrego na Nowej Drodze Życia !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka