aniapop2 13.03.13, 11:53 Gdzie szukać ładnej bielizny ślubnej? Jakieś sprawdzone strony internetowe może? Biustonosza nie będę miała, bo suknia ma odkryte plecy, więc tylko majtki + jakiś pas do pończoch, ale może coś ciekawego od razu kupię na noc poślubną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata_abbott Re: bielizna ślubna 14.03.13, 07:53 Nie radzę przekombinowywać. Tym bardziej, jak ślub ma być w lecie - ja miałam upał ponad 30 stopni, jakbym miała stroić się w odparzające i drapiące koronki, to bym chyba się wściekła jeszcze przed wyjściem do kościoła. Pasy do pończoch - trudno kupić dobre, z więcej niż 3 zapięciami na jednej nodze - więc wygodne toto nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: bielizna ślubna 14.03.13, 10:06 o, Agata miałam dwa pasy do pończoch (założyłam koniec końców tylko jeden), oba po 4 zapięcia na nogę, z jakiegoś małego sklepiku. W ogóle nie czułam, że mam je na sobie, pogoda nas nie rozpieściła, było bardzo zimno jak na maj. ze swojej strony - skoro do sukni nie zakładasz, to nie zapomnij o biustonoszu na kolejny dzień (jeśli będziecie "spali" poza domem), miałam dość wyciętą sukienkę na "poprawiny" i sobie czekałam godzinę w apartamencie nowożeńców na dostawę bielizny z domu, a goście imprezowali na śniadaniu Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: bielizna ślubna 14.03.13, 10:23 No własnie pasy do pończoch powinny mieć tych zapięć jak najwięcej, tymczasem większość tego, co jest w sklepach, jest bardzo ograniczona. Jak się ma jeden pasek z tyłu nogi, jeden z boku i jeden z przodu, to nie ma szans, musi być niewygodnie jak się siedzi, i musi być te paski widać, jeśli ktoś ma obcisłą sukienkę (no chyba, że ktoś ma "księżniczkę", to nawet wielkie barchanowe gaciory można założyć). Jak jest chłodniej to rzeczywiście łatwiej niewygodną lub mało wygodną bieliznę przeżyć. No i ja bym też nie eksperymentowała z "nowościami" w tym dniu. Z pasem do pończoch jest podobnie jak ze szpilkami - jak ktoś nigdy nie nosił, to lepiej, żeby nie miał tego pierwszego razu w dniu ślubu Inna sprawa, że pończochy samonośne też odparzają jak jest gorąco, a ja miałam też raz sytuację, w której silikon przestał "działać" i pończocha zaczęła mi spadać. Na szczęście nie było to w dniu ślubu (i pończochy były wcześniej ileś tam razy prane, więc mogły im się te "samonośne" właściwości po prostu sprać). No a rajstopy... mało eleganckie i seksi, chociaż jakbym miała stawiać w 100% na wygodę, to poszłabym właśnie w rajstopach I tak, stanik na dzień kolejny też jest bardzo ważny Ja też rano po ślubie czekałam, aż mi coś tam przywiozą z domu (już nie pamiętam nawet co). A najpierw czekałam na przyniesienie walizki z samochodu, do tego czasu jedyne, co mogłam przywdziać, to koszula męża Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: bielizna ślubna 14.03.13, 09:20 Jak to ci ktoś wyżej radzi - kup "normalne" białe majtki, nie koronkowe, bo mogą odparzać. Zwróć uwagę też, żeby nie były za cienkie w kroku, bo będą niewygodne. Zresztą możesz kupić parę par, w tym jedną koronkową i seksowną, w którą się przebierzesz przed pójściem "spać". A umiesz chodzić w pasie do pończoch? Ja nie umiem i nie wybrałabym tego rozwiązania, bo byłoby mi bardzo niewygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
parasolka11 Re: bielizna ślubna 19.03.13, 10:23 Tak jak dziewczyny piszą lepiej nie przekombinować. Kup jakieś gładkie majtki, żeby nic nie odparzało i nie drapało. Natomiast na noc poślubną może coś takiego www.kontri.pl/pl-PL/produkt/31995/87/gorset/Axami_V4267_Mistress/lp/435 Odpowiedz Link Zgłoś
niuncia28 Re: bielizna ślubna 19.03.13, 20:06 zmysłowe,emanuje seksem,żywy portret młodziutkiej panny młodej Odpowiedz Link Zgłoś
kreoolka Re: bielizna ślubna 19.03.13, 12:21 Ja sama rozglądam się za bielizną i nie mam żadnego sprawdzonego sklepu natomiast mam kilka propozycji na noc poślubnąwww.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/27519/galeria_we_dwoje_1.jpg" border="0" alt="https://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/27519/galeria_we_dwoje_1.jpg"> www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/27519/galeria_we_dwoje_1.jpg" border="0" alt="https://www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/27519/galeria_we_dwoje_1.jpg"> www.bridallingeriedirect.com/blog/wp-content/uploads/2011/06/6377.jpg" border="0" alt="https://www.bridallingeriedirect.com/blog/wp-content/uploads/2011/06/6377.jpg"> Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: bielizna ślubna 19.03.13, 12:26 Fajne rzeczy robi firma Axami. Kupiłam sobie od nich do ślubu stanik, majteczki i pas do pończoch. Niestety przy ostatecznej przymiarce sukni okazało się, że w salonie podmieniono moją suknię - zamiast wersji z szerokimi ramiączkami (gdzie planowałam stanik na ramiączkach Axami) dostałam wersję na "sznureczkach". Panie w salonie nie dały się przekonać, że to moja suknia i musiałam świńskim truchtem lecieć do Triumpha po nową bieliznę - tym razem stanik bez ramiączek (lub z silikonowymi). Dlatego bez wahania polecam i Axami i Triumpha. Odpowiedz Link Zgłoś
olcia_836 Re: bielizna ślubna 19.03.13, 16:12 ja od siebie mogę polecić intymna.pl naprawdę fajna bielizna zwłaszcza boccara Odpowiedz Link Zgłoś
basiulka11 [...] 29.03.13, 10:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
duchess85 Re: bielizna ślubna 05.04.13, 21:18 Ja na ślub zakładam swój stary, sprawdzony, cielisty komplet - stringi z intimissimi bodajże, biustonosz z M&S. Mam pewność, że nic się nie będzie zsuwać i będzie mi wygodnie. Nocy poślubnej po udanej imprezie nie przewiduję , ale jakiś ładny komplecik sobie kupię na wszelki wypadek. Ale to już z bielizną ślubną chyba niewiele ma wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
1zuza88 Re: bielizna ślubna 26.04.13, 17:45 ja kupowałam tutaj www.pikna.com.pl, mają tam pasy do pończoch i całe komplety też znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
slupikk Re: bielizna ślubna 06.04.13, 17:18 może byś wrzuciła jakieś zdjęcia, bo inaczej trudno powiedzieć czy dobrze wybrałaś bieliznę. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: bielizna ślubna 29.04.13, 22:51 Ja miałam bezszwowe białe majtki (nie wiem skąd) i samonośne pończochy z M&S. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: bielizna ślubna 30.04.13, 09:36 Ja kupiłam komplet stanik + figi + pas do pończoch z firmy Axami. Niestety przy ostatecznej przymiarce sukni okazało się, że mi ją podmieniono - zamiast szerokich ramiączek (stanik kupiłam zwykły, z ramiączkami) były cienkie. W trybie pilnym jechałam do salonu Triumpha po stanik bez ramiączek z majtkami do kompletu. Obie firmy polecam - oba komplety noszę i są świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
izu21 Re: bielizna ślubna 30.04.13, 10:29 triumph ma fatalną rozmiarówkę akurat. A poza tym w ogóle nie rozumiem fenomenu "bielizny ślubnej"... Idę do sklepu i kupuję biały stanik i białe wygodne majtki. W czym problem? Czy muszę tego szukać w sklepie "ślubnym"?? Przecież metka "bielizna ślubna" wymusi cenę 10 razy wyższą od normalnej Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: bielizna ślubna 30.04.13, 10:52 izu21 napisała: > triumph ma fatalną rozmiarówkę akurat. Nie wiem, mnie zawsze Triumph pasował. Ale nie jestem u nich na procencie od sprzedaży więc nie będę bronić na siłę. > A poza tym w ogóle nie rozumiem fenomenu "bielizny ślubnej"... Idę do sklepu i > kupuję biały stanik i białe wygodne majtki. W czym problem? Czy muszę tego szuk > ać w sklepie "ślubnym"?? Przecież metka "bielizna ślubna" wymusi cenę 10 razy w > yższą od normalnej No ja nie kupowałam w sklepie ślubnym. Inna sprawa, że w sklepie Triumph jedyny komplet stanik+majtki w kolorze ecru znalazłam w dziale "ślubna". Nie wiem, jak się ceny mają do "zwykłych" kompletów. Ja zapłaciłam ok. 250 zł, dużo, kurczę, ale na szczęście tę bieliznę można nosić i po ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
izu21 Re: bielizna ślubna 30.04.13, 10:57 beatrix-kiddo napisała: > izu21 napisała: > > > triumph ma fatalną rozmiarówkę akurat. > > Nie wiem, mnie zawsze Triumph pasował. Ale nie jestem u nich na procencie od sp > rzedaży więc nie będę bronić na siłę. A jesteś pewna, że masz dobrze dobrany biustonosz? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: bielizna ślubna 30.04.13, 11:36 izu21 napisała: > A jesteś pewna, że masz dobrze dobrany biustonosz? Jak najbardziej. Zresztą, ja mam jakieś wypustki zamiast biustu , dobrać do tego stanik nie jest trudno. W każdym razie w dzień ślubu i na weselu było mi wygodnie, a też obecnie jak zakładam stanik Triumpha, to jest OK. Nic się nie wrzyna, nic nie deformuje piersi. Mam też inny komplet Triumpha, nie "ślubny", też jest super. Ale jak napisałam wcześniej - nie mam kasy od ich reklamowania, to są tylko moje odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
izu21 Re: bielizna ślubna 30.04.13, 12:00 no to chyba, że tak. Ale generalnie Triumph ma rozmiarówkę dla pań o obfitszych kształtach, ale z małym biustem. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: bielizna ślubna 30.04.13, 13:02 izu21 napisała: > no to chyba, że tak. Ale generalnie Triumph ma rozmiarówkę dla pań o obfitszych > kształtach, ale z małym biustem. Ech, to dokładnie jak ja - słoń spasiony z małym biustem... Odpowiedz Link Zgłoś