Dodaj do ulubionych

Nietypowe wesele

20.04.13, 23:44
Otóż rzecz jest następująca. Wesele będzie polsko- niemieckie w Irlandii. Jakby tego było mało to będzie to dwóch facetów.
Termin jest zarezerwowany z godziną 15.30. Urzędnik przyjdzie na wskazane miejsce. Nie rezerwowaliśmy jeszcze żadnego hotelu czy restauracji.
Pytanie jest jak to zorganizować czasowo. Kazać gościom pojawić się na tą godzinę czy może wcześniej i zaserwować jakiś mały lunch? A może tylko szampana z zakąską a reszta po?
Ceremonia będzie do pół godziny. Później jedzenie. Tylko jak długo ludzie będą w stanie siedzieć przy stole ew. trochę potańczyć? Zresztą tańczyć będą nie wszyscy.
Dobrze by było jakąś część rozrywkową na tzw. międzyczas ale co? Z zabawami może być trudno bo języki wymieszane i nie ma jednego języka którym wszyscy jednakowo dobrze się posługują. Może wynająć jakiegoś cyrkowca albo tancerzy? A może coś jeszcze innego?

Doradźcie coś...
Obserwuj wątek
    • klawiatura_zablokowana Re: Nietypowe wesele 21.04.13, 00:20
      Ale przecież my nie wiemy, jakie są ramy czasowe i finansowe tego przedsięwzięcia. I jakie preferencje stron zainteresowanych.
      • radio79 Re: Nietypowe wesele 21.04.13, 00:29
        czasowo - luzik - kwiecień przyszłego roku. Budżet trudno powiedzieć. Raczej średni. Ani nie będziemy oszczędzań ani nie będzie szaleństw.
        Czego goście będą oczekiwać? Zależy którzy goście. większość to stosunkowo młodzi (ok 30), ale i będzie też starsza grupa. Z tym że starsi w większości rozrywkowi. Niemniej jednak nie wiem czy same tańce wystarczą. I jak wcześniej mówiłem spodziewam się że nie wszyscy ruszą na parkiet
    • kaja86 Re: Nietypowe wesele 21.04.13, 12:01
      Hmm z reguły jest tak, ze goście przychodza na godzinę, jest ceremonia, a potem idą na wesele. Jeśli zacznie sie o 16:00 to może spokojnie trwać całą noc. Może się też skończyć wcześniej. To zasadniczo zależy od preferencji młodych. Nie spotkałam się z tym by gościom podawano jedzenie przed ceremonią, ale może nie jest to głupi pomysl, bo czasem ceremonia się przeciąga i ludzie są głodni tongue_out Fajnie byłoby mieć didżeja, który zna oba języki, polski i niemiecki
      • radio79 Re: Nietypowe wesele 21.04.13, 13:05
        Z wielojęzycznym dj może być problem ponieważ trzeba by 3 trzyjęzycznego- pol, niem i ang (dla Irlandczyków). Ale coś będzie trzeba z tym zrobić bo chyba zabawa padnie.

Ciągle nie mam pomysłu jednak na rozrywkę między tańcami a jedzeniem
        • kaja86 Re: Nietypowe wesele 21.04.13, 14:44
          Hmm, w Anglii raczej znajdzie się jakiś Polak, który zna niemiecki, bo chyba w tym kierunku trzeba by iść. Jesli chodzi o zabawy, to sa takie, gdzie nie są potrzebne języki np. konkurs tańca (że para tańczy i ma balon między sąbą i wygrywają ci, którym ten balon najpóxniej peknie - wiem, ze nie jest to najlepsza zabawa, ale taki przykład tongue_out). Oczywiście można zrobić np. pokaz tańca albo pokaz barmański, ale wiele osób by to znudziło. Tak naprawde to na wielu weselach obecnie nie ma zabaw i goście jakos sobie radzą bez tego. Myśle, ze kluczowy może być właśnie dobry dj bez bariery językowej, któy będzie wiedział jak zabawić gości z innych krajów wink Wiadomo, że może być trudno znaleźć taką osobę, ale skoro macie czas, to poszukajcie. Mozna też ewentualnie poszukać w Polsce kogoś z językami, ale to już będą większe koszty.
          • tasieks Re: Nietypowe wesele 21.04.13, 19:38
            naprawdę dobry DJ wie jak zorganizować zabawę, że żadne cuda wianki w postaci cyrkowców nie są naprawdę potrzebne smile Możecie ewentualnie zrobić drobny "przerywnik" w postaci lampionów wypuszczanych w powietrze - naprawdę fajny widok i niezbyt drogi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka